Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚαλλιτεχνικάΑλλάζει ο διαγωνισμός...

Αλλάζει ο διαγωνισμός της Eurovision

Ο επόμενος Διαγωνισμός Τραγουδιού  που θα γίνει στο Βελιγράδι το 2008, θα περιλαμβάνει για 1η φορά δύο ημιτελικούς. Η πρόταση υιοθετήθηκε από την 50η συνέλευση της EBU στη Βερόνα. Οι διαγωνιζόμενες χώρες θα μοιραστούν και θα περάσουν από δύο ημιτελικούς, με εξαίρεση για Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Βρετανία και την περσινή νικήτρια Σερβία που προκρίνονται αυτόματα στην τελική φάση.

Η αλλαγή της διαδικασίας οφείλεται κατά κύριο λόγο στη δυσαρέσκεια μέρους των συμμετεχόντων κρατών εξαιτίας της «συμμαχίας» των χωρών της Α.Ευρώπης, η οποία λίγο-πολύ ορίζει τα τελευταία χρόνια το αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τους οργανωτές του διαγωνισμού, η αλλαγή θα εξασφαλίσει το μέλλον του θεσμού της Eurovision, την ίδια στιγμή που αποτελεί την ευκολότερα υλοποιήσιμη λύση για την παραγωγή του προγράμματος.

Πηγή:Hellenic Audiovisual Institute

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η 19η Απριλίου είναι η επέτειος του θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα, του υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ενός από τους πρώτους που ύψωσαν τη φωνή τους κατά της κλοπής των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Έλγιν....

The Parallel Visions of Alexander the Great and Kapodistrias for Greece.

The efforts of Alexander the Great and the first President of modern GREECE Ioannis Kapodistrias to employ Hellenic civilization for the good of humanity reflect the greatness of ancient GREECE/ Hellas. By Evaggelos Vallianatos Alexander accomplished so much so soon and so young...