Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΠολιτικό Κόμμα «Σύνδεσμος...

Πολιτικό Κόμμα «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας (Σ.Ε.Ε.)

…Πρωτοβουλία αποστράτων αξιωματικών των Ε.Δ. & των Σ.Α. για την δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα με την συμμετοχή όλων των Ελλήνων με στόχο την ανάδειξη των υγιών Εθνικών και Δημοκρατικών δυνάμεων της Χώρας……

Το όνομα Ο “ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ” παραπέμπει στην πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος την 15ηΑυγούστου του 1909 στο Γουδή, όπου σε παρόμοιες για τη χώρα συνθήκες παρενέβη τότε στα πολιτικά δρώμενα και επέβαλε τον Ελευθέριο Βενιζέλο σαν ηγέτη της Ελλάδας.

Το έμβλημα έχει σχήμα αποτελούμενο από τρεις πλάγιες παράλληλες γραμμές, χρώματος γαιώδους, βαθέος κυανού και γαλάζιου αντίστοιχα, ενώ τα συγκεκριμένα χρώματα συμβολίζουν τη γη, τον αέρα και τη θάλασσά μας, στοιχεία Εθνικής κυριαρχίας, τα οποία σήμερα διακυβεύονται από ενέργειες και παραλείψεις του πολιτικού κατεστημένου.

 Με κεντρικό σύνθημα “απευθυνόμαστε σε σκεπτόμενους Έλληνες” τα μέλη της καινούριας πολιτικής κίνησης φιλοδοξούν να πετύχουν την αποκατάσταση της Εθνικής υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας και την διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας, την άμεση και χωρίς περιορισμούς κάθαρση του δημόσιου βίου και την απονομή δικαιοσύνης καθώς και την οργάνωση ενός μικρού και ευέλικτου κρατικού μηχανισμού με έμφαση στις σύγχρονες τεχνολογίες με αξιοκρατία, διαφάνεια, ισονομία και ήθος.

Σήμερα καμία κοινοβουλευτική πολιτική παράταξη δεν παρουσιάζει αληθινή διάθεση ανανέωσης και αλλαγής νοοτροπίας και δεν προσφέρει ουσιαστική εναλλακτική απάντηση στις προκλήσεις των καιρών μας.

Αναμφίβολα, οι περισσότεροι πολίτες βλέπουν με απόγνωση το αδιέξοδο στην πολιτική πραγματικότητα της Χώρας μας.

Καμία πολιτική παράταξη δεν έχει τη διορατικότητα και το σθένος να απαλλαγεί από τις παλαιοκομματικές συνήθειες του παρελθόντος και να υιοθετήσει μια πολιτική εμπνευσμένη από ανόθευτες αρχές ηθικής, ακεραιότητας και σύγχρονης πολιτικής αντίληψης.

 Ο «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας (Σ.Ε.Ε.) » είναι μια πρωτοβουλία ομάδας αποστράτων αξιωματικών των ΕΔ και των ΣΑ οι οποίοι, μαζί με εθνικά ευαισθητοποιημένους πολίτες, αναλαμβάνουν με πλήρη ευθύνη και μέσα από απόλυτα δημοκρατικές και αξιοκρατικές διαδικασίες να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους. 

Ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην ενότητα του λαού μας την οποία συστηματικά του στέρησαν τα σημερινά πολιτικά κόμματα. Ενότητα που αποτελεί διαχρονικά τον καθοριστικό παράγοντα της αληθινής προόδου και ευημερίας του Ελληνικού Λαού.

Το Καταστατικό του κόμματος κ πρωτοποριακό και καινοτόμο.

Ο «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας (Σ.Ε.Ε.) » είναι μια πρωτοβουλία ομάδας αποστράτων αξιωματικών των ΕΔ και των ΣΑ οι οποίοι, μαζί με εθνικά ευαισθητοποιημένους πολίτες, αναλαμβάνουν με πλήρη ευθύνη και μέσα από απόλυτα δημοκρατικές και αξιοκρατικές διαδικασίες να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους.

 Ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην ενότητα του Ελληνικού Λαού που αποτελεί διαχρονικά τον καθοριστικό παράγοντα της αληθινής προόδου και ευημερίας του. Ενότητα την οποία συστηματικά του στέρησαν τα σημερινά πολιτικά κόμματα.

Δείγμα θέλησης, οργανωτικότητας, δημοκρατικής ευαισθησίας και αποφασιστικότητας είναι το καταστατικό του κόμματος. Ενσωματώνει καινοτόμα σχήματα, απλουστεύει διαδικαστικά και ενισχύει οργανωτικά τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος.

Το καθιστά σταθερό ιδεολογικά, ευέλικτο λειτουργικά, δημοκρατικό στην ηγεσία του, αποτελεσματικό στο κέντρο και την περιφέρεια και προσαρμόσιμο στις ανάγκες της καθημερινότητας.

Η λειτουργία του Κόμματος βασίζεται σε ένα τριαδικό σχήμα το Ηγετικό, το Σχεδιαστικό και το Εκτελεστικό

Η οργάνωση του Κόμματος διακρίνεται σε κεντρική και περιφερειακή, αυξομειούμενη σπονδυλωτά σε όργανα, ανάλογα με τις εκάστοτε δυνατότητες και απαιτήσεις.

Η Κεντρική οργάνωση του Κόμματος είναι η ακόλουθη:

α. Συνέδριο του Κόμματος (Τακτικό, έκτακτο).

β. Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο (ΑΠΣ) Αποτελούμενο από δώδεκα (12) μέλη συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου του κόμματος, τα οποία εκλέγονται από το Συνέδριο και με τη σειρά τους εκλέγουν τον Γενικό Γραμματέα, Α’ και .Β΄ Αντιπροέδρους, τον Ταμία και τον πρόεδρο της επιτροπής δεοντολογίας οι οποίοι είναι μέλη του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου

 γ. Κεντρική Επιτροπή (Κ.Ε.) Αποτελούμενη το μέγιστο από 300 μέλη.

δ. Βασικό Πολιτικό Συμβούλιο (ΒΠΣ) Αποτελούμενο από 4 μέλη του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου, συνιστά το διαρκές συμβουλευτικό και υποστηρικτικό όργανο του Προέδρο

ε. Επιτροπή Δεοντολογίας τριμελής στ. Κοινοβουλευτική Ομάδα.

ζ. Τομέας Ιδεολογίας & Πολιτικού Σχεδιασμού και η. Τομέας Εκτελεστικού.

 Οι διευρυμένες εξουσίες του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου αποκλείουν τη δημιουργία προσωποπαγούς κόμματος, ή ηγεμονικής και αλαζονικής συμπεριφοράς του προέδρου του. Παράλληλα, η παρουσία της πλειοψηφίας των ιδρυτικών μελών στις δύο πρώτες θητείες (250 & 150 αντίστοιχα) διασφαλίζουν την αταλάντευτη πορεία του κόμματος βασισμένη επί των ιδρυτικών αρχών του.

 Άλλες καινοτόμες αρχές του καταστατικού, είναι:

α. Η ύπαρξη συλλογικού οργάνου στην ηγεσία του κόμματος. Ο πρόεδρος είναι πρώτος μεταξύ ίσων.

β. Η επί θητεία ηγεσία του κόμματος.

γ. Το ασυμβίβαστο βουλευτού του κόμματος και υπουργού της κυβέρνησης.

 δ. Η θεσμοθετημένη συνεχής μέγιστη θητεία 8 ετών για τους βουλευτές του κόμματος.

ε. Οι θεσμοθετημένες διαδικασίες διαρκούς αξιολόγησης όλων των οργάνων του κόμματος.

στ. Η υποχρέωση των βουλευτών – ευρωβουλευτών και υπουργών του κόμματος να καταθέτουν το ήμισυ των μηνιαίων αποδοχών τους για οικονομική ενίσχυση των οικογενειών των θανόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στελεχών και εφέδρων οπλιτών των Ε.Δ. και των Σ.Α.

Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε σαν κοινωνία τα πρότυπα και τις ηθικές μας αξίες.

