Η Επανάσταση ξεκίνησε!

24 Μαρτίου 2023

ΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

Πριν από 202 χρόνια λίγοι αντρειωμένοι, απέναντι στο κλίμα της εποχής – όπου όλα τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά – πήραν τα άρματα, αποφασισμένοι να νικήσουν ή να πεθάνουν – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ!

Το αδούλωτο πνεύμα της Μάνης, η παλικαριά της Κρήτης, η ψυχή της Μακεδονίας, η φλόγα των Ελλήνων όπου γης, ένωσαν τις πυρακτωμένες τους καρδιές για έναν αγώνα «ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ (πρώτα) ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»!

Γι’ αυτό και η 25η Μαρτίου καθιερώθηκε ως διπλή γιορτή: συνδέθηκε η Εθνεγερσία – Σωτηρία της Πατρίδας με το Χαρμόσυνο Μήνυμα του ερχομού του Χριστού για τη Σωτηρία μας. Γιατί Αρχηγός ήταν ο Χριστός και η Υπέρμαχος Στρατηγός ευλόγησε τον Αγώνα.

Πολλοί ήταν βολεμένοι στον ραγιαδισμό τους. Μία μερίδα της «πολιτικής και θρησκευτικής ελίτ» έβλεπε την Επανάσταση να θέτει σε κίνδυνο τα «καλά και συμφέροντα». Γι’ αυτό και έβλεπαν με καχυποψία το παράτολμο εγχείρημα, ακολουθώντας επιφυλακτικά τη γραμμή «πάμε και όπου βγει».

Τετρακόσια χρόνια σκληρής σκλαβιάς όμως δεν έσβησαν το καντήλι της Πίστης για τη Λευτεριά.

Το Κρυφό Σχολειό με τα κολλυβογράμματα, των Ελλήνων οι Κοινότητες, αναβίβαζαν από γενιά σε γενιά την ενσάρκωση της δοξασίας σε πράξη: «πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα’ ναι».

Εκατόν είκοσι τέσσερις (124) συνολικά επαναστατικές ενέργειες των υπόδουλων Ελλήνων σε όλα τα μήκη και πλάτη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από την 1460 έως το 1821 αποτυπώνουν την αποστροφή του Ρήγα: «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή».

Δυστυχώς όμως, η «διχόνοια η δολερή» κόντεψε να σβήσει το όνειρο, το θαύμα για το οποίο ολάκερη η ανθρωπότητα έστεκε εκστασιασμένη. Τότε, την ώρα της ολιγοψυχίας και της παράδοσης, αντήχησε η φωνή του Αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη: «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»!

Ο Αγώνας αυτός, με την υπογραφή του αίματος των μαρτύρων και ηρώων, αλλά και τις συμπληγάδες της φιλαρχίας, των έριδων και των παρεμβάσεων του ξένου παράγοντα, οδήγησε σε ένα ανεξάρτητο μεν κράτος, αλλά, μετά τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια, σε ένα καταχρεωμένο και απολύτως εξαρτημένο στραβογεννημένο κρατικό μόρφωμα, που έστειλε τον Κολοκοτρώνη στη φυλακή και παρ’ ολίγο στο θάνατο, και αυτούς και αυτές που έδωσαν το βιός τους, την ψυχή τους για τον Αγώνα, στην περιφρόνηση και ταπείνωση.

Σήμερα, 202 χρόνια μετά, ακολουθούμε, δυστυχώς, ανάστροφη πορεία. Εκούσιος αφελληνισμός και αποορθοδοξοποίηση, απεμπόληση της ιστορίας, του ελληνοχριστιανικού μας πολιτισμού, των διαχρονικών ελληνικών αξιών, της ιδιοσυστασίας και ταυτότητάς μας.

Με απόλυτη εξάρτηση από τον ξένο παράγοντα, πτωχευμένοι ηθικά, πνευματικά, οικονομικά, πάντα ευκολόπιστοι και πάντα προδομένοι, υποταγμένοι, με πνεύμα ραγιαδισμού και μικροϊδεατισμού, σε μία πολιτική κάστα προσκυνημένη και «φόρου υποτελή» σε ξένους αφεντάδες, με έναν λαό στην πλειοψηφία του καθεύδοντα τον νήδυμον, ταυτισμένο απόλυτα με τον λυρικό λόγο του Κωστή Παλαμά: «Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα, ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά τους γλώσσα, των ευρωπαίων περίγελοι και των αρχαίων παλιάτσοι».

Κι όμως, «μέσα στη θλίψη της απέραντης ‘’αθλιότητας’’ που μας πνίγει από παντού», η Δύναμη του Ελληνισμού βρίσκεται στις ανεξάντλητες αφετηρίες του!

Τώρα, που βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας μας, έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να αναγεννηθούμε! Αρκεί να πιστέψουμε και να πράξουμε Ελληνικά και Ορθόδοξα!

Ξυπνάτε Έλληνες!

Ήρθε η ώρα για το νέο εθνικό αφήγημα. Τη νέα ελληνική πολιτεία της αριστοδημοκρατίας. Να υψώσουμε τη σημαία του νέου πατριωτισμού του ελληνισμού και της ορθοδοξίας. Να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω.

Να εκβράσουμε το διεφθαρμένο παλιοπολιτικό σύστημα. Να κόψουμε τον γόρδιο δεσμό, σπάζοντας τα δεσμά που μας έχουν βάλει.

Να γιγαντώσουμε το κίνημα των ελευθεροφρόνων Ελλήνων. Για μια ελεύθερη πατρίδα!

Ζήτω η θρησκευτική και εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου!

*Ο Νίκος Βασιλειάδης είναι Δικηγόρος – Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας και Πρόεδρος ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

pronews

.