Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟμογενειακάΠρόβλημα με την...

Πρόβλημα με την παρουσία(;) του πρέσβη μας στις ΗΠΑ, σ’ εκδήλωση ”νεο-Οθωμανών”:

ellas.jpgΟ νέος ‘Ελληνας πρέσβης στις ΗΠΑ συμμετείχε (27 Οκτ. ’09, παραμονή εθνικής επετείου ΟΧΙ) σ’ “εκδήλωση-απονομή βραβείων” της ΜΚΟ Rumi Forum (‘Ιδρυμα γιά ανασύσταση ”οθωμανικής Αυτοκρατορίας”);

 Η ΜΚΟ (Μη Κυβερνητική Οργάνωση) Rumi Forum ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 από οπαδούς του Fethullah Gulen, με έδρα την Washington DC, γιά να δημιουργηθεί μέσα στις ΗΠΑ ένα δίκτυο ακαδημαϊκών, πολιτικών, διανοουμένων και θρησκευτικών ηγετών, οι οποίοι θα “προωθήσουν” το νεο-οθωμανικό δόγμα Gulen ως επίσημη επιλογή της Δύσης για την μεταρρύθμιση του Μουσουλμανικού κόσμου.

Ο πρέσβης μας, παρέστη με δική του πρωτοβουλία ή ζήτησε την άδεια από τους πολιτικούς προϊσταμένους του στην Αθήνα, τους τωρινούς ή τους πρώην;

 Και τι συμβόλιζε η παρουσία του;

Στην εκδήλωση ήταν και ο πρέσβης των Σκοπίων, που προσφωνήθηκε ως πρέσβης ”Μακεδονίας”… (Το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Zaman)…

 Ο πρέσβης νας, ούτε καν είχε την ευθιξία ν’ απευθύνει ένα μήνυμα στην Ομογένεια γιά την επέτειο του ΟΧΙ των Ελλήνων

Οι τουρίστες-διπλωμάτες μας στις ΗΠΑ, κρατούν πρεσβεία και προξενεία κλειστά τις εθνικές μας επετείους. Τ’ ανοίγουν όμως πρόθυμα γιά εκδηλώσεις σχετικές με Ολοκαύτωμα κ.ά.

Με το που ανάλαβε καθήκοντα ο πρέσβης πριν 2 μήνες, έκανε το πρώτο μεγάλο λάθος: Επέτρεψε στον ΣΑΕάρχη ΗΠΑ να συγκαλέσει…σύσκεψη μόνιμων προεδροπαραγόντων-ψώνιων ομογενειακών Οργανώσεων, που εκπροσωπούν τον εαυτόν τους, στην… πρεσβεία, στις 17 Σεπτεμβρίου 2009! (Διαβάστε τα σχετικά, που μόνο το ”Κ” είχε αναφέρει)

Σοκαριστική δήλωση του μουσουλμάνου (Τούρκου, σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου) πρώην βουλευτή της ”Νέας Δημοκρατίας”, Αχμέτ Ιλχάν:

“..Στηρίζω Ντόρα, επειδή έκανε ό,τι της ζητήσαμε… εισήγαγε την τουρκική γλώσσα ως μάθημα στα δημόσια σχολεία της Δυτικής Θράκης, παρείχε οικονομική υποστήριξη ώστε να έρθουν σχολικά βιβλία από την Τουρκία στα ελληνικά μειονοτικά σχολεία, δρομολόγησε το θέμα του μουφτή και αν δεν την προλάβαιναν οι εκλογές θα είχαμε σύντομα την εκλογή και όχι τον διορισμό του θρησκευτικού μας ηγέτη…/”πηγή:kalami.net

 

Συμμετοχή του Έλληνα πρέσβη σε εκδήλωση “νεο-οθωμανικού” ιδρύματος;

Tου Κώστα Πικραμένου

(Eρευνητής – Ειδικός Σύγχρονης Τουρκίας & Τουρκικής Διασποράς στην Ευρώπη

 Συγγραφέας του βιβλίου:”Τουρκία, o άγνωστος γείτονας”)

