Ας προσέχουμε περισσότερο τους “εταίρους” μας…

6 Ιουλίου 2022

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr

Να τους χαιρόμαστε τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Να την χαιρόμαστε αυτήν τη δουλική κυβέρνηση Μητσοτάκη! Και προσέξτε, να την ψηφίσετε πάλι για να φέρει τα σύνορα της Ελλάδος από την Λάρισα μέχρι την Πελοπόννησο!

Ωστόσο ζήτησα την άποψη της εξέχουσας πηγής μου στα Δωδεκάνησα, για το τι βιώνουν οι ακρίτες νησιώτες μας:

«Έχουν έρθει το τελευταίο διάστημα πολλοί Ολλανδοί στην Κω και συζητάνε για τα Δωδεκάνησα, σαν να μην ανήκουν στην Ελλάδα, σαν να μην είναι ελληνικά!

Έχουν έρθει επίσης πολλοί Ιταλοί από την περιοχή της Ρώμης και προπαγανδίζουν, όπου μπορούν, για την περίοδο της ιταλικής κατοχής των νησιών μας. Είναι πολύ περίεργη αυτή η τουριστική επιλογή Ολλανδών, Ιταλών, αλλά και Γερμανών στα Δωδεκάνησα! Οι οποίοι μεταβαίνουν στην Αλικαρνασσό, ξοδεύοντας μεγάλα ποσά για αγορές, ενισχύοντας την τουρκική πολεμική μηχανή!

Είναι άλλωστε γνωστή η επιθυμία αυτών των χωρών, όπως και της Αγγλίας, και του Ισραήλ εναντίον της Ελλάδος!

Αφού η στόχευσή τους βρίσκεται στο τρίγωνο Κύπρου – Κρήτης – Δωδεκανήσων!

Γι΄ αυτό θα πρέπει να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και συνεχώς ενισχυόμενα τα αεροδρόμιά μας στο Αιγαίο, αλλά και στο Ιόνιο Πέλαγος!

Θα πρέπει να ενισχυθούν οι ελληνικές θέσεις με την Ισπανία, η οποία δεν ξεχνάει το παρελθόν της, όταν οι Άγγλοι της έχουν πάρει το κομβική βραχώδη χερσόνησο, το Γιβραλτάρ! Των μόλις 6,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο νότιο μέρος της Ιβηρικής Χερσονήσου, κομμάτι της Ανδαλουσίας!

Αλλά δεν πρέπει να ξεχνούν και τους Γερμανούς, Ολλανδούς και Σκανδιναβούς, οι οποίοι δημιουργούν στην Ισπανία θέματα με τους ισπανικούς θύλακες στο Μαρόκο!

Με την Ισπανία, την Γαλλία, την Πορτογαλία, την Αίγυπτο και την Κύπρο, μπορούσαμε να συνεργαστούμε άψογα, καθ΄ όλο το εύρος της Μεσογείου, εναντίον των πρώην βαρβάρων του Βορρά, που έδωσαν γη και ύδωρ με τις ευλογίες ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στον Ερντογάν!

Γι΄ αυτό θα είναι αυτοκαταστροφικό και εθνικά επιζήμιο για την Πατρίδα μας, η αγορά κορβετών από την Ιταλία!

Μια χώρα που μας επιτίθεται αδιαλείπτως από το 1908 μέχρι το 1948 και συνεχίζει να κρατά πάντα ανθελληνική στάση και γραμμή στο Σκοπιανό και στο Βορειοηπειρωτικό ζήτημα! Όπως ακριβώς πράττει και στο σύνολο των διαφορών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας!

Η Ιταλία ενισχύει σήμερα τον αλβανικό ανθελληνισμό και τον επεκτατικό αλυτρωτισμό της κατά της Ελλάδος, ενώ δρα ύπουλα και υπονομευτικά μέσω των μυστικών της υπηρεσιών και των παπικών ταγμάτων, στα Δωδεκάνησα, τα Επτάνησα, την Ήπειρο!

Ας αγοράσουμε λοιπόν κορβέτες από την Γαλλία, την Ινδία ή την Ιαπωνία!»!

.