Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέα της πόλης9ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ...

9ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ 16 – 25 Mαρτίου 2007. Στη φετινή διοργάνωση θα παραστούν σημαντικοί δημιουργοί, που συμμετέχουν στα διάφορα προγράμματα του Φεστιβάλ. Μεταξύ άλλων: • Η δις βραβευμένη με Όσκαρ Μπάρμπαρα Κοπλ / Barbara Kopple, μια από τις πλέον αξιόλογες δημιουργούς ντοκιμαντέρ της Αμερικής, η οποία θα συζητήσει με το κοινό τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης.

• Ο διακεκριμένος αμερικανός σκηνοθέτης, παραγωγός και ρεπόρτερ Τζον Άλπερτ / Jon Alpert, που έχει γίνει γνωστός για τα ιστορικά και αποκλειστικά ρεπορτάζ και συνεντεύξεις του, όπως εκείνη με τον Φιντέλ Κάστρο αλλά και με τον Σαντάμ Χουσεΐν, ο οποίος θα δώσει ένα masterclass την Παρασκευή 23 Μαρτίου στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης.

• H Τζούλια Ράιχαρτ / Julia Reichert και o Στίβεν Μπόγκναρ / Steven Bognar, ζευγάρι στην τέχνη και τη ζωή, αποκαλύπτουν τα μυστικά τους και εξηγούν σε ένα αμιγώς κινηματογραφικό εργαστήριο, την Τετάρτη 21 Μαρτίου στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, γιατί το ντοκιμαντέρ καθορίζεται στο στάδιο του μοντάζ.

• Η Τζένιφερ Φοξ / Jennifer Fox, η Αμερικανίδα ντοκιμαντερίστρια, η οποία θα παραδώσει ένα masterclass με θέμα το αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ το Σάββατο 24 Μαρτίου στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ σε όλες τις προβολές του 9ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (16-25 Μαρτίου 2007). Δεν ισχύει για τις τελετές έναρξης και λήξης του Φεστιβάλ.

http://www.filmfestival.gr/docfestival/index.htm 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...

Μητσοτάκης, ΗΠΑ… ‘Ασχημες εξελίξεις

''Ξαφνιάστηκαν'' στην Ελλάδα γιά την μη αποστολή πρόσκλησης από τον πρόεδρο ΗΠΑ, στον πρωθυπουργό, γιά να παραυρεθεί στην ετεροχρονισμένη εκδήλωση γιά 25 Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, στις 4 Απριλίου '24. Την ''σίγουρη'' επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην...