Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΤα κυβερνητικά κουκουλώματα

Τα κυβερνητικά κουκουλώματα

σκεπάζουν ακόμα και τους πρόσφατους πυρόπληκτους της Πελοποννήσου, και παλαιότερα της Χαλκιδικής. Σύσσωμος ο Ελληνικός λαός και οι ομογενείς ανά την υφήλιο κατέθεσαν τον οβολό τους για να βοηθήσουν τους πυρόπληκτους, όπου συγκέντρωσαν ένα τεράστιο ποσό το οποίο κατέληξε στις ιδιωτικές τράπεζες να τοκίζεται και κάποια σαΐνια να επωφελούνται από τις προμήθειες.

 

Έτσι έμειναν πάρα πολλά καμένα σπίτια άφτιαχτα, μέσα στο μαύρο χάλι, αλλά και ολόκληρες περιοχές , χωρίς καμιά παρέμβαση.

 Φαίνεται πως κάποιοι Υπουργοί ενδιαφέρονται μόνο για την καρέκλα τους και τίποτα περισσότερα. Ως πότε όμως;; Σε κάποια φάση ο Πρωθυπουργός της χώρας ή θα πρέπει να τους αλλάξει, ή να τους ελέγχει τι, και πόσο έργο παράγουν, μπας και γίνει τίποτα σ΄αυτόν τον τόπο.

Για παράδειγμα οι ξυλοκόποι που δούλευαν με αυτοθυσία μέρα – νύχτα στις καμένες περιοχές μακριά από τις οικογένειες του για να προλάβουν να κατασκευάσουν τα αντιπλημμυρικά έργα, μέχρι σήμερα μετά από 8 μήνες που πέρασαν ακόμα δεν πληρώθηκαν για την εργασία τους, όπως και για την διαμονή και τα έξοδα μετακίνησης τους.

Αυτό για Ευρώπη της οποίας μέλος είναι και η Ελλάδα, αν μη τι άλλο είναι μεγάλη ντροπή, εξευτελισμός. Οι ξυλοκόποι όπως και πολλοί άλλοι επαγγελματίες σήμερα είναι άνεργοι , δεν προστατεύονται από το Ελληνικό κράτος όπως ορίζει το σύνταγμα μας, στο να παρέχει δουλειά σε όλους τους πολίτες.

Η συνθήκη εξεύρεσης εργασίας στην Ελλάδα είναι τραγική και μοιάζει να γυρνάμε στον μεσαίωνα, όπου δεν υπήρχαν χρήματα και εργασία,παντού υπάρχουν άστεγοι, με την πείνα και την εγκληματικότητα να βασιλεύει, και η επιβίωση να δυσκολεύει όλο και περισσότερο.

Για τα τεράστια κονδύλια προς τους πυρόπληκτους της Πελοποννήσου από τους Έλληνες πολίτες και ομογενείς κανείς δεν έδωσε αναφορά που, και πόσα ξοδεύτηκαν, που μοιράζονται, και με ποια κρίτηρια, ποιοι τέλος πάντων τα μεταχερίζονται.

Τα λεφτά αυτά είναι του Ελληνικού λαού και ο καθένας έχει το δικαίωμα να γνωρίζει στο που θα πάει μέχρι και το τελευταίο Ευρώ.

Το κυβερνητικό κουκούλωμα δεν μπορεί να σκεπαστεί από κανέναν, και με τίποτα. Να δοθεί άπλετο φως, με κάθε λεπτομέρεια, κυρίως για να δούμε αν πράμγατι θα ξαναπρασινήσει η καμένη χώρα, απ΄ όλες τις απόψεις.

Το Ελληνικό έθνος με όλα αυτά χάνεται, κάποιοι βολεύονται στις καρέκλες, και περιμένουν  ίσως ,τις επόμενες εντολές από τις λέσχες του εξωτερικού !!!!!!

 

Το Σύνταγμα

MEPOΣ ΔEYTEPO – Aτομικά και κοινωνικά δικαιώματα **‘Αρθρο 22 – (Προστασία της εργασίας)

1. H εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Kράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.

 Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.

 2. Mε νόμο καθορίζονται οι γενικοί όροι εργασίας, που συμπληρώνονται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας συναπτόμενες με ελεύθερες διαπραγματεύσεις και, αν αυτές αποτύχουν, με τους κανόνες που θέτει η διαιτησία.

3. Νόμος ορίζει τα σχετικά με τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας από τους δημόσιους υπαλλήλους και τους υπαλλήλους οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου.

4. Oποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται. Eιδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της Xώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, καθώς και τα σχετικά με την προσφορά προσωπικής εργασίας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ικανοποίηση τοπικών αναγκών.

5. Tο Kράτος μεριμνά για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων, όπως νόμος ορίζει.

Eρμηνευτική δήλωση: Στους γενικούς όρους εργασίας περιλαμβάνεται και ο προσδιορισμός του τρόπου και του υποχρέου είσπραξης και απόδοσης στις συνδικαλιστικές οργανώσεις της συνδρομής των μελών τους που προβλέπεται από τα καταστατικά τους.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...

Μητσοτάκης, ΗΠΑ… ‘Ασχημες εξελίξεις

''Ξαφνιάστηκαν'' στην Ελλάδα γιά την μη αποστολή πρόσκλησης από τον πρόεδρο ΗΠΑ, στον πρωθυπουργό, γιά να παραυρεθεί στην ετεροχρονισμένη εκδήλωση γιά 25 Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, στις 4 Απριλίου '24. Την ''σίγουρη'' επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην...

Επισκέψεις -γιά πρώτη φορά-πρόεδρου Δημοκρατίας Ελλάδας (Κατερίνας Σακελλαρόπουλου), σε Ουρουγουάη και Χιλή .

Ιστορικές επισκέψεις -γιά πρώτη φορά- πρόεδρου Δημοκρατίας Ελλάδας (Κατερίνας Σακελλαρόπουλου), σε Ουρουγουάη και Χιλή (22-25 Απρ. '24), αλλά τα κατηγορία 107 (πάτος) ΜΜΕ Αθήνας, ούτε λέξη... Η τελετή υποδοχής της, στο Σαντιάγκο (Χιλή), από τον πρόεδρο Γκαμπριέλ Μπόριτς (η σύζυγός του Ιρίνα Καραμάνος, είναι...