Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με τον...

Συνέντευξη με τον Θεόδωρο Αθανάσαρο

webradiofenomeno.jpgview.jpgΠροσκεκλημένος στο ψηφιακό ραδιόφωνο elliniko–fenomeno.com ,ο Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης,  στην εκπομπή “Ραδιοξυπνήματα”(26/01/2010) με τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη.

Θα μας ενημερώσει για της αρμοδιότητες της  Δημοτικής Αστυνομίας , και γενικότερα σ΄αυτά που απασχολούν τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Καλημέρα Στρατηγέ μου, τι κάνουμε;;

Θεόδωρος Αθανάσαρος: Καλημέρα, είμαι πολύ καλά.

Νίκος Βάνης: Θέλω να ξεκινήσουμε κύριε Αθανάσαρε από την δήλωση σας στην απόλυτη τηλεφημερίδα elliniko-fenomeno. gr  ότι,”.. εμείς δεν μοιράζουμε κλήσεις για 20, ή 30 Ευρώ…”

 Θ. Αθανάσαρος: Δεν είναι ακριβώς το εάν μοιράζουμε κλήσεις. Το θέμα είναι άλλο. Έχουμε σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη, και καλούμεθα από μερίδες, ομάδες, συλλόγους, μεμονωμένους ανθρώπους για τα κυκλοφοριακά πράγματα της πόλης. Στο τι κάνει η Δημοτική Αστυνομία, και στο τι κάνει η Τροχαία;; Ενημερώνουμε τον κόσμο, όπως κάνουμε και αυτήν την ώρα, και πληροφορούμε όλους τους φίλους τα εξής: 

..Από τους δρόμους της πόλης μας περνούν όλη την ημέρα περίπου 100.000 αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών.

Τα μισά απ΄ αυτά θέλουν να σταματήσουν για 1-2-3-4-5 λεπτά, ή 5 ώρες, και σταματούν χωρίς να φοβηθούν τίποτα, γιατί η κλήση την οποία θα λάβουν είναι της τάξης των 10, ή 20 Ευρώ. Κατόπιν αυτού κανείς δεν αμφισβητεί ότι τα 10, ή 20 Ευρώ ότι δεν είναι λεφτά, Για μένα, δεν ξέρω για σένα είναι πολλά λεφτά.

Ν. Βάνης: Για όλους μας Στρατηγέ, είναι πολλά χρήματα.

Θ. Αθανάσαρος: Αλλά υπάρχει μια σημαντική μερίδα οδηγών οι οποίοι τα 10, ή 20 Ευρώ δεν τα υπολογίζουν. Αυτή η σημαντική λοιπόν μερίδα των οδηγών είναι και η αιτία του προβλήματος. Δηλαδή όταν παρκάρεις το αυτοκίνητο σου σε διπλή σειρά , το πρόστιμο που σου επιβάλλει ο Δημοτικός Αστυνομικός , η ο Τροχονόμος είναι 40 Ευρώ. Εάν αυτό το πληρώσει μέσα σε 10 ημέρες, το πρόστιμο είναι 20 Ευρώ.

Εάν αφήσεις το αυτοκίνητο σε ελεγχόμενη στάθμευση το πρόστιμο είναι 20 Ευρώ, εάν πληρωθεί εντός δέκα ημερών είναι 10 Ευρώ. Το 80% των παραβάσεων είναι της τάξης του 10, ή 20 Ευρώ. Μ΄ αυτόν τον τρόπο εμείς βεβαιώνουμε εκατοντάδες παραβάσεις καθημερινά, και δεν έχουμε καμιά βελτίωση στα κυκλοφοριακά πράγματα της πόλης.

Εάν το πρόστιμο ήταν πιο αυστηρό, τότε εμείς δεν θα βεβαιώναμε εκατοντάδες παραβάσεις, αλλά πάρα πολλές δεκάδες, ή εάν θέλεις ελάχιστες, γιατί ο καθένας απ΄ τους οδηγούς θα σκεπτόταν αυτό το βαρύ πρόστιμο. Και έτσι μ΄ αυτόν τον τρόπο μια αυστηρότητα ποινής σ΄ αυτούς οι οποίοι εγκαταλείπουν τα αυτοκίνητα τους, όπου τους αρέσει στο κέντρο της πόλης, και δημιουργούν χίλια όσα προβλήματα, μέρα με την μέρα θα άλλαζαν νοοτροπία.

