Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη του Ιατρού-χειρούργου,...

Συνέντευξη του Ιατρού-χειρούργου, Δημήτρη Αντωνίου

d-antoniou.bmpwebradiofenomeno.jpg

 Να ένας Έλληνας που αξιοποιεί πλήρως τα δημοκρατικά και συνταγματικά του δικαιώματα ως απλός ευσυνείδητος πολίτης.

Ο Δημήτρης Αντωνίου είναι ο άνθρωπος που είχε το σθένος και την τόλμη, κάτι που δεν θα μπορούσε να κάνει ο καθένας από εμάς, ούτε ακόμα άνθρωποι των γραμμάτων και των επιστημών, με φωτεινή εξαίρεση τον ίδιο, στο να καταθέσει μήνυση κατά τον βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), για εσχάτη προδοσία κατά της Ελλάδος, ενώπιον του εισαγγελέως Πρωτοδικών Χαλκίδος, αναφορά ενώπιον του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

ο Dr Δημήτρης Αντωνίου  κατοίκος Χαλκίδος μίλησε στο ψηφιακό ραδιόφωνο elliniko-fenomeno.com, στη εκπομπή “Ραδιοξυπνήματα” (21/06/2010), με τον Δημοσιογράφο Νίκο Βάνη, για την μήνυση που κατέθεσε ,μια είδηση που πέρασε στα ψηλά γράμματα.

Νίκος Βάνης: Καλημέρα κύριε Αντωνίου, καλύτερα να μιλάμε όμως στον ενικό. Θέλω να σας συγχαρώ γι΄ αυτό σας το τόλμημα, που μόνο ένας Έλληνας πατριώτης μπορούσε να κάνει, δυστυχώς λίγοι έχουν τα κότσια.

Δημήτρης Αντωνίου: Καλή σας μέρα, αυτό που έκανα δεν είναι τόλμη, αλλά χρέος του κάθε Έλληνα πολίτη. Τι να σας πω με το μνημόνιο που υπέγραψαν, μιλάμε με πολιτικούς όρους. 

Δεχθήκανε να ζήσουν ως πολιτικά κατοικίδια, δηλαδή χωρίς ελευθερία.

Πρόσεξε εάν του ανθρώπου του αφαιρέσεις την ελευθερία βούλησης, τι μένει στον άνθρωπο, το ζωώδες μέρος.

Ν. Βάνης: Πολύ σωστά μας το λέτε

Δ. Αντωνίου: Μόνο ο Ελεύθερος άνθρωπος μπορεί να προχωρήσει, και να βιώσει. Αυτό που λέμε ανθρώπινες αξίες, δηλαδή τομή, υπερηφάνεια, ηθικές, πολιτικές, και θρησκευτικές αξίες. Μόνο ο ελεύθερος άνθρωπος μπορεί να θέσει αυτά αυτοβούλως , και να τα βιώσει κιόλας.

Αυτοί λοιπόν εδώ υπέγραψαν εκούσια να σκλαβωθούν στους ξένους. Ξέρετε με ποιο αντίτιμο;; Μόνο ένα κόκαλο εξουσίας. Θα μου επιτρέψεις να ακούσεις και εσύ, που το ξέρεις, αλλά ο κοσμος, να ακούσει μόνο έναν όρο της σύμβασης αυτής. Και να μου πει όλος ο κόσμος εάν αυτό δεν συνιστά Εθνική προδοσία.

Άκουσε Νίκο, ο όρος λοιπόν του άρθρου 14 της σύμβασης αυτής, λέει πως ούτε ο δανειολήπτης, δηλαδή η Ελλάδα, ούτε τα περιουσιακά στοιχεία έχουν ασυλία, λόγω Εθνικής κυριαρχίας, σε περίπτωση αναγκαστικής κατάσχεσης, κατά την διάρκεια και την εφαρμογή της σύμβασης αυτής, Το άκουσες;;

Ν. Βάνης: Το άκουσα.

Δ. Αντωνίου: Δηλαδή με λίγα λόγια, δίνουμε το δικαίωμα στους βαρβάρους, να έλθουν εδώ, και να πουν σας κατάσχουμε τον Παρθενώνα, όπως σας το λέω, δεν είναι υπερβολές, του Δελφούς, την Βεργίνα, Την Κνωσό, την Ολυμπία.

Ν. Βάνης: Να πούμε και την Επίδαυρο.

Δ. Αντωνίου: Εμείς εάν το πούμε αυτό, δεν μπορούμε να αντιτάξουμε αντίρρηση, ότι έχουμε Εθνική κυριαρχία πάνω σ΄ αυτούς τους ιερούς χώρους, επομένως αυτά έχουν ασυλία ως προς την κατάσχεση. Το γράφει εδώ μέσα δεν έχουν ασυλία αυτοί οι χώροι, τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδος, λόγω Εθνικής κυριαρχίας, πράγματα ανατριχιαστικά.

Ειλικρινά αναγκάζει τον κόσμο, όπως και μένα να ανατρέξουμε Νίκο στην συνθηκολόγηση Τσολάκογλου.

Ν. Βάνης: Σωστά , τότε με τους Γερμανούς στην κατοχή.

Δ. Αντωνίου: Το 1941 την έχω μπροστά μου, εάν σας την διαβάσω, δεν γράφει πουθενά κάτι τέτοιο. Τι είναι αυτές οι στιγμές που ζούμε;; Αυτό λοιπόν Νίκο υπέγραψαν οι 175 βουλευτές, μαζί με τον πρωθυπουργό, και ας μην γελιόμαστε και οι άλλοι να ήταν τα ίδια θα υπέγραφαν.

Ν. Βάνης: Έχετε απόλυτο δίκιο.

Δ. Αντωνίου: Έχουμε και το πιο τραγικό απ΄ όλα.

Ν. Βάνης: Δημήτρη, εδώ θέλω να σε διακόψω για να σου πω το εξής: χθες εδώ στην Θεσ/νίκη διεξήχθει το 1η Διαβαλκανική διάσκεψη των Δικηγορικών Συλλόγων συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου των Αθηνών κύριος Δ. Παξινός, με τον οποίον θα πρέπει να έλθετε σε επικοινωνία, είπε ότι δεν ήξεραν τι υπέγραψαν, το περίφημο αυτό μνημόνιο, οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός ο ίδιος.

Το επιβεβαίωσε δε και ο κύριος Δημήτραινας Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Διότι τώρα που ήλθαν οι ελεγκτές στην Αθήνα, περνώντας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, και όταν τους ρώτησαν τον Ολλανδό γιατί μας κόβεται τις παραστάσεις στα συμβόλαια, ο ίδιος δεν ήξερε καν να απαντήσει. Αυτό σημαίνει πως ούτε οι μεν, αλλά ούτε και οι δεν, δεν ήξεραν τι υπέγραφα, μάλλον μόνο οι τραπεζίτες το γνώριζαν.

Δ. Αντωνίου : Άκουσε Νίκο ,αυτό είναι μια δικαιολογία, για να τους απαλλάξουμε λόγω βλακείας. Διότι αυτό που σου διάβασα είναι ένα άρθρο που υπεγράφη στην σύμβαση από την Ελληνική Κυβέρνηση και τους βαρβάρους, αλλά στο ίδιο άρθρο εμπεριέχεται στην  γνωμάτευση, πρόσεξε τώρα, του νομικού συμβούλου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, και του Υπουργείου Οικονομικών.  

Δηλαδή το νομικό συμβούλιο του κράτους έβγαλε αυτόν τον όρο, έχω την έκθεση μπροστά μου, και λέει ότι ο όρος είναι αποδεκτός από το Ελληνικό δίκαιο, για όνομα του θεού.

