Περί αμβλώσεων και ανώτατου Δικαστήριου (ΗΠΑ)

26 Ιουνίου 2022

Η απόφαση (24 Ιουνίου ’22) του ανώτατου Δικαστήριου γιά τις αμβλώσεις, που ανάτρεψε απόφασή του πριν 51 χρόνια, ήταν αναμενόμενη και προαναγγελθείσα με δημοσίευμα στο Politico, πριν έναν μήνα.

Αν άργησαν λίγο να εκδηλωθούν αντιδράσεις στις ΗΠΑ με δηλώσεις Μπάϊντεν κ.ά., αυτό οφείλεται στους ‘Ελληνες πολιτικούς αρχηγούς. Οι οποίοι, αφού έλυσαν όλα τα προβλήματα της κουλοκώσταινας, έχουν άποψη και γιά σοβαρά ζητήματα σε άλλες χώρες.

Οι ‘Ελληνες πολιτικοί αρχηγοί (Τσίπρας, Ανδρουλάκης, Βαρουφάκης και μετά Μητσοτάκης) ήταν οι πρώτοι και οι μόνοι σε παγκόσμιο επίπεδο που έκαναν δηλώσεις γιά το ζήτημα των αμβλώσεων, σχολιάζοντας την απόφαση του ανώτατου Δικαστήριου ΗΠΑ, υπενθυμίζοντας έτσι το διαπλανητικό ”κύρος” τους.

Γιά παράδειγμα, η δήλωση Αλέξη Τσίπρα προηγήθηκε αυτής του πρόεδρου Μπάϊντεν. Κι επειδή διατυπώθηκε στα αγγλικά (χωρίς καμήλες και ουρές) στο ”τουίττερ”, πολλοί υπέθεσαν ότι αυτήν περίμενε και σε αυτήν βασίστηκε ο Μπάϊντεν γιά να κάνει την δική του δήλωση.

Επειδή η απόφαση είχε προαναγγελθεί πριν ένα μήνα, οι αντιδράσεις ήταν λίγες. Το μόνο καλό είναι ότι οι γραφικοί και αποτυχημένοι Δημοκρατικοί, δεν θα ασχολούνται -συνεχίζοντας τις ψευτιές, βλακείες- με πληθωρισμό και Πούτιν-Ουκρανία, επειδή τώρα βρήκαν άλλο θέμα: Τις αμβλώσεις. Κάνουν ότι μπορούν γιά να ξαναεκλεγεί πρόεδρος ο Τραμπ.

H απόφαση του ανώτατου Δικαστήριου ακυρώνει την προηγούμενη (22 Ιαν. 1973) που θεωρούσε τις αμβλώσες νόμιμες και παραπέμπει το ζήτημα στους πολίτες και κάθε Πολιτεία (State) θα αποφασίσει. Σύντομα, στις ΗΠΑ, στα 2/3 των Πολιτειών θα απαγορεύονται οι αμβλώσεις και στο 1/3 θα επιτρέπονται.

Τώρα, οι ΗΠΑ κι επίσημα διαιρέθηκαν. Οι δεξιο-ακραίοι ελέγχουν (6-3) το ανώτατο Δικαστήριο. Ιανουάριο ’23, θα ελέγχουν Βουλή και Γερουσία, με πρόεδρο -ίσαμε Ιανουάριο 2025- τον αποτυχημένο και ”φευγάτο” Τζο Μπάϊντεν.

‘Ερχεται και η σειρά του περίφημου γάμου από άτομα ίδιου φύλου με υιοθεσίες παιδιών. Θα καταργηθεί, γιατί είναι ”κόκκινο πανί” γιά θρησκευόμενους αγριοχρίστιανους και δεξιο-ακραίους. Το προανάγγειλε ανώτατος δικαστής.

‘Ωρα γιά τρίτο κόμμα στις ΗΠΑ, επειδή οι Δημοκρατικοί κατάντησαν γραφικοί και άχρηστοι.

kalami.us

.