Με τηλέφωνο οι πιστοί στη Μητρόπολη Ιωαννίνων…

24 Δεκεμβρίου 2021

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος (1998-2008) ήταν ο αγαπημένος Ποιμενάρχης του ελληνικού Έθνους! Σε δέκα χρόνια της διακονίας του ενέπνευσε τον ελληνικό λαό ώστε να κατακλύζει τους Ιερούς Ναούς! Η νεολαία κρεμόταν από τα χείλη του, αφού αυτός ο Ιεράρχης φώλιαζε με τον λόγο του στις ψυχές τους!

Οι λαοσυνάξεις του θα μείνουν στην ιστορία, όσα χρόνια και να περάσουν!

Γέμισε τις καρδιές των Ελλήνων με αγάπη προς τον Χριστό και την Πατρίδα! Έβγαλε στο φως όλους τους νεοταξίτες υπέρμαχους της Παγκοσμιοποίησης! Προφήτευσε τα δεινά που θα έρχονταν από τους πολιτικούς και τους Ιεράρχες! Τα έβαλε με όλους, ακόμη και με το πανίσχυρο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως!

Τα έβαλε με το Αντίχριστο κράτος Κώστα Σημίτη, λέγοντας, πως δεν θα δεχθούμε την αποχριστιανοποίηση της χώρας μας!

Σε εισήγησή του προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος το 2001, τόνισε ιδιαίτερα:

«…η Εκκλησία μας ανθίσταται και απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη σχεδιασμένη αλλοτρίωση του λαού, καθώς αυτή σηματοδοτεί τη μοναδική εναπομείνασα δύναμη και ελπίδα για τη σωτηρία του Έθνους…»!

Έτσι δέχτηκε λυσσαλέο πόλεμο από τους Εξουσιαστές, πολιτικούς και εκκλησιαστικούς!

Πρώτος από όλους κατά του Χριστόδουλου, ο τότε Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας και σημερινός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος! Ο οποίος ασκούσε δριμεία κριτική στις όποιες πρωτοβουλίες αναλάμβανε ο Χριστόδουλος! Και βέβαια ήταν υπέρ της “επαναθεώρησης” των σχέσεων της Ελλαδικής Εκκλησίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο!

Μεγάλοι σύμμαχοι του Ιερώνυμου την εποχή εκείνη κατά του Χριστόδουλου, οι Μητροπολίτες Ιωαννίνων Θεόκλητος και Ζακύνθου Χρυσόστομος! Ο τελευταίος τον Αύγουστο του 2011 παραιτήθηκε από Μητροπολίτης Ζακύνθου, μετά την εξάρθρωση σπείρας νονών, εν μέσω φημών για σχέσεις που διατηρούσε με κάποια μέλη της σπείρας, αλλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον “βόλεψε” τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου στην Μητρόπολη Δωδώνης!

Σήμερα έχει “λάμψει” με λόγους του που διχάζουν τον λαό εν μέσω Covid-19, και είναι εξ εκείνων των υπεύθυνων της γενικευμένης αποστροφής του λαού κατά των Ιεραρχών της Εκκλησίας!

Στα Ιωάννινα ανέλαβε Μητροπολίτης μετά τον θάνατο του Θεόκλητου, ο Μάξιμος! Εκλεκτό τέκνο του Θεόκλητου!

Έτσι, προσωπικά δεν με εξέπληξε που σε προχθεσινή εγκύκλιό του προτρέπει τους πιστούς να προσέλθουν στους ιερούς ναούς όπου εκκλησιάζονται, αφού πρώτα επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τους υπεύθυνους για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στις ιερές ακολουθίες των Χριστουγέννων και του νέου Έτους!

Δηλαδή, ο προβλεπόμενος αριθμός πιστών, λόγω των υγειονομικών μέτρων, θα πρέπει για να συμμετέχει πρώτα να έχει ενημερώσει τηλεφωνικώς την Μητρόπολη!

Αλήθεια τι άλλο θα ακούσουμε από αυτούς τους Ιεράρχες που ξεχνούν πως οι Ναοί δεν τους ανήκουν, αλλά είναι εφήμεροι διαχειριστές τους!

Δικαίως λοιπόν εισπράττουν την κατακραυγή των πιστών, που τους έχουν εξομοιώσει με τους Εξουσιολάγνους πολιτικούς!

Έφυγες νωρίς Χριστόδουλε και δεν πρόλαβες να πάρεις φραγγέλιο κατά όλων αυτών!!

.