Ο κύριος Παξινός να αφήσει αυτές τις υποκρισίες. Αντί να είχε κάνει αυτός την μήνυση την δική μου, ο Δικηγορικός σύλλογος Αθηνών, μαζί με τον Δικηγορικό σύλλογο Θεσ/νίκης, θα έπρεπε να το κάνουν αυτοί, πριν το κάνω εγώ μόνος μου, σαν θεσμικά όργανα. Να μην βγαίνουν λοιπόν έξω και παραμυθιάζουν τον κόσμο, και το παίζουν αγνές παρθένες, και ότι δεν το ήξεραν.

Αν δεν το ήξεραν αυτό, το καλό θα είναι, να σηκωθούν αύριο το πρωί να φύγουν, και να πάνε να φυλάξουν πρόβατα, διότι γι΄ αυτό μόνο είναι άξιοι. Τα πάντα Νίκο έχουν ισοπεδωθεί. Η χώρα έχει γίνει ένα απέραντο νεκροταφείο, ένα νεκροταφείο αξιών. Που είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας;;

Ν. Βάνης: Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μιλά καθόλου

Δ. Αντωνίου: Όχι μόνο δεν μιλά, αλλά υπογράφει και τα προεδρικά διατάγματα, για την εφαρμογή αυτής της σύμβασης.

Ν. Βάνης: Αυτής της κατάπτυστης σύμβασης, που δεν θα υπέγραφαν ούτε οι Μάου – Μάου.

Δ. Αντωνίου: Έχουν υπογράψει να ζουν με τις αλυσίδες του ταμείου. Τους βλέπεις να μπαίνουν μέσα αυτοί οι βάρβαροι στα Υπουργεία. Καλά ρε Νίκο να το πω απλά, δηλαδή ποιος άνδρας το δέχεται, μέχρι στιγμής ο λαός, με λαϊκές εξουσίες. Να κάθεται ένας άνδρας μέσα σε ένα γραφείο, και να έρχονται οι βάρβαροι, που δεν τους ξέρουμε, ούτε μας ξέρουν τους όρους, το πώς θα γεράσεις εσύ, και τα παιδιά σου.

Πρόσεξε καθορίζουν την ποιότητα της ζωής μας, με ποιο δικαίωμα;; Όλα αυτά γίνονται , για να αποποιηθούν τις πολιτικές ευθύνες, το πολιτικό κόστος, και να πουν ότι αυτοί μας το επέβαλλαν. Αυτές είναι μοναδικές στιγμές που ζούμε. Αυτήν την μήνυση, την έχει διαβάσει βέβαια.

Ν. Βάνης: Την έχω διαβάσει. Θα σου πω κάτι Δημήτρη, στην τηλεφημερίδα www.elliniko-fenomeno.gr θα την διαβάσει όλος ο κόσμος. Μιλάμε ότι μας διαβάζουν πάρα πολλοί, να ξέρεις ότι έχουμε πάνω από 1.500.000 επισκέπτες τον μήνα, απ΄ όλον τον κόσμο, αλλά και από την Ελλάδα. Επίσης μας διαβάζουν όλοι οι Υπουργοί, όπως μας διάβαζαν και στο παρελθόν.

Δ. Αντωνίου: Ευχαριστώ πάρα πολύ. Απόψε θα μιλήσω σε ένα μεγάλο κανάλι της ομογένειας, στο Τορόντο του Καναδά. Αύριο το βράδυ θα πάω στην Αθήνα, να μιλήσω στο Blow Skai, έναν τηλεοπτικό σταθμό που δεν είναι πανελλαδικής εμβέλειας . Βέβαια το σύστημα περιλαμβάνει και όλα τα κανάλια.

Ν. Βάνης: Είναι σάπιο όλο το σύστημα. Υπάρχει η δικτατορία των καναλαρχών.

Δ. Αντωνίου: Θα το πω ευθαρσώς να το ακούσει όλος ο κόσμος. Άκουσα μια από τις πιο προδοτικές εκπομπές στην Ελληνική τηλεόραση προχθές, με τον Νίκο Χατζηνικολάου που είχε καλέσει τον Θόδωρο Πάγκαλο. Ο Πάγκαλος είναι ο άνθρωπος που έκανε την τρίτη προδοσία.

Ν. Βάνης: Αυτός ο άνθρωπος Δημήτρη έπρεπε να καθίσει στο σκαμνί. Μετά τον Αμπουλάχ Οτσαλάν έπρεπε να τον βάλουν μέσα.

Δ. Αντωνίου: Είναι η τρίτη προδοσία, μια με τα Ίμια, μια με τον Οτσαλάν, και μία τώρα. Και εκθείαζε λοιπόν ο Πάγκαλος το ΔΝΤ, το πόσο καλό είναι, και πόσα ευεργετήματα έφερε στην Ελλάδα. Έλεγε λοιπόν με μια απίστευτη αλαζονεία ότι θα πρέπει ο Ελληνικός λαός να μας πει κα ευχαριστώ, που κάναμε αυτήν την σύμβαση.

Ν. Βάνης: Μπράβο του να μην τον χάσουμε.

Δ. Αντωνίου: Ο άλλος δε ο ιέρακας, ο αρχιερέας της τιμιότητας, της ανεξαρτησίας του έλεγε ότι έχετε δίκιο, ο Ελληνικός λαός πράγματι θα είναι ευγνώμων.

Ν. Βάνης: Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει αρχές.

Δ. Αντωνίου: Εγώ θέλω να κάνω μια παράκληση στον κόσμο, αυτό μου έχουν πει εισαγγελείς που μου πήραν τηλέφωνο, αλλά και καθηγητές Πανεπιστημίου, εκτός από τα συγχαρητήρια που μου έδωσαν.

Ν. Βάνης: Αυτό ήθελα να σας πω, οι καθηγητές ασχολήθηκαν μ΄ αυτό το θέμα.

Δ. Αντωνίου: Όχι βέβαια, γι΄ αυτό σας λέω ότι είναι όλα ισοπεδωμένα, η Ακαδημία, τα Πανεπιστήμια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Βουλή, γι΄ αυτό και είπα ότι είμαστε ένα νεκροταφείο. Ερείπια είμαστε. Αυτοί είναι μόνο να παίρνουν και να λένε μπράβο Αντωνίου.

Ν. Βάνης: Το κείμενο σου Δημήτρη είναι αναρτημένο στην τηλεφημερίδα μας από τις πρώτες πρωϊνές ώρες, και σε πληροφορώ ότι μου έχει πάρει πολύς κόσμος.

Δ. Αντωνίου: Μα το ξέρω, αλλά εγώ δεν έχω κανένα ψώνιο, έχω μια τεράστια επιστημονική καριέρα, και πορεία.

Ν. Βάνης: Και ένα άλλο μου λέει εδώ η συνεργάτιδα μου, ότι απαγόρευσες στο Αμερικανικό Κολέγιο να παίρνουν κείμενα, μπράβο σου.

Δ. Αντωνίου: Έχω πέντε πτυχία, διαφορετικών επιστημών, μαθηματικά, φιλοσοφία στην Οξφόρδη, Βασιλικό κολέγιο των χειρουργών στην Αγγλία, δύο διδακτορικά. Είμαι χειρούργος, έχω σπουδάσει αισθητική τέχνη. Τώρα όμως δεν μπήκα στην πολιτική, άλλα δεν μπορώ άλλο αυτόν τον εξευτελισμό.

Ν. Βάνης: Αυτήν την δικτατορία λέω εγώ. Πρόσφατα βγήκε στο ραδιόφωνο ένα δικηγόρος, επί χρόνια γραμματεύς του δικηγορικού συλλόγου, προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ, που μας είπε ότι αυτά δεν τα έκανε ούτε ο Μεταξάς, αλλά ούτε και η χούντα των συνταγματαρχών.

Δ. Αντωνίου: Ακριβώς, άκουσε Νίκο, μια κα αναφέρθηκες στο Μεταξά, έχω το λόγο του, όλα αυτά τα έχω μαζέψει, και τα έχω πάει στον εισαγγελέα. Δύο μέρες λοιπόν πριν κηρυχθεί ο πόλεμος της Ελλάδος με τους Ιταλούς, το έχω δημοσιεύσει και στην Καθημερινή.  

