Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚαταγγελίεςO Ελληνισμός ...

O Ελληνισμός της “Νέας γης” επιφυλάσσει “εξαιρετική υποδοχή” στον κ. Καραμανλή

240761.jpgkaramanlis.jpgΌλα είναι έτοιμα για την υποδοχή του Κ. Καραμανλή. Η αμοιβαία συμφωνία κοινωνικών ασφαλίσεων Αυστραλίας-Ελλάδας αναμένεται να υπογραφεί κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Αυστραλία το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου. Το κείμενο της συμφωνίας ολοκληρώνεται και εκτός απροόπτου θα υπογραφεί από τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών, Κώστα Καραμανλή και Τζον Χάουαρντ, κατά τη συνάντησή τους στην Καμπέρα. Το άλλο, αποκλειστικό στοιχείο της περιοδείας του Έλληνα πρωθυπουργού στο Νότο είναι η επίσκεψή του στη Νέα Ζηλανδία, στην εσχατιά της γης, όπου διαβιούν μόνιμα μερικές χιλιάδες ομογενών μας, αποκομμένοι, λόγω γεωγραφικής θέσης, από τον εθνικό κορμό.

 Η επίσκεψη Καραμανλή στη Νέα Ζηλανδία είναι η πρώτη επίσκεψη κορυφαίου πολιτικού προσώπου της γενέτειρας και σύμφωνα με παράγοντες της ομογένειας της ακριτικής χώρας, ο Ελληνισμός του επιφυλάσσει “εξαιρετική υποδοχή”. Ο κ. Καραμανλής και η συνοδεία του αναμένονται στο Ουέλιγκτον, πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας, στις 20 Μαΐου για επαφές με την πολιτική ηγεσία του νησιώτικου κράτους και την ομογένεια.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Σίδνεϊ τη Δευτέρα 21 Μαΐου, ημέρα της ονομαστικής εορτής του και θα δεχθεί τις ευχές της ομογένειας στη δημόσια συγκέντρωση που θα γίνει στο Δημαρχείο της πρωτεύουσας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

 Από το Σίδνεϊ θα μεταβεί στην Καμπέρα, όπου θα γίνει δεκτός από τον Αυστραλό ομόλογό του και άλλους παράγοντες της πολιτικής ζωής της Αυστραλίας.

 Από την Καμπέρα θα μεταβεί στην Αδελαΐδα και το απόγευμα της Πέμπτης 24 Μαΐου θα φθάσει στη Μελβούρνη. Αν δεν υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα, το βράδυ της Πέμπτης θα γίνει δεξίωση στο ξενοδοχείο όπου θα καταλύσει, στην οποία θα κληθούν 250 περίπου ομογενείς.

Την Παρασκευή θα συναντήσει τον πρωθυπουργό Στιβ Μπρακς, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τεντ Μπάιλιου και το φιλέλληνα Λόρδο Δήμαρχο Μελβούρνης, Τζο Σο και θα επισκεφθεί το Ημερήσιο Δίγλωσσο Κολέγιο “Άγιος Ιωάννης”.

Το βράδυ της Παρασκευής ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει στην ομογένεια, σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Rod Laver Arena (το χώρο όπου διεξάγονται οι αγώνες του ανοιχτού πρωταθλήματος τένις Αυστραλίας) και θα παρακολουθήσει συναυλία του Μανώλη Μητσιά (στον ίδιο χώρο).

Ο κ. Καραμανλής και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν από την Μελβούρνη το Σάββατο το πρωί για το Ντάργουϊν, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Αυστραλία. Τον κ. Καραμανλή θα συνοδεύουν η σύζυγός του Νατάσσα, οι υπουργοί Εξωτερικών και Επικρατείας, Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Παππάς, άλλοι παράγοντες και πολυάριθμη ομάδα δημοσιογράφων.

Στην αποστολή συμμετέχει και ο υφυπουργός εξωτερικών, αρμόδιος για Θέματα Αποδήμων, κ. Θεόδωρος Κασσίμης, ο οποίος θα προηγηθεί για να ελέγξει τις λεπτομέρειες της επίσκεψης. Η επίσκεψη Κασσίμη στην Αυστραλία είναι η δεύτερη από την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας. ο Υφυπουργός μας επισκέφθηκε πέρυσι και έφυγε από την Αυστραλία με τις καλύτερες εντυπώσεις.

πηγή;neoskosmos 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr egerssi.gr Τις τελευταίες ημέρες η Πατρίδα και ο ελληνικός λαός βιώνει ακόμη μια μεγάλη Προδοσία! Στην οποία πρωταγωνιστεί για ακόμη μια φορά μέλος της Οικογένειας Μητσοτάκη! Μια Προδοσία που τείνει να έχει καταστροφικές συνέπειες...

Η αποχή των δικηγόρων σε όλη την Ελλάδα και η αντίθεση τους για το νέο «δικαστικό χάρτη.

Η ενοποίηση των δικαστηρίων και η ταλαιπωρία των πολιτών. Σκληρή στάση που ουσιαστικά κλείνει τα δικαστήρια της χώρας έως και μετά το Πάσχα, κρατούν πλέον οι δικηγόροι για τον δικαστικό χάρτη. Με απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων τα δικαστήρια...

ΤΑ επιδόματα αναπηρίας Ο Παραλογισμός και η γραφειοκρατία του ΚΕΠΑ και στον ΕΦΚΑ καλά κρατεί

Η άνοια διαγιγνώσκεται συνήθως σε μεγάλη ηλικία και συχνά οι ασθενείς πάσχουν και από άλλα, συνοδά, όπως ονομάζονται, νοσήματα. Η δυσκολία τους να κάνουν ακόμη και το πιο απλό πράγμα, όπως, ας πούμε, το να κρατήσουν το ποτήρι και να...

Η Κυβέρνηση ΜΕ Περίεργα παιχνίδια για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Ετοιμάζονται με την ίδια μέθοδο να πουλήσουν τα μηχανήματα των ΕΑΣ για τις ανάγκες του...

Μετά την προώθηση εκατοντάδων χιλιάδων πυρομαχικών στην Ουκρανία δια της μεθόδου της …εκποίησης τους στην Τσεχία, τώρα ετοιμάζονται με την ίδια μέθοδο να …πουλήσουν τα... μηχανήματα των ΕΑΣ που βρίσκονται στο εργοστάσιο του Υμηττού για τις ανάγκες του Ουκρανικού Μετώπου! Με χτεσινοβραδινή τροπολογία...