Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτιστικάΘεόδωρος Ασπασίδης

Θεόδωρος Ασπασίδης

στην εκπομπή “Ραδιοξυπνήματα” στο Ράδιο Σπορ 98,7 FM με τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη (Νοέμβριος 2007). Έγκριτος νομικός, εκλέΠροβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςγεται για πολλά χρόνια ως Δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Θεσ/νίκης, και τώρα είναι αντιπρόεδρος της Δημοτικής Εταιρείας  Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΕΚΜΕ), για να συζητήσουμε μαζί του πολλά θέματα, κυρίως όμως το Μακεδονικό. Καλημέρα κύριε Ασπασίδη, τι κάνουμε, είμαστε καλά;; 

Θόδωρος Ασπασίδης: Καλή σας μέρα κύριε Βάνη, δόξα το θεό είμαστε σχεδόν καλά.

Ν. Βάνης: Θέλω να ξεκινήσουμε την συζήτηση με το Μακεδονικό, μια και η γειτονική μας χώρα με την κυβέρνηση της προσπαθεί να καπηλευτεί, ότι είναι Ελληνικό. Γνωρίζω δε καλά την ευαισθησία σας, μια και έχετε δώσει μεγάλο αγώνα ως εκπρόσωπος του Δήμου Θεσ/νίκης, αλλά και ως Μακεδών. Μαθαίνω ότι ετοιμάζεστε να εκδώσετε και ένα βιβλίο.

Θ. Ασπασίδης: Κύριε Βάνη όταν προηγουμένως με ρωτήσατε πως είμαι, είπα σχεδόν καλά. Γιατί κανένας Έλληνας δεν είναι, ούτε αισθάνεται καλά, όταν βλέπει τους Βόρειους γείτονες του, επανηλλημένα όχι μόνο να κάνουν ανθελληνική πολιτική, αλλά να καπηλεύονται και να δημιουργούν προβλήματα με το θέμα της ονομασίας του κρατιδίου τους, το οποίο είχε όνομα.

Το έλεγαν “Βαρδάσκα” μέχρι το 1939. Υπάρχουν μύρια όσια τεκμήρια και γραμματόσημα για την ονομασία του, αυτοί όμως με τον τότε κυβερνήτη Τίτο δημιούργησαν αυτό το θνησιγενές κρατίδιο με έναν απλό, αλλά πολύ σημαντικό λόγο.

Να δημιουργήσουν στα Βόρεια σύνορα μας ένα κρατίδιο το οποίο θα αποβλέπει την γαλανή πατρίδα μας. Και γεννιέται το ερώτημα. Γιατί επιμένουν τόσο πολύ, με τέτοια αδιαλλαξία, αλλά και αλαζονεία οι ηγέτες του;; Όλοι ακούσαμε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, αλλά και του νεαρού Υπουργού εξωτερικών οι οποίοι με μια περισσή αλαζονεία, λένε ότι συζητάμε τα πάντα μαζί σας εκτός από το όνομα, δηλαδή ποια είναι τα πάντα;;  Πόσες επιχειρήσεις θα κλείσουν στην πατρίδα μας, για να πάνε εκεί να κάνουν δήθεν επένδυση, για να τους δώσουμε τα ωραία μας λεφτά;;;

Ν. Βάνης: Έτσι είναι ακριβώς όπως τα λέτε.

Θ. Ασπασίδης: Διότι κύριε Βάνη όπως πολύ καλύτερα γνωρίζετε από μένα, επένδυση σημαίνει ότι έχω ένα αποθεματικό κεφάλαιο και δημιουργώ μια νέα μονάδα κάπου αλλού.

Εμείς δυστυχώς δεν κάνουμε επενδύσεις στις γειτονικές χώρες, αλλά κλείνουμε τις επιχειρήσεις μας εδώ και δίνουμε δουλειά στους άνεργους της Βουλγαρίας, των Σκοπίων και της Αλβανίας.

Θέλω να πω λοιπόν ότι αντί αυτοί οι άνθρωποι να μας ευγνωμονούν, διότι ένα πολύ μεγάλο μέρος της οικονομίας τους πάνω από 60% είναι στα χέρια τα δικά μας, και να ζητούν επίσης την συνεργασία μας, πάνω σε μια λογική και ιστορική τεκμηριωμένη βάση, γιατί εμείς ούτε πολεμοκάπηλοι, ούτε φιλοπόλεμοι, ούτε επιδιώκουμε κάποιον άλλον σκοπό. Εδώ μίλησε ο σεβαστός ιεράρχης μας ο Άνθιμος και είπε να δούμε και τους χιλιάδες Έλληνες που υπήρχαν εκεί και ξεσηκώθηκαν όλοι.

Μήπως αμφισβητεί κανείς ότι το Μοναστήρι, ή το Πρόσοβο, όλα εκείνα τα μέρη ήταν Ελληνικά;; Εμείς όμως δεν είπαμε ότι θα πάρουμε τον στρατό για να πάμε να τα καταλάβουμε.

Δεν μπορούμε όμως κύριε Βάνη να είμαστε και με το δόγμα ότι δεν διεκδικούμε τίποτα. Και σωστά κάνουν αυτοί, αφού δεν διεκδικείτε εσείς, διεκδικούμε εμείς, είναι λογικό. Θέλω να πω ότι βλέπει κανείς μια διαφορετική αντιμετώπιση των δύο χωρών.

Εμείς τείνουμε χέρι φιλίας, τους ενισχύουμε οικονομικά, και αυτοί τι κάνουν;; Μέρα – νύχτα σ΄ όλον τον πλανήτη προσπαθούν να εμπεδώσουν την πεποίθηση ότι αυτοί είναι το Μακεδονικό έθνος , ότι έχουν Μακεδονική γλώσσα, εκκλησία, ότι είναι κατά κάποιο τρόπο απευλευθερωμένο μόνο το 1/3 από την πάλαι ποτέ μεγάλη Μακεδονία, ζουν με το όνειρο και το καλλιεργούν για την δημιουργία της μεγάλης Μακεδονίας, εις βάρος της πατρίδας μας.  Κυκλοφορούν τα χαρτονομίσματα τους

Ν. Βάνης: Αυτό ακριβώς ήθελα να σας ρωτήσω.

Θ. Ασπασίδης: Δηλαδή τα χαρτονομίσματα έχουν προτομές, με αγάλματα τον αρχαίων Ελλήνων. Το δηνάριο τους, των 10 Ευρώ κύριε Βάνη έχει επάνω ένα ανάγλυφο άγαλμα το οποίο επειδή ντρέπονται να το δείξουν το έχουν ακέφαλο, βρίσκεται δε στις ανασκαφές στην αρχαία Ηράκλεια, και είναι η θεά Εστία. Στο νόμισμα δε του ενός δηναρίου, εδώ είναι η προκλητικότητα και η μεγάλη ντροπή, που το ανεχόμαστε εμείς ως Έλληνες, έχουν τον Λευκό Πύργο.

Ν. Βάνης: Πως είδατε την πόσο προκλητική στάση των Σκοπίων στο να βγάλουν νόμισμα που απεικονίζει το Λευκό Πύργο της Θεσ/νίκης;;

Θ. Ασπασίδης: Κοιτάξτε, εγώ θα ήθελα να πω ότι αυτοί κάνουν την δουλειά τους, σημασία έχει ότι εμείς δεν κάνουμε καλά την δουλειά μας. Εμείς δεν κάνουμε αυτό το οποίο επιβάλλει η στοιχειώδες έννοια, να μην πω της αντιμετώπισης, αλλά της άμυνας. Τους ανεχόμαστε χρόνια τώρα, πηγαίνουμε κάνουμε επιχειρήσεις. Δυστυχώς στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσω κύριε Βάνη, ότι υπάρχουν επιχειρήσεις Ελληνικές οι οποίες έκλεισαν απ΄ εδώ και πήγαν εκεί. Ακόμα το χαρτί περιτυλίγματος, αλλά και οι σακούλες που ψωνίζουν οι κυρίες γράφουν από κάτω “Μακεντόνσκα”, αυτά εμείς οι ίδιοι τα τυπώνουμε.

