Ένας άτολμος και εξουσιασμένος Πρωθυπουργός…

8 Ιανουαρίου 2021

Για δεύτερη φορά ο πολύθρυλούμενος και πολυαναμενόμενος κυβερνητικός ανασχηματισμός, ήταν μόνο παχιά λόγια περί φαγώματος υψηλών υπουργικών χαρτοφυλακίων, που είχαν πλήξει ανεπανόρθωτα – κατά γενική ομολογία – το κύρος και την αξιοπιστία (όσο μπορούσε να έχει) του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του κυβερνώντος κόμματος!

Τροφοδοτούσε το Μαξίμου τα αρεστά σε εκείνο Συστημικά ΜΜΕ, τα οποία είχε μπουκώσει με χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να παραπληροφορούν και να τρομοκρατούν για το θέμα της επιδημίας τον ελληνικό λαό, πως θα προβεί σε δομικό ανασχηματισμό, και προ του πρώτου κυβερνητικού ανασχηματισμού στις αρχές Αυγούστου 2020, αλλά και σε αυτόν που έκανε χθες 4 Ιανουαρίου 2021!

Και τελικά πάλι ήταν άνθρακες ο θησαυρός! Δηλαδή, όλος ο κακός χαμός έγινε προκειμένου να φαγωθούν, βλέποντας την πόρτα της εξόδου, ο αριστερός Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Σαμαρικός Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος;

Όσον δε αφορά τους δυο πρώτους, πολύ καλά έκανε που τους εκπαραθύρωσε ο Πρωθυπουργός! Για τον κύριο Κουμουτσάκο όμως έχουμε μερική ένσταση, γιατί ο Πρωθυπουργός ήθελε να βαρέσει το “γαϊδούρι” και εκείνος τα έβαλε με το σαμάρι! Αφού ο κύριος υπεύθυνος της ολοκληρωτικής αποτυχίας της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβερνήσεως είναι ο παραμένων Υπουργός στο Μεταναστεύσεως και του Ασύλου Νότης Μηταράκης! Ο οποίος προφανώς έχει “μπάρμπα στην Κορώνη” και παραμένει αμετακίνητος!

Το τέταρτο και τελευταίο ηχηρό θύμα αυτού του άχρωμου, άνοστου και άγευστου ανασχηματισμού, ήταν ο μέχρι χθες Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέλιος Πέτσας, ο οποίος στα θέματα επικοινωνίας είχε πάρει κάτω από τη βάση και γι΄ αυτό υποβαθμίστηκε σε Αναπληρωτή Υπουργό για θέματα αυτοδιοίκησης του Εσωτερικών!

Αλλά μόνο αυτοί ήταν οι αντιπαραγωγικοί Υπουργοί στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα;

Γιατί έμειναν αμετακίνητοι Υπουργοί για τους οποίους η ελληνική κοινωνία βγάζει αναφυλαξία και μόνο στο άκουσμα του ονόματός τους, από τις ανεπανάληπτες αστοχίες τους, που είχαν άσχημα επακόλουθα στην υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τη δικαιοσύνη και σε όσα ζητήματα αρμοδιότητας των υπουργείων που προΐσταντο και στα οποία εξακολουθούν να διατηρούν τα πολιτικά – κομματικά παράσημα;

Δηλαδή είναι επιτυχημένοι Υπουργοί, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Βασίλης Κικίλιας, η Λίνα Μενδώνη, ο Κώστας Τσιάρας, ο Κώστας Καραμανλής, ο Χάρης Θεοχάρης, ο Νότης Μηταράκης, η Νίκη Κεραμέως;

Έπαιξαν ρόλο στην παραμονή των παραπάνω στα συγκεκριμένα Υπουργεία οι εσωκομματικές πιέσεις που δέχτηκε ο Πρωθυπουργός από τους πρώην Πρωθυπουργούς Καραμανλή και Σαμαρά; Έπαιξαν ρόλο στη διατήρηση στο Υπουργείο Παιδείας της Νίκης Κεραμέως, οι υψηλές διασυνδέσεις που έχει αναπτύξει από τη συμμετοχή της στη λέσχη Μπίλντερμπεργκ;

Το συμπέρασμα που εξάγεται λοιπόν είναι, ότι ο Πρωθυπουργός είναι ένας άτολμος και εξουσιασμένος Πρωθυπουργός!

Ο οποίος δεν τόλμησε να εκπαραθυρώσει από τα Υπουργεία τους, τους καθ΄ όλα επιτυχημένους Νίκο Δένδια (Εξωτερικών) και Νίκο Παναγιωτόπουλο (Εθνικής Αμύνης), παρ΄ ότι άλλες ήταν οι εντολές της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ! Αφού αυτοί οι δυο Υπουργοί είναι πολύ ενοχλητικοί στην υλοποίηση των γερμανικών επιδιώξεων! Όπερ σημαίνει ότι οι δυο Υπουργοί έχουν δημιουργήσει ισχυρές συμμαχίες πέραν του γερμανικού άξονα!

Έτσι έμεινε για άλλη μια φορά “μπουκάλα” ο “ατσαλάκωτος” Δημήτρης Αβραμόπουλος και θα περιμένει το επόμενο τραμ για να επιβιβαστεί!

Τέλος να επισημάνω, ότι η αναβάθμιση του δεξιού Μάκη Βορίδη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Υπουργείο Εσωτερικών, έγινε για να προετοιμαστεί το κόμμα της ΝΔ για τις επερχόμενες εκλογές! Που όπως έχω γράψει θα γίνουν εντός του 2021, με πιθανότερο τον μήνα Οκτώβριο, αφού όπως ελπίζει ο Πρωθυπουργός στο τέλος της Άνοιξης θα έχει τιθασεύσει “το θηρίο του κορωνοϊού” και θα έχει εκμεταλλευτεί τα οφέλη που θα του δώσει το τουριστικό Καλοκαίρι! Προκειμένου να αντιστρέψει το πολύ βαρύ κλίμα που υπάρχει στον ελληνικό λαό και κατά του ίδιου του Πρωθυπουργού, αλλά και κατά της ΝΔ γενικότερα!!

 

.