Τα 200 χρόνια από την Επανάσταση και η κουτοπόνηρη συμπόρευση ελλην. κυβέρνησης με Αρχιεπισκοπή ΗΠΑ

12 Ιανουαρίου 2021

Η Αρχιεπισκοπή ετοιμάζεται να ”καπελώσει” την Ομογένεια, ως επικεφαλής των εκδηλώσεων

‘Οταν ταυτίζονται τα -οικονομικά και άλλα- συμφέροντα της οικογένειας Μητσοτάκη, με αυτά του φιλελληνικού Πατριαρχείου και της σκανδαλιάρας Αρχιεπισκοπής ΗΠΑ, τίποτα καλό δεν μπορεί να προκύψει γιά τον απόδημο Ελληνισμό, ειδικά την Ομογένεια ΗΠΑ.

Τον τελευταίο 1μιση χρόνο, ζούμε και τις πράξεις της χειρότερης κυβέρνησης της τελευταίας 20ετίας, σε ότι αφορά απόδημο Ελληνισμό. Μετά την τοποθέτηση του γραφικού και ανεπαρκή Αντ. Διαματάρη ως υφυπουργού Εξωτερικών και όσα ακολούθησαν με τις αποκαλύψεις του ”kalami.us” και την απόλυσή του από τον πρωθυπουργό (με ”παραίτηση”), ζούμε και την ταύτιση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον μη αποδεκτό από την Ομογένεια, τον αποτυχημένο αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, που μας ”φόρτωσε” το Φανάρι, αδιαφορώντας γιά τα ”θέλω” και το καταστατικό της Εκκλησίας μας στις ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφορεί γιά την Ομογένεια, ειδικά αυτή στις ΗΠΑ. Γιά την κυβέρνηση, Ομογένεια σημαίνει… Αρχιεπισκοπή. Το γεγονός ότι η Αρχιεπισκοπή εκπροσωπεί ΜΟΝΟ ένα ποσοστό 16-17% Ομογενών, όσα και τα μέλη των ενοριών της, αφήνει αδιάφορη την άσχετη με απόδημο Ελληνισμό, κυβέρνηση.

Η προκλητική απαξίωση της Ομογένειας ΗΠΑ από την τωρινή κυβέρνηση της Ελλάδας, πιστοποιείται και από το γεγονός ότι η προβεβλημένη πρέσβειρα στην Ουάσιγκτον κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, έτρεξε στην Θεολογκή Σχολή στην Βοστώνη (24 Οκτωβρίου ’20) γιά να δώσει τα 2 εκ. ευρό (τον χρόνο), την οικονομική βοήθεια των Ελλήνων φορολογούμενων, σε ένα αποτυχημένο, χρεοκοπημένο ”ίδρυμα” που βγάζει ολίγους παπάδες, μη ομιλούντες την ελληνική.

Μία εβδομάδα αργότερα (2 Νοε. ’20), η πρέσβειρα πήγε και στην Νέα Υόρκη γιά τα ”ονομαστήρια του αρχιεπίσκοπου”. Στην τελετή και η πρέσβειρα στον ΟΗΕ Μ. Θεοφίλη, αλλά και ο γεν. πρόξενος Κ. Κούτρας.

Στους 10 μήνες θητείας της στις ΗΠΑ, η -των διακρίσεων- κ. Παπαδοπούλου, ουδέποτε βρήκε χρόνο γιά την Ομογένεια και τις Οργανώσεις της, ”λόγω κορωνα-ιού”. Γιά να τρέχει ως ”σκυλάκι” στις προσκλήσεις Ελπιδοφόρου, υλοποιώντας την ”γραμμή Μαξίμου”, βρίσκει χρόνο και δεν ισχύει η πανδημία.

Τα 200 χρόνια από την επανάσταση και η Αρχιεπισκοπή
Μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ (3 Νοε. ’20), ο επί των επικοινωνιών της Αρχιεπισκοπής Σταύρος Σαφιολέας, τηλεφωνεί σε ”παράγοντες της Ομογένειας”, γνωστά ”ψώνια” και μη, γιά να τους εντάξει σε επιτροπή ”υπό τον αρχιεπίσκοπο”, που ”θα αναλάβει τις εορταστικές εκδηλώσεις στις ΗΠΑ”, με μέλη τους μητροπολίτες, ”παράγοντες” της Ομογένειας, ”άρχοντες Πατριαρχείου” κ.ά. Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Σαφιολέας εργάζεται από την Αθήνα. Παλαιότερα ήταν και στην Επιτροπή ”Αθήνα 2004”.

Σε όσους καλεί τηλεφωνικά, τους λέγει ότι ”η Επιτροπή γιά τους εορτασμούς των 200 χρόνων, της οποίας ηγείται η Γιάννα Αγγελοπούλου, με την έγκριση του πρωθυπουργού, αποφάσισε να συνεργαστεί μόνο με τον αρχιεπίσκοπο στις ΗΠΑ, ο οποίος θα τεθεί και επικεφαλής των εκδηλώσεων”. Παρόμοια δραστηριότητα, με τηλεφωνήματα σε ”παράγοντες της Ομογένειας”, δείχνει και ο ”λεφτάς” κ. Λογοθέτης (Σικάγο), το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί πρόσφατα σε σκάνδαλο οικονομικό, που αγγίζει την οικογένεια Μητσοτάκη.

Ο Ελληνισμός στις ΗΠΑ γνωρίζει άριστα ότι η βρώμικη Αρχιεπισκοπή ”Αμερικής” (ΗΠΑ), με την σύμπραξη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων (χωρίς εξαίρεση) των τελευταίων 20 χρόνων, απαξίωσε και διάλυσε τις ομογενειακές Οργανώσεις, γιά να μαζεύει αποκλειστικά το χρήμα και να δηλώνεται ο αρχιεπίσκοπος ως… ”αρχηγός της Ομογένειας”, με την βοήθεια του ”δούρειου ίππου” γιά την άλωση της Ομογένειας, την εφημερίδα ”Εθνικός Κήρυξ” Αστόριας Νέας Υόρκης. Δεν ενδιαφέρθηκε γιά τα ελληνικά σχολεία, γιά πολιτιστικά Ιδρύματα, γιά ανάγκες της Ομογένειας κ.ά. Η πρακτική της γνωστή και απλή: ”Διαίρει, κονόμα και βασίλευε”.

Αυτό το έγκλημα εις βάρος του Ελληνισμού στις ΗΠΑ, συνεχίζεται σε περισσότερο άγρια μορφή από την κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη. Τις επιπτώσεις τις ζήσαμε πρόσφατα με τις προκλήσεις της Τουρκίας: ΔΕΝ υπάρχουν ομογενειακές Οργανώσεις να κινητοποιηθούν στις ΗΠΑ και ο Ελπιδοφόρος δεν μπορεί να πάει κόντρα στα συμφέρονα της Τουρκίας.

Τώρα κινδυνεύουμε να υποστούμε και τον απόλυτο εξευτελισμό: Εκδηλώσεις γιά την Επανάσταση ’21 στις ΗΠΑ, με ”ευαγγελισμούς” και ”κρίνους”. Με την ”αθώωση” Εκκλησίας και Πατριαρχείου, που περνούσαν όμορφα επί Τουρκοκρατίας και καταδίκασαν την ”Φιλική Εταιρία”.

‘Ετσι επέλεξε να πράξει η κυβέρνηση Κυρ. Μητσοτάκη, γιά χάρη της γραφικής, ολίγης Γιάννας Αγγελοπούλου και γιά χάρη της εγωμανίας Ελπιδοφόρου. Ο πρωθυπουργός, θα υποστεί και τις συνέπειες των πράξεών του.

‘Ενας αρχιεπίσκοπος δεν επιβάλεται από καμία κυβέρνηση ως…”αρχηγός της Ομογένειας”, πετώντας ”στα σκουπίδια” τις ομογενειακές Οργανώσεις, επειδή έτσι προστάζουν τα οικονομικά και άλλα συμφέροντα της πρωθυπουργικής οικογένειας. Καθιερώνεται από τις πράξεις του. Και ο αποτυχημένος, διαιρετικός Ελπιδοφόρος, δεν έχει την ”καλή μαρτυρία” της Ομογένειας ΗΠΑ.

Οι εορτασμοί των 200 χρόνων από την Επανάσταση ’21, ΔΕΝ είναι υπόθεση της Εκκλησίας, που εκπροσωπεί μόνο ποσοστό 16% του Ελληνισμού ΗΠΑ. Είναι υπόθεση της Ομογένειας, με την Αρχιεπισκοπή συνεργαζόμενη. Και πρέπει να ντρέπονται, πρωθυπουργός και Αγγελοπούλου γιά τις ”κουτοπόνηρες”, λαθεμένες επιλογές τους, αλλά και γιά το ”φτύσιμο” που κάνουν στις ομογενειακές Οργανώσεις. Οι ‘Ελληνες στις ΗΠΑ, δεν είναι ”δεδομένοι ραγιάδες” καμίας Αρχιεπισκοπής, καμίας διαπλεκόμενης ελληνικής κυβέρνησης. Και οφείλουν να αντιδράσουν.

Σημ.: Σε ότι αφορά δουλοπρεπείς ”προεδροπαράγοντες” ομογενειακών Οργανώσεων, τους λέμε απλά να προσέξουν τις πράξεις κι επιλογές τους.Γ. Λυκ. – kalami.us

.