Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με τον...

Συνέντευξη με τον Σπύρο Πανταζόπουλο

pantazopoylo-spyros.jpgwebradiofenomeno.jpgστο ψηφιακό ραδιόφωνο elliniko-fenomeno. com, στην εκπομπή “Ελληνικό Φαινόμενο” (14/11/2009) με τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη, μας μιλά για την μέχρι τώρα καλλιτεχνική του πορεία, και τα σχέδια του για το μέλλον.

Ο Πατρινός τραγουδιστής Σπύρος Πανταζόπουλος αποτελεί έναν από τους πιο εξαίρετους ερμηνευτές της γενιάς του. Έγινε ευρέως γνωστός από την εκπομπή “Να η ευκαιρία”, όπου απέσπασε τις καλύτερες κριτικές.

Ξεκίνησε το 1998, κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφία με τίτλο “Προτιμούσα να φύγεις” από την εταιρεία Legend. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του Ελληνικού πενταγράμμου, όπως ο Θέμης Αδαμαντίδης, η Ελένη Δήμου, και πολλοί άλλοι. Σπύρο θέλω να σε καλωσορίζω στην συντροφιά μας. Τι κάνεις;; Σπύρος Πανταζόπουλος: Καλησπέρα φίλε μου Νίκο, είμαι μια χαρούλα.

Ν. Βάνης: Μαθαίνω ότι πας πάρα πολύ καλά. Θέλω να μας πεις, μια και μας ακούσει πολύς κόσμος αυτήν την στιγμή από το ψηφιακό ραδιόφωνο, που εμφανίζεσαι στην Πάτρα.

Σ. Πανταζόπουλος: Πριν απ΄ αυτό θέλω να σας ευχαριστήσω γι΄ αυτήν την τηλεφωνική φιλοξενία, επίσης σας ευχαριστώ πάρα πολύ για ότι κάνετε για μένα. Στην Πάτρα εμφανίζομαι στο νυχτερινό κέντρο “Αστέρια”, πάμε πάρα πολύ καλά. Ξεκινήσαμε τον Σεπτέμβρη, η σαιζόν είναι μεγάλη, γιατί θα πάμε μέχρι τον Μάϊο μήνα.

Ν. Βάνης: Και το καλοκαίρι Σπύρο εμφανιζόσουν στην Πάτρα.

Σ. Πανταζόπουλος: Ναι, εμφανιζόμουν στο γνωστό club Volcano.

Ν. Βάνης: Απ΄ ότι δε έμαθα πήγε και πάρα πολύ καλά.

Σ. Πανταζόπουλος: Όντως, πήγαμε πάρα πολύ καλά, και το νέο τραγούδι απ΄ ότι όλα δείχνουν έχει απήχηση.

Ν. Βάνης: Έχει κάνει ωραία τραγούδια Σπύρο Πανταζόπουλε.

Σ. Πανταζόπουλος: Ναι, ετοιμάζουμε 7 τραγούδια με την Angel Music, συντελεστές είναι ο Πάνος Καπίρης, η Σοφία Βόσσου, και ο Δημήτρης Χορδατζής. Μεταξύ δε των τραγουδιών, υπάρχει και ένα εις μνήμη του Στέλιου Καζαντζίδη.

Ν. Βάνης: Το τραγούδι αυτό πιστεύω ότι θα έχει μεγάλη απήχηση στον κόσμο. Όχι ότι και τα υπόλοιπα τραγούδια σου, όπως το “Κούρσα θανάτου” δεν θα πάνε καλά. Η δουλειά σου είναι προσεγμένη, και νομίζω ότι θα έχεις και την ανάλογη συμπαράσταση από την εταιρεία σου.Τα τραγούδια σου Σπύρο ακούγονται και εδώ στην Θεσσαλονίκη από τα ραδιόφωνα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, δηλαδή την επαρχία.

Σ. Πανταζόπουλος: Το “Αν έχεις φέρει αγάπη έχει αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο, έχει μεγάλη απήχηση στο κοινό, γιατί πιστεύω ότι έχει λίγα λόγια και καλά. Ο άλλος που ακούει τον στίχο μπορεί εύκολα να τον απομνημονεύσει.

Ν. Βάνης: Σπύρο είσαι ευχαριστημένος από την νέα δισκογραφική σου δουλειά;;

Σ. Πανταζόπουλος: Πριν από 10 χρόνια είχα κάνει μια δουλειά στην εταιρεία Legend, αλλά νομίζω ότι αυτή η δουλειά, την ψάξαμε πολύ με τον παραγωγό μου Νίκο Μαυρόγιωργα , γι΄ αυτό άλλωστε άργησα να κυκλοφορήσω τόσα χρόνια άλλο CD.

Ν. Βάνης: Πόσα χρόνια φίλε μου Σπύρο είσαι στο τραγούδι;;

Σ. Πανταζόπουλος: Είμαι 31 ετών, και τραγουδώ από 18 χρονών.

Ν. Βάνης: Είσαι πολλά χρόνια στον χώρο

Σ. Πανταζόπουλος: Είναι 13 χρόνια γεμάτα.

Ν. Βάνης: Όσοι σε ακούν Σπύρο λένε ότι μοιάζεις με τον Γιάννη Πλούταρχο, έχεις την χροιά του Γιάννη.

Σ. Πανταζόπουλος: Τι να σας πω, άλλοι λένε με τον Γιάννη Πλούταρχο, άλλοι με τον Πασχάλη Τερζή.

Ν. Βάνης: Ο κόσμος το λέει, και αυτό δεν είναι στα μείον, αλλά στα υπέρ σου.

Σ. Πανταζόπουλος: Ναι, ούτως ή άλλως ο Γιάννης Πλούταρχος είναι από τους πιο αγαπημένους μου καλλιτέχνες. Έχει πολύ καλή φωνή.

Ν. Βάνης: Σπύρο πότε θα κυκλοφορήσει το νέο σου CD;;

Σ. Πανταζόπουλος: Το CD θα κυκλοφορήσει τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου. Όταν θα κυκλοφορήσει θα χαρώ πολύ να έλθω από κοντά για ζωντανή συνέντευξη.

Ν. Βάνης: Στην Πάτρα το καλοκαίρι παρ΄ ότι πέρασαν μεγάλα ονόματα, εσείς πήγατε καλά.

Σ. Πανταζόπουλος: Είχαν έλθει στο απέναντι μαγαζί ο Νίκος Κουρκούλης, η κυρία Νατάσσα Θεοδωρίδου, ο Αλέκος Ζαζόπουλος, αλλά έκαναν μόνο έξτρα εμφανίσεις.

Ν. Βάνης: Την Θεσσαλονίκη, ή την Αθήνα σε κάποια φάση την έχεις στο πρόγραμμα σου, για να συνεργαστεί με κάποιους επιχειρηματίες.

Σ. Πανταζόπουλος: Ναι, είναι στα άμεσα σχέδια πλάνα με τον παραγωγό μου Νίκο Μωρόγιωργα, όλα είναι ανοιχτά.

Ν. Βάνης: Εδώ στην Θεσσαλονίκη πολλοί είναι αυτοί που ρωτούν για τον Σπύρο Πανταζόπουλο τον λαϊκό καλλιτέχνη, γιατί γνωρίζεις πολύ καλά σήμερα λείπουν οι καλοί λαϊκοί καλλιτέχνες.

Σ. Πανταζόπουλος: Ναι, αυτό είναι γεγονός. Αλλά ευτυχώς λίγο τα πράγματα σήμερα έχουν αλλάξει φίλε Νίκο. Πιστεύω ναι μεν αρέσουν οι καλές φωνές, αλλά το σύστημα λειτουργεί κάπως διαφορετικά.

Ν. Βάνης: Πρέπει να ξέρεις φίλε μου Σπύρο, ότι με το ψηφιακό ραδιόφωνο επειδή ακούγεται παγκοσμίως, κάνει τον καλλιτέχνη και τα τραγούδια του σ΄ όλα τα πλάτη της γης, το ίδιο ισχύει και για σένα, καθώς επίσης και αυτήν την στιγμή με την συνέντευξη σου, σε βοηθά να πας μπροστά.

Σ. Πανταζόπουλος: Νάσαι καλά φίλε μου Νίκο.

Ν. Βάνης: Εμείς αυτήν την στιγμή είμαστε σαν ένας είδος ταχυδρόμου, που μεταφέρει τα μηνύματα σου, τη φωνή σου, το τραγούδι σου στα βάθη της γης.

Σ. Πανταζόπουλος: Σ΄ ευχαριστώ πολύ.  

Ν. Βάνης: Σπύρο ποιους καλλιτέχνες έχεις ως πρότυπο;;

Σ. Πανταζόπουλος: Εν ζωή εννοείτε, ή και απ΄ αυτούς που έχουν φύγει από την ζωή.

Ν. Βάνης: Εννοώ  όλους τους καλλιτέχνες και τους εν ζωή, αλλά και αυτοί που έχουν φύγει.

Σ. Πανταζόπουλος: Μ΄ αρέσουν πάρα πολύ οι Γιάννης Πλούταρχος. Πασχάλης Τερζής, Δημήτρης Μητροπάνος, από δε τους αποθανόντες οι Στράτος Διονυσίου, Στέλιος Καζαντζίδης, Μανώλης Αγγελόπουλος.

Ν. Βάνης: Ακούμε Σπύρο το “Κούρσα θανάτου” είναι φοβερό τραγούδι.

Σ. Πανταζόπουλος: Ναι, είναι πολύ καλό τραγούδι, αναφέρεται σε μια κούρσα θανάτου. Σήμερα και προπάντων οι νέοι έχουν τρέλα με τις κούρσες.

Ν. Βάνης: Πολλοί άνθρωποι έχουν την τρέλα της ταχύτητας, είτε είναι αυτοκίνητο, είτε είναι μηχανή.

Σ. Πανταζόπουλος: Όντως σήμερα υπάρχει τρέλα με το αυτοκίνητο, αλλά και τις μηχανές.

Ν. Βάνης: Το συγκεκριμένο τραγούδι όταν το λες στο μαγαζί, πως αντιδρά ο κόσμος;;

Σ. Πανταζόπουλος: Έχει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο, γιατί είναι άμεσο, έχει σχέση με την καθημερινότητα Σήμερα τα νέα παιδιά ανεβαίνουν σ΄ ένα αυτοκίνητο γκαζώνουν, και τρέχουν, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους.

Ν. Βάνης: Εγώ στο ψηφιακό ραδιόφωνο εκτός απ΄ αυτό το κομμάτι σου, παίζω και την μπαλάντα, ένα εξίσου πολύ καλό τραγούδι, και αν θέλεις τα τραγούδια σου αυτά ακούγονται εδώ στην Θεσσαλονίκη. Θα ήθελα να σε ρωτήσω Σπύρο, πως βλέπεις την διασκέδαση, διότι οι καιροί είναι δύσκολοι.

Σ. Πανταζόπουλος: Πιστεύω όσο οικονομική κρίση και αν υπάρχει ο Έλληνας δεν παύει να είναι Έλληνας. Θέλει κάποια στιγμή να βρει έξω, να διασκεδάσει. Ναι μεν αυτήν την στιγμή περνά μια κρίση η διασκέδαση, διότι με την οικονομική κρίση ο άλλος δεν έχει την δυνατότητα να κάνει πολλά πράγματα, εν συγκρίσει με το παρελθόν. Αλλά πιστεύω ότι ούτως ή άλλως η διασκέδαση πάντα θα είναι ένα κομμάτι του Έλληνα.

Ν. Βάνης: Δηλαδή λες ότι τον Έλληνα δεν μπορούν να τον βάλουν εύκολα σε καλούπια.

Σ. Πανταζόπουλος: Ναι, ο Έλληνας δεν μπαίνει σε καλούπια, και δεν ξέρω τι θα γίνει με την απαγόρευση του τσιγάρου στα νυχτερινά κέντρα.

Ν. Βάνης: Δεν νομίζω ότι θα προχωρήσει το μέτρο αυτό στην Ελλάδα.

Σ. Πανταζόπουλος: Γι΄ αυτό το θέμα υπάρχουν πολλές γνώμες, άλλοι λένε ότι θα περάσει, άλλοι πάλι όχι, ο θεός να βάλλει το χέρι του.

Ν. Βάνης: Στο σύνολο τους οι επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων αντιδρούν μ΄ αυτό το μέτρο.

Σ. Πανταζόπουλος: Εάν η απαγόρευση δεν είναι ολική, πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα.

Ν. Βάνης: Σπύρο με ποιον καλλιτέχνη θα ήθελες να συνεργαστείς;;

Σ. Πανταζόπουλος: Επιθυμώ διακαώς να συνεργαστώ με τον Πασχάλη Τερζή και τον Δημήτρη Μητροπάνο.

Ν. Βάνης: Αυτοί είναι οι αγαπημένοι σου καλλιτέχνες.

Σ. Πανταζόπουλος: Ναι τους θεωρώ σήμερα από τους μεγαλύτερους του λαϊκού τραγουδιού.

Ν. Βάνης: Πιστεύω ότι πήγες και τους είδες σε κάποιο πρόγραμμα τους.

Σ. Πανταζόπουλος: Ναι, βέβαια, ο Δημήτρης Μητροπάνος το καλοκαίρι είχε συναυλία στην Πάτρα, όπου έγινε χαμός.

Ν. Βάνης: Σπύρο πως βλέπεις σημερινά παιδιά που πιάνουν το μικρόφωνο. Έχεις τίποτα να τους πεις;;

Σ. Πανταζόπουλος: Σαν τι να τους πω δηλαδή.

Ν. Βάνης: Είναι δύσκολα, ή εύκολα τα πράγματα για κάποιους νέους καλλιτέχνες, που κάνουν μεγάλα όνειρα, πιάνουν το μικρόφωνο και νομίζουν, ότι εύκολο να τραγουδάς.

Σ. Πανταζόπουλος: Εγώ πιστεύω ότι ο τραγουδιστής γεννιέται, και δεν γίνεται. Εάν ένας τραγουδιστής είναι από γεννησιμιού του καλός, μπορεί να γίνει καλύτερος μέσα από την δουλειά του, ή μέσα από τις σπουδές του στο ωδείο. Τώρα εάν είναι εύκολη η πορεία της διαδρομής στον χώρο, πιστεύω πως δεν είναι εύκολη, διότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Άλλωστε εσείς το γνωρίζεται καλύτερα αυτό κύριε Νίκο.

Ν. Βάνης: Οπωσδήποτε τα γνωρίζω πολύ καλύτερα, γιατί ασχολούμαι χρόνια με τα καλλιτεχνικά δρώμενα. Θα πρέπει όμως να τα λέμε, για να τα ακούν και πολλοί νέοι καλλιτέχνες. Εγώ δεν θέλω να τους κόψω τα φτερά, αλλά χτυπώ το καμπανάκι, γιατί κάποια παιδιά παρασύρονται εύκολα από την λάμψη και τα φώτα, όταν όμως πολύ γρήγορα απογοητευτούν, θα είναι πολύ δύσκολα.

Σ. Πανταζόπουλος: Το ξέρω, και αναφέρομαι ειδικά σ΄ αυτά τα παιδιά που βγαίνουν από τα ριάλιτι, τύπου X-Factor, που είναι όλα φούσκες. Αυτά λοιπόν τα παιδιά εάν βγουν στην αγορά εργασίας, στα νυχτερινά κέντρα, όπου υπάρχουν οι καλλιτέχνες που κοπίασαν πολύ, δεν υπάρχει ιεραρχία στα νυχτερινά κέντρα, αλλά δυστυχώς δεν την βλέπουν, και λειτουργούν τελείως διαφορετικά. Άλλο τι δείχνει η τηλεόραση, και άλλο τι γίνεται στην πραγματικότητα.

Ν. Βάνης: Σπύρο τώρα ακούμε το κομμάτι σου που έχει τίτλο “Και άϊντε να με βρεις”, και αυτό είναι πολύ ωραίο τραγούδι.

Σ. Πανταζόπουλος: Δημιουργός του τραγουδιού αυτού είναι η Σοφία Βόσσου.

Ν. Βάνης: Φίλοι μου είμαστε συντονισμένοι στην ψηφιακή μπάντα elliniko-fenomeno.com, στην εκπομπή “Ελληνικό Φαινόμενο”, παρέα μας είναι ο Σπύρος Πανταζόπουλος, ένας κατ΄ εξοχήν λαϊκός καλλιτέχνης. Και αυτό το τραγούδι σου είναι φοβερό Σπύρο.

Σ. Πανταζόπουλος: Ναι, είναι όντως φοβερό.

Ν. Βάνης: Σπύρο θέλω να πάμε λίγο στο φαινόμενο που λέγεται Βασίλης Καρράς. Αυτήν την περίοδο εμφανίζεται σε ένα χώρο στην Θεσσαλονίκη ο οποίος μαζί με του ορθίους έχει χωρητικότητα 3.200 άτομα. Δουλεύει Παρασκευή – Σάββατο, και όχι άλλες μέρες, είναι επιλογή του καλλιτέχνη ο οποίος έχει 100 σουξέ, και τις ημέρες που δουλεύει, γίνεται κάθε βράδυ χαμός.

Σ. Πανταζόπουλος: Αναφέρεστε αυτήν την στιγμή σε έναν πολύ μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή.

Ν. Βάνης: Γι΄ αυτό λέω στον φίλο μου Νίκο Μωρόγιωργα ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν βιασύνες, σιγά – σιγά με επιμονή και υπομονή θα αναγνωριστεί η δουλειά σου Σπύρο, και θα φτάσεις εκεί που πρέπει, διότι είσαι ένας πολύ καλός λαϊκός τραγουδιστής. Ο Βασίλης Καρράς λοιπόν όπως σου έλεγα συγκεντρώνει τις δύο ημέρες 6.400 άτομα. Θέλεις να σου πω ποιοι άλλοι καλλιτέχνες δουλεύουν στην πόλη ;;

Είναι ο Δ. Χρυσοχοΐδης, απέναντι από τον Β. Καρρά στο “Άστρα Live” με τον Π. Ραφαηλίδη, και τον Θάνο Τζάνη, στο “fix3” είναι ο Γιάννης Τάσσιος, στην “Πύλη Αξιού” ο Σ. Ρόκκος με την Πάολα, στο “Ορόσημο” ο Χάρης Κωστόπουλος και πολλοί άλλοι, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, τα υπόλοιπα μαγαζιά περνούν δύσκολα. Ένας λαϊκός τραγουδιστής μαζεύει όλο τον κόσμο, άσχετα εάν τα ραδιόφωνα σήμερα δεν παίζουν λαϊκά τραγούδια, έχουν κάνει την μεγαλύτερη ζημιά και εξευτέλισαν το Ελληνικό τραγούδι μ΄ αυτά τα σκουπίδια που παίζουν κάθε μέρα. Αυτός ο καλλιτέχνης φέτος κάνει δεύτερη καριέρα, και το μαγαζί παίρνει όλη την χαρτούρα.

Σ. Πανταζόπουλος: Ο Βασίλης Καρράς είναι ιστορία στο λαϊκό τραγούδι, έχει κάνει πολλά σουξέ τόσα χρόνια. Και εδώ στην Πάτρα όταν έρχεται, γίνεται χαμός, και πιστεύω όπου κι αν πάει.

Ν. Βάνης: Πολλές φορές Σπύρο εμείς οι άνθρωποι των μέσων, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν κάνουμε το παιχνίδι. Μπορεί ένα ραδιόφωνα να σε παίζει, και ένα άλλο όχι. Ο κόσμος ακούει τα πάντα, ο λαϊκός τραγουδιστής πάντοτε θα έχει δουλειά

Σ. Πανταζόπουλος: Ναι, αυτό πιστεύω κα εγώ κύριε Νίκο, η αλήθεια είναι αυτή.

Ν. Βάνης: Γι΄ αυτό και εσύ κάνε την προίκα σου, δηλαδή τα τραγούδια σου με άλλα λόγια, και σε κάποια φάση, εάν βέβαια δεν πετούν τα μυαλά σου, πράγμα που συμβαίνει με πολλούς καλλιτέχνες, και μετά προσγειώνονται απότομα. Εσύ θα έχεις όλο τον χρόνο να κάνεις την επιτυχία, και να φτάσεις ψηλά.

Σ. Πανταζόπουλος: Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Νίκο

Ν. Βάνης: Εδώ φίλε μου Σπύρο θα πρέπει να σ΄ αποχαιρετήσω ακούγοντας την μπαλάντα σου με τίτλο “Εάν έχεις φέρει αγάπη”. Σπύρος Πανταζόπουλος φίλοι μου φιλοξενούμενος στην ψηφιακή μπάντα. Θέλω ακόμα να σ΄ ευχαριστήσω, και κάποια στιγμή να τα πούμε και από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου.

Σ. Πανταζόπουλος: Εγώ να σας ευχαριστήσω, και να στείλω τα φιλιά μου στην όμορφη Θεσσαλονίκη.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Aπόδημων Eλλήνων emails, ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ… Το ερώτημα είναι ποιούς (και πόσα) πλήρωσε η Ασημακόπουλου γιά να τα αποκτήσει.

Ψευτιές... Τα emails που χρησιμοποίησε η ευρωβουλευτής Ασημακόπουλου, ήταν ''φρέσκα'', δηλ. τελευταίων μηνών και όχι παλαιότερα, όπως ψευδέστατα ισχυρίζονται, η κυβέρνηση και η υπουργός Εσωτερικών.. Δύο περιπτώσεις με Ομογενείς στις ΗΠΑ -που εγγράφηκαν γιά επιστολική ψήφο τελευταία- το πιστοποιούν. Οι εκτός συνόρων,...

Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 θα διεξαχθούν δημοτικές εκλογές στην Τουρκία. Η νοθεία των εκλογών είναι δεδομένη πριν ακόμα διεξαχθούν, από την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Τουρκίας (έλεγχος ΜΜΕ κατά 95%, διώξεις πολιτικών αντιπάλων με στημένες...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ -ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

Σύμφωνα με τις εντολές της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ… Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ή Ομάδα Μπίλντερμπεργκ, είναι μια ανεπίσημη ετήσια διάσκεψη 130 περίπου ατόμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άτομα επιρροής στους τομείς της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των...