Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔικαστικάΔράση κατά των...

Δράση κατά των «εισπρακτικών εταιρειών»

nomos.jpg αναλαμβάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών(ΔΣΑ) μορφωμάτων που λειτουργούν ως ‘εισπρακτικές εταιρείες’ και οι οποίες ταλαιπωρούν τα τελευταία χρόνια χιλιάδες καταναλωτές και μικροοφειλέτες».

 Παράλληλα, ο ΔΣΑ αποφάσισε την ανάληψη «εκστρατείας για την προστασία των μικροοφειλετών από τους καταχρηστικούς όρους τραπεζικών συναλλαγών, τη διαρροή προσωπικών τους δεδομένων αλλά και τη λήψη εν γένει μέτρων για την προστασία των δανειοληπτών».

Ο ΔΣΑ αναφέρει ότι έχουν καταγραφεί οι περισσότερες εταιρείες που αναπτύσσουν αυτή τη δράση και έχει συγκεντρωθεί πληθώρα στοιχείων που καταδεικνύουν ότι οι ανωτέρω εταιρείες αντιποιούνται τα επαγγέλματα του δικηγόρου και του δικαστικού επιμελητή, παράλληλα δε, προβαίνουν στη διάπραξη πληθώρας αξιόποινων πράξεων σε βάρος των καταναλωτών, όπως ενδεικτικά, παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, εκβίαση, απειλή, κλπ.

Κατ’ επέκταση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίασή του να προβεί στις ακόλουθες ενέργειες.

– Ανάδειξη του θέματος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με προσεχή συνέντευξη Τύπου και ενημέρωση των πολιτών για τα δικαιώματά τους.

– Πρόσκληση για κατάθεση σχετικών καταγγελιών στο ΔΣΑ από τους θιγόμενους πολίτες, οφειλέτες και καταναλωτές.

– Παρέμβαση προς την Τράπεζα της Ελλάδος για έλεγχο όλων των Τραπεζών που ιδρύουν ή καταφεύγουν στις υπηρεσίες «εισπρακτικών εταιρειών».

 – Παρέμβαση στις κατά τόπους Νομαρχίες για έλεγχο των καταστατικών σκοπών των ανωτέρω εταιρειών, και ανάκληση των αδειών λειτουργίας στις περιπτώσεις που περιλαμβάνουν παρανόμους σκοπούς, όπως η δικαστική διεκδίκηση των εισπράξεων.

– Υποβολή εγκλήσεως και μηνυτήριας αναφοράς κατά των νομίμων εκπροσώπων των ως άνω εταιρειών για αντιποίηση του δικηγορικού επαγγέλματος, του επαγγέλματος του δικαστικού επιμελητή και, τυχόν, άλλες αξιόποινες πράξεις εις βάρος οφειλετών (παραβίαση προσωπικών δεδομένων, απάτη, εκβίαση, απειλή κ.λπ.), όπου αυτές στοιχειοθετούνται με την συνδρομή και των άμεσα θιγέντων εκ των ανωτέρω πράξεων.

πηγή; Newsroom ΔΟΛ,  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο παράς έξω από τον κουμπαρά 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...

Μητσοτάκης, ΗΠΑ… ‘Ασχημες εξελίξεις

''Ξαφνιάστηκαν'' στην Ελλάδα γιά την μη αποστολή πρόσκλησης από τον πρόεδρο ΗΠΑ, στον πρωθυπουργό, γιά να παραυρεθεί στην ετεροχρονισμένη εκδήλωση γιά 25 Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, στις 4 Απριλίου '24. Την ''σίγουρη'' επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην...