Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΗ συνέντευξη του...

Η συνέντευξη του Χρήστου Χολίδη

Xolidis_auΈνας καλλιτέχνης που με αργά και σταθερά βήματα καταξιώθηκε πλέον στο καλλιτεχνικό χώρο.

Μια νέα φωνή στο λαϊκό τραγούδι που πραγματοποιεί ένα δυναμικό ξεκίνημα στο χώρο της δισκογραφίας, φιλοξενούμενος τηλεφωνικώς  της εκπομπής “Ελληνικό Φαινόμενο” (Μάϊος 2009) του ψηφιακού Ραδιοφώνου elliniko-fenomeno.com με τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη, για μια εποικοδομητική συζήτηση  με τους ακροατές του ψηφιακού Ραδιοφώνου για τα καλλιτεχνικά του σχέδια και όχι μόνο.

Νίκος Βάνης: Χρήστος Χολίδης φίλοι μου, αδελφός και μεγάλος καλλιτέχνης. Χρηστάρα μ΄ αρέσει πολύ το τραγούδι σου “Βαβυλωνία”

Χ. Χολίδης: Στέλνω την καλησπέρα μου σε σένα, αλλά και στους ακροατές του “Ελληνικού Φαινομένου”.

Ν. Βάνης: Τι μου κάνεις;;

Χ. Χολίδης: Δόξα το θεό είμαι πολύ καλά.

Ν. Βάνης: Πολλοί καυχώνται Χρήστο ότι σ΄ έχουν κάνει αυτοί, μπορώ να λέω και εγώ το ίδιο;

Χ. Χολίδης: Αυτό είναι καλό, και όχι κακό.

Ν. Βάνης: Αυτόν τον καιρό επειδή η Θεσσαλονίκη δεν έχει κάποιον λαϊκό τραγουδιστή, έλεγα σε κάποιους ότι εάν ήταν εδώ ο Χ. Χολίδης θα έπαιρνε κεφάλια. Που εμφανίζεσαι Χρήστο αυτόν τον καιρό;;

Χ. Χολίδης: Βρίσκομαι στο νυχτερινό κέντρο “Ποσειδώνιο”, μαζί με την Θέλξη και τον Στάθη Ραφτόπουλο.

Ν. Βάνης: Εδώ και χρόνια το έλεγα ότι εσύ θα πας στο “Ποσειδώνιο”.

Χ. Χολίδης: Αυτό είναι παράξενο που μου λες, γιατί αλήθεια σου λέω μου το έχουν πει και άλλοι το καλοκαίρι που εμφανιζόμουν στο “Ρόδον”. Είναι πολύ ευχάριστο που μου το λες και εσύ, και νοιώθω πολύ θετική ενέργεια. Δόξα το θεό αυτά που είπες έγιναν. Εμφανίζομαι σήμερα στο “Ποσειδώνιο” και είμαι καλά.

Ν. Βάνης: Χρήστο ο επιχειρηματίας και φίλος Βασίλης Κοντόπουλος σε πιστεύει, άλλωστε το βλέπω με το στήσιμο του προγράμματος , αλλά και η αφισοκόλληση στην Αθήνα είναι το κάτι άλλο. Χθες ήμουν με έναν τραγουδιστή στις “Μούσες εν χορώ” και όταν ήλθε η συζήτηση για το “ Ποσειδώνιο”, του είπα όλα καλά με τον επιχειρηματία, αλλά και ο καλλιτέχνης είναι πέντε αστέρων, δεν στα λέω αυτά για να καβαλήσεις το καλάμι, και να σε χάσουμε.

Χ. Χολίδης: Κάποια στιγμή μου είχες πει γιατί δεν αλλάζεις το κινητό σου, και σου είπα ότι κάποια πράγματα δεν αλλάζουν.

Ν. Βάνης: Μπράβο σου Χρήστο, γιατί πολλοί έχουν αλλάξει. Εσύ έχεις φτάσει πολύ ψηλά.

Χ. Χολίδης: Δεν νομίζω ότι είμαι ψηλά ή χαμηλά, έχω κάνει πολύ ωραία πράγματα, με ψηλά το κεφάλι και με πολύ δουλειά. Δόξα το θεό μου εμπιστεύθηκαν άνθρωποι πολλοί σοβαροί στο χώρο, συνθέτες, στιχουργοί, και φυσικά ο επιχειρηματίας Βασίλης Κοντόπουλος, οι οποίοι μ΄ έχουν αγκαλιάσει, και μου έχουν δώσει μεγάλα τραγούδια στον καινούργιο μου δίσκο με τίτλο “Δεν συμβιβάζομαι”. Ο δε επιχειρηματίας Βασίλης Κοντόπουλος μου εμπιστεύθηκε το νυχτερινό κέντρο “Ποσειδώνιο”. Οι άνθρωποι αυτοί με στήριξαν , διότι πίστεψαν σε μένα, και εγώ σ΄ αυτούς.

Ν. Βάνης: Επειδή σε έχω σαν παιδί μου, δεν θέλω να σε βλέπω αγχωμένο θα τους σχίσεις όλους.

Χ. Χολίδης: Είσαι ο Λαζόπουλος της Θεσσαλονίκης, τα λες έξω απ΄ τα δόντια.

Ν. Βάνης: Χρήστο έχεις κάνει έναν πολύ ωραίο δίσκο, Θέλω να μου πεις ποιοι είναι οι δημιουργοί, συνθέτες και στιχουργοί.

Χ. Χολίδης: Το CD περιλαμβάνει 14 τραγούδια εκ των οποίων το μισά έχει κάνει ο Γιώργος Μουκίδης, τα δε υπόλοιπα ο Γιώργος Καφετζόπουλος με τον Ηλία Φιλίππου, και η Εύη Δρούτσα με τον Βαγγέλη Τούντα. Είναι μια πολύ ωραία λαϊκή δουλειά.

Ν. Βάνης: Πάει και πάρα πολύ καλά, τραγούδια ακούμε και από τα Ραδιόφωνα εδώ στην Θεσσαλονίκη.

Χ. Χολίδης: Ακόμα και τώρα με παίρνει κόσμος από την Θεσσαλονίκη και μου λέει “ακούμε τα τραγούδια σου”, ξέρεις Νίκο χαίρομαι πάρα πολύ, που με στηρίζει η Θεσσαλονίκη.

Ν. Βάνης: Να πούμε την αλήθεια ότι η πόλη από την στιγμή που ήλθες σ΄ είχε αγκαλιάσει. Ακόμα και όταν έφυγες για την Αθήνα και εμφανιζόσουν στου Ψυρρή στο νυχτερινό κέντρο “Ρόδον”, ο κόσμος της Θεσσαλονίκης σ΄ ακολούθησε.

Χ. Χολίδης: Είναι φοβερό αυτό που λες. Δεν μπορείς να φανταστείς τι ωραίο πράγμα είναι αυτό. Δηλαδή να έρχονται από την Θεσσαλονίκη να με ακούσουν στην Αθήνα, είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα, δεν έχει ξαναγίνει.

Ν. Βάνης: Το καλό Χρήστο με σένα είναι ότι λες αρσενικά τραγούδια, είσαι και ομορφόπαιδο και έχεις όλες οι γυναίκες είναι για πάρτη σου. Θέλω να σε ρωτήσω Χρήστο πως βλέπεις την συνεργασία σου στο “Ποσειδώνιο”.

Χ. Χολίδης: Η συνεργασία μου με την Θέλξη και τον Στάθη Ραφτόπουλου είναι τέλεια. Δόξα το θεό πάμε πολύ καλά.

Ν. Βάνης: Όταν έβγαλα την Θέλξη στο ψηφιακό ραδιόφωνο elliniko-fenomeno.com,  όλο μου έλεγε για σένα. Η Θέλξη Χρήστο σ΄ εκτιμά και σ΄ αγαπά.

Χ. Χολίδης: Η Θέλξη είναι πολύ καλό παιδί, αλλά Νίκο μου ποτέ δεν διαπληκτίζομαι με τους συναδέλφους μου.. λειτουργώ ,

Ν. Βάνης: Το ξέρω, αντίθετα έχεις βοηθήσει πολλούς νέους καλλιτέχνες, και μπράβο σου. Εσύ δεν έχεις να φοβηθείς κανέναν, έχεις το δικό σου στυλ και την φωνή σου.

Χ Χολίδης: Νοιώθω ακόμα αθλητής, έχω ακόμα πνεύμα ομαδικό, όπως άλλωστε επικρατεί στο μπάσκετ. Έχω μάθει να λειτουργώ ομαδικά, οπότε δεν έχω κάτι να φοβηθώ.

Ν. Βάνης: Το προσωπικό του “Ποσειδωνίου” εργάζεται πολύ, και αναφέρομαι στους μετρ, σερβιτόρους, λουλουδούδες, στην υποδοχή, το μαγαζί Χρήστο είναι κάτσε καλά. Ο επιχειρηματίας έκανε ριζική αλλαγή, ακόμα και την πίστα άλλαξε, γι΄ αυτό παραδέχομαι τον Βασίλη. Μέχρι πότε θα εμφανίζεστε στο “Ποσειδώνιο”;;

Χ. Χολίδης: Θα είμαστε εκεί μέχρι τα Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά, μετά θα κλείσουμε για δύο μήνες για να ξεκουραστούμε.

Ν. Βάνης: Μας έχεις λείψει εδώ στην Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρω τι θα κάνεις, είπα και στον Κοντόπουλο ότι θα πρέπει να έλθετε για να σας δούμε και εμείς οι Θεσσαλονικείς.

Χ. Χολίδης: Νάξερες πόσο το περιμένω αυτό

Ν. Βάνης: Χθες το βράδυ που έκανα μια περατζάδα από τα νυχτερινά κέντρα της Θεσσαλονίκης, είδα ότι λείπει ένας Χολίδης, σοβαρά σου μιλώ. Λείπουν ορισμένα ονόματα εδώ στην πόλη που άφησαν καλά σημάδια στην νυχτερινή διασκέδαση. Βλέπω δε σε ορισμένα μαγαζιά δεν πάει κόσμος, γιατί λέει ότι δεν έχουν να μας προσφέρουν τίποτα. Αυτό με θλίβει, και το λέω στους επιχειρηματίες.

Χ. Χολίδης: Η Θεσσαλονίκη πάντα έχει μια παράδοση στο καλό λαϊκό τραγούδι, δεν γνωρίζω εάν άλλαξε, άλλωστε εσύ το ξέρεις καλύτερα. Έμενα με τιμούν τα λόγια αυτά που μου λες. Νίκο μου εγώ δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για τα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης.  

Ν. Βάνης: Ο δίσκος σου πάει καλά, και θα πάει ακόμα καλύτερα. Θέλω να μου πεις για την αφίσα η οποία σχολιάστηκε θετικά από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Χ. Χολίδης: Το εξώφυλλο του CD ήταν πάρα πολύ καλό, με το που βγήκε και μπήκαν τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ, άρεσε πολύ, οπότε καταλαβαίνεις ότι είναι πολύ οργανωμένα τα πράγματα, είναι πολύ σοβαρή δουλειά.

Ν. Βάνης: Σε όλους έκανε εντύπωση το μαντίλι Χρήστο.

Χ. Χολίδης: Λες για το κασκόλ της φωτογράφησης. Επειδή όλοι βγαίνουν με κουστούμια και γραβάτες, νομίζω ότι είναι πιο χαλαρό και καλοκαιρινό, όλο το κόνσεπτ, και μου άρεσε.

Ν. Βάνης: Τα σχόλια για το CD σου και την αφίσα ήταν θετικά, δεν έχω ακούσει τίποτα αρνητικό, εάν ήταν εγώ θα σου το έλεγα.

Χ. Χολίδης: Καλά είμαι σίγουρος γι΄ αυτό.

Ν. Βάνης: Ωραίο το κόνσεπτ, το CD σου, τα τραγούδια. Εδώ είμαστε εμείς για να στηρίζουμε τον αγώνα σου.

Χ. Χολίδης: Νάσαι καλά Νίκο, σ΄ ευχαριστώ και να ξέρεις ότι και εγώ για σένα είμαι εδώ. Πρώτα ο θεός θα κάνουμε από κοντά μια ζωντανή συνέντευξη.

Ν. Βάνης: Χρήστο Θέλω να σ΄ ευχαριστήσω που ήσουν μαζί μας στο ψηφιακό ραδιόφωνο elliniko – fenomeno.com. Είσαι από τους καλλιτέχνες που ξέρεις ότι εκτιμώ και αγαπώ. Στην Θεσσαλονίκη κάνω καθημερινό αγώνα για πάρτη σου.

Χ. Χολίδης: Νάμαστε καλά, να έχουμε την υγεία μας, και πιστεύω πως όλα τα άλλα θα γίνουν.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Της Δρ. Μάγδας Τσολάκη* Με την ιδιότητα της πολύτεκνης μητέρας θα ήθελα να αναφέρω βιωματικά ψήγματα από την παγκόσμια λογοτεχνία που αφορούν τη Μητέρα. Για όλους η Μητέρα, νεαρή ή ηλικιωμένη, πλούσια ή φτωχή, μορφωμένη ή ολιγογράμματη, είναι πρόσωπο ιερό,...

Aπόδημων Eλλήνων emails, ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ… Το ερώτημα είναι ποιούς (και πόσα) πλήρωσε η Ασημακόπουλου γιά να τα αποκτήσει.

Ψευτιές... Τα emails που χρησιμοποίησε η ευρωβουλευτής Ασημακόπουλου, ήταν ''φρέσκα'', δηλ. τελευταίων μηνών και όχι παλαιότερα, όπως ψευδέστατα ισχυρίζονται, η κυβέρνηση και η υπουργός Εσωτερικών.. Δύο περιπτώσεις με Ομογενείς στις ΗΠΑ -που εγγράφηκαν γιά επιστολική ψήφο τελευταία- το πιστοποιούν. Οι εκτός συνόρων,...

Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 θα διεξαχθούν δημοτικές εκλογές στην Τουρκία. Η νοθεία των εκλογών είναι δεδομένη πριν ακόμα διεξαχθούν, από την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Τουρκίας (έλεγχος ΜΜΕ κατά 95%, διώξεις πολιτικών αντιπάλων με στημένες...