Λέει στους αξιωματικούς του “κύριοι η Βουλγαρία και η Γερμανία μας ζήτησαν να απλώσουμε τα δύο χέρια ως επαίτες, για να ζητήσουμε συνθηκολόγηση απ΄ αυτούς. Το θέλετε αυτό;; Και οι αξιωματικοί ομόφωνα απάντησαν “Όχι βέβαια” “Εύγε τους λέει ο Μεταξάς, από αύριο έχουμε πόλεμο, και να θυμάστε το εξής: Εάν απλώναμε τα δύο χέρια σε Γερμανία και Βουλγαρία την επόμενη θα μας έκοβαν και τα δύο πόδια. Υπάρχει καμιά διαφορά απ΄ αυτό που γίνεται τώρα;;

Ν. Βάνης: Καμιά διαφορά δεν υπάρχει, διότι και σήμερα φίλτατε Δημήτρη στην μέση είναι οι Γερμανοί.

Δ. Αντωνίου: Τότε μας κατέστησαν με τα όπλα, και γίναμε δούλοι αναγκαστικά, σκλαβωμένοι αναγκαστικά. Δεν υπάρχει όμως μεγαλύτερη ντροπή από το να πάμε μόνοι μας να δώσουμε τα κλειδιά της αξιοπρέπειας στους ξένους. Δεν αναφέρομαι σε νομικά θέματα, γιατί αυτά τα έχω εξαντλήσει στην μήνυση μου. Μιλάμε τώρα για το πως νοιώθει η ψυχή του λαού;;

Ν. Βάνης: Εδώ στην Θεσ/νίκη Δημήτρη μου ο κόσμος και η νεολαία βράζει. Το Σεπτέμβριο θα ξεσπάσει μεγάλη μπόρα.

Δ. Αντωνίου: Νίκο σ΄ ευχαριστώ πάρα πολύ που μου λες εμένα γενναίο, αλλά εσύ είσαι πιο γενναίος, διότι έχω υποστήριξη από επαρχιακά κανάλια και σταθμούς, και όχι απ΄ αυτούς των Αθηνών, που είναι χρεωμένοι μέχρι τον λαιμό, το ξέρεις άλλωστε, Πρώτα δεν έχουν άδειες λειτουργίας.

Ν. Βάνης: Μα είναι όμηροι, της εκάστοτε κυβέρνησης.

Δ. Αντωνίου: Γι΄ αυτό λοιπόν δεν θα πρέπει ο λαός να παρασύρεται απ΄ αυτούς. Αυτά τα κανάλια είναι προδοτικά. Θα σου πω κάτι που αφορά εσάς τοπικά. Άκουσα αυτήν την θλιβερή προσωπικότητα που λέγεται Ψωμιάδης σήμερα το πρωί, εγώ τον αγαπούσα και τον σεβόμουν.

Ν. Βάνης: Γιατρέ μου σε διακόπτω, εγώ τον είχα στηρίξει πριν γίνει ακόμα βουλευτής, και διαπληκτιστήκαμε τώρα που είναι νομάρχης, γιατί έκοψε τα λεωφορεία των παιδιών με σύνδρομο Ντάουν για την μεταφορά του στο σχολεία. Τα χρήματα αυτά είχαν δοθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά τα κρατούσε η περιφέρεια, για να κάνουν πολιτική συντεχνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τον Ψωμιάδη. Όλα αυτά τα έχω γράψει στην τηλεφημερίδα, και δεν τόλμησε να με διαψεύσει, γιατί ήταν αλήθεια.

Δ. Αντωνίου: Αυτός το έπαιζε ανεξάρτητος, ελεύθερος, και τον άκουσα σήμερα και ανατρίχιασα, να αποκαλεί τον Α. Σαμαρά , τον αρχηγό μας, με μια υποτέλεια απερίγραπτη, και δεύτερον άρχισε να εκθειάζει τον Τσοχατζόπουλο.

Ν. Βάνης: Ο κύριος αυτός γλείφει και τον Γιώργο Παπαδρέου.

Δ. Αντωνίου: Σ΄ αυτό το ναρκωτικό που λέγεται πολιτική εξουσία, τα θυσιάζουν όλα, τιμή, αξιοπρέπεια, περηφάνεια, αλλά δεν ξέρουν όμως ότι η αξία του πολιτικού είναι δοτή, δεν την έχει μέσα του, την δίνει ο κόσμος. Ρωτώ λοιπόν εσένα και τους ακροατές σου, ποιο σεβασμό και ποια τιμή εμείς αποτίουμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;;

Άσε τους βουλευτές τους έχουμε απαξιώσει όλοι. Λοιπόν αυτόν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Ελληνικός λαός τον αγκάλιασε, ξέχασε το πολιτικό του παρελθόν, που δεν ήταν και αψεγάδιαστο, εδώ που τα λέμε, έτσι δεν είναι;; Το Αγιοποιήσαμε και ήλθε τώρα να μας προδώσει και αυτός.

Ν. Βάνης: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι δεν μπορώ να μην υπογράψω, δηλαδή αυτό είναι ντροπή.

Δ. Αντωνίου: Ναι, πήγε χθες στον Λοβέρδο και τον δικαιολογούσε. Ένα πράγμα πρακτικό θέλω να πεις στους ακροατές, έχουν μαζευτεί μέσω του διαδικτύου 900 υπογραφές, και θα πάνε αύριο ομαδικά με ένα πληρεξούσιο δικηγόρο από τον Βόλο, να καταθέσουν πολιτική αγωγή στη μήνυση μου.

Μπορεί να γίνει αυτό και στην Θεσ/νίκη, με μια απλή αίτηση στον εισαγγελέα, λένε ότι θέλουμε να γίνουμε πολιτική αγωγή στην μήνυση που κατέθεσε ο Δημήτρης Αντωνίου, για εσχάτη προδοσία των βουλευτών. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε ένας που κάνει αίτηση γίνεται μέλος. Εσείς που έχετε την δυνατότητα της ενημέρωσης, δώστε αυτήν την ευκαιρία, για να ξεσηκώσουμε τον κόσμο.

Ν. Βάνης: Βεβαίως, Δημήτρη από μένα χωρίς καν να σε γνωρίζω, και χωρίς επίσης να πάρω την άδεια σου, δημοσίευσα την μήνυση στην τηλεφημερίδα elliniko-fenomeno.gr

Δ. Αντωνίου: Καλά έκανες, εγώ την μήνυση την έκανα δημόσια, για όλον τον κόσμο.

Ν. Βάνης: Και αυτό που ζητάτε να καταθέσει ο καθένας μήνυση επάνω στο δικό σας εδάφιο;;

Δ. Αντωνίου: Δεν χρειάζεται να ξαναγράψει τα ίδια πάλι, παρά μόνο μια απλή αίτηση, στην οποία να λέει ότι γίνομαι πολιτική αγωγή, και ταυτόχρονα αναγνωρίζεται ως συν μηνυτής.

Ν. Βάνης: Το μνημόνιο φίλε μου Δημήτρη όπως ανέφερε ο κύριος Παξινός είναι 110.000 σελίδες.

Δ. Αντωνίου: Είναι ψέμα, το έχω εδώ μπροστά μου, είναι 130 σελίδες, ένα απλό μνημόνιο, μια σύμβαση είναι, που μάλιστα έχει διαστήματα μεγάλα, και λευκές σελίδες, άντε στο σύνολο να είναι 120 σελίδες. Τι είναι αυτά που λένε, δεν ντρέπονται. Το περιοδικό Επίκαιρα το δημοσίευσε σε ένθετο την περασμένη εβδομάδα, αλλά υπάρχει και στο διαδίκτυο, όποιος θέλει μπορεί να το διαβάσει.