Θα φρόντιζαν να βρουν μέρος για να αφήσουν τα αυτοκίνητα τους,μ ερχόμενοι στο κέντρο της πόλης, εάν πρέπει να έλθουν υποχρεωτικά με το ΙΧ, και δεν μπορούν να πάρουν το λεωφορείο, και βέβαια ή περιφερειακά του κέντρου, ή θα τα άφηναν μέσα στα πάρκινγκ.

Γιατί παλαιότερα έλεγαν πάρκινγκ δεν έχουμε, τώρα που έχουμε πάρκινγκ είναι ακριβά, κάθε φορά έχουμε και μια δικαιολογία.

Μ΄ αυτόν τον τρόπο λοιπόν εμείς δεν έχουμε αντίρρηση, στο εάν θέλουν να μετατρέψουν τους κεντρικούς δρόμους σε πάρκινγκ. Έτσι και υπάρξει κάποια ανακοίνωση που θα λέει ότι για μια εβδομάδα δεν θα γίνεται έλεγχος ούτε από την Δημοτική Αστυνομία, ούτε από την Τροχαία, σε πληροφορώ κύριε Βάνη, ούτε πεζοί δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Και θα πρέπει να πούμε και κάτι άλλο, ότι όταν έχει πρόβλημα ένας κεντρικός δρόμος, έχει πρόβλημα όλη η Θεσσαλονίκη. Άρα λοιπόν κάτι άλλο πρέπει να κάνουμε.

Αυτοί που μας κατηγορούν, και μας λένε ότι είμαστε Δημοτικοί εισπράκτορες, βέβαια αυτό δεν μας αγγίζει, μια τέτοια τοποθέτηση δεν περνά από μια σοβαρή κριτική.

Με το γεγονός ότι ο Δήμαρχος χωρίς να πιεστεί έδωσε 7.000 θέσεις στην καρδιά της πόλης, στους κατοίκους του κέντρου, να σταθμεύουν δωρεάν τα αυτοκίνητα τους όλο τον χρόνο, Εάν λοιπόν ο Δήμαρχος ήθελα να αυξήσει τα έσοδα του Δήμου με τις κλήσεις που κόβει η Δημοτική Αστυνομία, τότε δεν θα παραχωρούσε αυτές τις θέσεις, χωρίς καν να πιεστεί.

Όταν κάποιος ήθελε να εκμεταλλευθεί 7000 θέσεις στη καρδιά της πόλης, και μάλιστα για ένα χρόνο, τα χρήματα που θα εισέπραττε θα ήταν αρκετά για να ζήσει τα επόμενα χρόνια χωρίς να δουλεύει.

Άρα λοιπόν τάξη θέλουμε να βάλουμε στην πόλη.

Έχουμε τα εξής παραδείγματα:

Όταν οι οδηγοί μοτοσικλετών δεν φορούσαν κράνος το πρόστιμο γι΄ αυτούς ήταν 70 Ευρώ, στους 10 οδηγούς, οι 9 δεν φορούσαν κράνος, Τώρα που το πρόστιμο έγινε 350 Ευρώ, στους 10 οδηγούς οι 8 φορούν κράνος. Άρα λοιπόν η παροιμία “ο φόβος φυλάει τα έρμα”, θα είχε στην περίπτωση αυτή μια καλή εφαρμογή, ουτωσώστε να είχαμε μια καλή κυκλοφορία.

Εγώ λέω πολλές φορές, και θα το ξαναπώ και άλλη μία, όταν πριν από δύο χρόνια πήγαμε στην οδό Ιασωνίδου, μας το ζήτησαν οι κάτοικοι, διότι δεν μπορούσαν να μπουν στα σπίτια τους από τις παράνομες σταθμεύσεις, το διαπιστώσαμε άλλωστε, βεβαιώσαμε 90 παραβάσεις, εκ των οπίων οι 5 ήταν μόνο από κατοίκους της οδού Ιασωνίδου, οι 45 ήταν από το νομό Θεσσαλονίκης, και οι 40 εκτός νομού. Δηλαδή ήλθε όλη η Βόρεια Ελλάδα και έναν αμφίδρομο κεντρικό δρόμο τον έκανε πάρκινγκ.

Τώρα που γίνεται το Μετρό σοβαρότατο αυτό έργο, ο κυριότερος δρόμος της πόλης, η Εγνατία οδός είναι σχεδόν εκτός λειτουργίας. 

Βλέπουμε καθημερινά τι προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην Εγνατία οδό, και παρά ταύτα ήλθε όλη η Βόρεια Ελλάδα κα έκανε πάρκινγκ τον οδό Ιασωνίδου, ξέρει ο κόσμος που βρίσκεται η οδός.

Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, να αλλάξουμε συμπεριφορά, δεν γίνεται αλλιώς.

Να μην μας κατηγορούν λοιπόν ότι είμαστε Δημοτικοί εισπράκτορες, ανεπαρκείς κ.τ.λ,π. Εμείς με δύο λόγια δεν θέλουμε να βεβαιώνουμε πολλές παραβάσεις. Η αποστολή της Δημοτική Αστυνομίας είναι άλλη. Αλλιώς την θέλουμε την Δημοτική Αστυνομία.

Να είναι δίπλα στον πολίτη για άλλα θέματα, που συμπολίτες μας έχουν πολλά θέματα, και έχουν ανάγκη της παρουσίας της Δημοτικής Αστυνομίας. Δεν θέλουμε να είμαστε έτσι, γι΄ αυτό ασχολούμαστε και με θέματα πάρα πολλά που άπτονται πολλών δράσεων, στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς.

Ν. Βάνης: Στρατηγέ ένα άλλο πολύ πρωτοποριακό θέμα για τα Ελληνικά δεδομένα που ανέλαβε η Δημοτική Αστυνομία , είναι αυτό που έχει να κάνει με την διαπαιδαγώγηση των παιδιών στα σχολεία.

Θ. Αθανάσαρος: Μια από τις κοινωνικές δράσεις, είναι τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία. Είναι μια πενταμελής ομάδα Δημοτικών αστυνομικών οι οποίοι είναι πτυχιούχοι φιλόλογοι. Φέτος είναι η Τρίτη χρονιά που διδάσκουμε μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής σ΄ όλα τα Δημοτικά σχολεία της πόλης.

Περάσαμε απ΄ όλα τα σχολεία, περισσότερα από 40.000 παιδάκια άκουσαν τους καθηγητές. Στα σχολεία γίνεται η θεωρητική διδασκαλία, και η πρακτική εφαρμογή των διατάξεων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, και βέβαια μας ζήτησαν και πήγαμε και σε Δημοτικά σχολεία όμορων Δήμων, και δίνουμε οδηγίες σε άλλες Δημοτικές αστυνομίες. 

Προσκαλούμε εδώ τους Δημοτικούς Αστυνομικούς και τους λέμε τι μπορούν να κάνουν, να συνεργαστούν μαζί μας, ουτωσώστε πράγματι η Δημοτική Αστυνομία, όχι μόνο του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και τα άλλα παιδιά των άλλων Δήμων μπορούν να κινηθούν προς την κατεύθυνση αυτή.

Πράγματι θα πρέπει οι δράσεις μας να είναι πολιτιστικές θα έλεγα , και βέβαια να σταματήσουμε το κυνήγι των παρανόμων σταθμεύσεων , αφού προς την κατεύθυνση αυτή μας βοηθήσουν και οι συμπολίτες μας. 

Επίσης έχουμε και άλλα θέματα που ασχολούμεθα, χωρίς αποτελέσματα, όπως είναι: Οι παράνομοι μικροπωλητές, οι οποίοι είναι ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα, που καλούμεθα κάθε μέρα να λύσουμε, χωρίς να φταίμε, διότι δεν είμαστε εμείς που φέραμε αυτά τα παιδιά στην πόλη μας.

Εμείς για τα άτομα αυτά προτείναμε λύσεις. Να δημιουργηθεί ένα παζάρι εκτός κέντρου, όπου όσοι έχουν νόμιμα δικαιολογητικά παραμονής του στην Ελλάδα, για να ασκούν εκεί με εμπορικούς όρους το επάγγελμα του, και οι υπόλοιποι που είναι παράνομοι, επιτέλους γι΄ αυτούς να λάβει μέτρα η πολιτεία.

Προτείναμε λύσεις γι΄ αυτό το φαινόμενο, αυτήν την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη, με τους έγχρωμους φίλους μας, να πωλούν τα προϊόντα τους με τα σεντόνια.

Ν. Βάνης: Οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης Στρατηγέ είναι γεμάτοι από τους έγχρωμος φίλους όπως τους αποκαλείται, με απλωμένη την πραμάτεια τους, παρουσιάζοντας την πιο άσχημη εικόνα.

Θ. Αθανάσαρος: Μέσα στους κεντρικούς δρόμους, δημιουργούν και προβλήματα στην κίνηση των πεζών, και στην εμφάνιση της πόλης. Αυτή η εικόνα θα πρέπει να σταματήσει. Εμείς δεν λέμε το αντίθετο, να εργαστούν, να ζήσουν, είμαστε μαζί τους, εφόσον η παραμονή τους στην Ελλάδα είναι νόμιμοι.

Είναι τελείως άδικο να επιτίθεται ο εμπορικός σύλλογος και το εμπορικό επιμελητήριο, κατά της Δημοτικής Αστυνομίας, διότι οι μόνοι που δεν φταίμε είμαστε εμείς.

Ν. Βάνης: Ένα άλλο εξ ίσου αξιόλογο έργο, είναι αυτό του ποδηλατοδρόμου.

Θ. Αθανάσαρος: Κοιτάξτε, είναι ένα έργο το οποίο ο Δήμαρχος το ήθελε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του. Από τότε το κουβεντιάζαμε. Είναι δε αλήθεια ότι τώρα πήρε σάρκα και οστά αυτή η ιδέα. 

Ο ποδηλατόδρομος είναι αναγκαίος για την πόλη μας. Μπορεί η πόλη μας να έχει κάποιες ιδιομορφίες, δεν είναι τόσο επίπεδη. Παρά ταύτα όμως εγώ έχω να πω το εξής:

Και τα γκάλοπ που κάνουν οι συγκοινωνιολόγοι έδειξαν ότι το 90% και πλέον των κατοίκων θέλουν τον ποδηλατόδρομο. Κάθε μέρα βελτιώνεται σε κάποια σημεία, όπου έπρεπε να γίνουν παρεμβάσεις από την Δημαρχία Δημοτικών Έργων Κυκλοφορίας, γιατί οι μελετητές ενδεχομένως να έχουν κάνει και κάποια λαθάκια.

Κάθε μέρα ο ποδηλατόδρομος χρησιμοποιείται από περισσότερους χρήστες. Εμείς στείλαμε πρώτοι το μήνυμα. Δημιουργήσαμε μια ομάδα 10 Δημοτικών Αστυνομικών με ποδήλατα οι οποίοι ελέγχουν όλον τον ποδηλατόδρομο, όλο το 24ωρο.

Ήμουνα για τρεις ημέρες στην Κεντρική Ευρώπη, εκεί οι ποδηλάτες έχουν την πρώτη προτεραιότητα, σε δεύτερη μοίρα είναι το τραμ, τρίτη θέση έχουν οι πεζοί, και τέταρτη το ΙΧ αυτοκίνητο. Οι άνθρωποι είναι πολλά χρόνια μπροστά από εμάς.

Και εμείς έχουμε μια μερίδα ανθρώπων οι οποίοι μόνιμα διαμαρτύρονται. Επίσης άκουσα σε κάποιο ραδιόφωνο από κάποιον να λέει ότι χάθηκαν θέσεις στάθμευσης. Αυτό είναι πέρα για πέρα λάθος, γιατί όπου έγινε ο ποδηλατόδρομος, στο οδόστρωμα υπήρχε πινακίδα Ρ40, που σημαίνει ότι απαγορεύεται η στάθμευση.

Όποιοι λοιπόν σταθμεύουν και τώρα δεν μπορούν, παράνομα σταθμεύουν. Η Δημοτική Αστυνομία και η τροχαία μπορεί να πάει να τους πάρει τις πινακίδες.

Κάτι καλό που γίνεται ας το στηρίξουμε όλοι. Μακάρι οι κάτοικοι του κέντρου να κινούνται με το ποδήλατο, και θα δείτε ότι την άνοιξη, θα υπάρξουν πολλοί χρήστες του ποδηλάτου. Εμείς θα στηρίξουμε τον ποδηλατόδρομο, είναι απαίτηση του συνόλου των κατοίκων της πόλης, και εν πάσει περιπτώσει να κάνουμε κάτι διαφορετικό, απ΄ ότι κάναμε μέχρι τώρα.

Να μην μείνουμε στα ίδια, και να μην γκρινιάζουμε πολύ. Όλα τα μέτρα έχουν και αρκετούς πολέμιους. Ότι κι αν κάνεις, κάποιοι θα το πολεμήσουν. Πρέπει όμως να δούμε αυτό το έργο, το θέλουν οι πολλοί;; Συμφέρει στους πολλούς, για το καλό της πόλης, και των πολιτών;;

Ν. Βάνης: Στις αρχές Στρατηγέ ορισμένοι καταλάμβαναν το χώρο του ποδηλατοδρόμου με τα αυτοκίνητα τους, αλλά απ΄ ότι βλέπω τώρα άρχισαν να συμμορφώνονται, δηλαδή θέλω να πω ότι έχει περάσει στον κόσμο.

Θ. Αθανάσαρος: Αυτό είναι πολύ θετικό. Είναι ένας τρόπος κύριε Βάνη να απαλλαγεί το κέντρο από τα αυτοκίνητα. Δεν μπορούμε να κάνουμε όλοι τις δουλειές μας με το αυτοκίνητο. Αυτό δεν είναι δυνατόν, κάτι θα πρέπει να κάνουμε για να ελευθερώσουμε το κέντρο, και τους δρόμους.

Τότε όταν θα έχουμε καλή κυκλοφορία θα αναπτυχθεί και το κέντρο. Θα υπάρξει καλύτερη δραστηριότητα, καθώς και τα εμπορικά καταστήματα θα δουλέψουν καλύτερα, τα οφέλη θα είναι πάρα πολλά, εάν το κέντρο απαλλαγεί από την πληθώρα τον αυτοκινήτων, και ιδιαίτερα αυτών που σταθμεύουν παράνομα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπως είπα και προηγουμένως.

Ν. Βάνης: Στρατηγέ θέλω να μιλήσουμε και για εγκληματικότητα που μαστίζει την πόλη μας. Στην πλατεία Αριστοτέλους μαζεύονται πολλά κακοποιά στοιχεία.

Θ. Αθανάσαρος: Εμείς όπου μπορούμε παρεμβαίνουμε, Πέρυσι είχαμε περισσότερες από 40 συλλήψεις εάν θέλετε ανθρώπων, οι οποίοι είχαν επιδοθεί σε μικροκλοπές, γυναίκες κατά κανόνα των όμορων κρατών. Συνελήφθησαν τα άτομα αυτά και πήγαν στην Αστυνομία.

Κάποιες άλλες παραβατικές συμπεριφορές, που δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, αναφέρονται γραπτά, ή προφορικά και στα τμήματα ασφαλείας. Κάνουμε μια προσπάθεια, είναι όμως αλήθεια ότι η εγκληματικότητα έχει πάρει ένα δρόμο πολύ ανησυχητικό.

Και εμείς οι πολίτες ας παίρνουμε κάποια μέτρα για τον εαυτό μας, διότι δεν είναι δυνατόν, να μας παίρνουν το κινητό τηλέφωνο στην καφετερία που πίνουμε τον καφέ μας. Εκεί να δείξουμε κάποια προσοχή.

Εγώ είμαι και πρόεδρος του Συμβουλίου Πρόβλεψης Εγκληματικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Αυτό το ενδεκαμελές συμβούλιο δραστηριοποιείται στην μικρομεσαία εγκληματικότητα. Αποτελείται από επιστήμονες και λειτουργούς τη πόλης μας, που έχουν σχέση με την εγκληματικότητα. Συνεδριάζουμε μια φορά τον μήνα. Πηγαίνουμε στα διαμερίσματα του Δήμου, που καταγράφονται οι απόψεις των Διαμερισματικών Συμβούλων, και βέβαια ενημερώνουμε και τις καθ΄ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, σε κάποια θέματα που πρέπει να επιληφθούν.

Φερ΄ ειπείν ελλιπής φωτισμός, σπασμένα παγκάκια, κ.λ.π. Οι υπηρεσίες του Δήμου θα κάνουν τις παρεμβάσεις τους, και όπου πρέπει να ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία, και τα τμήματα Ασφαλείας, τους στέλνουμε έγγραφα.

Γίνονται κάποιες κινήσεις και στον τομέα αυτόν. Εν πάσει περιπτώσει προσπαθούμε για το καλύτερο, αλλά και οι συμπολίτες μας και μέτρα τέτοια πρέπει να παίρνουν για τα σπίτια τους όταν απουσιάζουν, αλλά και όταν κατεβαίνουν στο κέντρο της πόλης να προσέχουν που θα έχουν τα χρήματα τους. Στα καταστήματα που μπαίνουν, πρέπει να παίρνουν μέτρα, και πώς να κινούνται στα κεντρικά πεζοδρόμια. Και να μην τα αφήνουμε όλα στην τύχη τους, τότε θα στεναχωρεθούμε, γιατί τα κακοποιά στοιχεία έχουν πεντακόσια μάτια, και δεν ξέρω πόσα χέρια.

Ν. Βάνης: Στρατηγέ το κομψοτέχνημα της πόλης μας είναι το νέο Δημαρχιακό μέγαρο, το οποίο φυσικά επωμίστηκε εξ ολοκλήρου ο Δήμαρχος.

Θ. Αθανάσαρος: Το νέο μέγαρο είναι ένα κόσμημα για την πόλη μας, το οποίο θαυμάζουν πολλοί. Υπάρχει όμως και μια μερίδα ανθρώπων, οι οποίοι λένε ότι θα μπορούσε να ήταν κάπως διαφορετικό, ή να μην ήταν εκεί. Εμείς δεν μένουμε σ΄ αυτά. Μακάρι και άλλα τέτοια έργα να γίνονταν στην πόλη μας.

Όπως άλλωστε πολέμησαν και το έργο της ανάπλασης της παραλίας, παρά ταύτα και αυτό το έργο είχε εχθρούς, και βέβαια δεν έχουμε και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να προχωρήσουμε και στην κατασκευή των άλλων 8 θεματικών πάρκων. Ο Δήμος όμως θα το προχωρήσει από εκεί που σταματήσαμε και μέχρι τον Λευκό Πύργο. Ίσως κάνουμε μια παραλία την οποία πραγματικά θα θαυμάζουν οι πολλοί.  

Οι λίγοι πολέμιοι των έργων πάντα θα υπάρχουν. Κάποιοι βγάζουν προς τα έξω μια κακομοιριά. Μπορεί κάποιοι να καταθέσουν στοιχεία τα οποία αξίζουν προσοχής. Η άποψη που κατέθεσε ένας Δημοτικός σύμβουλος για την ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους, ήταν πως θα έχουμε ένα συντριβάνι που όταν δεν λειτουργεί, θα υποβαθμιζόταν, και ο κόσμος θα περπατούσε από πάνω. Όταν όμως λειτουργούσε οι καθήμενοι στα παρακείμενα καφέ, δεν θα μπορούσαν να δουν τον Όλυμπο.

Εάν ακούμε τέτοια λόγια και μάλιστα από Συμβούλους δεν πρόκειται η πόλη να δει έργα. Εμείς τα προσπερνάμε όμως αυτά, γιατί έχουμε έναν Δήμαρχο ο οποίος έχει θέληση. Υπάρχουν βέβαια και Δημοτικοί Σύμβουλοι άλλων παρατάξεων, οι οποίοι πράγματι μας στηρίζουν. Αλλά πράγματι τέτοιες αντίθετες φωνές θα τις ακούμε πάντα.

Ν. Βάνης: Στρατηγέ αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Δήμαρχο ο υποστήριξε με όλες τις δυνάμεις του, στο να γίνει το Δημαρχιακό μέγαρο.

Θ. Αθανάσαρος: Δεν είναι μόνο αυτό, είναι πάρα πολλά έργα που έχει κάνει ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς εκτιμούν το έργο του Δημάρχου στο σύνολο τους, και βέβαια με χαμηλούς τόνους ενδεχομένως να μην το προβάλλαμε όπως θα έπρεπε. Οι περισσότεροι όμως συμπολίτες μας το γνωρίζουν, και μας τιμούν με την ψήφο τους.

Ν. Βάνης: Στρατηγέ μου ήλθε μια ενημέρωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης καταστημάτων αναψυχής, καφετέριες, ότι συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο και κατέθεσαν τις απόψεις τους στο πως θα γίνει πιο όμορφη η πλατεία Αριστοτέλους, καθώς επίσης και για το θέμα των ομπρελών. Λένε δε ότι εάν ο Δήμος δεν έχει λεφτά να αναλάβει ο σύλλογος την χρηματοδότηση.

Θ. Αθανάσαρος: Προηγουμένως μου φαίνεται ότι έθιξα το θέμα, γιατί πριν από 1-2 χρόνια είχαμε και έτοιμα τα χρήματα, για να γίνει η ανάπλαση της πλατείας, και να μπουν σε τάξη ορισμένα πράγματα. Έχουμε την ομορφότερη πλατεία των Βαλκανίων, και τον ωραιότερο άξονα, αλλά πάνω σ΄ αυτό ασελγούν κάποιοι οι οποίοι θέλουν να λύσουν τα δικά τους θέματα , όπως γίνεται και σε άλλες περιπτώσεις, αδιαφορώντας εάν λύνοντας τα δικά τους θέματα, προσβάλλουν τους συμπολίτες, και βέβαια και την εικόνα της πόλης.

Τον τελευταίο καιρό πράγματι υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που δεν συμμορφώνονται εύκολα, και εμείς εδώ στην Δημοτική Αστυνομία έχουμε κρούσματα. Κατ΄ αρχήν έχουμε επιθέσεις από τους έγχρωμους φίλους μας, οι οποίοι παράνομα πωλούν τα εμπορεύματα τους.

Έχουμε επιθέσεις και από ανθρώπους οι οποίοι αφήνουν τα αυτοκίνητα τους πάνω στις ράμπες των αναπήρων, και επιτίθενται εναντίον των Δημοτικών Αστυνομικών. Είναι αλήθεια κάπου λίγο χαλάσαμε την συμπεριφορά μας. Εμείς θα κάνουμε αυτά που έχει ανάγκη η πόλη, και οι πολλοί. Θα έχουμε βέβαια την συμπαράσταση των πολλών.

Ήδη κάθε μέρα η Δημοτική Αστυνομία καθιερώνεται στην συνείδηση των πολιτών, μια υπηρεσία που η ύπαρξη της ήταν αναγκαία για την πόλη. Κύριε Βάνη νομίζω ας κλείσουμε εδώ, ίσως κουράσαμε τον κόσμο.

Ν. Βάνης: Στρατηγέ βλέπω ότι στο ψηφιακό μας κέντρο μας παρακολουθούν πάνω από 600 άτομα από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, και τον υπόλοιπο κόσμο.

Θέλω λοιπόν να σας ευχαριστήσω για την πλήρη ενημέρωση σας. Σας εύχομαι πάντα υγεία, καλημέρα σας.

Θ. Αθανάσαρος: Πολλά έχουμε να πούμε για την πόλη, και την δράση της Δημοτικής Αστυνομίας. Ζητούμε την συμπαράσταση του κόσμου. Χωρία αυτόν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, μάλλον οι επιτυχίες μας θα είναι περιορισμένες.

Θέλουμε την βοήθεια του κόσμου, και εάν σκύψουν στα προβλήματα της πόλης, ο καθένας από τον τομέα του, πραγματικά η πόλη αυτή θα αποκτήσει άλλη όψη. Θα γίνει καλύτερη, αλλά οπωσδήποτε όμως η συμμετοχή του κόσμου σ΄ όλα τα προβλήματα, είναι αναγκαία.

Και εγώ κύριε Βάνη σας ευχαριστώ, καλή σας μέρα.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μητσοτάκης, ΗΠΑ… ‘Ασχημες εξελίξεις

''Ξαφνιάστηκαν'' στην Ελλάδα γιά την μη αποστολή πρόσκλησης από τον πρόεδρο ΗΠΑ, στον πρωθυπουργό, γιά να παραυρεθεί στην ετεροχρονισμένη εκδήλωση γιά 25 Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, στις 4 Απριλίου '24. Την ''σίγουρη'' επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην...

Επισκέψεις -γιά πρώτη φορά-πρόεδρου Δημοκρατίας Ελλάδας (Κατερίνας Σακελλαρόπουλου), σε Ουρουγουάη και Χιλή .

Ιστορικές επισκέψεις -γιά πρώτη φορά- πρόεδρου Δημοκρατίας Ελλάδας (Κατερίνας Σακελλαρόπουλου), σε Ουρουγουάη και Χιλή (22-25 Απρ. '24), αλλά τα κατηγορία 107 (πάτος) ΜΜΕ Αθήνας, ούτε λέξη... Η τελετή υποδοχής της, στο Σαντιάγκο (Χιλή), από τον πρόεδρο Γκαμπριέλ Μπόριτς (η σύζυγός του Ιρίνα Καραμάνος, είναι...