« Στέγαση των γειτόνων μας με την αξιοπρέπεια πράξη », Δεν με νοιάζει αν είσαι Έλληνας, είσαι “business-killer” και “baby killer” !!

13 Απριλίου 2021

« Στέγαση των γειτόνων μας με την αξιοπρέπεια πράξη »,

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης μπορεί να αγοράσει κτίρια γραφείων και ξενοδοχεία που αγωνίζονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας και να τα μετατρέψει σε προσιτή στέγαση.

Οι νομοθέτες εξετάζουν ένα νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε στη Γερουσία αυτή την εβδομάδα. Είναι παρόμοιο με μια πρόταση που παρουσιάστηκε από τον κυβερνήτη Andrew Cuomo στη διεύθυνση «State of the State» στο Άλμπανυ στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Το νομοσχέδιο, που ονομάζεται « Στέγαση των γειτόνων μας με την αξιοπρέπεια πράξη », χρηματοδοτείται από τον γερουσιαστή γερουσιασμού του Κουίνς Μάικλ Γιαννάρη.

Η πρότασή του απαιτεί από κάθε μετατροπή σε στέγαση να γίνεται σε προσιτές μονάδες και να περιορίζεται μόνο σε εμπορικά κτίρια που βρίσκονται σε κίνδυνο και προς πώληση.

«Είναι προς πώληση. Ας τα αγοράσουμε, να τα μετατρέψουμε σε προσιτή κατοικία και να τα χρησιμοποιήσουμε. Είναι στην πραγματικότητα μια win-win κατάσταση », είπε ο Γιαννάρης.

Το νομοσχέδιο αναφέρει , «Η πολιτεία της Νέας Υόρκης, μέσω της κατανομής της στέγασης και της ανανέωσης της κοινότητας, είναι εξουσιοδοτημένη να αγοράζει και να μετατρέπει αναξιοπαθούντα ξενοδοχεία και εμπορικά ακίνητα, σε πόλεις με πληθυσμό 1 εκατομμυρίου και άνω, για χρήση ως προσιτή μόνιμη κατοικία που πληροί τα πρότυπα που έχουν θεσπιστεί για να διασφαλίσουν την ασφάλεια, τη βιωσιμότητα, την ποιότητα και την πρόσβαση σε υποστηρικτικές υπηρεσίες, ανάλογα με την περίπτωση, ώστε να διατίθενται σε νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος και άτομα που αντιμετωπίζουν έλλειψη στέγης αμέσως πριν από την είσοδο σε τέτοια κατοικία.

Η διαχείριση αυτών των ακινήτων γίνεται από κατάλληλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, είτε μέσω μεταβίβασης ιδιοκτησίας είτε μέσω μακροχρόνιας καθαρής μίσθωσης από τον κυβερνητικό φορέα της Νέας Υόρκης που απέκτησε το ακίνητο. “

Ο γερουσιαστής είπε ότι η πρότασή του διαφέρει από το σχέδιο που είχε προηγουμένως εκπονήσει ο κυβερνήτης.

«Επειδή περιγράφει συγκεκριμένα ότι οι μονάδες σε αυτά τα κτίρια που έχουν μετατραπεί πρέπει να χρησιμοποιούνται για πραγματικά προσιτή στέγαση για άτομα που ήταν πρώην άστεγοι, έτσι ώστε να μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα είδος αποθέματος που δεν χρειαζόμαστε μόνο μονάδες πολυτελείας για τους πλούσιους», δήλωσε ο Γιαννάρης. “Αυτό είναι το είδος της βοήθειας που πραγματικά χρειαζόμαστε.”

Το νομοσχέδιο σημειώνει ότι “τα ακίνητα του ξενοδοχείου περιλαμβάνουν μόνο ξενοδοχεία με λιγότερες από 150 μονάδες και εκείνα που βρίσκονται σε οποιοδήποτε δήμο έξω από το Μανχάταν.” Εξαιρούνται τα ξενοδοχεία στο μεγαλύτερο μέρος του Μανχάταν.

Τόσο τα γραφεία του κυβερνήτη όσο και των δημάρχων λένε ότι επανεξετάζουν την πρόταση.

Νικ Στάμα Νέας Υόρκης

.