Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚαταγγελίες72η Διεθνή Έκθεση...

72η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)

karamanlis.jpg8-16/9/2007. Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Σχέδιο παροχών της κυβέρνησης από το βήμα της «προεκλογικής» ΔΕΘ στα εγκαίνια στις 7 Σεπτεμβρίου. 

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής, ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει επίδομα φτώχειας 1.000 ευρώ, εθνική κατώτατη σύνταξη 600 ευρώ με ενσωμάτωση του ΕΚΑΣ, αυξήσεις σε πολύτεκνους και επίδομα για τρίτο παιδί και αυξήσεις στις συντάξεις του ΟΓΑ.

 Επίσης, θα ανακοινώσει την καθιέρωση Ταμείου για προσυνταξιοδότηση των μακροχρόνια ανέργων και Ταμείου για τις επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης.

 Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει τη μείωση του συντελεστή φορολογίας των εισοδημάτων από 29% σε 27% για το κλιμάκιο από 12.000-30.000 ευρώ και τη μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή από το 39% σε 37%. Όλα αυτά από το 2008, ενώ από το 2009 ο κεντρικός φορολογικός συντελεστής θα μειωθεί στο 25%.

Επίσης, θα εξαγγείλει την κατάργηση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων, του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και άλλων επιβαρύνσεων στα ακίνητα και την αντικατάστασή τους από τον Ενιαίο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας που θα επιβάλλεται ετησίως στο σύνολο της περιουσίας του φορολογούμενου.

Υψηλόβαθμα στελέχη που επικαλείται η ίδια εφημερίδα εκτιμούν ότι η ΔΕΘ είναι ο κατάλληλος τόπος για να αξιοποιήσει ο κ. Καραμανλής την εμφάνισή του και να δώσει το σύνθημα για εκλογές.

 Όσο για τους λόγους που θα προτάξει ο πρωθυπουργός για τις αποφάσεις του, αυτοί είναι: Ο πρώτος και βασικότερος ότι η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος θα βλάψει την οικονομία και τη χώρα.

Στη συνέχεια θα τονίσει ότι η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει τις προγραμματικές της εξαγγελίες και ότι ουσιαστικά η τετραετία της κυβέρνησης έχει εξαντληθεί. Από το στοιχείο αυτό προκύπτει επίσης το συμπέρασμα ότι ο πρωθυπουργός δεν θα επικαλεστεί «εθνικούς λόγους» για να προκηρύξει εκλογές. πηγή:Newsroom ΔΟΛ

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Της Δρ. Μάγδας Τσολάκη* Με την ιδιότητα της πολύτεκνης μητέρας θα ήθελα να αναφέρω βιωματικά ψήγματα από την παγκόσμια λογοτεχνία που αφορούν τη Μητέρα. Για όλους η Μητέρα, νεαρή ή ηλικιωμένη, πλούσια ή φτωχή, μορφωμένη ή ολιγογράμματη, είναι πρόσωπο ιερό,...

Aπόδημων Eλλήνων emails, ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ… Το ερώτημα είναι ποιούς (και πόσα) πλήρωσε η Ασημακόπουλου γιά να τα αποκτήσει.

Ψευτιές... Τα emails που χρησιμοποίησε η ευρωβουλευτής Ασημακόπουλου, ήταν ''φρέσκα'', δηλ. τελευταίων μηνών και όχι παλαιότερα, όπως ψευδέστατα ισχυρίζονται, η κυβέρνηση και η υπουργός Εσωτερικών.. Δύο περιπτώσεις με Ομογενείς στις ΗΠΑ -που εγγράφηκαν γιά επιστολική ψήφο τελευταία- το πιστοποιούν. Οι εκτός συνόρων,...

Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 θα διεξαχθούν δημοτικές εκλογές στην Τουρκία. Η νοθεία των εκλογών είναι δεδομένη πριν ακόμα διεξαχθούν, από την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Τουρκίας (έλεγχος ΜΜΕ κατά 95%, διώξεις πολιτικών αντιπάλων με στημένες...