Στο Μέγαρο Μαξίμου φοβούνται τις αντιδράσεις του Αντώνη Σαμαρά στα θέματα εξωτερικής πολιτικής

8 Ιανουαρίου 2021

Στο Μέγαρο Μαξίμου φοβούνται τις αντιδράσεις του Αντώνη Σαμαρά στα θέματα εξωτερικής πολιτικής

Διακυβερνητική Διάσκεψη Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας που είναι προγραμματισμένη για τον Φεβρουάριο και την οποία γνωρίζουν ελάχιστοι εκτός υπουργείου Εξωτερικών.

Το πρόβλημα για το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι τέτοια διπλωματικά γεγονότα προβλέπουν γεύματα και δείπνα εργασίας στα οποία προσκαλούνται, βάσει εθιμοτυπίας, πρώην πρωθυπουργοί.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν πρόκειται να ανταποκριθεί σε τέτοια πρόσκληση.

Το ερώτημα που δεν έχει προφανή απάντηση είναι αν η άρνησή του θα γίνει διακριτικά ή με θόρυβο, αν, δηλαδή, θα προκληθεί εσωκομματική κρίση

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πίσω.

Δεν ήταν, άλλωστε, σαφές αν το παράδειγμα του Αντώνη Σαμαρά θα ακολουθούσαν και άλλοι βουλευτές της ΝΔ, ειδικά Βορειοελλαδίτες.

Είναι δεδομένο ότι φωτογραφίες των χαμογελαστών Κ. Μητσοτάκη και Ζ. Ζάεφ θα ενοχλήσουν πολύ κόσμο σε ένα κόμμα που έκανε προεκλογική καμπάνια με την καταγγελία της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ακόμη και αν δεν έρθει ο πρωθυπουργός αλλά ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, όπως συζητείται ως πιο ήπια εναλλακτική, οι εντυπώσεις πλήρους αναδίπλωσης του πρωθυπουργού στο μακεδονικό

.