Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚαταγγελίεςΒασίλης Τσολακίδης, πρόεδρος...

Βασίλης Τσολακίδης, πρόεδρος ανεξάρτητης παράταξης

radiosport.jpg του τμήματος Ήχου – Εικόνας του Ιουνίου Πανεπιστημίου ,δήλωσε στο Ράδιο Σπορ 98,7 και στην καθημερινή εκπομπή “Ραδιοξυπνήματα” με τον Νίκο Βάνη, όσον αφορά στην προοπτική να κλείσουν τα δύο νέα τμήματα Ήχου – Εικόνας και Πληροφορικής, όπως ανακοίνωσε η Πρυτανεία,(ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ) λόγω του ότι οι συμβασιούχοι καθηγητές είναι απλήρωτοι και τα κονδύλια που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση φέτος το 2008 τελειώνουν,ενώ ο Υπουργός Παιδείας είχε διαβεβαιώσει στο ίδιο τον Πρύτανη ότι τα κονδύλια θα δοθούν από το Ελληνικό κράτος.

Βάσει συμφωνίας με την Ε.Ε. για να τρέξουν τα προγράμματα θα έπρεπε να συμμετέχει και το Ελληνικό κράτος, όμως παρά τις διαβεβαιώσεις μέχρι σήμερα κανένα χρηματικό ποσό δεν έχει έλθει στο πανεπιστήμιο από το Υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον αέρα τα δύο νέα τμήματα και οι πρώτοι πτυχιούχοι του 2009, να μείνουν χωρίς πτυχίο.

Ο κος Β. Τσολακίδης τόνισε ,ότι το μεγάλο πρόβλημα και η παντελής αδιαφορία του Ελληνικού κράτους θα παρασύρει όλα τα πανεπιστήμια της χώρας. Ήδη υπάρχουν προβλήματα λειτουργικά και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, πολύ δε σύντομα θα προκύψουν και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, διότι λειτουργούν και συντηρούνται μόνο από τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πανεπιστημιακή κοινότητα, φοιτητές και γονείς είναι στο πόδι και ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις.

 Ενώ διατίθενται ασύλληπτα ποσά για μη κυβερνητικές οργανώσεις και όχι μόνο, η πολιτεία αδιαφορεί πλήρως για την μόρφωση των Ελληνόπουλων.

Από πλευράς δε του Υπουργείου Παιδείας ,στέλεχος δήλωσε στην εκπομπή του Νίκου Βάνη, ότι για τα χρήματα δόθηκε εντολή να πάνε στο Ιουνίο Πανεπιστήμιο, τα οποία όμως δεν πήγαν ακόμα στον προορισμό τους.

Την εξέλιξη στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα το Ελληνικό Φαινόμενο θα παρακολουθεί στενά.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...

Μητσοτάκης, ΗΠΑ… ‘Ασχημες εξελίξεις

''Ξαφνιάστηκαν'' στην Ελλάδα γιά την μη αποστολή πρόσκλησης από τον πρόεδρο ΗΠΑ, στον πρωθυπουργό, γιά να παραυρεθεί στην ετεροχρονισμένη εκδήλωση γιά 25 Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, στις 4 Απριλίου '24. Την ''σίγουρη'' επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην...