Σιωπήστε επιτέλους κύριε Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, υπάλληλε των κυβερνήσεων…

26 Ιουνίου 2022

Σιωπήστε επιτέλους κύριε Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, υπάλληλε των κυβερνήσεων…

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr

Πόσα χρόνια ισχυρίζομαι, ότι ο Γ.Γ. ΝΑΤΟ, πρώην Πρωθυπουργός της Νορβηγίας, τοποθετήθηκε εκεί κατ΄ επιθυμία και εντολή της πανίσχυρης – τότε – Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ;

Πόσες φορές έχω γράψει, πώς τοποθετήθηκε εκεί προς εξυπηρέτηση των επιθυμιών και επιδιώξεων του βαθέως κράτους των ΗΠΑ, δηλαδή “των Δημοκρατικών”;

Πόσες και πόσες φορές έχει αποδειχτεί, πώς αυτός ο αμετροεπής κύριος εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας, δίνοντας με τις δηλώσεις του συγχωροχάρτι στον βάρβαρο επιθετικό Τούρκο Σουλτάνο και όχι μόνο; Αφού ενεργώντας ως dealer του Ερντογάν, “επιτίθεται” συνεχώς κατά της Ελλάδος;

Έτσι, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη απαντά πολύ χαλαρά στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Γενς Στόλτενμπεργκ, έρχεται ο πρώην ΥΠΕΞ (3 φορές) και στενός συνεργάτης (εξ απορρήτων) του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, Πέτρος Μολυβιάτης, να σώσει το κύρος της Ελλάδος, με επιστολή που έστειλε στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ και η οποία δημοσιεύθηκε στην “Καθημερινή”!

Παρακάτω η επιστολή καταπέλτης του κ. Μολυβιάτη:

«Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα του ΝΑΤΟ,

Τον τελευταίο καιρό προβαίνετε σε δηλώσεις σχετικά με την κρίση που επικρατεί στις σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας. Οι δηλώσεις αυτές φαινομενικά τηρούν ίση απόσταση μεταξύ των δύο χωρών.

Στην πραγματικότητα όμως είναι τυπικά απαράδεκτες, ουσιαστικά ευνοούν τον επιτιθέμενο εις βάρος του θύματός του και τελικά είναι επιβλαβείς για τη Συμμαχία.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ είναι υπάλληλος των κυβερνήσεων που τον διορίζουν και καταβάλλουν τον μισθό του από τα χρήματα των φορολογουμένων τους. Δεν διαμορφώνει πολιτική –αυτό είναι έργο των κυβερνήσεων– και δεν εκφράζει θέσεις χωρίς την έγκρισή τους. Και προφανώς δεν έχει εγκρίνει τις δηλώσεις αυτές η ελληνική κυβέρνηση.

Ο λόγος υπάρξεως κάθε συμμαχίας είναι προφανώς η αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της. Εδώ όμως έχουμε ένα μέλος του ΝΑΤΟ, την Τουρκία:

Να διεκδικεί επισήμως και δημόσια τα εδάφη ενός άλλου μέλους, της Ελλάδος. Και συγκεκριμένα, 152 νήσους, νησίδες και βραχονησίδες του Ανατολικού Αιγαίου.

Να πραγματοποιεί καθημερινά υπερπτήσεις πολεμικών αεροσκαφών πάνω από τα εδάφη αυτά. Όταν καλείτε την Ελλάδα σε διάλογο με την Τουρκία για να λύσουν τις διαφορές τους, αυτό δεν είναι στάση ίσων αποστάσεων. Είναι ενθάρρυνση του επιτιθέμενου εις βάρος του θύματός του.

Να έχει αναπτύξει απέναντι των νησιών αυτών τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο της Μεσογείου και ταυτοχρόνως να απαιτεί και τον αφοπλισμό τους.

Όταν εσείς, κύριε Γενικέ Γραμματέα, καλείτε την Ελλάδα σε διάλογο με την Τουρκία για να λύσουν τις διαφορές τους, στην ουσία ζητάτε από την Ελλάδα να καταστήσει την εδαφική της ακεραιότητα αντικείμενο διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. Και το ζητάτε αυτό ενώ εκπροσωπείτε μια Συμμαχία που συνεστήθη και εξακολουθεί να υπάρχει για αυτόν ακριβώς τον λόγο, δηλαδή την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας των μελών της.

Αυτό δεν είναι στάση ίσων αποστάσεων. Είναι ενθάρρυνση του επιτιθέμενου εις βάρος του θύματός του.

Και αυτό, τελικά, δεν οδηγεί σε ενίσχυση της συνοχής της Συμμαχίας, αλλά μάλλον στη διάλυσή της.

Εάν, κύριε Γενικέ Γραμματέα, δεν έχετε την εξουσιοδότηση να παρέμβετε για να διορθωθεί αυτή η πρωτοφανής και απαράδεκτη κατάσταση στους κόλπους της Συμμαχίας, νομίζω ότι το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να σιωπήσετε έως ότου λήξει η θητεία σας.

Ειλικρινά, Πέτρος Γ. Μολυβιάτης»!!

Δημοσιεύθηκε στην Ελεύθερη Ώρα την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 στην στήλη Κόκκινο Πιπέρι

.