Νίκος Νικολόπουλος: ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ.ΘΑ ΚΑΒΑΛΙΣΕΙΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΕΠΕΖΕΥΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ.

6 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.09.2021

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό

Ο ανασχηματισμός απέδειξε τον «ακραίο ερασιτεχνισμό του επιτελικού κράτους» και ότι η Κυβέρνηση των ΑΡΙΣΤΩΝ δεν απέδιδε τα αναμενόμενα. Άραγε όμως μόνον ΔΎΟ Υπουργοί εκκρίθηκαν ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ η Α(χ)ΡΗΣΤΟΙ;

Ο πρωθυπουργός που επαίρεται ότι τα έχει πάει ΑΡΙΣΤΑ με την πανδημία , με τις φωτιές και την προστασία του πολίτη, απεφάνθη αποβάλλοντας από τα δύο κρίσιμα υπουργεία τους αρμόδιους υπουργούς…

Γίνεται να πέτυχαν οι αρμόδιοι υπουργοί υγείας και προστασίας του πολίτη αλλά σε αυτούς τους τομείς να πετύχει ο πρωθυπουργός και η πολιτική του;
Πέραν δεν τούτου, μπορεί να διατηρηθεί κραταιό και ένδοξο ένα ιστορικό κόμμα, όταν ο πρόεδρος του με τις επιλογές υπουργών και στενών συνεργατών από αντίπαλα κόμματα απαξιώνει το στελεχιακό του δυναμικό;

Μπορεί ο λαός της παράταξης , τα ιστορικά του στελέχη καθώς και οι νεότεροι βουλευτές να αποδέχονται συστηματικώς την απαξίωση , την προσβολή και την πρόκληση του φιλοξενούμενου προέδρου της κακής συγκυρίας να διορίζει ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ Υπουργούς και μάλιστα να έχουν την πλειοψηφία στο Υπουργικό συμβούλιο και το ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΕΤΟΣ οι εκ γενετής πολιτικοί αντίπαλοι της Ν Δ, τα γεννήματα και θρέμματα του ΠΑΣΟΚ του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ;

Τι θέλει να διακοίνωσει ο κύριος Μητσοτάκης ότι η παράταξη δεν έχει ικανούς, τίμιους, εργατικούς;

Μα αυτούς ψήφισε ο ΛΑΟΣ ως εκλεκτούς, αυτούς εμπιστεύεται να υπηρετήσουν την Πατρίδα και αυτοί ως αιρετοί θα λογοδοτήσουν ενώπιον του.

Για τον ανασχηματισμό φιάσκο εγράφησαν πολλά και ειπώθηκαν περισσότερα. Θα μπορούσε πάντως να συνοψισθεί η αποτυχημένη προσπάθεια Μητσοτάκη στην εξής πρόταση: ΦΙΑΣΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ … ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

Επιπλέον τούτων κατάφερε ο Μητσοτάκης και ένα ασύλληπτο ΑΥΤΟΓΚΟΛ με την μηδέποτε πραγματοποιθείσα υπουργοποίηση Αποστολάκη! Το σύμπλεγμα της αποστασίας του 64 φαίνεται να κουβαλάει και ο μικρός Μητσοτάκης και για τούτο δίνει γη και ύδωρ προκειμένου να εμφανιστεί ως αρχηγός άλλου κόμματος από αυτού που σήμερα ηγείται.

Τελικά όμως την πάτησε την μπανανόφλουδα και απεδείχθη ότι εύκολα μπορούν να του την στήνουν οι αντίπαλοι του και οι λύκο φίλοι του…

Και επειδή μαύρος Σεπτέμβρης ξεκίνησε και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα ενός βαρύ χειμώνα αποφάσισα να δημοσιοποιήσω κάποιες παραγράφους από την Επιστολή που έστειλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιας και είμαι αίμα από το αίμα και σάρκα από τη σάρκα αυτής της παράταξης ,της οποίας υπήρξα ιδρυτικό μέλος , κοντά 30 χρόνια βουλευτής και ως εκλεγμένος την υπηρέτησα από τη ΜΑΚΙ την ΟΝΝΕΔ μέχρι και στο ανώτατο όργανο το Πολιτικό συμβούλιο.

Δίνω στη δημοσιότητα σήμερα ένα μέρος της επιστολής με την ελπίδα, να αντιληφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως είναι καιρός να ξεκαβαλήσει το καλάμι, γιατί αλλιώς γρήγορα θα ψάχνει ελικόπτερο για να την κοπανίσει …

Κυριάκο έμαθα πως κάποιος συνεργάτης σου με μυαλό …καλαμπόκι σε έπεισε ότι… έπεισε τον ναύαρχο Αποστολάκη να πουλήσει την παρέα μιας …ζωής.

Και εσύ πίστεψες πως με ένα κοκαλάκι θα κλέψεις τον ναύαρχο και θα βάζεις του επικοινωνιολόγους σου να λένε ότι “ο ναύαρχος είδε τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ , και ήρθε να μας στηρίξει…Σου άρεσε και είπες: Ναι μου αρέσει αυτός που ενώ τον έκανε Υπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ, εγώ ο Κυριάκος τον αποκάλεσα χουντο Σπαντιδάκη κι αυτόν και την παρέα του και όμως θέλει να γίνει δικός μου υπουργός.

Έτσι θα την έφερνες και στον μεγάλο σου στόχο. Αυτόν τον οικονομικό ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ που τον αποκαλούν ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ. Αυτόν που πάντα στόχευε και που πάντα αποτύγχανε η οικογένεια σου . Αυτόν που κατά σύμπτωση και η παρέα Σόϊμπλε και το λεγόμενο βαθύ γερμανικό κατεστημένο δεν κατάφερε ποτέ να τον βάλει στη ΔΟΥΛΕΨΗ της.

Κυριάκο πίστεψες λοιπόν ότι με το κοκαλάκι στο ναύαρχο ,δηλαδή το υπουργείο και το παραμύθι περί συναίνεσης θα άφηνες την παρέα του ναυάρχου χωρίς…σημαία!

Και όλοι θα σκέφτονταν ότι ο ναύαρχος και η Χούντα είναι ένα γι΄ αυτό και έβαλε την ουρά στα σκέλια και έγινε υπουργός σου. Άρα και η “παρέα” κι αυτή το ίδιο είναι και ας έχει περγαμηνές αντίστασης στη Χούντα και στους γερμανοτσολιάδες πριν από αυτήν…

Δε λέω …Το στήσιμο έμοιαζε καλό… Το είχατε κάνει και με αυτούς που ο Καραμανλής δεν ήθελε να περνούν ούτε απέξω από τη Νέα Δημοκρατία.

Έτσι σκέφτηκες ότι θα εξευτέλιζες την παρέα του ναυάρχου μια και καλή και μάλιστα εκεί που έφαγαν τα μούτρα τους ο πατέρας σου και η Ντόρα και έμαθαν να την σέβονται αυτή την παρέα μέχρι τέλους.

Αυτό με έβαλε στον πειρασμό να σε προσφωνήσω Κούλη…Σκέφτηκα “πόσο παιδική χαρά είναι ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ; Τα παιδάκια τρέχουν ποιο θα προλάβει να ανέβει στην τσουλήθρα και να κουτρουβαλήσει και δεν προσέχουν τις μπανανόφλουδες και τις πατάνε και γίνονται τα μουτράκια τους στην άμμο σκούρα…”

ΚΟΥΛΗ κατάλαβες την μπανανόφλουδα που πάτησες και έτσι έγινες ο πρώτος πρωθυπουργός της ιστορίας που δημιουργεί υπουργείο για μια προσωπικότητα και αυτή τον αδειάζει, την ώρα που όλοι έχουν ξεκινήσει για το προεδρικό Μέγαρο…

Ο Ναύαρχος προτίμησε, φυσικά την παρέα μιας ζωής και όλοι οι μέτοχοι της πολιτικής χαζεύουν με το πάθημα – μάθημα που πήρες για όλη την υπόλοιπη πολιτική διαδρομή σου.

Δεν κατάφερες να γίνεις ο μεγαλύτερος …βάρδος της οικογένειας Μητσοτάκη με το κόλπο γκρόσο στην παρέα του ναυάρχου…παρά εκεί στην παρέα να ναι σκασμένοι στα γέλια… Αυτά Κυριάκο ήταν η πρώτη ώθηση στον πειρασμό να σε προσφωνήσω Κούλη, όπως το φιλαράκι μου στο δημοτικό που παίζαμε στις παιδικές χαρές, όταν δεν δουλεύαμε στους δρόμους για τον επιούσιο.

Κούλη αυτό το φιάσκο αποτυπώνει ακριβώς τι μπορεί να πάθει κανείς όταν σκέφτεται μόνο με τη λογική της επικοινωνίας (εν προκειμένω το μήνυμα «κερδίζουμε και τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ»).

Κύριε Πρωθυπουργέ

Το βασικό συμπέρασμα του ανασχηματισμού είναι ότι με τα ίδια πρόσωπα στις ίδιες θέσεις σε διάφορους τομείς, η κοινωνία δεν παίρνει το μήνυμα ότι εισακούστηκαν τα αιτήματα και οι αγωνίες της.

Και για να μην ξεχνιόμαστε: Η κοινωνία δεν τοποθετείται μόνο μέσω δημοσκοπήσεων. Θα τοποθετηθεί και στην κάλπη. Και εκεί το μήνυμα δεν είναι μόνο επικοινωνιακό.

Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ
πρώην Υφυπουργός Εργασίας
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

.