Πέντε Ευρωπαϊκές δημόσιες εταιρείες έχουν ήδη πληρώσει τη Ρωσία σε ρούβλια Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Ιταλία..

28 Απριλίου 2022

Πέντε Ευρωπαϊκές δημόσιες εταιρείες έχουν ήδη πληρώσει τη Ρωσία σε ρούβλια Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Ιταλία..

Ο Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Ιταλία.. ανοίξει λογαριασμούς σε ρούβλια στη Gazprombank, για να πληρώσει το ρωσικό αέριο, αναφέρει το Bloomberg.

Νωρίτερα, η Gazprom είχε διακόψει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στη βουλγαρική εταιρεία Bulgargaz και στην πολωνική PGNiG, λόγω της άρνησής τους να πληρώσουν σε ρούβλια.

Το Bloomberg αποκάλυψε επίσης ότι τέσσερις Ευρωπαϊκές δημόσιες εταιρείες έχουν ήδη πληρώσει τη Ρωσία σε ρούβλια για να αγοράσουν φυσικό αέριο, υποκύπτοντας στις πιέσεις της Μόσχας. Τα ονόματα των χωρών που πλήρωσαν σε ρούβλια τη Ρωσία, δεν αναφέρονταν αν και εικαζόταν ότι ανάμεσά τους είναι η Ιταλία και η Αυστρία.

Πολλές από τις χώρες που επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία εξακολουθούν να υπονομεύουν σοβαρά τις ίδιες τους τις προσπάθειές αγοράζοντας ενέργεια από τη Μόσχα, σε ορισμένες περιπτώσεις σε ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες τον Απρίλιο από ό,τι τον Μάρτιο.

«Ο Πούτιν συνεχίζει να βγάζει τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια την ημέρα πουλώντας πετρέλαιο και φυσικό αέριο και η μερίδα του λέοντος είναι από την Ευρώπη», τονίζει ο Έντουαρντ Φίσμαν, πρώην ειδικός για την Ευρώπη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Μεμονωμένες ευρωπαϊκές χώρες στέλνουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, αλλά αυτή υπονομεύεται από τις πληρωμές που κάνουν στη Ρωσία για πετρέλαιο και φυσικό αέριο».

.