Είδα προχθές ένα αυτοκίνητο ενός γραφείου ταξιδιών το οποίο έχει έδρα την Θεσ/νίκη, ακούστε αυτό, είναι πολύ σημαντικό, το οποίο έχει υποκατάστημα στα Σκόπια και γράφει “Μπρατς Όφις”, οδός τάδε – Σκόπια – Μακεδόνια. Μα είναι δυνατόν να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα αυτά εδώ στην Θεσ/νίκη;;

Πέρα απ΄ αυτά όμως πρέπει να δούμε και κάποιες άλλες διαστάσεις του όλου θέματος. Λέμε ότι θα προβάλλουμε Veto για την ένταξη τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και την συμμετοχή τους στο ΝΑΤΟ. Θέλω να πω ότι όταν κάποιος καλόπιστος επισκεφθεί την χώρα αυτή, για ποια Ευρωπαϊκή Ένωση μιλάμε;; Εδώ δίνονται δισεκατομμύρια στα Σκόπια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και κατ΄ επέκταση από μας, γιατί και εμείς συμμετέχουμε στον κοινό κορβανά.

Θέλω να καταγγείλω και να σας πω από την εκπομπή σας κύριε Βάνη, και ευχαριστώ που μου δίνετε αυτήν την ευκαιρία, ότι π.χ Στον δρόμο από την Νίκη τα Ελληνικά σύνορα μέχρι την Αχρίδα βλέπει κανείς τις πινακίδες με μεγάλα έργα υποδομής, δηλαδή δρόμους γέφυρες, τα οποία γίνονται με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκείνο δε το οποίο με εξόργισε ειλικρινά και είπα ότι φτάνει πια η κοροϊδία, είναι ότι ακόμα και τα Ελληνικότατα αρχαία θέατρα, όπως της Επιδαύρου, των Φιλίππων κ.λ.π οι Σκοπιανοί τα βάφτισαν ως Μακεδονικά, κατά την έννοια που αυτοί το λένε,  έχουν πείσει και τους ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πήραν χρήματα για την αναμόρφωση, αναστήλωση των αρχαίων Μακεδονικών θεάτρων. 

Τα Ελληνικά θέατρα δηλαδή τα βάφτισαν Σλάβικα και παίρνουν λεφτά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχω να σας δείξω φωτογραφίες που έβγαλα, και χωρίς να ντρέπονται, αλλά όχι μόνο αυτό, έπεισαν και το Βατικανό, δημιουργούν έκθεση Μακεδονικής Αγιογραφίας, παραχαράσσοντας τις Βυζαντινές εικόνες, τις οποίες έκλεψαν, όπως έκαναν και ο γείτονες μας οι Βούλγαροι.

Εάν πάει κανείς στην εκκλησία του “Αλεξάντερ Νέφσκι”, κάτω στα υπόγεια έχει εκατοντάδες, εικόνες από τα μοναστήρια της Κοσυφίνιτσας, και από άλλα μοναστήρια απ΄ όλη την Μακεδονία. Παραχάραξαν τις εικόνες, τις βάφτισαν Μακεδονικές και έκαναν έκθεση Μακεδονικής Αγιογραφίας που άλλου;; Μέσα στο Βατικανό, αυτά είναι εξωφρενικά πράγματα.

Λέω στον κόσμο να μην μας φαίνεται παράξενο το ότι έχουν αναγνωρίσει 117 χώρες. Βέβαια οι περισσότερες απ΄ αυτές είναι ορισμένα  χωρίς καμιά σημασία, μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) κρατίδια, θνησιγενή ή όχι, της Αφρικής, ή κάποιων άλλων αγνώστων χωρών. Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτοί ενθαρρύνονται.

Βλέπετε πως μετά την αναγνώριση από τις Ηνωμένες πολιτείες από μέρους του κυρίου Μπους ο οποίος εξαπάτησε τον Ελληνισμό, και υπέκλεψε τις ψήφους των Ελλήνων στις εκλογές, την δεύτερη δε ημέρα η πρώτη υπογραφή που έβαλλε ήταν για την αναγνώριση του Θνησιγενούς κρατιδίου των Σλαβοαλβανών ως Μακεδονία, και λέω Σλαβοαλβανών χωρίς να θέλω να σπείρω κάτι.  

Ν. Βάνης: Είναι σωστό αυτό που λέτε.

Θ. Ασπασίδης: Όπως εσείς και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων κα ιδιαίτερα ημών των Μακεδόνων, πονάμε όταν βλέπουμε αυτά τα πράγματα. Οι άνθρωποι αυτοί λέω, ότι είναι ένα κρατίδιο θνησιγενές και Σλαβοαλβανοί, διότι αυτή την στιγμή ένα 35% περίπου είναι Αλβανοί. Εμένα με ανησυχεί πάρα πολύ αυτό. Αυτήν την στιγμή το Σκοπιανό όπως συνηθίζουμε να λέμε το Μακεδονικό είναι σε πολύ κρίσιμη φάση, διότι με τις εξελίξεις που προχωρούν και τρέχουν αλματωδώς στο διπλανό Κόσοβο θα έχουμε μεγάλα προβλήματα.

Διότι οι Αλβανοί είναι γεγονός ότι ζουν και κινούνται με το όραμα και αυτοί της μεγάλης Αλβανίας. Ποιος δεν ξέρει ότι μόλις ανεξαρτητοποιηθεί το Κόσοβο, θα γίνει η προσπάθεια να ενωθεί με την Αλβανία. Ποιος δεν ξέρει ότι οι Αλβανοί μιλούν και έχουν το βλέμμα τους, πέραν από την Βόρειο Ήπειρο η οποία είναι χρόνια τώρα σκλαβωμένη. Ποιος δεν ξέρει λέω ότι έχουν τα μάτια τους στραμμένα σε ένα μεγάλο κομμάτι της λεγόμενης FYROM.

Ν. Βάνης: Στο περιοδικό στρατηγικών μελετών υπήρξε ένα δημοσίευμα που  παρουσίαζε με στοιχεία, την βοήθεια που έδωσε η Ελλάδα το 2001 επί Πρωθυπουργίας Κ. Σημίτη, για δωρεά ελικοπτέρων, στρατιωτικών αυτοκινήτων, πυρομαχικών, και εννέα αυτοκινήτων του Ερυθρού Σταυρού. Όλα αυτά λοιπόν πουλήθηκαν στην Βοσνία, χωρίς καν να ερωτηθεί η Ελλάδα, η οποία έκανε την δωρεά. Όπως κάνουν οι Αμερικανοί εάν δεν εγκρίνουν εμείς δεν μπορούμε να πουλήσουμε το πολεμικό υλικό που αγοράσαμε το τονίζω απ΄ αυτούς, φανταστείτε να μας το είχαν δωρίσει κιόλας !!!!! Με δικά χρήματα αυτοί κάνουν μπίζνες. 

Θ. Ασπασίδης: Βεβαίως, έχετε απόλυτο δίκιο, ότι αυτοί κάνουν την δουλειά τους, ενεργούν βάση ενός σχεδίου, με την μέθοδο του σαλαμιού. Βάζουν στόχους, μακροχρόνιους και μόνον όταν βλέπουν μια έστω και μικρή αντίδραση από εμάς, τότε λογικεύονται και κάθονται στα αυγά τους, συγνώμη για τον αδόκιμο όρο. Βλέπετε ότι με το εμπάργκο το θράσος τους είχε φτάσει πέραν του ονόματος, να πάρουν το ιερό σύμβουλο των Βασιλέων της Μακεδονίας, το άστρο της Βεργίνας και να το κάνουν σημαία τους.

Οι άνθρωποι αυτοί κύριε Βάνη είναι συνηθισμένοι στην κλοπή, δηλαδή έκλεψαν το όνομα μας, τα ιερά σύμβολα των Βασιλέων της Μακεδονίας, τα έκαναν σημαία. Κυκλοφορούν χαρτονομίσματα με δικά μας ψηφιδωτά, δικά μας αγάλματα, τον Λευκό Πύργο, τα προϊόντα μας . Υπάρχει ούζο τους κύριε Βάνη που έχει επάνω την φωτογραφία της Θεσσαλονίκης, δεν σέβονται τίποτα και κανέναν. Μέσα στην διεθνή έκθεση, μπορώ να σας δείξω σωρεία εντύπων, το κατήγγειλα κατ΄επανάληψη στο Δημοτικό συμβούλιο, τα οποία τα είχαν στο περίπτερο τους, μέχρι που να τα δει κάποιος να τα καταγγείλει και να τα σταματήσουν.

Αλλά δεν φτάνει αυτό, έχουν κάνει και πολλές άλλες προκλητικές ενέργειες, αυτό είναι το κακό και το επικίνδυνο πια, όχι μόνο έξω στον κόσμο όλον, αλλά τώρα πλέον μέσα και στην πατρίδα μας. Κυκλοφορούν χάρτες, μπαίνουν τα αυτοκίνητα τους και γράφουν ΜΚ, δηλαδή Μακεδονία.

Ν. Βάνης: Παραβιάζεται η άμεση συμφωνία.

Θ. Ασπασίδης: Το όνομα αυτό της ενδιάμεσης συμφωνίας FYROM  για μένα είναι λάθος. Προσέξτε να σας εξηγήσω μια απλή σκέψη κύριε Βάνη, διότι τι θα πει FYROM (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας), όταν εμείς το δεχόμαστε αυτό, είναι σαν να λέμε ότι κύριοι εσείς ήσασταν Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπως ήταν η Κροατία και όλα τα άλλα κομμάτια, τα οποία αποτελούσαν την πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία. 

Αυτοί ξέρουν, γράφουν FYR το Μ με κεφαλαίο και τα άλλα με ψιλά γράμματα, να μην τα βλέπει κανείς, προβάλλονται ως Μακεδονία. Όσον αφορά δε το όνομα, γι΄ αυτά τα οποία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, και την προσπάθεια που κάνουμε δήθεν εμείς να τους πείσουμε, εδώ φτάσαμε στο σημείο, εγώ είμαι πάρα πολύ πικραμένος και στεναχωρημένος κύριε Βάνη, διότι εμείς ένα κράτος πέντε φορές μεγαλύτερο απ΄ αυτούς σε πληθυσμό, μέλος Ευρωπαϊκών οργανισμών, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ, με μια ιστορία, με μια δύναμη να τους παρακαλούμε κύριε Βάνη.  

Είναι εξοργιστικό αυτό το θνησιγενές κρατίδιο των Σκοπίων, το Σλαβοαλβανικό αυτό μόρφωμα, να το παρακαλούμε να μην μας κλέψει το πανάρχαιο Ελληνικό όνομα της Μακεδονίας. Και εγώ ξέρετε τι φοβάμαι κύριε Βάνη;; Ότι όταν αυτοί ύστερα από πολλές πιέσεις, ύστερα από χίλια παρακάλια δικά μας και των μεγάλων δυνάμεων, θεωρούνται οι ίδιοι τόσο σημαντικό κρατίδιο που όλοι πρέπει να γονατίζουν μπροστά τους.

Γονυπετής τους παρακαλούμε, να δεχθούν το όνομα, δηλαδή ποιο όνομα;; Λέω παράδειγμα απ΄ αυτά τα ονόματα που ακούγονται , Άνω Μακεδονία, Νέα Μακεδονία, ή Βόρεια Μακεδονία. Και κάνω μια πολύ απλή, αλλά τεκμηριωμένη ερώτηση. Πως θα λέγονται αυτοί κύριε Βάνη;; Άνω Μακεδόνες, και εμείς θα λεγόμαστε Κάτω Μακεδόνες;; Δηλαδή εγώ θα λέω πλέον ότι είμαι Κάτω Μακεδόνας, ή αυτοί θα λέγονται Νέο- Μακεδόνες;; 

Ν. Βάνης: Άλλωστε το είπαν ότι εμείς θα πρέπει να λεγόμαστε Αρχαία Μακεδονία, και αυτοί Νέα Μακεδονία.

Θ. Ασπασίδης: Δηλαδή να μας επιβάλλουν αυτοί, φαίνεται ότι έχουν την δύναμη, να φορέσουμε χλαμύδες, περικεφαλαίες, και ασπίδες. είναι ντροπή για ένα κυρίαρχο κράτος με ιστορία χιλιάδων ετών, πολιτισμό, εάν θέλετε και θελκτική δύναμη. Δεν πρέπει να γινόμαστε με αυτήν την δύναμη μας σεβαστοί σ΄ όλον τον κόσμο;;  

Ν. Βάνης: Εφόσον αναγνωριστούν ως Βόρεια Μακεδονία, ή Νέα Μακεδονία και υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία μεταξύ μας, θα μας απαγορεύσουν  να  χρησιμοποιούμε το όνομα Μακεδονία.

Θ. Ασπασίδης: Κύριε Βάνη πάρα πολύ εύστοχα, το εντοπίσατε αυτό. Και εγώ θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν είναι μόνο ότι θα έχουμε αυτόν τον φόβο, να αρχίσουν να προσφεύγουν στα διεθνή φόρα, στα διεθνή δικαστήρια , και να λένε ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιείται το όνομα μας. Να φύγει ο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, το αεροδρόμιο Μακεδονία και τόσα άλλα. Εμείς είμαστε οι πάλαι ποτέ αρχαίοι Μακεδόνες.  Αλλά με την ευκαιρία του τόσο σημαντικού θέματος, θα ήθελα επεκτείνοντας την σκέψη αυτή, να προσθέσω και εγώ την δική μου. Το Νέα Μακεδονία, ή το Άνω Μακεδονία εμπεριέχει αλλητρωτικές τάσεις και διαθέσεις.

Ν. Βάνης: Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Θ. Ασπασίδης: Εμπεριέχει αλυτρωτικές διαθέσεις , και να το προσέξουμε καλά αυτό, διότι αυτοί θα αρχίσουν εν συνεχεία το πονηρό, τρισάθλιο, και επικίνδυνο σχέδιο τους, ότι πλέον πρέπει η ΄ Άνω ή Νέα Μακεδονία να απελευθερώσει την Νότια, ή Κάτω Μακεδονία όπως θέλουν αυτοί να μας βαφτίσουν. Είναι ο αλυτρωτισμός ο οποίος πρέπει να το τονίσουμε και να ενημερωθεί ο κόσμος κύριε Βάνη εγώ πονάω όταν βλέπω αυτούς στα σχολεία τους, στα βιβλία τους και στο Ίντερνετ σ΄ όλες τις βιβλιοθήκες να κάνουν μια εντελώς ξεδιάντροπη με σημεία τους το ψέμα και την παραπλάνηση της διεθνούς κοινής γνώμης , και εμείς να μην κάνουμε τίποτα απολύτως.

Ν. Βάνης: Πάντως κύριε Ασπασίδη ευτυχώς υπάρχει και το Ελληνικό λόμπι στις ΗΠΑ, γιατί είδα μια απόφαση που έβγαλε η Αμερικανική γερουσία, που κολλούν στο τοίχο τον κύριο Μπους, και το κρατίδιο αυτό. Ότι θα πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το όνομα Μακεδονία. Ευτυχώς υπάρχουν Ελληνικής καταγωγής και φιλέλληνες γερουσιαστές στην Αμερική, και έχουμε μια στήριξη, γιατί εδώ δεν βλέπουμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο.

Θ. Ασπασίδης: Υπάρχουν δυστυχώς και στον Καναδά Έλληνες γερουσιαστές και φιλέλληνες, αλλά με το χρήμα κανείς αγοράζει τα πάντα, συνειδήσεις, και πολιτικούς. Αλλά να πούμε μια πολύ απλή, συγνώμη για την έκφραση, μπακάλικη σκέψη, εμείς λένε γιατί αυτό το φτωχό κρατίδιο, τους γυφτοσκοπιανούς να μην τους ενισχύσουμε , γιατί να μην τους δώσουμε και 5 Ευρώ. Θέλω να σας πω ένα πράγμα κύριε Βάνη, χωρίς να λέω ότι γνωρίζω τα θέματα καλά, γεννιέται ένα μεγάλο ερωτηματικό. Που τα βρίσκουν αυτοί τα δις που ξοδεύουν;; Σήμερα πίνουν από πολλές πηγές οικονομικό νερό και έχουν ενισχύσεις. 

Όταν είχα την τιμή να υπηρετώ στην Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στην Φλώρινα ως νομάρχης, έβλεπα ερχόντουσαν στην αγορά αυτοί οι λεγόμενοι γυφτοσκοπιανοί, έτσι τους χαρακτηρίζουν όλοι, φτωχοί και ρακένδυτοι , αλλά η τσέπη τους κύριε Βάνη είχε γερό νόμισμα, μάρκα, δολάρια. Τους βλέπετε και τώρα ότι έρχονται εδώ προκλητικοί, με αυτοκίνητα με ΜΚ, και δεν λογαριάζουν κανέναν, είναι φοβερό.

Ν. Βάνης: Κύριε Ασπασίδη θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που τα είπαμε εδώ στον Ράδιο Σπορ και στην εκπομπή “Ραδιοξυπνήματα”, θα τα ξαναπούμε μια άλλη φορά, γιατί δεν μας κάλυψε ο χρόνος της μισής ώρας.

Θ. Ασπασίδης: Εγώ σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα μου επιτρέψετε να πω την καλημέρα μου στους πολυπληθείς ακροατές σας, και πιστεύω ότι αυτό που λέγεται ο θεός να φυλάει την πατρίδα μας. Δεν θα θεωρήσουμε εθνική επιτυχία εάν οι Σκοπιανοί δεχθούν να μην τους λέμε Μακεδόνες, αλλά Άνω ή Βόρειοι Μακεδόνες. Αυτό να το ξεχάσουν, ο Ελληνικός λαός θα αντιδράσει, να το πάρουν χαμπάρι οι πολιτικοί μας, σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Ν. Βάνης: Να είστε καλά, και μαθαίνω ότι στον Δήμο είστε μάχιμος.

Θ. Ασπασίδης: Δόξα το θεό όσο μπορώ προσφέρω εδώ στην πόλη μας, όπως πάρα πολλοί άλλοι φίλοι, εκλεκτοί συνάδελφοι.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η 19η Απριλίου είναι η επέτειος του θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα, του υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ενός από τους πρώτους που ύψωσαν τη φωνή τους κατά της κλοπής των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Έλγιν....

The Parallel Visions of Alexander the Great and Kapodistrias for Greece.

The efforts of Alexander the Great and the first President of modern GREECE Ioannis Kapodistrias to employ Hellenic civilization for the good of humanity reflect the greatness of ancient GREECE/ Hellas. By Evaggelos Vallianatos Alexander accomplished so much so soon and so young...

Έφυγε από τη ζωή,Ο ΦΙΛΟΣ Γιώργος Κασάμπαλης.

Ο πολυμήχανος στην διασκέδαση ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Γιώργος Κασάμπαλης ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ Του Νότη Σφακιανάκη Έφυγε από τη ζωή. Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Γιώργος Κασάμπαλης πάντα με χαιρετούσε με το χαμόγελο και να με βάλει να καθίσω μπροστά στον...