Μετά την “επιστολή-βόμβα μεγατόνων” ανώνυμου αξιωματικού του Τουρκικού ΓΕΕΘΑ που εμπλέκει πρώην και νυν Αρχηγούς των ΤΕΔ στη προετοιμασία διαδοχικών πραξικοπημάτων (το διάστημα μετά τις εκλογές της 22/7/2007), μία άλλη “είδηση-βόμβα” έρχεται ΤΩΡΑ να “ταράξει τα νερά” και του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

 Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας ΖΑΜΑΝ ο Έλληνας Πρέσβης στις ΗΠΑ συμμετείχε σε “εκδήλωση-απονομή βραβείων” της ΜΚΟ Rumi Forum.

 Επειδή παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στην Τουρκία (χωρίς βερμπαλισμούς και εθνικιστικές κορώνες) θεωρούμε το γεγονός “ΑΚΡΩΣ ΣΟΒΑΡΟ & ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ” τόσο για την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό (και ειδικότερα στις ΗΠΑ) όσο και για την πολιτική της νέας κυβέρνησης στα Εθνικά μας θέματα.

 Αμφιβάλλουμε αν στο ΥΠΕΞ έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί καθώς η πρόσκληση συμμετοχής στον Έλληνα Πρέσβη εστάλει (λογικά) το διάστημα της τοποθέτησης των κκ Δρούτσα και Κουβέλη στο ΥΠΕΞ.

 Αυτό όμως δημιουργεί πολλά ερωτήματα για το κατα πόσο το ΥΠΕΞ μπορεί να διανύει περιόδους ολιγωρίας λόγω εκλογών;

 Εν oλίγοις, η ΜΚΟ Rumi Forum δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 από οπαδούς του Fethullah Gulen με έδρα τη Washington προκειμένου να δημιουργηθεί εντός των ΗΠΑ ένα δίκτυο ακαδημαικών, πολιτικών, διανοουμένων και θρησκευτικών ηγετών οι οποίοι θα “προωθήσουν” το νεο-οθωμανικό δόγμα Gulen ως επίσημη επιλογή της Δύσης για τη μεταρρύθμιση του Μουσουλμανικού κόσμου.

Ενώ το ΑΤC (Toυρκο-Αμερικανικό Συμβούλιο) στελεχώνεται κυρίως από διευθυντικά στελέχη μεγάλων αμυντικών βιομηχανιών με σχέσεις εξάρτησης με τις ΤΕΔ λόγω εξοπλιστικών προγραμμάτων και θεωρείται λόμπυ των κεμαλιστών, το RUMI FORUM λειτουργεί ως λόμπυ του κυβερνώντος ΑΚP (Ερντογάν) και του δικτύου Gulen.

 Tα ερωτήματα που τίθενται προς το κ. Δρούτσα (Αναπληρώτη ΥΠΕΞ) είναι:

 1) Γνώριζε την παρουσία του κ. Πρέσβη στην εν λόγω εκδήλωση; Από την απάντηση αυτή θα βγουν σημαντικά συμπεράσματα.

 2) Ο κ. Πρέσβης παρέστη με δική του πρωτοβουλία ή ζήτησε την άδεια από τους πολιτικούς προισταμένους του; Τους νυν ή τους πρώην; Και τι συμβόλιζε η παρουσία του;

3) Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Πρέσβης των Σκοπίων. Με ποιον τίτλο αυτός προσφωνήθηκε; Πρέσβης της Δημοκρατίας της Μακεδόνίας ή FYROM; Και ποια ήταν η αντίδραση του Έλληνα Πρέσβη;

 4) Η ανάκτηση της διπλωματικής παρουσίας της Ελλάδος στη διεθνή σκηνή σημαίνει μεταξύ άλλων και συμμετοχή στις εκδηλώσεις των Τουρκικών Λόμπυ στις ΗΠΑ;

 5) Πως εκτιμάτε την απουσία του Πρέσβη της Αρμενίας και του Ισραήλ στην εν λόγω εκδήλωση; (Με βάση τα δημοσιεύματα της εφημερίδας ΖΑΜΑΝ)

Σημ: Θα κατατεθεί επερώτηση στη Βουλή. Και περιμένουμε πειστικές απαντήσεις.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι πρόκειται για συντακτικό λάθος της εφημερίδας ΖΑΜΑΝ.

Καθαρα λόγια. Καθαρές απαντήσεις./πηγή:strategy-geopolitics

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες: Βασίλης Κασκαρέλης,

Διπλωματικός με μακρά,  σταδιοδρομία.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης, όπου σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές επιστήμες καθώς επίσης και Νομικά.

Ξεκίνησε την διπλωματική καριέρα του το 1974 ως νεαρός Ακόλουθος στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα, στην Διεύθυνση Πολιτικών Υποθέσεων της Δυτικής Ευρώπης. Κατόπιν υπηρέτησε στην Άγκυρα, την Βενετία και ως Σύμβουλος στην Λευκωσία.

 Το 1987 διορίστηκε ως επικεφαλής της Στρατιωτικής Αποστολής της Ελλάδας στο τότε Δυτικό Βερολίνο και μετά την πτώση του Τείχους ως Γενικός Πρόξενος στο Βερολίνο.

Το 1991, επέστρεψε στην Αθήνα όπου και τοποθετήθηκε στο Γραφείο Τουρκικών Θεμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στην διετία από το 1993 μέχρι το 1995, ως Πληρεξούσιος Υπουργός, διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα του ίδιου υπουργείου.

Την επόμενη πενταετία, από το 1995 έως το 2000 την πέρασε στην Νέα Υόρκη, όπου υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη.

Το 2000 έγινε Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, διατελώντας παράλληλα διαπραγματευτής για την Οικοδόμηση Μέτρων Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Το 2004, διορίστηκε Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Πρέσβης κ. Κασκαρέλης έχει τιμηθεί με πολλές Ελληνικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικα και με τον Ανώτατο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα. Επίσης έχει χριστεί ιππότης του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής, που αποτελεί και μια από τις μεγαλύτερες τιμητικές διακρίσεις τις οποίες κάνει η Γαλλία.

 Είναι παντρεμένος με την Άννα Κασκαρέλη και έχει δύο γιούς, τον Διονύση και τον Λουκά.

Διαδέχεται τον Αλέξανδρο Μαλλιά ο οποίος ολοκλήρωσε επιτυχημένη τετραετή θητεία στην Ουάσιγκτον και επέστρεψε στην Αθήνα για να γίνει σύμβουλος της Υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη./voanews

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

The Parallel Visions of Alexander the Great and Kapodistrias for Greece.

The efforts of Alexander the Great and the first President of modern GREECE Ioannis Kapodistrias to employ Hellenic civilization for the good of humanity reflect the greatness of ancient GREECE/ Hellas. By Evaggelos Vallianatos Alexander accomplished so much so soon and so young...

Έφυγε από τη ζωή,Ο ΦΙΛΟΣ Γιώργος Κασάμπαλης.

Ο πολυμήχανος στην διασκέδαση ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Γιώργος Κασάμπαλης ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ Του Νότη Σφακιανάκη Έφυγε από τη ζωή. Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Γιώργος Κασάμπαλης πάντα με χαιρετούσε με το χαμόγελο και να με βάλει να καθίσω μπροστά στον...

Η Μακεδονία γυρίζει την πλάτη στην Ν.Δ.

Καστόρια Κοζάνη Γρεβενά Φλώρινα γυρίζει την πλάτη στην Ν.Δ. Στη Βόρεια Ελλάδα και τα μεγάλα τραύματα που έχει δημιουργήσει για το κυβερνών κόμμα η Συμφωνία των Πρεσπών ΠΟΥ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ...