Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΓιατί χτυπούν την...

Γιατί χτυπούν την Ελλάδα οι διάφοροι οίκοι – ανοχής

odysseas1.jpgΟι περισπούδαστοι της Οικονομίας βρήκαν ένα εξιλαστήριο θύμα την Ελλάδα, που έγινε ευάλωτη, επειδή δεν έχει σταθερή και δυνατή Ελληνική φωνή, έτσι ώστε να περνά σ΄ όλους αυτούς τους κερδοσκόπους οίκους ανοχής το δικό της μήνυμα, ότι “Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, και όχι στους ξένους”.

Αφού έπεσε η κυβέρνηση Καραμανλή με άνωθεν εντολή, από τις μυστηριώδεις λέσχες και τους οίκους των αναλυτών, οι οποίοι μανατζάρονται από τα παγκόσμια οικονομικά Funds, ήλθε η εντολή από την Washington, “τσακίστε το Ευρώ”.

Έτσι λοιπόν άρχισε το πάρτυ των οργίων με τα δημοσιεύματα, τις αναλύσεις, τις παραπληροφορίες, και ούτε καθ΄ εξής.

Τέτοιες ευάλωτες οικονομίες μέσα στην Ε. Ένωση έχουν η Ισπανία, Πορτογαλία, Μάλτα, Ουγγαρία, Ιταλία, αλλά ακόμα και η Μεγάλη Βρετανία, με πιο σοβαρά οικονομικά προβλήματα, παρ΄ όλο που μπορεί να τυπώνει και να βγάζει στην αγορά λίρα όποτε θέλει.

Είδαμε και το οικονομικό σκάνδαλο με τις Ιρλανδικές τράπεζες, όπου κατ΄ εξοχήν η Αγγλία είχε μεγάλες επενδύσεις. Χάθηκαν εν μέσω μιας νυχτής δισεκατομμύρια Αγγλικές λίρες.

Τελικά ποιοι είναι αυτοί που αξιολογούν στο μηδέν την Ελλάδα, καταντώντας την μη αξιόπιστη;;

Ένας εκ των κατηγόρων είναι ο επίτροπος  Νομισματικών υποθέσεων, Χοακίν Αλμούνια Αμά, για του οποίου τον βίο και την πολιτεία πολλά ακούγονται. Ο κατά τα άλλα σοσιαλιστής μέσα σε μια νύχτα έφυγε από την ισπανική πολιτική σκηνή αφού είχε χάσει παταγωδώς μια εκλογική αναμέτρηση ως επικεφαλής των ισπανών σοσιαλιστών, και αφού κάηκε, διορίστηκε ως επίτροπος της Ε. Ένωσης .

Πολύ περίεργο είναι επίσης, ότι επί θητείας του ως επιτρόπου αναπτύχθηκαν διάφορα lobby μέσα στην Ε.Ένωση, τα οποία καταχράστηκαν εκατομμύρια Ευρώ, θέμα που ερευνάται από το Ε. Κοινοβούλιο.  Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ύστερα απ΄ όλα αυτά ψήφισε το κοινοβούλιο απόφαση, για την διάλυση όλων των lobby (Συγκρατημένων Ομάδων Συμφερόντων) που δραστηριοποιούνται μέσα την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η οικονομική αμαρτία της Ευρωπαϊκής οικογένειας αγγίζει βαθιά κα την κυβέρνηση της Γερμανίας.

Πρώτα απ΄ όλα το σκάνδαλο της ενοποίησης της Ανατολικής με την Δυτική Γερμανία, όπου τα ασφαλιστικά ταμεία της Ανατολικής είχαν μεγάλο έλλειμμα. Ποιος τα πλήρωσε αυτά;; Φυσικά η Ε. Ένωση, όπου υπέγραψε φαρδιά – πλατιά και η Ελλάδα.

Υπήρχε μεγάλο οικονομικό έλλειμμα  επίσης και  στον τομέα της άμυνας της Ανατολικής Γερμανίας, με χρέη προς την τότε  Σοβιετική Ένωση. Αυτό το έλλειμμα ποιος το πλήρωσε;;

 Μα φυσικά η Ε. Ένωση και πάλι ανέλαβε να ξοφλήσει όλα τα χρέη προς την σημερινή Ρωσία.

Οι κρατικές επιχειρήσεις της Ανατολικής Γερμανίας πουλήθηκαν σε ιδιώτες σε εξευτελιστικές τιμές, οι οποίοι όμως δεν πλήρωσαν τα τεράστια χρέη αυτών, όπως άλλωστε όφειλαν. Ποιος ανέλαβε να τα ξοφλήσει;; Μα και βέβαια η Ε. Ένωση.

Με απλή ανάλυση και χωρίς την βοήθεια των οίκων ανοχής   η Γερμανία για πολλά χρόνια παρουσίαζε πλασματικά στοιχεία στον κρατικό προϋπολογισμό στο EcoFin, προκειμένου να μπει στην Ευρωζώνη.

Άλλωστε η  ιδέα της νομισματική ένωσης ήταν της Γερμανίας, με την συναίνεση της Ελλάδος και άλλων χωρών μέλη της Ε. Ένωσης. Η Ελλάδα μπαίνοντας στο Ευρώ πήρε μαθήματα από την Γερμανία. Κατά τα άλλα για τους αριθμούς η Ελλάδα δεν είναι αξιόπιστη.

Ας μας ξεπληρώσει  τα δις εκκατομμυρία Ευρώ η Γερμανία  για το κατοχικό δάνειο που πήρε με το έτσι θέλω από την Τράπεζα της Ελλάδος ( η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που «δάνεισε» στους κατακτητές της), καθώς και τις αποζημιώσεις για τα θύματα πολέμου. Το Ολοκαύτωμα  που διέπραξαν  οι Γερμανοί φαντάροι στους κατοίκους του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, του  Διστόμου, της Κρήτης και σε όλη την  Ελληνική επικράτεια,  είχε ως αποτέλεσμα την ισοπέδωση και το κάψιμο 2.500 (!) χωριών, 50.000 εκτελέσεων μαχητών και αθώων πολιτών και τον θάνατο 300.000 ανθρώπων από την πείνα (λιμό) τον χειμώνα του 1941, αλλά και  τους δεκάδες χιλιάδες σωματικά αναπήρους και ψυχικά ασθενείς.

Όλες οι χώρες της Ε. Ένωσης δεν είναι αθώες, για όλες υπάρχουν ράμματα για την γούνα τους, όσο παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια με τους οίκους ανοχής.

Όσο για την Ελληνική οικονομία μόνο μέτρα καταστολής  και αυτά μέσα σ’ ένα τρομοκρατικό κλίμα ακούσαμε, με τίτλο “πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης”. Δεν είναι τίποτα καινούργιο, τίποτα εντυπωσιακό. Είναι  δε σλόγκαν  τον πολιτικών μας εδώ  και 30 χρόνια.

Για ποια σταθερότητα μιλάμε;; Μάλλον θα εννοούν την στάσιμη διαβίωση του Ελληνικού λαού.

Διότι, όλα τα άλλα ανεβαίνουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, με πρώτο παίκτη το κράτος, δηλαδή όλα τα αγαθά κοινής ωφέλειας ΔΕΗ. ΟΤΕ, Νερό, Μέσα Μαζικής μεταφοράς, φόροι κ.λ.π.

Τι εννοούμε ανάπτυξη και ως προς τι;;

Η μόνη ανάπτυξη και επένδυση στην Ελλάδα είναι η πάσης φύσεως πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες όμως το χρήμα του Ελληνικού λαού το βγάζουν έξω από την χώρα. Όλα  αυτά που λειτουργούσαν παραδοσιακά στην Ελλάδα έχουν κλείσει προ ετών.

Έτσι προέκυψαν κοντά στο εκατομμύριο οι άνεργοι.

Επιπλέον συμμαζεύουμε ότι λαθραίο μπαίνει ανεξέλεκτα από τα σύνορα μας, και έτσι δένει το γλυκό.

Για ποιάν πραγματική σταθερότητα και ανάπτυξη μιλάμε και σχεδιάζουμε;;  Όταν για νέες θέσεις εργασίας λέξη δεν ακούσαμε. Άλλωστε από πού θα προκύψουν θέσεις εργασίας, αφού όλες οι παραγωγικές τάξεις εξαφανίστηκαν.

Τώρα τελειώνουμε και με τους αγρότες, οπότε κατά τα άλλα βαδίζουμε σε σταθερό πρόγραμμα ανάπτυξης, με τις ντομάτες να τις εισάγουμε από τα Σκόπια, τα μαρούλια από το Μαρόκο, και τις πατάτες από την Νορβηγία, και ούτε καθ΄ εξής.

Και όμως η ανάπτυξη είναι κάτω από τα πόδια μας, στην Ελληνική γη, η οποία είναι  πλούσια σε κοιτάγματα ορυκτών και πετρελαίου και όχι μόνο , αρκεί να πιάσουν δουλειά τα τρυπάνια, και τότε η χώρα θα κολυμπά στα πλούτη, και εμείς οι γδαρμένοι πολίτες θα αρχίσουμε και πάλι να νοιώθουμε περήφανοι.

Αρκεί οι πολιτικοί μας να είναι παντελονάτοι,  να έχουν τσαγανό, και όχι να είναι του δόγματος yes Men !!!!

Ήλθε η ώρα να πάρουμε στα χέρια μας αυτήν που μας ανήκει την “ELLADA”, και να διώξουμε κλωτσηδόν τους οίκους ανοχής και των αναλύσεων.

Τα μπουρδέλα μας είναι πιο αξιόπιστα και καλύτερα απ΄ αυτούς τους οίκους.

Go Home!!!!!!!

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Της Δρ. Μάγδας Τσολάκη* Με την ιδιότητα της πολύτεκνης μητέρας θα ήθελα να αναφέρω βιωματικά ψήγματα από την παγκόσμια λογοτεχνία που αφορούν τη Μητέρα. Για όλους η Μητέρα, νεαρή ή ηλικιωμένη, πλούσια ή φτωχή, μορφωμένη ή ολιγογράμματη, είναι πρόσωπο ιερό,...

Aπόδημων Eλλήνων emails, ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ… Το ερώτημα είναι ποιούς (και πόσα) πλήρωσε η Ασημακόπουλου γιά να τα αποκτήσει.

Ψευτιές... Τα emails που χρησιμοποίησε η ευρωβουλευτής Ασημακόπουλου, ήταν ''φρέσκα'', δηλ. τελευταίων μηνών και όχι παλαιότερα, όπως ψευδέστατα ισχυρίζονται, η κυβέρνηση και η υπουργός Εσωτερικών.. Δύο περιπτώσεις με Ομογενείς στις ΗΠΑ -που εγγράφηκαν γιά επιστολική ψήφο τελευταία- το πιστοποιούν. Οι εκτός συνόρων,...

Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 θα διεξαχθούν δημοτικές εκλογές στην Τουρκία. Η νοθεία των εκλογών είναι δεδομένη πριν ακόμα διεξαχθούν, από την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Τουρκίας (έλεγχος ΜΜΕ κατά 95%, διώξεις πολιτικών αντιπάλων με στημένες...