Θα σου πω το ΦΕΚ στο οποίο είναι μέσα το μνημόνιο, όχι βέβαια όλο, ένα μέρος, γιατί το άλλο το κρύβουν. Το ΦΕΚ λοιπόν είναι 6/05/2010 ο νόμος 3845 που ψηφίστηκε εκείνη την ημέρα. Μέσα σ΄ αυτόν τον νόμο έχει ένα αναπόσπαστο μέρος, το μεγαλύτερο του μνημονίου. Βέβαια υπάρχουν και άρθρα του μνημονίου που έχουν αποκρυβεί από τον νόμο αυτό. Το άρθρο της ντροπής που σου διάβασα, δεν το έχουν μέσα, το έχουν κρύψει, αλλά έχει δημοσιευθεί όμως το επίσημο κείμενο που έχει βγάλει η κυβέρνηση στο διαδίκτυο.

Ν. Βάνης: Δηλαδή αυτό θα πρέπει να είναι στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στην κυρία Λούκα Κατσέλη.

Δ. Αντωνίου: Τώρα θα σου πω εγώ, μισό λεπτό που είναι, γιατί το έχω εδώ. Κοίταξε έχω εδώ το site που είναι μακροσκελές. Σε ποια διεύθυνση να σου το στείλω;;

Ν. Βάνης: Θα σας στείλω ένα e-mail, οπότε θα το δείτε, και θα μου το στείλετε.

Δ. Αντωνίου: Ωραία το e-mail θα το βρεις

Ν. Βάνης: Το έχει βρει η κοπέλα.

Δ. Αντωνίου: Στείλε μου το e-mail , θα σου στείλω εγώ την ιστοσελίδα. Μέσα εκεί μπορεί να μπει ο οποιοδήποτε και να δει όλο το μνημόνιο όπως είναι στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

Ν. Βάνης: Να συνεχίσουμε λίγο για όλα αυτά τα κατάπτυστα που έχουν υπογράψει οι πολιτικοί μας, δηλαδή στην ουσία Δημήτρη μου, μπορούν να μας τα πάρουν όλα, να μας τα κατασχέσουν εάν δεν πληρώσουμε.

Δ. Αντωνίου: Εγώ θέλω να αποστασιοποιηθώ λίγο από το οικονομικό μέρος της σύμβασης, και να δώσω έμφαση στο ηθικό μέρος. Το οικονομικό μέρος είναι μεγάλο πράγμα, αλλά να μην κάνουμε τον άνθρωπο βιολογική μονάδα, διότι έτσι τον ισοπεδώνουμε με τα ζώα. Εδώ το θέμα είναι ηθικό. Το δημοκρατικό πολίτευμα μας που στηρίζεται στο άρθρο 1, που λέει ότι το πολίτευμα μας είναι λαϊκή κυριαρχία. Λέει επίσης ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό, και εφαρμόζονται υπέρ του λαού.

Το σύνταγμα δεν εξουσιάζει τον λαό, αλλά ο λαός φτιάχνει το σύνταγμα. Τι είναι το σύνταγμα;; Είναι η έκφραση του Ελληνικού λαού. Λέει λοιπόν το σύνταγμα μέσα στο άρθρο 1 και τα επόμενα , ότι εμείς οι πολίτες καθορίζουμε τον τρόπο που θα ζήσουμε. Δίνουμε εντολή στους βουλευτές να ψηφίσουν νόμους που καθορίζουν την ζωή μας. Εδώ λοιπόν έχουμε παραχωρήσει το δικαίωμα του περιεχομένου των νόμων, που ψηφίζουμε στους ξένους.

Φτιάχνει η κυβέρνηση ένα σχέδιο νόμου, αυτό το σχέδιο νόμου κατά το σύνταγμα, σημαίνει ότι αυτοί είναι η θέληση του Ελληνικού λαού. Και λέει λοιπόν η κυβέρνηση το στέλνουμε έξω για έγκριση και το απορρίπτουν. Το αντιλαμβάνεσαι;; Δηλαδή ψηφίζουν αυτούς τους νόμους και εμείς εδώ κάνουμε τον γραμματέα τους, και απλώς πάνε στην βουλή, και κάνουν το χαμαλίκι τάχα να το ψηφίσουν.

Ν. Βάνης: Στην ουσία Δημήτρη έχει καταργηθεί και η βουλή.

Δ. Αντωνίου: Ψηφίζουν αυτοί για μας, βέβαια υπάρχει και το άρθρο 28, όποιος θέλει μπορεί να ανατρέξει, στην παράγραφο 3 του συντάγματος, να δεις εκεί ότι παραβιάζονται αυτά τα δύο άρθρα το 1 και το 28. Τα λέω για όσους από τους ακροατές σου θέλουν, να ανατρέξουν και στην νομική πλευρά του θέματος. Αναφέρω μέσα στην μήνυση, και ποια άρθρα του Ευρωπαϊκού δικαίου, της συνθήκης της Λισσαβώνας παραβιάζονται.

Επομένως αυτή η μήνυση στηρίζεται, όχι τόσο για τα οικονομικά μέτρα, αυτά είναι αντισυνταγματικά για όλους, αλλά δεν συνιστούν εσχάτη προδοσία. Δηλαδή τα οικονομικά μέτρα που παίρνουν είναι άδικα, είναι αντισυνταγματικά, αλλά αυτά όμως δεν συνιστούν εσχάτη προδοσία. Εσχάτη προδοσία συνιστά η παραβίαση του άρθρου 1 κα του άρθρου 28.

Αυτή είναι χοντρά – χοντρά η νομική βάση. Αλλά δεν χρειάζεται να είσαι νομικός για να το καταλάβεις. Όταν φτιάχνουν τους νόμους αυτοί απ΄ έξω και τους στέλνουν, υπάρχει λαϊκή κυριαρχία;;

Ν. Βάνης: Φυσικά και δεν υπάρχει.

Δ. Αντωνίου: Θέλω να ακούσει ο κόσμος, μέσα στην μήνυση μου Νίκο υπάρχουν αποσπάσματα από τα πρακτικά της βουλής, που Γιώργος Παπανδρέου ο πρωθυπουργός, χωρίς να έχει συναίσθηση, γιατί δεν έχει τη ικανότητα να καταλάβει το τι λέει, τι είναι αυτά που κάνει.

Είπε μέσα στην βουλή δύο φορές απευθυνόμενος μία προς την Α. Παπαρήγα, και μία προς τον Α. Σαμαρά, ότι έχουμε παραχωρήσει την εθνική μας κυριαρχία, και πάει σε μια συγκέντρωση στα Δωδεκάνησα, και συγκεκριμένα στην Κω και εκεί είπε τα ίδια. Και αλήθεια να ήταν ότι έχουν παραχωρήσει την εθνική κυριαρχία, λέγεται αυτό δια στόματος πρωθυπουργού;;

Ν. Βάνης: Όχι φυσικά, αυτό δεν λέγεται από κανέναν, πόσο μάλλον δια στόματος πρωθυπουργού, είναι προδοσία.

Δ. Αντωνίου: Σε ρωτώ Νίκο υπάρχει μεγαλύτερη ομολογία ;; Πως θα ξεφύγει αυτός από τον εισαγγελέα;; Τι θα πει στον εισαγγελέα που πήγε η μήνυση μου;; Εδώ τα είπε στην βουλή, δεν τα είπε στο καφενείο. Λέει ο πρωθυπουργός ότι έχουμε παραχωρήσει την εθνική μας κυριαρχία, και του απαντά η Α. Παπαρήγα, εγώ δεν ήμουν ποτέ κομουνιστής Νίκο, είμαι ανένταχτος δεξιός, δεν μ΄ αρέσει η λέξη δεξιός, αλλά ποτέ δεν ήμουν αριστερός.

Ν. Βάνης: Κακό δεν είναι, την έχουν κολλήσει την ρετσινιά δεξιός. Αυτοί οι αυτοαποκαλούμενοι Σοσιαλιστές είναι ποιο δεξιοί από τους δεξιούς.  

Δ. Αντωνίου: Το ξέρω εγώ αυτό, αλλά θέλω να πω ότι ακούσει κάποιος, λέει ο Αντωνίου που έχει την περιέργεια, που είναι αυτός, κ.τ.λ.π. Εγώ είμαι ελεύθερος, περήφανος άνθρωπος. Τις τελευταίες εκλογές ψήφισα ΠΑΣΟΚ, γιατί έχω μια ξαδέλφη την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αντωνίου. Είναι δε πολύ φίλος και με τον δικό σας Δήμαρχο των Αμπελοκήπων, που τον αγαπώ πολύ τον Λάζαρο Κυρίζογλου.

Επανέρχομαι σ΄ αυτά που λέγαμε, είναι ηθικό θέμα, εσχάτης προδοσίας. Η αφαίρεση από τον Ελληνικό λαό της δυνατότητας να αυτοκαθορίζει ο ίδιος το μέλλον του, δηλαδή όταν ήμασταν υπό την κατοχή των Γερμανών, δεν υπήρχε καμιά διαφορά.

Ν. Βάνης: Καμιά απολύτως διαφορά υπήρχε.

Δ. Αντωνίου: Και στη Κυβέρνηση το παίζουν εξουσία, οι άνθρωποι είναι μαριονέτες, και δεν ντρέπονται καθόλου. Υπάρχουν κάτι σχοινιά που τα κουνάει η Τρόϊκα και αυτοί από κάτω παίζουν τις κούκλες.

Ν. Βάνης: Πρόσφατα Δημήτρη είχα δημοσιεύσει στην τηλεφημερίδα, γι΄ αυτήν την περιβόητη λέσχη Bilderberg. Ο μακαρίτης Ανδρέας Παπανδρέου την αποκαλούσε αμαρτωλή, όμως όλοι οι πολιτικοί μας πέρασαν από εκεί, και φυσικά βλέπουμε τα αποτελέσματα. Φέτος που συνεδρίαζε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας παρευρέθει ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Υπάρχει ένα Αμερικανός συνάδελφος και φίλος ο Άλεξ Τζόουνς, μια φωτεινή μορφή της δημοσιογραφίας, ο οποίος τα έβαλε με την λέσχη, που την αποκαλεί παγκόσμια μαφία, που θέλει να κυβερνήσει όλον τον κόσμο.

Δημήτρη μου ας έλθουμε όμως στο θέμα μας, γιατί ο κόσμος δεν τα γνωρίζει όλα αυτά που υπέγραψαν οι πολιτικοί μας. Στην ουσία η Ελλάδα θα χάσει ότι έχει και δεν έχει.

Δ. Αντωνίου: Δεν είναι τυχαίο που το Εθνικό μας θέμα με τα Σκόπια, ενεφανίσθη μέσα σ΄ αυτήν την κρίση. Η Ελλάδα δεν έχει βρεθεί σε πιο ταπεινή, και άσχημη θέση, από απόψεως πολιτικής δύναμης. Δεν είναι τυχαίο ότι τώρα φανέρωσαν το ζήτημα των Σκοπίων, και τι άλλα μας μένουν στο άμεσο μέλλον. Μας έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό.

Λοιπόν πήγε ο Γιώργος εάν θυμάσαι πριν υπογράψει με το ΔΝΤ, και ενώ το φθινόπωρο και τον χειμώνα ούτε που το κουβέντιαζε αυτό, τελικά πήγε στην Αμερική, επισκέφθηκε το γραφείo της Χίλαρι Κλίντον, και ίσως να μην θυμάσαι την εικόνα του, όταν βγήκε από το γραφείο, ήταν ένα όρθιο πτώμα. Εκεί λοιπόν υπεγράφη η σύμβαση μας με το ΔΝΤ. Η υποδούλωση μας εκεί υπεγράφη. Αυτό που έφτυνε ο Παπανδρέου πριν, μετά το έγλειφε και έλεγε, τι καλό που είναι.

Εάν ο κόσμος τώρα δεν απαλλαγεί από τους τριακοσίους, που θα μας βασανίζουν μια ολόκληρη ζωή, και με χαιρεκακία, ότι θα πάρουν την εκδίκηση απ΄ αυτόν τον εξευτελισμό που τους υποβάλλει ο κόσμος. Θα πρέπει να ξεσηκωθούν οι νέοι.

Να σου πω Νίκο στο βιογραφικό μου φαίνεται ότι είμαι ένας άνθρωπος με πολλές αξίες, έκανα πολλές θυσίες, πολλούς κόπους. Είχα πάει στην Νέα Ζηλανδία από δικό μου κέφι και σπούδασα ανώτερα μαθηματικά. Πενήντα χρονών πήγα κάτω, έκλεισε το ιατρείο μου, και κάθισα σε φοιτητική λέσχη για να σπουδάσω ανώτατα μαθηματικά. Ξέρεις όσες φορές επεχείρησα να μπω στο Πανεπιστήμιο, ως καθηγητής, που ήταν και το όνειρο μου, δεν με άφησαν καν να διαγωνιστώ.

Δηλαδή με διάφορους τρόπους δεν με άφησαν να μπω σε μια νόμιμη διαδικασία. Επειδή λοιπόν τα έχω υποστεί εγώ δεν θέλω να τα νοιώσουν τα παιδιά μας. Η νεολαία θα πρέπει να πάρει την τύχη στα χέρια, και να μην τρέχει πίσω από τις νεολαίες όλων των κομμάρων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ. Τους θεωρούνε δούλους.  Εγώ τα έχω περάσει αυτά, τους πετούν και ένα κόκαλο, τάχα ότι κάτι θα τους κάνουν, και εγώ δεν ξέρω τι, τους έχουν και τους πατούν στο λαιμό. Βλέπεις τώρα, το ανατριχιαστικό είναι ότι υπάρχουν μέσα στα δυο κόμματα στελέχη τα οποία άμα τους ρωτήσεις , ποιο είναι το επάγγελμα σας, θα σας πουν ότι είναι επί 30 χρόνια αφισοκολλητής. Είναι ή δεν είναι έτσι;;

Ν. Βάνης: Έτσι ακριβώς όπως τα λες, είναι Δημήτρη μου.

Δ. Αντωνίου: Έχουν καμιά αξία αυτοί Νίκο μου;;, Για πες μου.

Ν. Βάνης: Δεν είδες την κοροϊδία με τα νέα παιδιά που τοποθέτησαν οι προηγούμενοι, σε δημόσιες υπηρεσίες με τα λεγόμενα προγράμματα stage, ήλθαν τώρα αυτοί και τους πέταξαν έξω, Αυτή η νεολαία σε ποιον να πιστέψει;;

Δ. Αντωνίου: Σε τέτοιες περιόδους, και θα πω κάτι πολύ σκληρό, κατάλυσης του συντάγματος, όντως καταλύθηκε το σύνταγμα. Υπάρχει το άρθρο 120 το τελευταίο, το παλαιό 114, λέει λοιπόν για να το γνωρίζει και ο κόσμος, όταν καταλύεται το σύνταγμα, ο πολίτης έχει την υποχρέωση, το δικαίωμα, να το προστατεύει με οποιοδήποτε μέσο.

Γι΄ αυτό λέω ότι η νεολαία, το έχω πει και σε ομιλία, οτιδήποτε είναι κρατικό καταστρέψτε το, είστε νόμιμοι. Έχω πλήρη επίγνωση σ΄ αυτό, γιατί έχω σπουδάσει και νομικά. Το άρθρο 20 όταν λέει, ότι καταλύεται το σύνταγμα, ο πολίτης έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει, οποιοδήποτε μέσο, για να το προστατεύσει.

