Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΠροεκλογική... παρέλαση

Προεκλογική… παρέλαση

υπουργών και στελεχών της Ν.Δ. γίνεται αυτές τις μέρες στο σπίτι του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Π. Ψυχικό. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι επαφές με τον Αρχιεπίσκοπο αυτό το χρονικό διάστημα- δηλαδή πριν αναχωρήσει για το Μαϊάμι- είναι μία πρώτης τάξεως επικοινωνιακή κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης.

 Σημειώνεται ότι τον περασμένο χρόνο, οι σχέσεις της κυβέρνησης με την Εκκλησία είχαν διαταραχθεί, κυρίως λόγω του σκανδάλου στα Ιεροσόλυμα. Ο Αρχιεπίσκοπος, που τότε έβλεπε τη δημοτικότητά του να φθίνει, είχε θεωρήσει ότι η κυβέρνηση δεν του είχε προσφέρει επαρκή κάλυψη. Μάλιστα, υπήρχαν φήμες από τη Ρηγίλλης ότι ο κ. Χριστόδουλος «φλέρταρε» με τον κ. Καρατζαφέρη.

Σήμερα όμως, που το σκάνδαλο και η διαφθορά στην Εκκλησία αποτελούν παρελθόν, και η δημοτικότητα του Αρχιεπισκόπου ανεβαίνει και πάλι, οι συναντήσεις στελεχών της Ν.Δ. μαζί του πυκνώνουν. Συνωστισμός. Είναι ενδεικτικό ότι από την ημέρα που ο Αρχιεπίσκοπος πήρε εξιτήριο από το Αρεταίειο Νοσοκομείο, από την πόρτα του σπιτιού του στο Π. Ψυχικό, έχουν περάσει: η υπουργός Παιδείας κ. Μ. Γιαννάκου, ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φ. Πάλλη-Πετραλιά, ο γραμματέας της Ν.Δ. κ. Λ. Ζαγορίτης, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θ. Κασσίμης, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας και η πρόεδρος της Βουλής κ.Ά. ΨαρούδαΜπενάκη.

 Οι περισσότεροι δήλωναν «ον κάμερα» μετά την αποχώρησή τους από την οικία του Αρχιεπισκόπου, ότι επισκέφτηκαν τον κ. Χριστόδουλο για να του ευχηθούν να πάνε όλα καλά με τη μεταμόσχευση ήπατος στην Αμερική. Αρκετοί όμως ήταν αυτοί που δεν έκρυβαν ότι συζήτησαν και… άλλα θέματα μαζί του. Κι αυτό διότι στόχος των γαλάζιων στελεχών είναι σε όσο χρόνο απομένει έως την αναχώρηση του Αρχιεπισκόπου, να ικανοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα «ιερά» αιτήματα που είχε διατυπώσει προς την κυβέρνηση.

είναι τυχαίο ότι προχθές σε μία μόλις ημέρα επισκέφτηκαν τον κ. Χριστόδουλο, ο κ. Κασσίμης, η πρόεδρος της Βουλής, κ. Ψαρούδα-Μπενάκη και ο κ. Σιούφας.

Ξεχνούν τις κόντρες. Οι υπουργοί βάζουν στην άκρη ακόμα και… παλιές κόντρες τους με τον Αρχιεπίσκοπο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνης Πάλλη-Πετραλιά που επισκέφτηκε τον Αρχιεπίσκοπο την περασμένη Τετάρτη. Τον προηγούμενο Απρίλιο, μετά το ναυάγιο του «Sea Diamond» και την αποκάλυψη ότι η Εκκλησία προγραμμάτιζε «ιερή κρουαζιέρα» στο Αιγαίο με την ίδια εταιρεία, η υπουργός είχε αρνηθεί τη χρηματοδότηση εκδηλώσεων για τον προσκυνηματικό τουρισμό.

Η στάση της είχε εξοργίσει τότε την Ιερά Σύνοδο και τον κ. Χριστόδουλο, που είχαν χαρακτηρίσει «ατυχείς» τις τοποθετήσεις της κ. Πετραλιά. Όλα αυτά ξεχάστηκαν την περασμένη Τετάρτη. Η υπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος έδωσαν τα χέρια, και έβγαλαν φωτογραφίες. Μάλιστα, η κ. Πετραλιά δήλωσε ότι συζήτησαν με τον κ. Χριστόδουλο, μεταξύ άλλων, για το πρόγραμμα του θρησκευτικού τουρισμού, «το οποίο φέτος το καλοκαίρι αναπτύσσεται σημαντικά».

Και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε ότι ποτέ δεν υπήρξε κρίση μεταξύ τους, προσθέτοντας: «Η σχέση μας είναι πολύ στενή και με τον Μακαριώτατο, αλλά και με την Εκκλησία στο σύνολό της». Τα 30 εκατομμύρια. Ακόμη πιο προφανές ήταν το μήνυμα της επίσκεψης του υπουργού Οικονομίας κ. Γιώργου Αλογοσκούφη, μια ημέρα νωρίτερα, στον Αρχιεπίσκοπο.

Οι προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης δεν άφησαν παραπονεμένη την Εκκλησία: ο υπουργός υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον Αρχιεπίσκοπο για τη διάθεση 30.571.917 ευρώ από το Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και σε 10 μητροπόλεις, για την εκτέλεση έργων που θα βελτιώσουν το κοινωνικό και πολιτιστικό έργο της Εκκλησίας. Η… συρροή γαλάζιων στελεχών στο σπίτι του Αρχιεπισκόπου δεν αποκλείεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες, αφού απομένουν ακόμη 7 ημέρες μέχρι την αναχώρησή του για το Μαϊάμι.

Σύμφωνα με εκκλησιαστικές και κυβερνητικές πηγές είναι πολύ πιθανόν από την οικία του κ. Χριστόδουλου να περάσει και ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής τις παραμονές της αναχώρησής του για τη Αμερική, προκειμένου να τον αποχαιρετήσει. πηγή: Τα Νέα

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...

Μητσοτάκης, ΗΠΑ… ‘Ασχημες εξελίξεις

''Ξαφνιάστηκαν'' στην Ελλάδα γιά την μη αποστολή πρόσκλησης από τον πρόεδρο ΗΠΑ, στον πρωθυπουργό, γιά να παραυρεθεί στην ετεροχρονισμένη εκδήλωση γιά 25 Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, στις 4 Απριλίου '24. Την ''σίγουρη'' επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην...

Επισκέψεις -γιά πρώτη φορά-πρόεδρου Δημοκρατίας Ελλάδας (Κατερίνας Σακελλαρόπουλου), σε Ουρουγουάη και Χιλή .

Ιστορικές επισκέψεις -γιά πρώτη φορά- πρόεδρου Δημοκρατίας Ελλάδας (Κατερίνας Σακελλαρόπουλου), σε Ουρουγουάη και Χιλή (22-25 Απρ. '24), αλλά τα κατηγορία 107 (πάτος) ΜΜΕ Αθήνας, ούτε λέξη... Η τελετή υποδοχής της, στο Σαντιάγκο (Χιλή), από τον πρόεδρο Γκαμπριέλ Μπόριτς (η σύζυγός του Ιρίνα Καραμάνος, είναι...