Νιώθω ότι αδικήθηκα και νιώθω ότι πήρα μία αναπνοή», έτσι σχολίασε η 24χρονη Γεωργία Μπίκα, την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου..

19 Μαρτίου 2023

«Νιώθω ότι αδικήθηκα και νιώθω ότι πήρα μία αναπνοή», έτσι σχολίασε η 24χρονη Γεωργία Μπίκα, την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να κρίνει παραδεκτή την προσφυγή της, γεγονός που ορίζει ότι το Δικαστήριο αποδέχεται πως υπάρχει νομικό ζήτημα και ισχυρή και επαρκής αιτιολόγηση εκ μέρους της Γεωργίας Μπίκα, όσον αφορά στην τεκμηρίωση των επιχειρημάτων της.

Υπενθυμίζεται ότι η 24χρονη είχε καταγγείλει ότι είχε πέσει θύμα βιασμού κατά τη διάρκεια πρωτοχρονιάτικου πάρτι, που έγινε πέρσι σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Η προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προέκυψε μετά και το απαλλακτικό βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, γεγονός που την ανάγκαση να προσφύγει στον Άρειο Πάγο, ζητώντας να γίνει ανάκληση του απαλλακτικού βουλεύματος, αλλά ο Άρειος Πάγος έβαλε την υπόθεση στο «αρχείο».

«Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ερεύνησε όλες τις παραλείψεις, όλα τα στοιχεία που δώσαμε και έκανε παραδεκτή την προσφυγή μου, δηλαδή έκρινε ότι όλα όσα λέγαμε από την πρώτη στιγμή έχουν βάση και ότι έγιναν πάρα πολλές παραλείψεις, οι οποίες και είναι υπαίτιες για την εξέλιξη της υπόθεσής μου εδώ στην Ελλάδα».

Πρόσθεσε ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο της πρότεινε μία αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο, την οποία και δεν έκανε αποδεκτή γιατί θέλει να ακολουθήσει τη δικαστική οδό, προκειμένου να δικαιωθεί.

Είπε ότι θα πάει την υπόθεση μέχρι τέλους.

«Το συνεχίζω, γιατί πρώτος μου σκοπός είναι να μη χάσω ποτέ την αλήθεια και το δίκιο μου και να συνεχίσουμε μέχρι τέλος του αγώνα, γιατί για εμένα αυτό είναι, ένας αγώνας και επειδή με ρωτούν για το πώς νιώθω, δεν μπορώ να νιώσω χαρά καθώς πρόκειται για μία πολύ επίπονη διαδικασία. Νιώθω ότι αδικήθηκα και νιώθω ότι πήρα μία αναπνοή και μακάρι οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους»,

.