Το άρθρο αυτό εάν το διαβάσετε, δεν λέει ότι για την κατάλυση του συντάγματος πρέπει να βγει απόφαση δικαστηρίου. Διότι εάν έχει καταλυθεί το σύνταγμα, δεν υπάρχουν δικαστήρια. Τι αφήνει στην κρίση του λαού, στο εάν καταλύθηκε το σύνταγμα, σύμφωνα με την μήνυση μου, και μ΄ αυτά που σου είπα προηγουμένως.

Ν. Βάνης: Δηλαδή εάν γίνουν καταστροφές από την νεολαία μας σε δημόσια κτίρια, δεν μπορεί να την κατηγορήσει κανένας, εφόσον έχει καταλυθεί το σύνταγμα μας.

Δ. Αντωνίου: Βεβαίως, θα πάνε στο δικαστήριο και θα πουν, αυτά που λέω εγώ. Κύριε εδώ καταλύθηκε το σύνταγμα, εδώ έχουν υπογράψει αυτό το ντροπιαστικό άρθρο, που σου διάβασα, και επίτρεψε μου, να σου το ξαναδιαβάσω.

Ν. Βάνης: Να το ξαναπούμε, γι΄ αυτούς που μπήκαν τώρα στο ραδιόφωνο.

Δ. Αντωνίου: Άκου λοιπόν τι έχουν υπογράψει οι προδότες. Λέει λοιπόν το άρθρο 14 της σύμβασης, παράγραφος 5, ούτε ο δανειολήπτης, δηλαδή η Ελλάδα, ούτε τα περιουσιακά στοιχεία της, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα νησιά, έχουν οποιαδήποτε ασυλία, λόγω της εθνικής κυριαρχίας, σε περίπτωση κατάσχεσης, σχετικά με την σύμβαση αυτή.

Λοιπόν το ξαναλέω πάλι, αυτό σημαίνει ότι εάν δεν πληρώσουμε το δάνειο, ή καθυστερήσουμε καμιά δόση, έχει δικαίωμα η τρόϊκα να έλθει εδώ και να κατασχέσει οποιοδήποτε αρχαιολογικό χώρο, ή νησί, χωρίς εμείς να μπορούμε να πούμε ότι τα νησιά αυτά κατάσχονται λόγω ασυλίας, επειδή εμείς έχουμε εθνική κυριαρχία, πήρες ξεπούλημα.

Έχω εδώ την συνθήκη του Τσολάκογλου. Τέτοια πράγματα δεν αναφέρονται μέσα, απλώς λέει, ότι μπορούν οι Γερμανοί να περάσουν ελεύθερα από το Ελληνικό έδαφος. Αυτό το σημερινό δεν έχει ξαναγίνει. Και κάθεται ο κόσμος και ακούει αυτούς τους καραγκιόζηδες τον Αυτιά, και τον Παπαδάκη.

Ν. Βάνης: Πραγματικά ο κόσμος θα πρέπει να κλείσει την τηλεόραση, και να μην ακούει κανέναν δημοσιογράφο.

Δ. Αντωνίου: Ασχολούνται εάν η σύνταξη είναι 50 Ευρώ πάνω, ή κάτω, αυτό μας έλειπε τώρα.

Ν. Βάνης: Εκεί τους πάνε Δημήτρη τους συνταξιούχους, 50 Ευρώ θα σας κόψουν, 50 Ευρώ θα σας δώσουν.

Δ. Αντωνίου: Έτσι μπράβο αυτό που λες. Όταν τον άλλον τον φτάσεις σε σημείο εξαθλίωσης, ο άνθρωπος τι να σκεφτεί;; Πολιτικές φιλοσοφίες, έτσι δεν είναι;;

Ν. Βάνης: Βέβαια και δεν μπορεί να σκεφτεί πολιτικές φιλοσοφίες, αλλά το πώς θα μπορέσει να ζήσει.

Δ. Αντωνίου: Θα κοιτάξει πως θα ζήσει. Πήγε μια φορά ο Μπέρναντ Ράσελ, Άγγλος φιλόσοφος και πολιτικός που έχει πεθάνει, τον θυμάσαι;;

Ν. Βάνης: Όχι δεν τον θυμάμαι.

Δ. Αντωνίου: Ναι, ήταν πολύ μεγάλη μορφή Μαθηματικός, Φιλόσοφος, Πολιτικός. Όταν έγινε η επανάσταση στην Ρωσία τον έστειλε η κυβέρνηση, για να δει τι γίνεται. Όταν γύρισε πίσω, του λέει ο Υπουργός Εξωτερικών τι έγινε Μπέρναντ εκεί;; Πως είδες τα πράγματα;; Ο κόσμος από κάτω πως δέχεται το κομμουνιστικό καθεστώς. Αντιδρά έχει επαναστατικές τάσεις, και του λέει ο Ράσελ, με δουλεύεις;; Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν να φάνε, πεθαίνουν από την πείνα. Νομίζεις ότι αυτός ο άνθρωπος ο οποίος έχει φτάσει σ΄ αυτό το σημείο εξαθλίωσης, μπορεί να σκέπτεται, δημοκρατικές ελευθερίες, και ιδανικά;; Το ίδιο συμβαίνει και εδώ. Αυτήν την μέθοδο χρησιμοποιούν.

Ν. Βάνης: Να ρωτήσω κάτι άλλο Δημήτρη, γιατί κόσμος δεν το έχει καταλάβει, Με τα λεφτά που οφείλουμε, μπορούν να δεσμεύσουν ακόμα και τις περιουσίες των πολιτών;;

Δ. Αντωνίου: Μα όλα τα περιουσιακά στοιχεία λέει εδώ, βέβαια υπάρχει η ατομική ιδιοκτησία. Η σύμβαση έχει υπογραφεί μεταξύ της κυβέρνησης και της Τρόϊκας, που σημαίνει ότι αυτοί θα κατάσχουν κρατική περιουσία. Αλλά όταν το κράτος χάσει δικά του περιουσιακά στοιχεία, από που θα αντλήσει το κόστος λειτουργίας του;;

Από εμάς, που θα μας πλακώσει στις εφορίες, όπως κάνει και τώρα. Δηλαδή πάλι εμείς θα πληρώσουμε τα σπασμένα, και ο κόσμος δεν θα πρέπει να πέσει στην παγίδα, αυτού του εξωφρενικού που λένε ότι κάναμε αυτήν την σύμβαση με την Τρόϊκα για να σώσουμε την Ελλάδα. Ένας προδότης που πρόδωσε για να έλθουν οι Γερμανοί μέσα στην Ελλάδα, εάν τον ρωτήσεις, γιατί το έκανες, τι θα σου πει;; Για να σώσω την Ελλάδα, έτσι δεν είναι;;

Ν. Βάνης: Αυτό θα πει.

Δ. Αντωνίου: Θα πει ότι η Ελλάδα στα χέρια των Ελλήνων δεν ήταν καλά, και εγώ τους πρόδωσα στους Γερμανούς για να έλθουν και να γίνουμε καλύτεροι. Θα σου πω το εξής πιο νομικό τώρα, όταν λένε θα σώσουν την Ελλάδα, ποια Ελλάδα θα σώσεις;; H Ελλάδα χωρίς σύνταγμα δεν υπάρχει σαν χώρα, το καταλαβαίνεις αυτό;; Όταν υπάρχει ένα κράτος, έχει και σύνταγμα. Αλλιώς δεν υπάρχει κράτος, υπάρχει μια ομάδα αγρίων ανθρώπων, που ζουν σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, τρώγοντας ο ένας τον άλλον.

Όταν λοιπόν εδώ έχει καταλυθεί το σύνταγμα, ποια χώρα να σώσουν, αφού η χώρα είναι αφανισμένη. Να μην πέσουμε σ΄ αυτόν τον προδοτικό ισχυρισμό, που βγαίνουν κάθε μέρα αυτοί οι βάρβαροι από την κυβέρνηση, και μας λένε να σώσουμε την Ελλάδα. Ρε συ με ρώτησες εμένα;; Να σου πω κάτι, εγώ θέλω να είμαι χρεωμένος, αλλά ελεύθερος. Έχεις κανένα πρόβλημα;;

Δεν θέλω να είμαι σκλαβωμένος, και να μην έχω χρέη. Θέλω να είμαι ελεύθερος σαν Έλληνας, και ας είμαι και χρεωμένος. Να σου πω και το τελευταίο, τα λεφτά που μας έδωσε η Τρόϊκα, που έχουν πάει, το έχουμε σκεφτεί;; Νομίζουμε ότι πάνε στις συντάξεις και στους μισθούς;; Ξέρεις που πάνε;; Στους δανειστές που χρωστάμε, στις τράπεζες

Ν. Βάνης: Δημήτρη θα γνωρίζεις το μεγάλο σκάνδαλο με τον G. Soros, και την Goldan Sachs.

Δ. Αντωνίου: Πως δεν το ξέρω.

Ν. Βάνης: Αυτός ο άπληστος το έκανε ο Ούγγρος – Αμερικάνος – Εβραίος, ξέφυγε από τους Γερμανούς, λαδώνοντας τους στην κατοχή, και πήγε στην Αμερική. Δηλαδή είχε πάρε – δώσε και με τους Γερμανούς. Αυτός ο συγκεκριμένος ήλθε εδώ στην Ελλάδα και έκανε την λογιστική αλχημεία Δημήτρη μου, φούσκωσε περισσότερο το χρέος, έτσι λένε. Εγώ πιστεύω αυτός φούσκωσε το χρέος. Δεν νομίζω ότι χρωστούσαμε τόσα πολλά. Απλώς πήραν προμήθειες οι πολιτικοί μας, όπως έγινε και με την Siemens.

Δ. Αντωνίου: Εκεί έχουμε καταντήσει. Μας θεωρούν ένα μαγαζάκι, μας κάνουν ότι θέλουν. Είδες τόση ώρα δεν είχα αναφερθεί σε οικονομικά, γιατί είπα ότι το θέμα είναι ηθικό, και πάνω απ΄ όλα η αξιοπρέπεια, και η τιμή μας. Δηλαδή εάν αφαιρεθεί αυτό από τον άνθρωπο, θα γίνουμε ζώα.

Ν. Βάνης: Δημήτρη που είναι η Ακαδημία Αθηνών;; Που είναι όλοι αυτοί οι καθηγητές;;

Δ. Αντωνίου: Σου είπα προηγουμένως ότι έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα, Ακαδημίες, Πανεπιστήμια, Εκκλησία. Που είναι η Εκκλησία;;

Ν. Βάνης: Και αυτή κρύβεται

Δ. Αντωνίου: Το έχω εδώ μπροστά μου, θα το δείξω στην εκπομπή που θα πάω, μου βγάζεις τις σκέψεις που έχω.

Ν. Βάνης: Πολύ θα ήθελα να την δω, αλλά εδώ επάνω δεν πιάνουμε το σταθμό.

Δ. Αντωνίου: Ειλικρινά είσαι μέσα στο μυαλό μου. Εδώ λοιπό μπροστά μου έχω μια εφημερίδα του Επενδυτή, πριν από 2 χρόνια το 2007, έχει και την φωτογραφία ενός Ακαδημαϊκού κάποιου Δημήτρη Νανόπουλου. Αυτός είναι καθηγητής φυσικής του Τέξας. Έρχεται κατά καιρούς στην Ελλάδα, γνωρίζει τις τηλεοράσεις, με κάτι γκομενίτσες και κάνει τον σπουδαίο. Αυτός είναι της Ακαδημίας Αθηνών;; Έχει δημοσιευθεί μια ολόκληρη σελίδα στον Επενδυτή, να διαφημίζει την φωτογραφία του, και από κάτω έχει το Lexus, το μεγάλο αυτοκίνητο. Χρησιμοποιεί την ιδιότητα του ως Ακαδημαϊκός για να διαφημίσει το Lexus.

Η δε διαφήμιση λέει, ότι την τεχνολογία του Lexus θαυμάζει και ο Ακαδημαϊκός Δημήτρης Νανόπουλος. Δυο μιλάω για πλήρη εξευτελισμό, σκουπίδια, αύριο θα τα δείξω στην τηλεόραση. Η ακαδημία Αθηνών έγινε πλέον πλασιέ της Lexus. Μια εταιρεία διαφημίσεων, εκεί έχουμε καταντήσει, δεν πάει παρακάτω.

Ν. Βάνης: Δημήτρη μου έχουμε βαλτώσει.

Δ. Αντωνίου: Δεν ξέρω Νίκο, εγώ έζησα στο εξωτερικό, και θα πω κάτι, συμπαθώ πολύ τους μετανάστες, διότι έχω νοιώσει πως νοιώθουν αυτοί εδώ. Πήγα στην Αγγλία και με έβλεπαν όπως εμείς βλέπαμε στην αρχή τους Αλβανούς, λυπάμαι που το λέω. Δεν είμαστε όλοι έτσι, εγώ γιατί να πληρώνω αυτήν την γνώμη που έχει ο ξένος κόσμος για τους υπολοίπους, γιατί υπάρχουν πολλοί που αξίζουν αυτήν την προσβολή.

Εμείς τι κάνουμε Νίκο που έχουμε κάποιες αξίες;; Εμείς σπουδάσαμε, πήγαμε στον στρατό, υπηρέτησα 3 χρόνια, επάνω στην λατρεμένη μου Μακεδονία, Καβάλα και Δράμα. Πληρώσαμε τους φόρους, μπήκαμε στο Πανεπιστήμιο με εξετάσεις. Ο πατέρας μου ήταν ανάπηρος πολέμου, τότε στον εμφύλιο. Τι κάναμε ρε συ;; Πήγαμε να διαγωνιστούμε.  Θα σου πω και το τελευταίο, διότι αυτήν την τύχη θα έχουν όλοι οι νεαροί που με ακούν, για να τους πω, τι τους περιμένει.

Όταν τελείωσα χειρούργος την εκπαίδευση μου στην Αθήνα με άριστα, υποτροφίες, διδακτορικά, έκανα μια αίτηση για να μπω στο ΕΣΥ το 1987, και με προσέλαβαν στον Άγιο Σάββα, ήταν το ΠΑΣΟΚ τότε. Με προσέλαβαν δε διότι δεν υπήρχε δεύτερος ανταγωνιστής. Με προσέλαβαν μέσω ΣΚΕΙΟΠΝΙ, το αντίστοιχο σήμερα ΑΣΕΠ κανονικά με επίσημο διαγωνισμό. Τότε Υπουργός Υγείας ήταν ο Γεννηματάς ο οποίος δεν υπέγραψε ποτέ τον διορισμό μου στον Άγιο Σάββα, και αντί εμού έβαλαν ένα του ΠΑΣΟΚ από την Θήβα, συμφοιτητή μου τον Γιώργο Ζωγράφο, τότε δεν έδωσα σημασία και έφυγα στην Αγγλία.

Θα σου πω και κάτι άλλο πιο τραγικό, ξέρεις πότε ήλθε ο διορισμός μου από το 1987 το 2005, μάλιστα όπως το άκουσες μετά από 18 χρόνια. 

Ν. Βάνης: Αυτοί είναι πολλοί ωραίοι.

Δ. Αντωνίου: Μετά από 18 χρόνια , όπως το λέω, μου πήρε ο Υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης στο τηλέφωνο και μου είπε ότι θα πρέπει να βρίσκομαι στην θέση μου, και εγώ που απάντησα, τώρα να έλθω σ΄ αυτήν την ηλικία, στ΄ ορκίζομαι. Σπούδασα και ήθελα να ακολουθήσω την επιστήμη μου. Η σημερινή νεολαία μην περιμένει να ζήσει, όταν θα τα έχει ζήσει θα είναι και αυτοί σε ηλικία 56-57 ετών, όπως και εγώ. Αυτή είναι η κατάσταση.

