Πότε θα τους απαξιώσει όλους η Θεσσαλονίκη;

14 Σεπτεμβρίου 2021

Διαβάζουμε ένα πολύ αξιόλογο και επίκαιρο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Νίκου Βάνη στην διαδικτυακή πλατφόρμα http://www.elliniko-fenomeno.gr/ με θέμα:

«Το Μετρό Θεσσαλονίκης το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης μιλάμε για τρία χιλιόμετρα, που ξεκίνησε το 1986 επί δημαρχίας Σωτήρη Κούβελα και έχουν πέραση 16 πρωθυπουργοί από τότε…»!

Διαβάστε παρακάτω ένα απόσπασμα για να αντηληφθείτε την πολιτική αλητεία:

«Το Μετρό Θεσσαλονίκης το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης. Μιλάμε για τρία χιλιόμετρα, που ξεκίνησε το 1986 επί δημαρχίας Σωτήρη Κούβελα και έχουν περάσει από τότε 16 πρωθυπουργοί…

Η πρώτη απόπειρα κατασκευής μετρό στη Θεσσαλονίκης ξεκίνησε το 1986 επί δημαρχίας Σωτήρη Κούβελα.

Το σχέδιο περιελάμβανε την χάραξη του υπόγειου σιδηροδρόμου κάτω από το οδόστρωμα της Εγνατίας, στο τμήμα μεταξύ της Καυταντζόγλου και της Πλατείας Δημοκρατίας.

Η κατασκευή ξεκίνησε από το τμήμα μεταξύ Πλατείας Σιντριβανίου και της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων με την μέθοδο της εκσκαφής του εδάφους και της κατασκευής σήραγγας με τοποθέτηση μεταλλικών δοκών και οπλισμένου σκυροδέματος. Τρία χρόνια μετά το έργο σκεπάστηκε και εγκαταλείφθηκε.

Ονομάστηκε από τους Θεσσαλονικείς “τρύπα του Κούβελα”, κρίθηκε άσκοπη από το νέο σχεδιασμό του Μετρό. Λόγω της ύπαρξης της σήραγγας όμως αυξήθηκε η στάθμη των υδάτων στα θεμέλια της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ στα οποία εντοπίστηκε σκουριά. Από τότε ως σήμερα λειτουργούν καθημερινά αντλίες που απομακρύνουν τα νερά.

Αλλά φαίνεται αυτή δεν είναι η μόνη αρνητική επίπτωση. Η μοίρα της τρύπας του Κούβελα φαίνεται ότι ακολουθεί και την δεύτερη απόπειρα δημιουργίας Μετρό στη Θεσσαλονίκη…»!

Στο τέλος δε του συγκλονιστικού ρεπορτάζ αναφέρονται οι Πρωθυπουργοί που συνεχώς υπόσχονται και το συγκεκριμένο έργο έχει καταντήσει “γιοφύρι της Άρτας”!

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Γεώργιος Ράλλης, Ανδρέας Παπανδρέου, Τζαννής Τζαννετάκης, Ιωάννης Γρίβας, Ξενοφών Ζολώτας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου πάλι, Κωνσταντίνος Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος, Παναγιώτης Πικραμμένος, Αντώνης Σαμαράς, Αλέξης Τσίπρας, Βασιλική Θάνου και Κυριάκος Μητσοτάκης!!

 

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

.