Δεν είναι δυνατόν να προβάλλεται και να τιμάται ως εθνικός ήρωας ο κάθε αμφιβόλου ηθικής και απροσδιορίστου έργου καλλιτέχνης και η κοινωνία να μην πληροφορείται ούτε καν το όνομα του πιλότου που χάνει τη ζωή του αναχαιτίζοντας τον εχθρό, του αστυνομικού που θυσιάζεται στη μάχη με το οργανωμένο έγκλημα και του πυροσβέστη που με αυταπάρνηση προστατεύει τις ζωές και τις περιουσίες των συνανθρώπων του.

Η έλλειψη τομέων στους οποίους τα άλλα κόμματα ρίχνουν μεγάλο βάρος, όπως αυτών της νεολαίας και του συνδικαλισμού, δεν αποτελούν παράλειψη, αλλά διατρανώνουν τις θέσεις μας για απεμπλοκή του κομματισμού από τους χώρους εκπαίδευσης και εργασίας.

Ο νέος με την ενηλικίωσή του αντιμετωπίζεται από το κόμμα μας ως ισότιμος ψηφοφόρος που αναλαμβάνει πλήρως τις ευθύνες των πολιτικών του επιλογών και των πράξεών του.

Δεν χρειάζεται κομματική χειραγώγηση και κατευθυνόμενη πολιτική καθοδήγηση για να επιλύσει τα εκπαιδευτικά του προβλήματα. Επίσης ο εργαζόμενος, στο χώρο της εργασίας του, οφείλει να υπερασπίζεται καθαρά τα εργασιακά του δικαιώματα και συμφέροντα, έχοντας σύμμαχο και υποστηρικτή όχι το κόμμα, αλλά το νόμο και την δικαιοσύνη.

Εγγύηση, τέλος, της εφαρμογής του καταστατικού είναι οι θεσμοθετημένες διαδικασίες του, οι δημοκρατικές αρχές λειτουργίας του και οι υιοθετημένες αξίες που το κόμμα και τα ιδρυτικά του στελέχη πρεσβεύουν.

Σας ευχαριστώ

Περικλής Κωνσταντάρας 

ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1) Πρόεδρος: Νικόλαος Αλικάκος. Απόστρατος Σ.Ξ . Γεννήθηκε το 1958. Κατάγεται από την Αγία Μαρίνα Ανατολικής Μάνης Λακωνίας. ΣΣΕ Τάξεως 1981.Αποστρατεύθηκε το 2011.Πτυχιούχος Νομικού Τμήματος Νομικής Σχολής Αθηνών.

2) Α΄ Αντιπρόεδρος Γεώργιος Γερούλης. Απόστρατος Π.Α. Γεννήθηκε το 1958 Απόφοιτος Σχολής Ικάρων Τάξεως 1980. Αποστρατεύθηκε το 2010. Κάτοχος ΜPhil in Social Science/Leicester University, UK & Διδακτορικού από το ΕΜΠ/ Μηχ. Ηλ. & Μηχ. Ηλ. Υπ.

 3) Β΄ Αντιπρόεδρος:

Βασίλειος Πανταζής. Απόστρατος Σ.Ξ . Γεννήθηκε το 1958 στην Κόρινθο. ΣΣΕ Τάξεως 1981.Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ.

 4) Γενικός Γραμματέας. Θεόδωρος Διαμάντης.

Απόστρατος ΕΛΑΣ . Γεννήθηκε το 1955 στη Βούλπη Ευρυτανίας. Απόφοιτος Σχολής Υπαστυνόμων 1977. Εγκληματολογικός Αναλυτής μετεκπαιδευθείς στις ΗΠΑ (B.D.S)

5) Επιτροπή Δεοντολογίας(Πρόεδρος). Γεώργιος Σιδερής. Απόστρατος Π.Ν.

Γεννήθηκε το 1953 στην Αίγυπτο με ρίζες από το Καστελλόριζο. ΣΝΔ Τάξεως 1975. Αποστρατεύτηκε το 2002. Απόφοιτος Τμήματος Διοίκησης και Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Πειραιά. Master στο Ανθρώπινο Δυναμικό, Προμήθειες- Συμβάσεις, Ανάλυση Συστημάτων από Ν.P.S. Απόφοιτος ΝΣΠ.

6) Ταμίας. Φώτιος Ρίζος. Απόστρατος Σ.Ξ . Γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα . ΣΣΕ Τάξεως 1981. Αποστρατεύθηκε το 2008.

7) ΔΡ. Αθανάσιος Δρούγος . Στρατιωτικός Αναλυτής.

 Σπούδασε σε ΗΠΑ και ΟΛΛΑΝΔΙΑ με επίπεδο πτυχίου ΜΑΣΤΕΡ -Διδακτορικού σε Διεθνείς Σχέσεις και Αμυνα -Στρατηγική. Μέλος δεκάδων Διεθνών Ινστιτούτων και διδάσκει σε Σχολές Αμυνας 11 κρατών -μελών του ΝΑΤΟ και σε πολλά κολλέγια των κρατών Μελών της Συμμαχίας.

8) Ιωάννης Κουτσαϊμάνης. Απόστρατος Σ.Ξ . Γεννήθηκε το 1959 στην Ξάνθη. ΣΣΕ Τάξεως 1981. Αποστρατεύθηκε το 2010. Απόφοιτος ΑΣΠ και ΣΕΘΑ.

9) Ανάργυρος Σαρήπαπας. Απόστρατος Σ.Ξ . Γεννήθηκε το 1958 στην Θεσσαλονίκη. ΣΣΕ Τάξεως 1981. Αποστρατεύθηκε το 2011. Απόφοιτος ΑΣΠ και ΝΑΤΟ Defence Gollege.

10) Σταύρος Σακελλαρόπουλος. Απόστρατος Σ.Ξ . Γεννήθηκε το 1959 στην Αταλάντη Φθιώτιδος. ΣΣΕ Τάξεως 1981. Αποστρατεύθηκε το 2008.

11) Στέφανος Σφατίδης. Απόστρατος Σ.Ξ . Γεννήθηκε το 1962 στην Κομοτηνή. ΣΣΕ Τάξεως 1984. Αποστρατεύθηκε το 2010. Απόφοιτος ΑΔΙΣΠΟ.

12) Άγγελος Σπαντίδος. Απόστρατος Σ.Ξ . Γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα. ΣΣΕ Τάξεως 1983. Αποστρατεύθηκε το 2011. Aπόφοιτος ΣΤΕΑΜΧ.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 Εγνατίας 35 – 7ος Όροφος ,

 ΤΚ 546 30 Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα Επικοινωνίας :

 Κινητό : 6989 276 638

 

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας σας καλεί τη Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2012, στις 18:30, στο Ξενοδοχείο “ΦΩΚΑΣ” στην Κεφαλονιά, με σκοπό την παρουσίαση των κυρίων πολιτικών μας στόχων, και την ανταλλαγή απόψεων.

 Η συμμετοχή σας θα ενδυναμώσει την προσπάθεια για την αναγέννηση της Πατρίδας μας.

http://www.syndesmosee.gr/ 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

The Parallel Visions of Alexander the Great and Kapodistrias for Greece.

The efforts of Alexander the Great and the first President of modern GREECE Ioannis Kapodistrias to employ Hellenic civilization for the good of humanity reflect the greatness of ancient GREECE/ Hellas. By Evaggelos Vallianatos Alexander accomplished so much so soon and so young...

Έφυγε από τη ζωή,Ο ΦΙΛΟΣ Γιώργος Κασάμπαλης.

Ο πολυμήχανος στην διασκέδαση ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Γιώργος Κασάμπαλης ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ Του Νότη Σφακιανάκη Έφυγε από τη ζωή. Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Γιώργος Κασάμπαλης πάντα με χαιρετούσε με το χαμόγελο και να με βάλει να καθίσω μπροστά στον...

Η Μακεδονία γυρίζει την πλάτη στην Ν.Δ.

Καστόρια Κοζάνη Γρεβενά Φλώρινα γυρίζει την πλάτη στην Ν.Δ. Στη Βόρεια Ελλάδα και τα μεγάλα τραύματα που έχει δημιουργήσει για το κυβερνών κόμμα η Συμφωνία των Πρεσπών ΠΟΥ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ...