Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΓνώμεςΤα παράπονα στον...

Τα παράπονα στον πρωθυπουργό

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό της χώρας Κώστα Καραμανλή.

email-icon.pngΜετά το διάγγελμα του προς τον Ελληνικό λαό  κήρυξε πρόωρες εκλογές, με το πρόσχημα της παγκόσμιας κρίσης που μαστίζει και την Ελλάδα, κατέθεσε τα όπλα η κυβέρνηση την ώρα που η Ελλάδα περίμενε να δει επιτέλους ανάπτυξη, και όχι για μια άλλη φορά την διάλυση ενός κράτους.

Ενώ η τεχνική παγκόσμια κρίση αρχίζει να ανακόπτεται , στην Ελλάδα τώρα προετοιμάζετε  για την κρίση, που ούτως ή άλλως υπάρχει εδώ και χρόνια, αφού καθημερινά κλείνουν χιλιάδες επιχειρήσεις και καταστήματα.

Κατ΄εξοχήν στην Βόρεια Ελλάδα  όπου η ανεργία έχει πιάσει ταβάνι, και ας μην το βλέπουν οι πολιτικοί μας, που τυφλώθηκαν με τα εξευτελιστικά προγράμματα “stage” νομίζοντας ότι έτσι θα λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας, και κανείς από τους 300 βολευτές μας, δεν έχει σχεδιάσει μια πραγματική ανάπτυξη, με βιομηχανίες, εργοστάσια κ.τ.λ.π, τώρα που παίζει μάλιστα σε πρώτο παγκόσμιο πλάνο η πάσης φύσεως ενεργειακή πολιτική.

Το μόνο που παίζει χρόνια τώρα σε πρώτο πλάνο στην Ελλάδα και αναπτύσσεται όλο και πιο ραγδαία είναι ο δικομματισμός. Εξελίσσεται δε τόσο ραγδαία, ώστε η χώρα να οπισθοδρομεί στα χρόνια της κατοχής, όπου τίποτα δεν λειτουργούσε με τον λαό να σέρνεται στην φτώχια και την κακοτυχία.

Η σημερινή εικόνα της χώρας σε τίποτα δεν διαφέρει από την παραπάνω περιγραφή. Και αντί να επανιδρυθεί το κράτος, όπως μας υποσχέθηκε ο φίλτατος πρωθυπουργός, σήμερα κηρύσσει εκλογές, διότι δεν μπόρεσε να λύσει την μέγιστη οικονομική κρίση του κράτους με το τεράστιο φαγοπότι των εκλεκτών.

Τα 28 δις Ευρώ όμως κύριε Καραμανλή δεν τα δώσατε στην αγορά, στις επιχειρήσεις και στο εμπόριο, αλλά στους τραπεζίτες, έτσι ώστε να καλύψουν τα δικά τους χρέη που δημιούργησαν με τις επενδύσεις σε μετοχές στα Βαλκάνια, ανοίγοντας μάλιστα δεκάδες υποκαταστήματα σε χώρες υψηλού ρίσκου, όπου οι ίδιοι οι Αμερικανοί επενδυτές δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι απέφυγαν να τοποθετήσουν τα χρήματα τους.

Όπως πληροφορούμαι από έγκυρες πηγές, οι Ελληνικές τράπεζες αν δεν έπαιρναν αυτά τα 28 δις Ευρώ αναγκαστικά θα έκλειναν τα περισσότερα καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με απρόβλεπτες συνέπειες.

Έτσι λοιπόν η Ένωση Τραπεζών Ελλάδος αποφάσισε ότι θα πρέπει να πιέσει των πρωθυπουργό για τα 28 δις να τα λάβουν ως οικονομική βοήθεια αυτοί και μόνο, όπως και έγινε.

Με απλά Ελληνικά αυτό σημαίνει καραμπινάτος εκβιασμός στον οποίον υπέκυψε τελικά η κυβέρνηση. Έδωσε τα δις στους τραπεζίτες με αδιαφανείς διαδικασίες, και άφησε την οικονομία της χώρας στο έλεος για να πάνε τα δις Ευρώ στο γάμο του καραγκιόζη.

Κατά τα άλλα για την κυβέρνηση φταίει η φοροδιαφυγή, όπως και οι 500.000 μικροοφειλέτες. Μια καραμέλα που πιπιλίζεται στην πολιτική σκηνή εδώ και χρόνια απ΄ όλες τις κυβερνήσεις, καταντώντας μια πλούσια χώρα όπως η Ελλάδα να μοιάζει σαν ρακοσυλλέκτρια.

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με επενδύεις τρις εκατομμυρίων Ευρώ,  δεν προσφέρει καμιά ποιότητα στην εξυπηρέτηση των πελατών της, παρουσιάζοντας μάλιστα τριτοκοσμική εικόνα, βλέποντας τον κόσμο να περιμένει έξω από την τράπεζα από τις 5 το πρωί, για να πιάσει σειρά στην ουρά που δημιουργείται έως ότου ανοίξει η τράπεζα,  ναι μεν από τις 07: 30 βάσει ωραρίου αλλά,οι πόρτες ανοίγουν στις 08:00

Αυτή η τράπεζα λοιπόν το 2006 αγόρασε μια μεσαία τράπεζα στην Τουρκία με …δις εκατομμύρια Ευρώ,από τις οικονομίες των ελλήνων πολιτών , και έτσι στήριξε εκτός από την Τουρκική τράπεζα, και τον Τούρκο πρωθυπουργό τον κύριο Ερντογάν, ο οποίος ήταν έτοιμος να ρίξει κανόνι στην χώρα του.

Και αυτό γιατί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ)τον είχε προειδοποιήσει ότι θα πρέπει να υποχρεωθεί να περιορίσει τις στρατιωτικές δαπάνες, κάτι που θα ήταν καταστροφικό για την Τουρκία.

Έτσι λοιπόν την τελευταία στιγμή σώζεται από την δική μας Ελληνική Τράπεζα που ουσιαστικά χρηματοδότησε τον Ερντογάν, παράλληλα και τους στρατηγούς, οι οποίοι αμέσως έπεσαν με τα μούτρα στις παραγγελίες των μαχητικών F16, και να τα στέλνουν για καθημερινή περατζάδα πάνω από τα Ελληνικά νησιά ως νοικοκύρηδες του Αιγαίου.

Εδώ τους βοηθά και το ΝΑΤΟ , καθώς στον Ελληνικό στρατό,   στις  Ελληνικές βάσεις πυραύλων έδωσε διαταγή  οι πύραυλοι να μην είναι συνδεδεμένοι με τα ραντάρ μας, να μην στοχεύουν τα Τούρκικα αεροπλάνα που θα παραβιάζουν τον Ελληνικό εναέριο χώρο, και  απλά μόνο να τα αναχαιτίζουν. Δηλαδή ένα παιχνιδάκι ασκήσεων θα παίζεται καθημερινά στον Ελληνικό ουρανό με αφεντικά τους Τούρκους.

Να λοιπόν πως έφτιαξε ο Ελληνικός λαός την οικονομία της Τουρκίας, με τις εντολές του γραφειοκράτη διοικητή της Εθνικής τράπεζας κυρίου Αράπογλου, και φυσικά με τις ευλογίες της Ελληνικής κυβέρνησης, αποκτώντας έτσι τεράστιο κύρος ο κύριος διοικητής της τράπεζας, ώστε να μπορεί να γράφει στα πανάκριβα παπούτσια του ακόμα τους νόμους της Ελληνικής πολιτείας  συνεχίζοντας να εισπράττει  από τους πολίτες πχ, για λογαριασμούς καταθέσεων προς τρίτους το παράνομο αντίτιμο εώς  1,90 Ευρώ.

Δυστυχώς όμως τα λεφτά των Ελλήνων όχι μόνο έφτιαξαν την Τουρκική οικονομία, αλλά και αυτή της Αλβανίας ακόμα από την εποχή της διακυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη που χρηματοδότησε πλουσιοπάροχα το δημοκρατικό κόμμα του Σαλί Μπερίσα με ένα δις εκατομμύρια Ευρώ κάθε μήνα μέχρι σήμερα,με τους λαθρομετανάστες Αλβανούς που εργάζονται στην χώρα μας παράνομα,και  με τα μαύρα χρήματα που παίρνουν χωρίς να φορολογούνται να τα στέλνουν στην πατρίδα τους.

Το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη το συνέχισε και το ΠΑΣΟΚ το οποίο με την σειρά του χρηματοδοτούσε τον τότε πρωθυπουργό της Αλβανίας Φάτος Νάνο και όχι μόνο.
Το ίδιο οικονομικό παιχνίδι παίζεται με τους Σκοπιανούς, τους οποίους η κυβέρνηση κάθε χρόνο  χρηματοδοτεί με 80 εκατομμύρια Ευρώ, επιπλέον τους προσφέρει και τζάμπα πετρέλαιο που φορτώνεται από την Θεσσαλονίκη. Ακόμα και τις τηλεπικοινωνίες των Σκοπίων ο Ελληνικός λαός τις πληρώνει, μέσω του αμαρτωλού οργανισμού τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ).Τα Σκόπια επωφελούνται από το λιμάνι στης Θεσσαλονίκης, όπου έχουν αποκτήσει ελεύθερη ζώνη εμπορίου.

Οι επιφανείς Έλληνες επιχειρηματίες εκ των οποίων κάποιοι ίδρυσαν ιδρύματα και έδρες σε ξένα πανεπιστήμια, χρηματοδοτούν ξένους Βαλκάνιους πολιτικούς, να σπουδάζουν σε έδρες  των ξένων πανεπιστημίων τελείως δωρεάν, υπό μορφή  υποτροφίας. Όπως για παράδειγμα ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων κύριος Μιλόσκι.

Τα δε παιδιά των Βαλκανίων πολιτικών όλα σχεδόν σπουδάζουν στην Θεσσαλονίκη. Ακριβώς τα ίδια προνόμια έχουν από τους Έλληνες πολίτες, που τους τα προσφέρουν πλουσιοπάροχα οι εκάστοτε κυβερνήσεις μας και στις  χώρες Βουλγαρία , Σερβία, Βοσνία, Κροατία, Ρουμανία.

Ενώ στην Ελληνική κοινωνία το φακελάκι, το γρηγορόσημο είναι παγκόσμιο φαινόμενο, επιφέρει κέρδος της τάξεως πάνω από 18 δις εκατομμύρια Ευρώ μαύρα χρήματα για τις τσέπες των πάσης φύσεως δημοσίων υπαλλήλων.

Αυτή η μάστιγα έχει καταντήσει σήμερα την άλλοτε πεφωτισμένη Ελλάδα, τριτοκοσμική χώρα. Η δε περιουσία του Ελληνικού λαού ξεπουλιέται έναντι ενός πινακίου φακής, όπως ο ΟΤΕ  που πουλήθηκε στους Γερμανούς σε τιμή όσο είναι το κέρδος ενός έτους και μόνο του οργανισμού.

Το ίδιο έγινε και με τον Ελληνικό αερομεταφορέα την Ολυμπιακή, τα τσιμέντα της Αγετ Ηρακλής, την Εμπορική τράπεζα και ούτω καθ΄ εξής, όλα ξεπουλήθηκαν για ψίχουλα.
Κατά τα άλλα κάθε τόσο και λιγάκι ακούμε εξαγγελίες για ανάπτυξη και πράσινα άλογα. Αντί να πωλείται η χώρα,θα έπρεπε να γίνουν επενδύσεις, και να εκσυγχρονιστεί με τα ίδια κεφάλαια από την πώληση, εξοικονομώντας έτσι χιλιάδες θέσεις εργασίες για τους Έλληνες πολίτες που σήμερα χτυπούν την κάρτα ανεργίας.

Αυτό θα ήταν μια αρχή για την ανάπτυξη που ποτέ δεν είδε η Ελλάδα, αντί να επικαλούνται οι πολιτικοί μας αρχηγοί την τεχνική δήθεν παγκόσμια κρίση.

Όπως και εσείς κύριε Καραμανλή που καταθέσατε τα όπλα με τις πρόωρες εκλογές που εξαγγείλατε, με το πρόσχημα την οικονομική κρίση, ωστόσο δεν δίνεται το δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς, αντιθέτως έχετε τακτοποιήσει τους λαθρομετανάστες με νόμημα χαρτιά και ταυτότητες, για να ψηφίσουν στις 4 Οκτωβρίου 2009.
Η Ελλάδα  μας διαθέτει έξυπνα μυαλά, αρκεί να αξιοποιούνται κατάλληλα σε κέραιες θέσεις, αφήνοντας στην άκρη τα ρουσφέτια στο να μπαίνουν τελείως ακατάλληλα πρόσωπα και να λυμαίνονται τον δημόσιο βίο.

Το μέγα ξεπούλημα της Ελληνικής προίκας έγινε με τον κύριο Σημίτη, όπου πουλήθηκαν 22 τόνοι χρυσός της Τράπεζας της Ελλάδος στο παγκόσμιο αφεντικό τον κύριο Ρότσι, γνωστό τραπεζίτη και επιχειρηματία ο οποίος έκτισε στην Κέρκυρα σε τεράστιο αγρόκτημα την βίλα του για να μπανιαρίζεται μαζί με τους φιλοξενούμενους που είναι  παγκόσμιοι ηγέτες (;;;), με τους οποίους εμπνέεται και εφαρμόζει τα διάφορα παραμύθια πάσης φύσεως τρομοκρατίας, όπως την γρίπη της χήνας, του βατράχου και τα λοιπά.

Ηγέτες αναμφιβόλου προσωπικότητας που νοιάζονται αποκλειστικά και μόνο για την συγκέντρωση του παγκόσμιου πλούτου στα δικά τους χέρια και μόνο.

Όσο δε αφορά την Βόρεια Ελλάδα την Μακεδονία και ειδικά την πόλη της Θεσσαλονίκης δεν έγινε κανένα σοβαρό έργο, παρά μόνο  ένα μετρό 6 χιλιομέτρων όλο κι όλο, δηλαδή το σκάβουν επί χρόνια καταστρέφοντας τους εμπόρους της περιοχής, αλλά και την αντοχή των Θεσσαλονικέων, και ακόμα δεν προχώρησε, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εξαγγελίες το μετρό θα έπρεπε σήμερα να λειτουργεί, και να προχωρεί στην κατασκευή νέων σταθμών.

Με το ρυθμό που προχωρά ούτε σε 20 χρόνια δεν θα  δουν οι κάτοικοι να λειτουργεί το μετρό. Αντίθετα στην Αθήνα τα 8 χιλιόμετρα επέκτασης του μετρό παραδόθηκαν μέσα σε ένα χρόνο.

Οι εκάστοτε πολιτικοί μας από την δεκαετία του ΄80 ως και σήμερα στις ομιλίες τους έφερναν και φέρνουν την καταστροφολογία, και την απελπισία στο λαό, ακούγοντας τους να επαναλαμβάνουν ότι δηλαδή, η ντομάτα, η πατάτα, το κρεμμύδι, και ούτω καθ΄ εξής είναι ακριβά.

Είναι πολύ χαρακτηριστικά αυτά που αναφέρει στα απομνημονεύματα του ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, τι οδηγίες πήρε από τους Αμερικανούς , όταν θα απευθύνεται προς τον Ελληνικό λαό, ότι αντί να τους εμψυχώνει λέγοντας τους “η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”, να γκρινιάζει για την ακρίβεια, περιγράφοντας έτσι μια ζοφερή οικονομία της χώρας.

Οι εκάστοτε κυβερνήσεις χρησιμοποιούν άψογα τις οδηγίες των Αμερικανών, γι΄ αυτό και η λέξη “πατρίδα” δεν ακούγεται πλέον από τα χείλη των πολιτικών, και την θέση της πήρε η λέξις “τόπος”, ένας αόριστος τοπογραφικός  προσδιορισμός, αδιάφορος δε,για όποιον τον ακούει.

Και εσείς κύριε πρωθυπουργέ τα ίδια μας λέτε. Αναπτύξατε την θεωρία περί επανίδρυσης του κράτους, χωρίς να διώξετε τα λαμόγια, τους χαραμοφάηδες, τεμπέληδες, διπλοθεσίτες, τριπλοθεσίτες, και παλαιοκομματικούς, δημιουργώντας σκάνδαλα, και πολλά άλλα, καταστρέφοντας έτσι και το τελευταίο θεμέλιο της πατρίδας. Αυτό περίμεναν όλοι οι πικραμένοι Έλληνες ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων να προβαίνατε σε ριζικές αλλαγές. Όμως οι ίδιοι οι συνεργάτες σας πρόδωσαν, και σας εξέθεταν καθημερινά .

Λίγα παραδείγματα από τον αείμνηστο Θείο σας Κωνσταντίνο Καραμανλή, εάν εφαρμόζατε θα εντοπίζατε τα λάθη από την πρώτη κιόλας ημέρα,

Για παράδειγμα, ο θείος σας έλεγχε  καθημερινά όλα τα υπουργεία, και όταν εντόπιζε τον υπουργό να μην δουλεύει, τον έδιωχνε με τις κλωτσιές από τα υπουργικά του καθήκοντα. Κάθε πρωί με το ρολόι στο χέρι έλεγχε τι ώρα έπιαναν δουλειά οι υπουργοί του.

Κύριε Καραμανλή σας άκουγα με προσοχή τα όσα είπατε στα εγκαίνια της ΔΕΘ, αναφερόμενος στα λάθη και τις παραβλέψεις επί διακυβέρνησης σας, όμως είναι αργά, πολύ αργά για τον απογοητευμένο Έλληνα πολίτη. Είπατε ακόμα και για την Μακεδονία την Θεσσαλονίκη με τα πολλά έργα. Μόνο που εμείς που ζούμε στην Β. Ελλάδα, έργα δεν βλέπουμε, και ΔΕΝ αναφερθήκατε στην μεγάλη ανεργία, και την αποβιομηχανοποίηση της περιοχής. Με μια Εγνατία Οδού τα δεδομένα δεν αλλάζουν.

Ως Μακεδόνας που δηλώσατε με καμάρι, ο κόσμος περίμενε να δει επί της διακυβέρνησης σας τεράστια ανάπτυξη, δυστυχώς όμως η Βόρεια Ελλάδα, και ειδικότερα η Θεσσαλονίκη με το δεύτερο λιμάνι της χώρας και τα Βλκάνια, έμεινε χωρίς ατμοπλοϊκές γραμμές εν έτει 2009. Ούτε μια βαρκούλα δεν αρμένιζε στο Θερμαϊκό, για να μεταφέρει επιβάτες  τουλάχιστον προς Περαία, και Μηχανιώνα, αναγκάζοντας τους κατοίκους να ταξιδεύουν οδικός από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, κάνοντας πάνω από μια ώρα στην καλύτερη περίπτωση, ενώ  στην Ιαπωνία δύο νησιά της συνδέονται σήμερα με μια τεράστια γέφυρα.

Και εσείς την ίδια ώρα κηρύξατε ως άγονη γραμμή την Θεσσαλονίκη, αν είναι δυνατόν!!!.

Με τα δεκάδες προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα έξυπνα μυαλά που διαθέτει η πατρίδα μας θα έπρεπε να τα εκμεταλλευθείτε και να κάνετε την Ελλάδα αγνώριστη από πλευράς έργων, τεχνογνωσίας, και έρευνας, έτσι θα μένατε και εσείς στην νεότερη ιστορία, όπως ο αείμνηστος θείος σας ο οποίος από το 1960 έκτισε στην κυριολεξία μια Ελλάδα και όχι μόνο την Αθήνα, όπου αποκλειστικά καταλήγουν τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου, άλλα και όλα τα μεγάλα έργα στην Θεσσαλονίκη.(στάδιο,θέατρα,μουσία ,κ.π.λ)

Καμιά άλλη πόλη της Ελλάδος ή, νησί δεν απολαμβάνει από τα ταμεία του κράτους κονδίλια , αλλά και προνόμια για εγκαταστάσεις, μεταφοράς και ασφάλειας, όσο η Αθήνα.

Αυτά ήθελα να καταθέσω, εκφράζοντας έτσι την αγανάκτηση μου και μαζί με μένα των περισσοτέρων Ελλήνων, κυρίως όμως της νεολαία,το καμάρι αυτής της φωτεινής χώρας, η οποία είναι απογοητευμένη απ΄ όλην την Ελληνική βουλή, και τους βουλευτές όλων των κομμάτων ζητιανεύοντας μια θέση στον ήλιο, όπου κανείς δεν τους αξιοποιεί σύμφωνα με τα προσόντα τους.

Μια χώρα που δεν σέβεται και δεν υπολογίζει την νέα γενιά είναι καταδικασμένη.

Και αυτό το μήνυμα απευθύνω σε όποιο κόμμα κερδίσει τις εκλογές, είτε θα συνεχίσετε να κυβερνάται εσείς κύριε Καραμανλή, είτε οποιοσδήποτε άλλος, λίγο μας ενδιαφέρει.

Ο πραγματικός ηγέτης της Ελλάδος  αναδεικνύεται από τα έργα και την αληθινή αγάπη προς την πατρίδα.

Μόνο αυτό μας ενδιαφέρει πλέον, στα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

Όσο η ματαιοδοξία επιμένει, τόσο η μνήμη θα αλλοιώνεται !!!!!

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

 «Γενοκτονία των Αρμενίων»

24 Απριλίου: Μια πολύ σημαντική ημέρα μνήμης του Λεωνίδα Κουμάκη* Η εικοστή τετάρτη Απριλίου σηματοδοτεί δύο ιστορικά γεγονότα τεράστιας σημασίας που αφορούν όχι μόνο τους Αρμενίους, τους Κυπρίους ή τους Έλληνες, αλλά ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο. Το πρώτο αφορά την καθιέρωση της 24ης Απριλίου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας...

Ο ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr egerssi.gr Τις τελευταίες ημέρες η Πατρίδα και ο ελληνικός λαός βιώνει ακόμη μια μεγάλη Προδοσία! Στην οποία πρωταγωνιστεί για ακόμη μια φορά μέλος της Οικογένειας Μητσοτάκη! Μια Προδοσία που τείνει να έχει καταστροφικές συνέπειες...