Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚαταγγελίεςΣτην Αθήνα ο...

Στην Αθήνα ο Βλαντιμίρ Πούτιν

putnok-karamanlis.bmpΟ πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Βούλγαρος πρόεδρος Γκεόργκι Παρβάνοφ θα συσκεφθούν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου για την προώθηση του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί από το γραφείο του πρωθυπουργού, στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση του Κ.Καραμανλή με τον Βλ.Πούτιν και μία ώρα αργότερα θα συγκληθεί Τριμερής Συνάντηση με θέμα την ενεργειακή και εν γένει οικονομική συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας – Βουλγαρίας. Στις 17:30 ο πρωθυπουργός θα έχει διμερή συνεργασία με τον Γκ.Παρβάνοφ και το βράδυ ο Κ.Καραμανλής θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν των προσκεκλημένων του.

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας, καθώς επί ποδός θα βρίσκονται περίπου 1.000 αστυνομικοί. Παράλληλα, θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από τις 11:30 το πρωί έως και τις 22:00 το βράδυ, κυρίως στην περιοχή μεταξύ του ξενοδοχειου Χίλτον και της πλατείας Συντάγματος.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του Τύπου, η Τριμερής Σύσκεψη για την προώθηση του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη έχει προκαλέσει την ενόχληση των ΗΠΑ, που ζητούν εναλλακτικές ενεργειακές πηγές και διαύλους, ώστε να μην υπάρχει εξάρτηση από τη Ρωσία.

Ειδικότερα, οι ΗΠΑ επιθυμούν την προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου Τουρκίας-Ιταλίας-Ελλάδας, ο οποίος προβλέπεται να συγχρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, να ολοκληρωθεί το 2009, αλλά παραμένει ασαφές από πού θα τροφοδοτείται με φυσικό αέριο. Η Oυάσιγκτον ζητεί από την Αθήνα να εφοδιαστεί με αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο ωστόσο, κατά τις εκτιμήσεις της ελληνικής πλευράς, δεν θα είναι έτοιμο να εξάγει πριν από το 2012-14.

Στο πλαίσιο αυτό, στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στην Ουάσινγκτον στα μέσα του μήνα, αναβαθμίστηκαν τα ενεργειακά θέματα, τα οποία θα συζητήσει με τον υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ Σ.Μπόντμαν. Μπορεί τα ενεργειακά θέματα και ιδιαίτερα ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη να δείχνουν ότι θα μονοπωλήσουν τις συζητήσεις, ωστόσο πηγές από τη Μόσχα εκτιμούν ότι «ο πρόεδρος θα βρει άλλη μια φορά την ευκαιρία να πει στους Έλληνες φίλους ότι η Ρωσία ζητά επί ίσοις όροις συμμετοχή στους νέους διαγωνισμούς του ελληνικού Πενταγώνου για αγορές όπλων».

πηγή:in.gr

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...

Μητσοτάκης, ΗΠΑ… ‘Ασχημες εξελίξεις

''Ξαφνιάστηκαν'' στην Ελλάδα γιά την μη αποστολή πρόσκλησης από τον πρόεδρο ΗΠΑ, στον πρωθυπουργό, γιά να παραυρεθεί στην ετεροχρονισμένη εκδήλωση γιά 25 Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, στις 4 Απριλίου '24. Την ''σίγουρη'' επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην...