Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με τον...

Συνέντευξη με τον Βασίλη Παϊτέρη

Στην τηλεφημερίδα και Ραδιοφωνική εκπομπή “Ελληνικό Φαινόμενο” με τον Καλλιτέχνη Βασίλης Παϊτέρης και τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη.

Νίκος Βάνης: Έχω την τιμή φίλοι μου να φιλοξενώ σήμερα τον Βασίλη Παϊτέρη, έναν αυθεντικό τραγουδιστή, καλλιτέχνη με ξεχωριστή φωνή, έναν γνήσιο Έλληνα, παιδί του λαού. Είναι μεγάλη η χαρά μας που σ΄έχουμε σήμερα μαζί μας.

Βασίλης Παϊτέρης: Σ΄ ευχαριστώ Νίκο για τα καλά σου λόγια. Θέλω να χαιρετίσω όλους τους φίλους μας.

Ν. Βάνης: Η τελευταία δισκογραφική σου δουλειά που κυκλοφόρησε πρόσφατα είναι πολύ προσεγμένη και ξεχωριστή. Πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά.

Β. Παϊτέρης: Όντως είναι μια πολύ καλή δουλειά. Μακάρι να την αγαπήσει ο κόσμος.

Ν. Βάνης: Το CD σου περιλαμβάνει γνωστές επιτυχίες μεγάλων καλλιτεχνών. Έχεις και κάποια δικά σου τραγούδια;;

Β. Παϊτέρης: Αυτά τα τραγούδια φίλε μου έγραψαν ιστορία στο Ελληνικό Πεντάγραμμο, εγώ όμως τα λέω με τον δικό μου τρόπο, είναι το πρώτο μου ζωντανό. Μέσα από τις συναυλίες που είχα κάνει το καλοκαίρι, πήρα ορισμένες ενότητες, πήγα στο στούντιο και έγινε αυτή η δουλειά. Το CD περιλαμβάνει κα δικά μου τραγούδια, να πούμε δε ότι κυκλοφορεί από την Alpha Records.

Ν. Βάνης: Τον χειμώνα Βασίλη εμφανιζόσουν στην Αθήνα;;;

Β. Παϊτέρης: Τον χειμώνα έκανα μερικές εμφανίσεις στην Αθήνα. Τώρα το καλοκαίρι θα κάνω συναυλίες σ΄ όλη την Ελλάδα και τον ερχόμενο χειμώνα θα εμφανίζομαι εδώ στην Θεσ/νίκη.

Ν. Βάνης: Βασίλη θέλω να σου κάνω μια πρόταση, να κάνουμε μια συναυλία και τα έσοδα της να διατεθούν για κάποιον φιλανθρωπικό σκοπό.

Β. Παϊτέρης: Με μεγάλη μου χαρά Νίκο. Εμείς οι καλλιτέχνες θα πρέπει να είμαστε ευαίσθητοι σε κάποια θέματα, όλοι πρέπει να δίνουμε το παρών σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Ν. Βάνης: Στο CD σου Βασίλη υπάρχει και ένα τραγούδι που αναφέρεται στους ναυτικούς, είναι δικό σου;;

Β. Παϊτέρης: Είναι δικό μου μουσική και στίχο.

Ν. Βάνης: αναφέρθηκε ότι τον χειμώνα θα εμφανίζεσαι στην Θεσ/νίκη. Νομίζεις ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο κοινό της Αθήνας με αυτό της Θεσ/νίκης;;;

Β. Παϊτέρης: Το κοινό της Θεσ/νίκης προφανώς είναι ο πιο αυστηρός για όλους τους καλλιτέχνες. Ξέρει να διακρίνει το καλό λαϊκό τραγούδι, και περιβάλλει τον καλλιτέχνη με όλην του την αγάπη, αυτό φαίνεται άλλωστε από τις εκδηλώσεις του. Εδώ στην Θεσ/νίκη βαδίζεις στον δρόμο και όλοι έρχονται να σου μιλήσουν, εν αντιθέσει με την Αθήνα, που είναι και μεγάλη πόλη και οι άνθρωποι της είναι άγνωστοι μεταξύ τους.

Ν. Βάνης: Ξέρεις τι έχω διαπιστώσει Βασίλη ότι όλοι οι καλλιτέχνες της δική σας φυλής έχετε μια ιδιαίτερη χροιά στην φωνή που δεν την συναντάς στους άλλους καλλιτέχνες. Με άλλα λόγια η φωνή σας πάει προς την Βυζαντινή, επίσης μπορείτε να τραγουδήσετε με άνεση και τα δημοτικά τραγούδια, γι΄ αυτό και είστε διαχρονικοί στην μουσική μας σκηνή.

Β. Παϊτέρης: Όλοι εμείς Νίκο μου από μικροί είμαστε μέσα στην Ελληνική μουσική, την αγαπούμε πάρα πολύ και ειδικότερα την παραδοσιακή. Όλοι παίζουμε περισσότερα από ένα όργανα, οι πιο πολλοί όμως παίζουν κλαρίνο, το κατ΄ εξοχήν όργανο της παραδοσιακής μας μουσικής.

Σήμερα Νίκο είναι πολύ δύσκολο να τραγουδήσουν τα νέα παιδιά τα παραδοσιακά μας τραγούδια. Δεν γνωρίζω αν όλοι οι καλλιτέχνες της φυλής μας εάν έχουν ιδιαίτερη χροιά στην φωνή, εκείνο που ξέρω είναι ότι όλοι αγαπάμε το καλό Ελληνικό τραγούδι, και προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την δουλειά μας. Αναφέρθηκες ότι εμείς μπορούμε με άνεση να τραγουδήσουμε τα δημοτικά μας τραγούδια, μα οι περισσότεροι από εμάς παίζουν κλαρίνο, το κατ΄ εξοχήν όργανο της παραδοσιακής μας μουσικής.

Ν. Βάνης: Πιστεύεις ότι σήμερα γράφονται καλά λαϊκά τραγούδια;;;

Β. Παϊτέρης: Καλά τραγούδια γράφονται και θα γράφονται πάντα, με την διαφορά ότι σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει και στις δισκογραφικές εταιρείες. Σήμερα υπάρχει η διαφήμιση, η τηλεόραση, επίσης όλοι ανεξαιρέτως οι καλλιτέχνες κάνουμε και βίντεο κλιπ. Από την μεγάλη πληθώρα τραγουδιών που βγαίνουν σήμερα πολύ λίγα είναι καλά, τα περισσότερα είναι κάτω του μετρίου.

Ν. Βάνης: Ποιόν ρόλο έπαιξαν για σένα όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες;;

Β. Παϊτέρης: Αναφέρεσαι στον Σ. Καζαντζίδη, Μ. Αγγελόπουλο, Π. Γαβαλά, Σ. Διονυσίου, όλους τους ρεμπέτες κ.λ.π. Αυτοί οι τεράστιοι καλλιτέχνες έγραψαν την δική τους ιστορία στο λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι. Τα τραγούδια τους τα τραγουδάμε όλοι μας, καλλιτέχνες και κοινό, και θα τα τραγουδούν τα εγγόνια και τα δισέγγονα μας.

Ν. Βάνης: Πόσα χρόνια τραγουδάς αγαπητέ Βασίλη;;

Β. Παϊτέρης: Εγώ αδελφέ μου Νίκο από 12-14 χρονών ξεκίνησα με την κιθαρίτσα μου να τραγουδώ σε διάφορα μέρη, Πειραιά, Αθήνα, σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, είμαι στον χώρο 32-33 χρόνια.

Ν. Βάνης: Μαθαίνω ότι στην καινούργια δισκογραφική σου δουλειά, θα υπάρχει και ένα ντουέτο με μια καταξιωμένη τραγουδίστρια της φυλής σας από τα Σκόπια.

Β. Παϊτέρης: Όντως έγινε μια πρόταση για κάποιο ντουέτο, όπως είπες με μια καταξιωμένη τραγουδίστρια στην πατρίδα της. Το ντουέτο αυτό θα συμπεριλαμβάνεται στο καινούργιο μου CD που θα κυκλοφορήσει πολύ αργότερα, γιατί είμαστε ακόμα στην συλλογή των τραγουδιών.

Ν. Βάνης: Βασίλη μου χάρηκα που σε γνώρισα από κοντά και τα είπαμε. Σου εύχομαι να πάει καλά το καινούργιο σου CD. Καλή επιτυχία και στις συναυλίες που θα κάνεις το καλοκαίρι, θέλω δε να μου υποσχεθείς ότι θα τα ξαναπούμε σύντομα.

Β. Παϊτέρης: Και εγώ με την σειρά μου σ΄ ευχαριστώ που με κάλεσες, σου εύχομαι να έχεις υγεία και να κάνεις πάντα τόσο καλές εκπομπές. Θέλω να στείλω τα φιλιά μου σε όλους τους ακροατές σου, και να πω όλους τους Θεσσαλονικείς ότι τους αγαπώ πολύ.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...

Μητσοτάκης, ΗΠΑ… ‘Ασχημες εξελίξεις

''Ξαφνιάστηκαν'' στην Ελλάδα γιά την μη αποστολή πρόσκλησης από τον πρόεδρο ΗΠΑ, στον πρωθυπουργό, γιά να παραυρεθεί στην ετεροχρονισμένη εκδήλωση γιά 25 Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, στις 4 Απριλίου '24. Την ''σίγουρη'' επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην...

Επισκέψεις -γιά πρώτη φορά-πρόεδρου Δημοκρατίας Ελλάδας (Κατερίνας Σακελλαρόπουλου), σε Ουρουγουάη και Χιλή .

Ιστορικές επισκέψεις -γιά πρώτη φορά- πρόεδρου Δημοκρατίας Ελλάδας (Κατερίνας Σακελλαρόπουλου), σε Ουρουγουάη και Χιλή (22-25 Απρ. '24), αλλά τα κατηγορία 107 (πάτος) ΜΜΕ Αθήνας, ούτε λέξη... Η τελετή υποδοχής της, στο Σαντιάγκο (Χιλή), από τον πρόεδρο Γκαμπριέλ Μπόριτς (η σύζυγός του Ιρίνα Καραμάνος, είναι...