Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚαλλιτεχνικάΓιώργος Φανάρας

Γιώργος Φανάρας

στο “Ελληνικό Φαινόμενο”με τον Νίκο Βάνη στον Ράδιο Σπορ 98,7 βρέθηκε το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, όπου μίλησε για πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Όπως για το Ελληνικό τραγούδι που υπηρετεί 11 χρόνια με συνεργασίες καταξιωμένων καλλιτεχνών του Ελληνικού πενταγράμμου, όπως μεταξύ άλλων την μεγάλη κυρία του τραγουδιού Μαρινέλλα, Γ. Νταλάρα, και πολλούς άλλους.  

Η πιο συγκινητική εποχή που έζησε ως νέος καλλιτέχνης ήταν όταν εμφανιζόταν στην Πάρο και κάθε βράδυ σε κεντρικό τραπέζι του κέντρου πάντα καθόταν ο Γιάννης Πάριος, και όταν του έδινε το μικρόφωνο τραγουδούσαν ντουέτο, παλιές και νέες επιτυχίες του, όπου στο κέντρο γινόταν ο χαμός.

Ενώ μετά το τέλος του προγράμματος μαζεύονταν στο σπίτι του Γιάννη Πάριου, όπου άκουγαν από ντέμο καταπληκτικά τραγούδια που δεν τα έδωσε ποτέ για δισκογραφία. Τραγούδια που θα είχαν γίνει σήμερα μεγάλες επιτυχίες, και είναι λάθος του μεγάλου καλλιτέχνη να μην τα αξιοποιεί, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Φανάρας.

Μίλησε και για τον Θέμη Αδαμαντίδη για την μεγάλη του φωνή, αλλά και για τον Μ. Τόκα τον μουσικοσυνθέτη που τον θεωρεί μεγάλο δημιουργό.

Ακόμα μίλησε για τον δάσκαλο του τον κύριο Ταλιαδούρο, καθηγητή της Βυζαντινής μουσικής με τον οποίον έψαλαν μαζί στην Παναγία των Παρισίων, όπου οι καθολικοί ιερείς έμειναν κατάπληκτοι από τον ήχο και την ερμηνεία.

Ο Γιώργος Φανάρας που τίμησε την εκπομπή “Ελληνικό Φαινόμενο” μίλησε για πάρα πολλά γεγονότα, όπως για τα μουσικά όργανα που κατέχουν οι Τούρκοι μουσικοί, και είναι όλα από το Βυζάντιο. Τα υπόλοιπα σύντομα θα τα διαβάζετε από την τηλεφημερίδα.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...

Μητσοτάκης, ΗΠΑ… ‘Ασχημες εξελίξεις

''Ξαφνιάστηκαν'' στην Ελλάδα γιά την μη αποστολή πρόσκλησης από τον πρόεδρο ΗΠΑ, στον πρωθυπουργό, γιά να παραυρεθεί στην ετεροχρονισμένη εκδήλωση γιά 25 Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, στις 4 Απριλίου '24. Την ''σίγουρη'' επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην...

Επισκέψεις -γιά πρώτη φορά-πρόεδρου Δημοκρατίας Ελλάδας (Κατερίνας Σακελλαρόπουλου), σε Ουρουγουάη και Χιλή .

Ιστορικές επισκέψεις -γιά πρώτη φορά- πρόεδρου Δημοκρατίας Ελλάδας (Κατερίνας Σακελλαρόπουλου), σε Ουρουγουάη και Χιλή (22-25 Απρ. '24), αλλά τα κατηγορία 107 (πάτος) ΜΜΕ Αθήνας, ούτε λέξη... Η τελετή υποδοχής της, στο Σαντιάγκο (Χιλή), από τον πρόεδρο Γκαμπριέλ Μπόριτς (η σύζυγός του Ιρίνα Καραμάνος, είναι...