Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔηλώσεις επωνύμωνΟ Γιάννης Μαγκριώτης...

Ο Γιάννης Μαγκριώτης Βουλευτής Θεσ/νίκης

και πρώην Υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ στην πρωϊνή εκπομπή “Ραδιοξυπνήματα” στο Ράδιο Σπορ 98,7 fm με τον Νίκο Βάνη αναφέρθηκε σε πολλά καίρια ζητήματα του Ελληνικού λαού. Μεταξύ άλλων για τα έργα και τις ημέρες του Υπουργού οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος χάρισε κάποια δις Ευρώ, χρέη προς το δημόσιο σε 3.500  επιχειρήσεις, όπως τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, αλυσίδες πολυεθνικών μάρκετ, τεχνικές κατασκευαστικές εταιρείες δημοσίων έργων,κ.τ.λ.π, ενώ την ίδια ώρα ξεζουμίζει τους Ελευθέρους επαγγελματίες με τα νέα φορολογικά  μέτρα που σκοπεύει να πάρει λόγω των άδειων ταμείων του κράτους, αλλά κυνηγά και αυτούς που είναι κάτω από τα όρια της φτώχιας οι οποίοι δεν μπόρεσαν να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους προς το Ελληνικό δημόσιο για μικρά ποσά.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Ν.Βάνη για το θέμα της προσωποκράτησης λόγω χρεών προς το δημόσιο του αποκάλυψε ,

“…πως η παρούσα κυβέρνηση προσέφυγε στο συμβούλιο επικρατείας (ΣΤΕ) για να κάνει άρση της ιστορικής αυτής απόφασης, στο να μην γίνονται προσωποκρατήσεις πολιτών για χρέη προς το δημόσιο.

Η κυβέρνηση ζήτησε με λίγα λόγια το μέτρο αυτό να μην ισχύει και έκανε αναίρεση της απόφασης. Η προσωποκράτηση ανήκει στα ανθρώπινα δικαιώματα με την συνθήκη της Ρώμης του 1960 που υπέγραψε και η Ελλάδα. Είναι λοιπόν καθαρή παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων περί ελευθερίας, φυσικά και αντισυνταγματικό. …”

Επίσηςυπάρχει και η καταδίκη της Ελλάδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση γι΄ αυτό το θέμα. Ο πρώην Υπουργός Γ. Μαγκριώτης τόνισε ιδιαίτερα πως ο καθηγητής κύριος Αλογοσκούφης προσπαθεί να μαζέψει απ΄ όπου βρει Ευρώ. Το σοβαρό εισπρακτικό θέμα δεν θα μείνει έτσι, η αντιπολίτευση θα παρέμβει, όπως και για την αναίρεση της απόφασης του ΣΤΕ που ζήτησε η κυβέρνηση.

Για το δικαστικό μέγαρο της Θεσ/νίκης είπε χαρακτηριστικά ,”..πως πέρυσι την ίδια εποχή ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από την ΔΕΘ εξήγγειλε το νέο δικαστικό μέγαρο που θα κτιστεί στο λιμάνι της Θεσ/νίκης, και τώρα έρχεται ο Υπουργός δικαιοσύνης ο Κύριος Χατζηγάκης και αναιρεί τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού. Πήρε πίσω την απόφαση της κυβέρνησης για το θέμα του δικαστικού μεγάρου, με την δικαιολογία ότι θα ενοχλήσει τα προγραμματισμένα έργα για την υποθαλάσσια αρτηρία που θα γίνει και όταν γίνει.

Δεν είναι αυτή η πραγματική αλήθεια , αλλά ότι το φιλέτο του ΟΛΘ θέλει να το πάρουν ξένες εταιρείες με σκοπό την διαχείριση και εκμετάλλευση εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού της Θεσ/νίκης για 40 χρόνια. Αυτή είναι η όλη πραγματική αλήθεια ως εναλλακτική λύση .Ο Υπουργούς Δικαιοσύνης προτείνει το στρατόπεδο Καρατάσου και Παύλου Μελά για να γίνει το δικαστικό μέγαρο. Αυτό δεν μπορεί να γίνει, διότι έχει ληφθεί απόφαση για τα  παραπάνω στρατόπεδα να δοθούν στους όμορους δήμους για την διαμόρφωση πρασίνου στους κατοίκους….”

Η όλη συνέντευξη του πρώην Υπουργού σύντομα θα δημοσιευθεί στην τηλεφημερίδα Ελληνικό Φαινόμενο.

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μαγκριώτης επισκέφθηκε τους εργαζόμενους του εργοστασίου ΒΙΑΜΥΛ που ξεκίνησαν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο του εργοστασίου στις 20-09-08.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους τόνισε:

« Το εργοστάσιο κλείνει με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση το Νοέμβρη του 2005 στη διαπραγμάτευση της Αναθεώρησης της Νέας ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική), στις Βρυξέλλες, δεν κράτησε τη ποσόστωση της ισογλυκόζης, την οποία είχε μέχρι τώρα από την Ε.Ε η χώρα μας, με αποτέλεσμα η χώρα μας να μην έχει δικαίωμα παραγωγής ισογλυκόζης.

Την ποσόστωση πήρε η Βουλγαρία όπου θα μεταφέρει η εταιρεία την παραγωγή ισογλυκόζης και στην συνέχεια θα την εξάγει στην χώρα μας. Το λάθος αυτό της κυβέρνησης, πέραν των άλλων, αφήνει άνεργους δεκάδες εργαζομένους. Επειδή το εργοστάσιο κλείνει αποκλειστικά με ευθύνη της κυβέρνησης, γι’ αυτό πρέπει τώρα η κυβέρνηση να δώσει λύσει τόσο στα εργασιακά, όσο και στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά προβλήματα των εργαζομένων.

Η εξέλιξη αυτή ήταν μοιραία και γνωστή από το 2005 και η κυβέρνηση δεν βρήκε μέχρι τώρα χρόνο να δώσει λύσει στα προβλήματα».

 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

 «Γενοκτονία των Αρμενίων»

24 Απριλίου: Μια πολύ σημαντική ημέρα μνήμης του Λεωνίδα Κουμάκη* Η εικοστή τετάρτη Απριλίου σηματοδοτεί δύο ιστορικά γεγονότα τεράστιας σημασίας που αφορούν όχι μόνο τους Αρμενίους, τους Κυπρίους ή τους Έλληνες, αλλά ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο. Το πρώτο αφορά την καθιέρωση της 24ης Απριλίου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας...

Ο ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr egerssi.gr Τις τελευταίες ημέρες η Πατρίδα και ο ελληνικός λαός βιώνει ακόμη μια μεγάλη Προδοσία! Στην οποία πρωταγωνιστεί για ακόμη μια φορά μέλος της Οικογένειας Μητσοτάκη! Μια Προδοσία που τείνει να έχει καταστροφικές συνέπειες...

Η αποχή των δικηγόρων σε όλη την Ελλάδα και η αντίθεση τους για το νέο «δικαστικό χάρτη.

Η ενοποίηση των δικαστηρίων και η ταλαιπωρία των πολιτών. Σκληρή στάση που ουσιαστικά κλείνει τα δικαστήρια της χώρας έως και μετά το Πάσχα, κρατούν πλέον οι δικηγόροι για τον δικαστικό χάρτη. Με απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων τα δικαστήρια...