Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάSOS!!! H Ελληνική...

SOS!!! H Ελληνική παιδεία βουλιάζει..,

photo16830_17selidabm.jpgΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ  (15/12/ 2007) Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου οι πρυτανικές αρχές συναντήθηκαν, κατόπιν προσκλήσεως, με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ (Υπουργό και Ειδικό Γραμματέα), στους οποίους εξέθεσαν προφορικά και εγγράφως τα ζητήματα που απασχολούν το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, τόσο τα άμεσα όσο και τα μεσοπρόθεσμα. 

Μεταξύ των ζητημάτων που χρειάζονται άμεση λύση αναφέρθηκαν με πολύ έντονο τρόπο

α) η απελπιστική έλλειψη διοικητικών υπαλλήλων, και

 β) η ρύθμιση του θέματος των συμβασιούχων του ΠΔ 407/ 80.

Για το μεν πρώτο δεν υπήρξε καμία δέσμευση από πλευράς ΥΠΕΠΘ, που φαίνεται να πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει λύση μέσω των μετατάξεων.

Για το δεύτερο μας δηλώθηκε ότι η τροπολογία για τη δυνατότητα πρόσληψης συμβασιούχων που έχουν κλείσει τριετία δεν πρόκειται να περάσει από τη Βουλή πριν από τις Γιορτές, όπως είχαν μέχρι τώρα διαβεβαιώσει σε όλους τους τόνους.

Είπαν όμως ότι η ρύθμιση θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα, μολονότι τους εκφράσαμε την αμφιβολία μας κατά πόσον η αναδρομικότητα μπορεί στην πράξη να ανατρέξει στον προηγούμενο Σεπτέμβριο.

Κατόπιν αυτών από την επομένη, 13-12-07, η Διοίκηση του Πανεπιστημίου με δική της ευθύνη καταφεύγει σε μια ρύθμιση ώστε να καταβληθούν στους συμβασιούχους πριν από τις Γιορτές τουλάχιστον τα δεδουλευμένα του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Αγαπητοί Συνάδελφοι, δυστυχώς η εντύπωση που αποκομίσαμε από τη συνάντηση είναι ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ δεν φαίνεται να έχει σαφή επίγνωση των συνεπειών που μπορεί να έχουν τα ζητήματα αυτά στην -έστω και με προβλήματα- λειτουργία του Πανεπιστημίου.

 Εμείς ωστόσο τους τονίσαμε, και προφορικά και εγγράφως, ότι αν δεν έχουν εξευρεθεί λύσεις μέσα στον επόμενο χρόνο (όπως στελέχωση των Γραμματειών, ιδίως των νέων Τμημάτων, παροχή πιστώσεων ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ, διορισμός διοικητικών υπαλλήλων, ενίσχυση του Προϋπολογισμού), τα δύο νέα Τμήματα δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, όπως και ορισμένες υπηρεσίες της Κεντρικής Διοίκησης.

 Κλείνοντας τη σύντομη αυτή ενημέρωση θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο Νέος Χρόνος, με υγεία, οικογενειακή προκοπή, και ευτυχία. Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρύτανης Καθηγ. Δημήτρης Τσουγκαράκης

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Aπόδημων Eλλήνων emails, ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ… Το ερώτημα είναι ποιούς (και πόσα) πλήρωσε η Ασημακόπουλου γιά να τα αποκτήσει.

Ψευτιές... Τα emails που χρησιμοποίησε η ευρωβουλευτής Ασημακόπουλου, ήταν ''φρέσκα'', δηλ. τελευταίων μηνών και όχι παλαιότερα, όπως ψευδέστατα ισχυρίζονται, η κυβέρνηση και η υπουργός Εσωτερικών.. Δύο περιπτώσεις με Ομογενείς στις ΗΠΑ -που εγγράφηκαν γιά επιστολική ψήφο τελευταία- το πιστοποιούν. Οι εκτός συνόρων,...

Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 θα διεξαχθούν δημοτικές εκλογές στην Τουρκία. Η νοθεία των εκλογών είναι δεδομένη πριν ακόμα διεξαχθούν, από την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Τουρκίας (έλεγχος ΜΜΕ κατά 95%, διώξεις πολιτικών αντιπάλων με στημένες...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ -ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

Σύμφωνα με τις εντολές της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ… Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ή Ομάδα Μπίλντερμπεργκ, είναι μια ανεπίσημη ετήσια διάσκεψη 130 περίπου ατόμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άτομα επιρροής στους τομείς της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των...