Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τι Hawaii, τι Kuda Hura Beach bar

Τελικά δεν χρειάζεται και τόσο μακριά να πετάξεις για εξωτικές διακοπές , όταν με λίγα χιλιόμετρα από το σπίτι σου, σε ένα δρόμο ταχείας κυκλοφορίας υπερφορτωμένο, προς Χαλκιδική, ψήνεσαι μεν, αλλά επιτέλους φτάνεις στον προορισμό, και αμολιέσαι όπως είσαι με τα ρούχα κολλημένα επάνω σου στα σμαραγδένια νερά, μπροστά στο “Kuda Hura “beach bar στο 2ο πόδι. Ένα μέρος φανταστικό όπου είχα ότι τραβούσε η καλοπέραση μου.

Με τις ξαπλώστρες πολυτελείας ,(όχι πλαστικές) επάνω σε κάθε μία υπάρχει και από μια πετσέτα του μαγαζιού, οι παγωμένες φιάλες νερού που σερβίρουν κάθε ώρα, το ζωντανό μουσικό συγκρότημα να παίζει όλα τα ακούσματα, φαντάστηκα ότι η τσέπη μου θα ξηλωθεί βαθιά.

Αμ γελάστηκα, συνάμα έμεινα έκπληκτος από την ποιότητα που την πλήρωσα πιο φθηνά, από άλλα παραθαλάσσια μαγαζιά γνωστά στον κόσμο της Θεσ/νίκης, όπου ο καφές ασυζήτητα  κάτω από 4 Ευρώ δεν πέφτει, πέρα βέβαια και από την κοσμούρα, όπου ο ένας είναι πάνω στον άλλο. Φυσικά ο κόσμος δεν φταίει για το στρίμωγμα.

Οι εκάστοτε άρχοντες της πόλης φταίνε που τόσα χρόνια δεν αξιοποίησαν την πρόσβαση και στα τρία πόδια της Χαλκιδικής ,(πέρα από τα δρομολόγια  των ΚΤΕΛ) με πυκνά δρομολόγια πλοία – καΐκια – βαρκούλες για κάθε πόδι της Χαλκιδικής από το λιμάνι της θεσ/νίκης, που το έχουμε μόνο για καμάρι.

Όπως επίσης θα έπρεπε, είναι δε ντροπή που ως σήμερα δεν υπάρχει ατμοπλοϊκή σύνδεση με τις παραθαλάσσιες περιοχές, Περαία, Αγία Τριάδα, Μηχανιώνα, Επανομή, Μακρύγιαλο, Πλαταμώνα, κλπ.

Να γιατί ο κοσμάκης στριμώχνεται στα πιο κοντινά παραθαλάσσια και μένουν ανεκμετάλλευτα το 2ο και το 30 πόδι, που κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι από τα ωραιότερα ,με  πολύ πράσινο, και πανέμορφες παραλίες.

Όσο για το Kuda Hura βρίσκεται στο 2ο πόδι στο 8ο χιλιόμετρο στην παραλία του οικισμού Καλύβες-Χαλκιδικής. Είναι αξιοποιημένο στα πρότυπα του συμπλέγματος των εξωτικών νησιών της Μαδαγασκάρης , όπου μπορεί να βρει μια οικογένεια με παιδιά, όπως τσουλήθρες και παιδότοπους μέσα στην Θάλασσα,(παρακαλώ) γήπεδα τένις, μπάσκετ, ποδοσφαίρου, εστιατόριο, ψησταριές, πρώτες βοήθειες και πολλά ακόμα. Ένας χώρος πλήρως αξιοποιημένος με προσιτές τιμές και κάτι ακόμα….,με καθαρές (λαμπίκο) τουαλέτες !!!! Ναι, είναι φαινόμενο  τέτοια μέρη, σε τέτοιες μέρες.

 Σε λίγες ημέρες αρχίζουν και οι βραδιές ” party” με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες.

Και που να σφίξουν οι ζέστες!!!!!!

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η 19η Απριλίου είναι η επέτειος του θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα, του υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ενός από τους πρώτους που ύψωσαν τη φωνή τους κατά της κλοπής των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Έλγιν....

The Parallel Visions of Alexander the Great and Kapodistrias for Greece.

The efforts of Alexander the Great and the first President of modern GREECE Ioannis Kapodistrias to employ Hellenic civilization for the good of humanity reflect the greatness of ancient GREECE/ Hellas. By Evaggelos Vallianatos Alexander accomplished so much so soon and so young...

Έφυγε από τη ζωή,Ο ΦΙΛΟΣ Γιώργος Κασάμπαλης.

Ο πολυμήχανος στην διασκέδαση ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Γιώργος Κασάμπαλης ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ Του Νότη Σφακιανάκη Έφυγε από τη ζωή. Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Γιώργος Κασάμπαλης πάντα με χαιρετούσε με το χαμόγελο και να με βάλει να καθίσω μπροστά στον...