ΤΟΛΜΗΣΤΕ: Ανεξάρτητη Εκκλησία (ΗΠΑ) Προτείνουμε δύο μέτρα που πρέπει να λάβει η ελληνική Ομογένεια, άμεσα

14 Οκτωβρίου 2020

”Ο Χριστός έδιωξε τους έμπορους από τον ναό. Οι έμποροι όμως έγιναν πιο έξυπνοι και φόρεσαν ράσα”

Η νέα κρίση στην Ομογένεια ΗΠΑ, από τις αυθαίρετες πράξεις Βαρθολομαίου και Ελπιδοφόρου, που εργάζονται γιά τα συμφέροντα της Τουρκίας, δηλ. διάλυση Ομογένειας και ξεπούλημα ακίνητων (κτιρίων-οικοπέδων) π.χ. 40-50 γιά αρχή, ενοριών-εκκλησών στις ΗΠΑ, οφείλει να μας ξεσηκώσει και να αντιδράσουμε άμεσα.

Στις 8 Οκτωβρίου ’20, ζήσαμε ακόμα μία τραγωδία. Οι μη έντιμοι, αλλά κουτοπόνηροι ”επιχειρηματίες”, oι αυταρχικοί Βαρθολομαίος και Ελπιδοφόρος, εξαπάτησαν την Ομογένεια ΗΠΑ, πάλι. Κατάργησαν-ακύρωσαν αυθαίρετα το καταστατικό (”σύνταγμα”) της Αρχιεπισκοπής Αμερικής (ΗΠΑ), γιά να φιάξουν άλλο ”στα μέτρα τους”.

Γιατί είναι μη έντιμοι; Πολύ απλό… Λίγες εβδομάδες ενωρίτερα έγινε η Κληρικο-Λαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής, που υποτίθεται είναι το ανώτατο όργανο της εταιρίας ”Αρχιεπισκοπή”. Ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ΔΕΝ έθεσε θέμα καταστατικού, ενώ είχε ήδη ζητήσει από τον πατριάρχη, την ακύρωση-ανάκλησή του, στο ταξίδι του στην Κων/πολη μία εβδομάδα πριν την Κληρικο-Λαϊκή. Και το γεγονός αυτό πιστοποιεί ότι είναι ανέντιμος και ύπουλος. Ο αρχιεπίσκοπος ΔΕΝ σεβάστηκε (πάλι) την Ομογένεια και την Αρχιεπισκοπή, δείχνοντας έτσι το χαμηλό του επίπεδο. Μας πιστοποίησε και κάτι άλλο: Παραδέχεται ότι ”ιδιοκτήτης” της εταιρίας ”Αρχιεπισκοπή” (και της περιουσίας της), δεν είναι η Ομογένεια που έχτισε και συντηρεί τις εκκλησίες, αλλά το… Πατριαρχείο.

Ο φιλοχρήματος και εξαγοράσιμος (π.χ. υπόθεση ”αυτοκεφαλία Εκκλησίας Ουκρανίας”) που υποδύεται τον ”οικουμενικό”(!!!) πατριάρχη, ”αποφάσισε” την κατάργηση του καταστατικού, χωρίς να ερωτήσει κανέναν. Κι εδώ τίθεται ένα νομικό ζήτημα. Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής (ΗΠΑ), είναι μη κερδοσκοπική εταιρία που πρέπει να λειτουργεί με τους νόμους των ΗΠΑ και όχι με… ”συνοδικές αποφάσεις” 5-10 αργόσχολων στην Τουρκία. Υπεύθυνα γιά αλλαγές είναι τα μέλη της εταιρίας, η συνέλευσή τους (Κληρικο-Λαϊκή).

Σχόλια γιά την ”τιμωρία” των δύο μητροπολιτών (Νέας Υερσέης και Βοστώνης) από τον πατριάρχη, με εισήγηση Ελπιδοφόρου, δεν χρειάζονται άλλα. Καλά να πάθουν. Θα έπρεπε να γνωρίζουν καλύτερα ότι ο Βαρθολομαίος είναι εγωμανής και κομπλεξικός, που έχει πάγια πολιτική να χρησιμοποιεί και μετά να πετά τους ανθρώπους του. Και η πορεία του, από αρχές ’90 και μετά, πιστοποιεί ότι εκτέλεσε άψογα την αποστολή του, με εντολή τουρκικής κυβέρνησης: Διάλυση ελληνικής Ομογένειας ΗΠΑ και αρπαγή (γιά ξεπούλημα) εκκλησιαστικής περιουσίας.

Aξίζει να τονίσουμε και ορισμένες ”συμπτώσεις”, που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψην:

1- Ουδέποτε Ελπιδοφόρος και Βαρθολομαίος, καταδίκασαν δημόσια και επώνυμα τις προκλήσεις Τουρκίας και Ερντογάν ειδικά τους τελευταίους μήνες, εις βάρος Ελλάδας και Κύπρου.

2- Η αυθαίρετη πράξη σε ότι αφορά κατάργηση καταστατικού (”σύνταγμα”) της Αρχιεπισκοπής και η τιμωρία των δύο μητροπολιτών, έγινε 3 ημέρες πριν το άνοιγμα από τον Ερντογάν, των Βαρωσίων (Κύπρος) και 3 ημέρες πριν ξαναβγεί το Oruc Reis, πιό προκλητικά αυτήν την φορά, γιά ”έρευνες” ανάμεσα σε Καστελόριζο και Ρόδο. Και η προσοχή της Ομογένειας, ”συμπτωματικά”, στράφηκε στα εκκλησιαστικά.

3- Το μόνο ελληνικό ΜΜΕ που είπε ”μπράβο και ζήτω” σε Ελπιδοφόρο και Βαρθολομαίο (φυσικά έναντι αμοιβής), είναι η μικρής κυκλοφορίας-απήχησης εφημερίδα ”Εθνικός Κήρυξ” Αστόριας Νέας Υόρκης, ιδιοκτησίας Αντ. Διαματάρη.

Εδώ που φτάσαμε, καλό θα ήταν να πάψουμε να είμαστε ”νεο-ραγιάδες” που μας αφεντεύουν κομπλεξικοί ”νεο-γενίτσαροι” στην Κων/πολη, γιά να σώσουμε ότι μπορούμε από τα ρασοφόρα αρπακτικά και τους -αντίθετους στα συμφέροντα της Ομογένειας- ”συνεργάτες” τους (π.χ. Διαματάρης, π. Καρλούτσος, Κατσιματίδης κ.ά.).

Επειδή το ”ΚΑΛΑΜΙ” έλαβε εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό emails γιά το άρθρο του: ”Σφαγή” στην διεφθαρμένη Αρχιεπισκοπή Αμερικής (και μία οφειλόμενη απάντηση στον ”άνθρωπο της Τουρκίας” αρχιεπ. Ελπιδοφόρο). (Σχεδόν όλα δείχνουν την αγανάκτηση των Ομογενών, περιέχουν και άσχημο ”στόλισμα” των Βαρθολομαίου και Ελπιδοφόρου). Και επειδή, παραδοσιακά το ”Κ”, δεν κάνει μόνο κριτική αλλά προτείνει και λύσεις, συνιστά τα ακόλουθα πρακτικά μέτρα, ως αρχή:

1- Να πιέσετε τα σερνόμενα ”βολεμένα” ανθρωπάκια που υποδύονται τους μητροπολίτες, να ανακηρύξουν ανεξάρτητες τις Μητροπόλεις τους, κόβοντας οποιαδήποτε σχέση με Αρχιεπισκοπή, Πατριαρχείο, αδιαφορώντας γιά το τι θα πουν Βαρθολομαίος και Ελπιδοφόρος. Νομικά, μπορούν να το πράξουν. Αν δεν διαθέτουν την στοιχειώδη ευθιξία και αξιοπρέπεια να το πράξουν, προστατεύοντας τα συμφέροντα της Ομογένειας που τους συντηρεί, τότε ΜΗΝ δίνετε ούτε ένα δολάριο. Να τους θυμίσετε ότι η ελληνική Ομογένεια έχτισε και συντηρεί τις εκκλησίες, όχι ο κάθε Βαρθολομαίος και ο κάθε Ελπιδοφόρος που ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ γιά ”εξουσία” και χρήμα.

2- Να κατατεθεί μία αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο ΗΠΑ, με την οποίαν να ζητείται (και) η ακύρωση οποιασδήποτε απόφασης γιά την Αρχιεπισκοπή, που λαμβάνεται σε ξένη χώρα (Τουρκία) ερήμην των μελών της εταιρίας ”Αρχιεπισκοπή”, που λειτουργεί στις ΗΠΑ και σύμφωνα με τους νόμους των ΗΠΑ.

‘Εχουμε δύο επιλογές: ‘Η αντιδρούμε, πράττουμε δυναμικά τώρα ή ”το βουλώνουμε” και παραμένουμε ”νεο-ραγιάδες υποτακτικοί”, των ”αφεντάδων-νεογενίτσαρων ” στην Τουρκία, που ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ γιά το χρήμα της Ομογένειας.

Σημ.: Δεν περιμένουμε τίποτα από την -κάθε- ελληνική κυβέρνηση. Η τωρινή, κάνει ”πλάτες” στο Πατριαρχείο και στον Ελπιδοφόρο γιά την διάλυση και ”αφαίμαξη” της Ομογένειας, επειδή έτσι επιβάλουν τα συμφέροντα της οικογένειας Μητσοτάκη. Και κάτι ακόμα: Περισσότερα από 10 εκ. ευρό σε μετρητά, δίνονταν και δίνονται κάθε χρόνο, (από όλες τις κυβερνήσεις, χωρίς εξαιρέσεις), μέσω υπουργείου Εξωτερικών (”διπλωματικός σάκος”) και γεν. προξενείου Κων/πολης, στο Πατριαρχείο.

Υπογραφή: + Ο Αμερικής Καλάμιος, υπέρτιμος κι έξαρχος Βορείου & Νοτίου Αμερικής και Ωκεανών Ατλαντικού τε και Ειρηνικού – 12 Οκτ. ’20 .kalami.us

.