Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΔυτικές Συνοικίες

Δυτικές Συνοικίες

Dytikes_Synoikiesστην εκπομπή “Ελληνικό Φαινόμενο” με τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη. Είμαι πολύ χαρούμενος που φιλοξενώ σήμερα ένα νέο συγκρότημα από την πόλη μας που έχει ξεχωρίσει και πάει μπροστά. Είναι όλοι τους εξαίρετοι μουσικοί, αυτοί φίλοι μου είναι οι “Δυτικές Συνοικίες”. Θα συνομιλήσουμε με την ψυχή του συγκροτήματος τον Βασίλη Ματζουράνη.

Βασίλη γνωρίζεται μεγάλη επιτυχία από την πρώτη σας δισκογραφική δουλειά, πράγμα που σας τιμά, γιατί φαίνεται ότι δουλέψατε πολύ για να βγει αυτό το αποτέλεσμα.

Βασίλης: Γεια σου Νίκο. Όλα αυτά τα λέει ένας άνθρωπος που μπορεί να τα επιβεβαιώσει, συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις σου. Έλαχε σε μας να κάνουμε αυτήν την επιτυχία.

Ν. Βάνης: Να πούμε στον κόσμο ότι ξεκινήσατε από τις δυτικές συνοικίες της Θεσ/νίκης, εκ σου και το όνομα του συγκροτήματος.

Βασίλης: Έτσι είναι, το συγκρότημα μας απαρτίζεται από πέντε άτομα. Στα πλήκτρα είμαι εγώ ο Βασίλης Ματζουράνης, ο Κώστας Μηλώσης στο τραγούδι, βασικά εμείς οι δύο είμαστε οι ιδρυτές του συγκροτήματος. Χρήστος Κιάτας στα τύμπανα, ο Τάσος Γεροβασιλείου στο μπάσο και ο Γιώργος Μπαρμπάδης στη ηλεκτρική κιθάρα.

Ν. Βάνης: Τα τραγούδια τα γράφετε εσείς οι ίδιοι;;;

Βασίλης: Όλα είναι δικά μας, όλοι γράφουμε, σίγουρα όμως παίρνουμε και κάποια τραγούδια από φίλους συνεργάτες. Η επιλογή, η επιμέλεια και η παραγωγή της δισκογραφικής δουλειάς είναι δική μας. Εμείς είμαστε οι ενορχηστρωτές και παραγωγοί του πρώτου CD. Τώρα στο δεύτερο που γνώρισε μεγάλη επιτυχία τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα.

Ν. Βάνης: Να πούμε ότι έχετε ξεπεράσει σε πωλήσεις τις 15.000. Είναι δύσκολο βέβαια Ελληνικά συγκροτήματα στην σημερινή εποχή να γνωρίσουν τόσο μεγάλη επιτυχία. Επειδή λοιπόν άκουσα όλα τα τραγούδια σας, θέλω να πω ότι κάνατε μια πολύ προσεγμένη δουλειά.

Βασίλης: Δεν είμαστε της άποψης να κάνεις ένα CD, να βάλεις ένα τραγούδι που θα γίνει επιτυχία και τα υπόλοιπα να συμπληρώνουν το CD. Κόσμος δεν αγοράζει το CD για ένα τραγούδι, πρέπει να έχει καλά τραγούδια ώστε να αναγκαστεί, σε εισαγωγικά βέβαια, ο πελάτης να αγοράσει το CD.  

Ν. Βάνης: Σ΄ όλες τις εμφανίσεις σας γνωρίζετε μεγάλη επιτυχία. Και το λέω αυτό γιατί τα τελευταία χρόνια το καλλιτεχνικό στερέωμα περνάει μια κρίση. Εσείς έχετε ένα προτέρημα ότι τα τραγούδια τα γράφετε οι ίδιοι.

Βασίλης: Εμείς Νίκο είμαστε αληθινοί, αυτό είναι το προτέρημα μας, όταν παίζεις Live είσαι ο εαυτός σου και ο κόσμος δέχεται αυτό που βγάζεις. Η αλήθεια είναι ότι τον κόσμο δεν μπορείς να τον ξεγελάσεις. Αν είναι καλό κάτι το δέχεται, το αγκαλιάζει, αν όμως προσπαθήσεις να τον ξεγελάσεις σου γυρίζει την πλάτη.

