Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔελτία τύπου«Ο Ελληνισμός της...

«Ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο Αιώνα».

Πραγματοποιήθηκε χθές 23 Μαίου 2007 η προγραμματισμένη συνάντηση της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στην Νέας Υόρκη, κας Αικατερίνης Μπούρα με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων μείζονος Νέας Υόρκης, αποτελούμενη από τον Προέδρο, κ. Ν. Διαμαντίδη, τον Γενικό Γραμματέα και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, κ. Δ.Δημητρίου, τον Ταμία και Αντιπροέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Χ. Βουρνά και το μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου και Εκπροσώπου του στην Νέα Υόρκη, κ. Χ.Βασιλειάδη, προκειμένου να ενημερωθεί και να προσκληθεί επισήμως η Γενική Πρόξενος στο Συνέδριο που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης με θέμα: «Ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο Αιώνα».

Η συνάντηση που κράτησε περίπου δύο ώρες, διεξήθχη σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Γραφείο της Γενικής Προξένου και σε αυτήν συμμετείχε και η Προξένος κα Σοφία Βέβε. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Γενική Πρόξενος που έδειξε εμφανώς έντονο ενδιαφέρον ζήτησε και ενημερώθηκε διεξοδικά για το Συνέδριο, τους συντελεστές, το Επιστημονικό Συμβούλιο, αλλά και για την πρόοδο σε καθαρά οργανωτικό επίπεδο.

 Στη διάρκεια της συνάντησης αντηλλάγησαν απόψεις για όλες τις θεματικές ενότητες, για τις οποίες η κα Μπούρα επέδειξε έντονο ενδιαφέρον, επισημαίνοντας ότι η κάθε μια θεματική ενότητα από μόνη της παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον και χρειάζεται προσοχή στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, τονίζοντας ότι μια τέτοια πρωτοβουλία αναφορικά με την προσέγγιση της κάθε θεματικής, χρειάζεται ευαισθησία και κατανόηση.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην κάθε θεματική ενότητα ενώ δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, τονίζοντας από την πλευρά της η κ. Μπούρα πως το δικαίωμα της ψήφου στους ομογενείς με την κατάλληλη διαχείριση μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη προσέγγιση των Ελληνοαμερικανών με την σύγχρονη Ελλάδα.

Η Γενική Πρόξενος χαρακτήρισε την πρωτοβουλία για την διεξαγωγή ενός τέτοιου συνεδρίου ένα πολύ μεγάλο και ουσιαστικό βήμα εκ μέρους της Ομοσπονδίας, ενώ επεσήμανε επίσης την ανάγκη όλες οι συνεδριακές εργασίες να διεξαχθούν σε κλίμα εποικοδομητικό, συναινετικό με τάση θετικής προσέγγισης και διάθεση βελτίωσης.

 Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Δημήτριος Δημητρίου τόνισε «πως το συνέδριο αυτό είναι και μια σθεναρή και έμπρακτη απάντηση ουσίας σε όσους μιλούν για γκετοποιημένο Ελληνισμό, ειδικά στην περιοχή της Αστόριας».

 Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Νίκος Διαμαντίδης, αφού ευχαρίστησε την κ. Γενική Πρόξενο, για την ζεστή και εγκάρδια συνάντηση έκανε και εκείνος με τη σειρά του εκτενή αναφορά στις θεματικές του Συνεδρίου τονίζοντας ότι «γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια σε αυτή τη σημαντική διοργάνωση που ανέλαβε η Ομοσπονδία».

Τέλος, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα που αφορούν το μέλλον και σε άλλες πρωτοβουλίες που μπορεί να αναλάβει η Ομοσπονδία, όπως για παράδειγμα η δημιουργία Μουσείου ή κτηριακή επέκταση και ανανέωση καθώς επίσης και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες που θα βοηθήσουν το έργο του οργανισμού.

Εκ του Γραφείου Τύπου του Συνεδρίου

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr egerssi.gr Τις τελευταίες ημέρες η Πατρίδα και ο ελληνικός λαός βιώνει ακόμη μια μεγάλη Προδοσία! Στην οποία πρωταγωνιστεί για ακόμη μια φορά μέλος της Οικογένειας Μητσοτάκη! Μια Προδοσία που τείνει να έχει καταστροφικές συνέπειες...

Η αποχή των δικηγόρων σε όλη την Ελλάδα και η αντίθεση τους για το νέο «δικαστικό χάρτη.

Η ενοποίηση των δικαστηρίων και η ταλαιπωρία των πολιτών. Σκληρή στάση που ουσιαστικά κλείνει τα δικαστήρια της χώρας έως και μετά το Πάσχα, κρατούν πλέον οι δικηγόροι για τον δικαστικό χάρτη. Με απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων τα δικαστήρια...

ΤΑ επιδόματα αναπηρίας Ο Παραλογισμός και η γραφειοκρατία του ΚΕΠΑ και στον ΕΦΚΑ καλά κρατεί

Η άνοια διαγιγνώσκεται συνήθως σε μεγάλη ηλικία και συχνά οι ασθενείς πάσχουν και από άλλα, συνοδά, όπως ονομάζονται, νοσήματα. Η δυσκολία τους να κάνουν ακόμη και το πιο απλό πράγμα, όπως, ας πούμε, το να κρατήσουν το ποτήρι και να...

Η Κυβέρνηση ΜΕ Περίεργα παιχνίδια για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Ετοιμάζονται με την ίδια μέθοδο να πουλήσουν τα μηχανήματα των ΕΑΣ για τις ανάγκες του...

Μετά την προώθηση εκατοντάδων χιλιάδων πυρομαχικών στην Ουκρανία δια της μεθόδου της …εκποίησης τους στην Τσεχία, τώρα ετοιμάζονται με την ίδια μέθοδο να …πουλήσουν τα... μηχανήματα των ΕΑΣ που βρίσκονται στο εργοστάσιο του Υμηττού για τις ανάγκες του Ουκρανικού Μετώπου! Με χτεσινοβραδινή τροπολογία...