Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΗ Ελλάδα φλέγεται

Η Ελλάδα φλέγεται

με ενορχηστρωμένο σχέδιο όπως φαίνεται το κάψιμο των δασών σε όλη την επικράτεια, κάποιος, κάποιοι θέλουν να την γονατίσουν. Οι πύρινες ζώνες σε κάθε βουνό της χώρας μας θυμίζουν την εποχή του 1998, όταν οι λύκοι  βγήκαν με το φεγγάρι (όπως το παραδέχθηκαν), έκαναν λαμπάδα τα ωραιότερα τουριστικά μέρη της Ελλάδος. Για το σχέδιο αυτό υπήρχαν τότε πληροφορίες στις Ελληνικές υπηρεσίες, εντούτοις όμως δεν δόθηκε καμιά έμφαση, πόσο μάλλον για την ανατροπή τους.

Έστι το λαμπάδιασμα μας βρήκε προ εκπλήξεων, χωρίς ωστόσο να πιαστεί κανένας εμπρηστής. Βλέπουμε να παίζεται το ίδιο σενάριο και σχέδιο αυτές τις ημέρες, απόδειξη η φλεγόμενη Ελλάδα απ΄ άκρου εις άκρον, μόνο που αυτήν την φορά δεν μας είναι γνωστό (ακόμα) ποιανού σχέδιο τίθεται σε εφαρμογή. Πέραν αυτού μαζί με τα δάση καίγονται άνθρωποι και σπίτια.

Όπως το 1998, έτσι και σήμερα κανείς εμπρηστής δεν πιάστηκε στα πράσα. Όμως υπάρχουν καραμπινάτες καταγγελίες όπως αυτή του Δημάρχου Νεστορίου, το οποίο φλέγεται αυτές τις ημέρες χωρίς βοήθεια,εν όψη και της έναρξης του καθιερωμένου river pary (τύχαιο είναι αυτό;;;), είπε δε χαρακτηριστικά ότι <από τις δύσβατες περιοχές όπως είναι ο Γράμμος έχουν περάσματα οι λαθρομετανάστες,  και απ΄όπου περνούν βάζουν φωτιές και τις αφήνουν να καίνε, αφού το Ελληνικό κράτος δεν διαθέτει όπως θα έπρεπε δασοφύλακες ώστε να φυλάσσονται επί 24ωρου βάσεως, όπως είναι στις χώρες των ΗΠΑ – Καναδά, ειδικά εκπαιδευμένοι και εξοπλισμένοι με της πιο σύγχρονης τεχνολογίας μηχανήματα. Έτσι θα περιορίζαμε και τους λαθρομετανάστες. Η χώρα μας έχει κάποιους ελάχιστους δασοφύλακες που νομίζετε;; Στα γραφεία  των Αθηνών και όχι στα δάση. Γενικά η γύμνια της δασοπροστασίας έχει μεγάλη ουρά, εάν αναλογιστούμε τα αεροπλάνα με μικρές χωρητικότητες νερού εφοδιασμού  6 τόνων, με αποτέλεσμα να κάνουν βουτιά για να πάρουν νερό. Ενώ εάν γινόταν μια έρευνα αγοράς, θα βρίσκαμε αεροπλάνα που να εφοδιάζονται με 40 τόνους νερό, οπότε με μια βουτιά θα έσβηναν ολόκληρη φλεγόμενη περιοχή. Για το θέμα αυτό ειδικά χθες το πρωί από το Ράδιο Paradise
του Πόρου
είχα κάνει εκτενέστερη αναφορά. Αυτές οι λεπτομέρειες για μια σοβαρή προστασία των δασών θα έπρεπε να προβλεφθούν, να σχεδιαστούν, και να υλοποιηθούν εδώ και 20 χρόνια. Αντί αυτών ούτε πολιτική των δασών, αλλά ούτε και χάρτες μέχρι σήμερα δεν εξασφάλισαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις.

Το μεγαλύτερο έγκλημα έγινε όταν καταργήθηκε και η ΜΟΜΑ η οποία ήταν πανταχού παρόν, σε κάθε έκτακτη ανάγκη, Έφτιαχνε έργα, γέφυρες, μεταξύ άλλων άνοιγε  προληπτικά δρόμους για την πρόσβαση των δασών. Για να καταλάβουμε πόσο σοβαρό είναι το θέμα της (μη)πυροπροστασίας της χώρας, η χαρτογράφηση των δασών και κτημάτων της Ελλάδος έγινε το 1950 με αεροφωτογραφίες του στρατού και είναι οι μοναδικές πεπαλαιωμένες που διαθέτει η χώρα και τίποτα άλλο.

Ουσιαστικά καμιά σοβαρή και ολοκληρωμένη μέριμνα πολιτική για τα δάση δεν έγινε από το 1950. Τα παλικάρια της πυροσβεστικής, οι αεροπόροι, αλλά και οι εθελοντές αυτές τις ημέρες κάνουν ηρωϊκές προσπάθειες για  την κατάσβεση της φωτιάς, ακούραστα, ασταμάτητα. Όμως που να πρωτοτρέξουν όταν καίγεται ολόκληρη η χώρα, από πουρνάρια, δάση, σπίτια, άνθρωποι, ζώα, τι να πρωτοσβήσουν !!!!

Όσο για τους πολιτικούς μας, επιτέλους να αφήσουν την θεωρεία, τα χαρακώματα των κομμάτων και να συντονίζουν τα προβλήματα το έθνους μας, που δεν είναι κόμμα, είναι Πατρίδα.

Να κάνουν σοβαρά έργα για να μπορέσουμε να αναπνέουμε περηφάνια,καθως η σημερινή εικόνα είναι ένα απέραντο μαύρο χάλι, ένα ξεχαρβαλωμένο τοπίο.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...

Μητσοτάκης, ΗΠΑ… ‘Ασχημες εξελίξεις

''Ξαφνιάστηκαν'' στην Ελλάδα γιά την μη αποστολή πρόσκλησης από τον πρόεδρο ΗΠΑ, στον πρωθυπουργό, γιά να παραυρεθεί στην ετεροχρονισμένη εκδήλωση γιά 25 Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, στις 4 Απριλίου '24. Την ''σίγουρη'' επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην...

Επισκέψεις -γιά πρώτη φορά-πρόεδρου Δημοκρατίας Ελλάδας (Κατερίνας Σακελλαρόπουλου), σε Ουρουγουάη και Χιλή .

Ιστορικές επισκέψεις -γιά πρώτη φορά- πρόεδρου Δημοκρατίας Ελλάδας (Κατερίνας Σακελλαρόπουλου), σε Ουρουγουάη και Χιλή (22-25 Απρ. '24), αλλά τα κατηγορία 107 (πάτος) ΜΜΕ Αθήνας, ούτε λέξη... Η τελετή υποδοχής της, στο Σαντιάγκο (Χιλή), από τον πρόεδρο Γκαμπριέλ Μπόριτς (η σύζυγός του Ιρίνα Καραμάνος, είναι...