Ν. Βάνης: Που εμφανιστήκατε εδώ στην πόλη μας, αλλά και στην Αθήνα;;

Βασίλης: Κάναμε μια συναυλία στις 4 Ιανουαρίου στο κλαμπ του “Μύλου”, που είχε μεγάλη επιτυχία, και συνεχίστηκε στην Ηλιούπολη στο Comfort στις 10 Ιανουαρίου. Στην Αθήνα εμφανιστήκαμε στην “Υδρόγειο” στο κλαμπ που έγινε το τηλεπαιχνίδι “Μπαρ”. Όντως ο κόσμος της Αθήνας μας αγκάλιασε, δεν περιμέναμε τέτοια ανταπόκριση. Πιστεύω ότι ο κόσμος της Αθήνας έχει ένα προτέρημα, μπορεί και δέχεται τις μουσικές προτάσεις της Θεσ/νίκης. Τι θέλω να πως μ΄ αυτό, ότι είναι πιο εύκολο να δεχθεί ένας Αθηναίος τις μουσικές προτάσεις της Θεσ/νίκης, παρά εμείς εδώ να δεχθούμε έναν Αθηναίο. Το έχουν όντως παράπονο, γιατί το έχουμε συζητήσει σε πολλά ραδιόφωνα που μας προσκάλεσαν όταν εμφανιζόμασταν στην Αθήνα. Πρέπει να παραδεχθώ ότι μας φέρθηκαν με πολλή θέρμη και αγάπη.

Ν. Βάνης: Μήπως το κοινό της Θεσ/νίκης κρίνει τους καλλιτέχνες με πιο αυστηρά κριτήρια;;

Βασίλης: Αυτό είναι σίγουρο και δεν το αμφισβητώ. Σίγουρα το κοινό της Θεσ/νίκης για μας είναι πιο αξιόλογο, και στο οποίο ο κάθε καλλιτέχνης θα πρέπει να δώσει εξετάσεις, αν σε δεχθεί θεωρείσαι επιτυχημένος. Ευτυχώς εμείς το έχουμε καταφέρει, με την βοήθεια του θεού προσπαθούμε, κάνουμε πράγματα, και συνεχίζουμε στα μουσικά μονοπάτια στα οποία κινούμαστε αυτήν την στιγμή.

Ν. Βάνης: Γνωρίζεις ότι σε ορισμένα ραδιόφωνα των Σκοπίων παίζεται το πρώτο σας τραγούδι;;;

Βασίλης: Το καλοκαίρι παίξαμε στο φεστιβάλ της Δοϊράνης και έχει έλθει ένα συγκρότημα από τα Σκόπια, και προς μεγάλη μας έκπληξη χωρίς να ξέρουν ότι εμείς είμαστε το συγκρότημα που λέει το “Καλοκαιρινά ραντεβού”, παίξανε την διασκευή αυτού του τραγουδιού. Ήταν έτσι το πρώτο ευχάριστο σοκ για μας. Μετά μας είπαν ότι ακούγεται το CD μας στα Σκόπια, αυτό μας τιμά.

Ν. Βάνης: Θέλω να μου πεις τι ετοιμάζετε δισκογραφικά και ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας.

Βασίλης: Δισκογραφικά έχουμε μια πρόταση από την εταιρεία μας, που την λέμε για πρώτη φορά, να κάνουμε ένα remix το “Καλοκαιρινά ραντεβού”, το “Βάζω τα δυνατά μου” και ένα ακόμα τραγούδι από τα καινούργια που ετοιμάζουμε και θα κυκλοφορήσει με το υπάρχον CD σαν bonus tracks στην ίδια πάντα τιμή, τον δε Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσει το καινούργιο μας CD. Τώρα το υπόλοιπο πρόγραμμα μας είναι πολύ βαρύ. Δόξα τω θεώ από Live πάμε πάρα πολύ καλά. Πρώτα θα πάμε Ξάνθη, μετά θα κατεβούμε Αθήνα και μετά συνεχίζουμε με νησιά, Κύπρο, και εξωτερικό. Υπάρχει δε και μια πρόταση για Αγγλία. Εμείς θέλουμε να πάμε παντού, όπου υπάρχουν Έλληνες, Αυστραλία, Αμερική, Καναδά και Ευρώπη. Είναι καθήκον και υποχρέωση μας την μουσική πρέπει να την ακούει όλος ο κόσμος, γιατί αυτός είναι που μας στηρίζει. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η μουσική είναι η διεθνής γλώσσα που μπορούν να επικοινωνούν όλοι οι άνθρωποι.

Ν. Βάνης: Θέλω να μου πεις πως ξεκίνησε η ιδέα για την δημιουργία του συγκροτήματος;;

Βασίλης: Εγώ και ο Κώστας Μηλώσης ήμασταν μαζί στο σχολείο, και η ιδέα δημιουργήθηκε από τότε, άλλωστε το ίδιο ισχύει με τα περισσότερα συγκροτήματα. Ξεκινάει από το σχολείο, συνεχίζεται στην εφηβεία, κάνει μια παύση με τον στρατό και ξανασυνεχίζεται. Τώρα αν από εκεί και πέρα πάνε όλα καλά, φτάνει μέχρι την δισκογραφία. Στον μουσικό χώρο είμαστε από το 1996, κοντά επτά χρόνια. Πιστεύω χωρίς να θέλω να πω μεγάλα λόγια, έτσι να πορευτούμε όλοι μαζί. Νομίζω ότι η επιτυχία του συγκροτήματος είναι γιατί η μουσική μας πρόταση δεν αντιγράφει κάποιον άλλον. Θέλω να δώσω μια συμβουλή στα παιδιά που ξεκινούν τώρα να προσέχουν, η αντιγραφή δεν βοηθάει καθόλου, και η παρουσία σ΄ αυτόν τον χώρο δεν θα διαρκέσει πολύ. Εμείς από την μεριά μας θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε για πολλά χρόνια να μας ακούτε και να μας αγαπάτε.

Ν. Βάνης: Μου κάνει εντύπωση ότι όλα τα Ραδιόφωνα παίζουν τα τραγούδια σας, εν αντιθέσει με άλλα συγκροτήματα.

Βασίλης: Νομίζω ότι υπάρχει ένα καλό πάντρεμα στον στίχο και την μουσική. Πιστεύω ότι η δουλειά μας είναι πάρα πολύ καλή απ΄ ότι την περίμεναν οι ειδικοί του χώρου. Την δουλειά την χρηματοδοτήσαμε εμείς σαν “Δυτικές συνοικίες”, γιατί πρέπει να λέμε αλήθειες. Δεν υπάρχει περίπτωση την πρώτη παραγωγή να την πληρώσει η εταιρεία. Είμαστε στην Alpha Records.Χρωστάμε πολλά στην εταιρεία μας, ήταν η πρώτη σοβαρή πρόταση που μας έγινε και αγκάλιασε τις μουσικές μας προτάσεις. Είναι πολύ δύσκολο να επενδύσει σε ένα είδος που μέχρι τώρα ήταν ξένο γι΄ αυτήν αλλά πίστεψε σε εμάς και την ευχαριστούμε γι΄αυτό. Εμείς όμως την εταιρεία μας την δικαιώσαμε, γιατί είμαστε πρώτοι σε πωλήσεις μαζί με τον Ζ. Μελά. Βλέπω λοιπόν ότι τα τραγούδια μας έχουν απήχηση στον κόσμο και τον ευχαριστούμε γι΄ αυτό.

Τα μουσικά μας μονοπάτια αναφέρονται στα ναρκωτικά, στον στρατό, την ανεργία, και το AIDS. Το ροκ είναι το είδος της μουσικής που μιλά για πολλά πράγματα, και όχι μόνο για τον έρωτα, τον χωρισμό, και την αγάπη.

Ν. Βάνης: Το καλοκαίρι θα κάνετε συναυλίες;;

Βασίλης: Έχουν ήδη από τώρα αρχίσει οι προτάσεις να εμφανιστούμε στα νησιά μας και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ν. Βάνης: Βασίλη σ΄ ευχαριστώ για όσα μας είπες. Σας εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι κάνετε δισκογραφικά και όπου κι αν εμφανιστείτε. Πάντα να μας δίνετε τόσο καλά τραγούδια που έχουν τεράστια απήχηση στον κόσμο και δει στην νεολαία.

Βασίλης: Εγώ σ΄ ευχαριστώ για την πρόσκληση, και όλους τους ακροατές.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...

Μητσοτάκης, ΗΠΑ… ‘Ασχημες εξελίξεις

''Ξαφνιάστηκαν'' στην Ελλάδα γιά την μη αποστολή πρόσκλησης από τον πρόεδρο ΗΠΑ, στον πρωθυπουργό, γιά να παραυρεθεί στην ετεροχρονισμένη εκδήλωση γιά 25 Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, στις 4 Απριλίου '24. Την ''σίγουρη'' επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην...