Οι ΗΠΑ έχουν χάσει περισσότερα από 110.000 εστιατόρια

15 Ιανουαρίου 2021

Στη Νέα Υόρκη Vasilis Tsekas  

Η βιομηχανία εστιατορίων βρίσκεται στη μέση μιας πλήρους και ολοκληρωτικής κατάρρευσης που δεν είναι σε αντίθεση με οτιδήποτε έχουμε δει ποτέ πριν. Εάν ρωτήσετε την Google πόσα εστιατόρια υπάρχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα σας πει ότι υπάρχουν 660.755, αν και αυτός

ο αριθμός είναι μερικά χρόνια. Αλλά για τους σκοπούς αυτού του άρθρου, αυτή είναι μια αρκετά καλή εκτίμηση. Οι Αμερικανοί λατρεύουν να τρώνε έξω και οι εργαζόμενοι σε εστιατόρια είναι μερικοί από τους πιο σκληρούς εργαζόμενους σε ολόκληρη τη χώρα.

Γι ‘αυτό είναι απίστευτα λυπηρό το να βλέπουμε συνεχώς περισσότερα εστιατόρια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εστιατόρια που έχουν υπηρετήσει τις κοινότητές τους εδώ και δεκαετίες αποφασίζουν να κλείσουν μόνιμα τις πόρτες τους

Το εστιατόριο Landmark της Νέας Υόρκης, το Sammy’s Roumanian Steakhouse, έκλεισε.

Οι πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις έχουν χρησιμοποιήσει την πανδημία του ιού κοροναϊού ως άδεια να κλέψουν την ελευθερία και τις ευκαιρίες για την επιδίωξη πρωτοφανούς παντοδυναμίας.

Παράλογες, περιττές και υποκριτικές ενέργειες ανάγκασαν πάνω από 100.000 εστιατόρια να κλείσουν και να θέσουν σε κίνδυνο αμέτρητα άλλα.

«Η βιομηχανία εστιατορίων απλά δεν μπορεί να περιμένει ανακούφιση πια», δήλωσε ο Sean Kennedy, εκτελεστικός αντιπρόεδρος δημοσίων υποθέσεων του συλλόγου, σε επιστολή του στο Κογκρέσο.

«Αυτό που καταδεικνύουν αυτά τα ευρήματα είναι ότι περισσότερα από 500.000 εστιατόρια κάθε τύπου – franchise, αλυσίδα και ανεξάρτητα – βρίσκονται σε οικονομική πτώση.

.