Ν. Βάνης: Πάντως είναι πολύ δύσκολα για την νεολαία, και καλά έκανες και τα είπες για να ξέρει τι την περιμένει.

Δ. Αντωνίου: Κοίταξε εάν ο κάθε νεολαίος δεν έχει το προσόν, που θα σου πω εγώ, δεν έχει τύχη στην ζωή του. Ένα δεν είναι εραστής ή ερωμένη κάποιου πολιτικού, ή της οικογενείας του, δεν θα έχει την τύχη Νίκο. Αυτά σου τα λέω τώρα, έχοντας στο μυαλό μου συγκεκριμένες καταστάσεις.  Να δεις τους καθηγητές να συμπεριλαμβάνονται από μετρέσες – ερωμένες, έχουν και εραστάς καθηγητάς.

Ν. Βάνης: Μου έστειλε μια επιστολή ο Στάθης Παναγούλης, θα την δημοσιεύσω μάλλον αύριο, που βρίζει τον Τσοχατζόπουλο, τον Σιφουνάκη, για τα δις που απέκτησα, γι΄ αυτό άλλωστε αναφέρει στη επιστολή του ότι, έδιωξαν εμένα, επειδή τους τα έλεγα. Θέλω να πω ότι υπάρχουν ορισμένοι που αντιδρούν.

Δ. Αντωνίου: Κοίταξε Νίκο, εγώ όλα τα περιμένω. Τώρα που μαθεύτηκε για τη μήνυση μου, θα αρχίσει ένας πόλεμος, θα με βγάλουν τρελό, γραφικό, το ξέρω. Όμως δεν μ΄ ενδιαφέρει. Σ΄ όλους αυτούς έχω να αντιτείνω το βιογραφικό μου, τις σπουδές μου.

Ν. Βάνης: Δεν μπορεί να σου επισυνάψει κανείς τίποτα Δημήτρη. Είσαι τόσο φωτεινό μυαλό, που εάν και σε γνώρισα τώρα, αλλά από τα γραφόμενα σου μπορώ, να καταλάβω.

Δ. Αντωνίου: Συμφωνώ ότι έχω αξίες μέσα μου, δυνάμεις, και δεν υπολογίζω κανέναν. Ούτε χρωστώ σε κανέναν τίποτα. Αλλά θέλω να σου πω ότι, θα το επιχειρήσουν αυτό, και είμαι σίγουρος, από εκεί θα φανεί και η αδυναμία τους. Όποιος φέρνει αντίρρηση, ας με καλέσει κάποιος, να μιλήσουμε.

Ν. Βάνης: Δημήτρη έχεις κάνει ξεχωριστή μήνυση στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου;;

Δ. Αντωνίου: Η μήνυση απευθύνεται και στον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ν. Βάνης: Σ΄ αυτήν την μήνυση συμπεριλαμβάνεται και ο Γιώργος Παπανδρέου;;

Δ. Αντωνίου: Βέβαια είναι και αυτός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ψήφισε το μνημόνιο. Έχουν μηνυθεί οι βουλευτές που το ψήφισαν η κυβέρνηση, δηλαδή οι Υπουργοί που δεν είναι βουλευτές, και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η μήνυση μου συμπεριλαμβάνει μέσα τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ν. Βάνης: Νόμιζα ότι έγινε ξεχωριστή μήνυση για τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δ. Αντωνίου: Μάλιστα έκανα και μια πρόσθετη μήνυση, συμπληρωματική που αναφέρω τα ονόματα του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής τράπεζας, και της Ευρωπαϊκής επιτροπής, διότι όλοι αυτοί είναι μέσα στην σύμβαση. Έχω απαριθμήσει τα ονόματα και τις διευθύνσεις τους.

Ν. Βάνης: Δημήτρη λες να βγουν άξιοι δικαστές, που θα τολμήσουν να τα βάλλουν με το κατεστημένο.  Γιατί το λέω αυτό, προ μηνών είχα προσκεκλημένο στο ραδιόφωνο τον επί πολλά χρόνια γραμματέα του Δικηγορικού Συλλόγους Θεσ/νίκης Χάρη Βεργούλη, ο οποίος εάν και πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, μου είπε επί λέξει “θα δούμε εάν οι δικαστές, θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων τους, είπε ακόμα ότι είναι πολύ πικραμένος, διότι αυτά που έκαναν οι σημερινοί δεν είναι Σοσιαλιστές”. Δεν τόλμησε όμως κανένας να βγει να τον αντικρούσει.

Δ. Αντωνίου: Θα σου δώσω την εξής απάντηση: Πρώτον η μήνυση μου είναι τεκμηριωμένη, και δεν μπορεί να ξεφύγει ο εισαγγελέας, διότι η ελεύθερη κρίση του εισαγγελέα έχει κάποια όρια λογικής. Μ΄ έχουν πάρει μεγαλοδικηγόροι, ακόμα και δικαστές οι οποίοι μου έχουν πει, ότι αυτή η μήνυση, δεν θα μπει στο αρχείο, όσο κι αν κάποιος για λόγους πολιτικούς, θα μπορούσε να το σκεφθεί αυτό. Είναι τόσο τεκμηριωμένη που θα πρέπει να το σκεφθούν πολύ καλά.

Και κάτι άλλο, εάν παρ΄ όλα αυτά προσπαθήσουν να βάλουν την μήνυση στο αρχείο, υπάρχει στον ποινικό κώδικα το άρθρο 139 που λέει για την κατάχρηση εξουσίας. Εγώ θα του κάνω μια μήνυση και του εισαγγελέα, για κατάχρηση εξουσίας, που είναι κακούργημα, και δεν παραγράφεται ούτε σε 20 χρόνια.

Και ξέρεις τι σημαίνει κατάχρηση εξουσίας, ότι ο εισαγγελέας αθωώνει κάποιον ο οποίος θα μπορούσε βασίμως να ήταν ένοχος. Οι εισαγγελείς και οι δικαστές δεν είναι χωρίς έλεγχο από τον νόμο. Έχουν ελεύθερη κρίση, αλλά μέσα στα όρια της λογικής και του νόμου.

Ν. Βάνης: Και το λέω αυτό Δημήτρη, το εάν θα μείνει στα συρτάρια η μήνυση, διότι όπως μου είχε πει ο κύριος Βεργούλης και το έχω ψάξει και εγώ το θέμα αυτό, για μια μήνυση που είχε κάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσ/νίκης στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννο Παπαντωνίου, την χρονιά που μπήκαμε στην Νομισματική ένωση, για τα λεφτά του ταμείου Νομικών, που τα πήραν χωρίς να τους ρωτήσουν, ακόμα εκείνη η μήνυση εκκρεμεί.

Δ. Αντωνίου: Δεν γνωρίζω πως ο Σύλλογος επέβαλλε την μήνυση, με άλλα λόγια δεν ξέρω τα γεγονότα. Δεν είναι όλα τα πράγματα ίδια. Εδώ υπάρχουν γεγονότα, ομολογία από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ότι έχουμε παραχωρήσει εθνική κυριαρχία. Εδώ υπάρχει μια μήνυση, την οποία πριν καταθέσω, έχω μελετήσει συντάγματα και συντάγματα, επομένως δεν μπορώ να πω ότι όλες οι μηνύσεις είναι ίδιες.

Ν. Βάνης: Δεν πιστεύω ότι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και ο γραμματέας να έχουν κάνει λάθος.

Δ. Αντωνίου: Αφού όλοι είναι βολεμένοι, μέσα στις φωλιές τους. Τι θα κάνει ο Παξινός;; Όλοι παίζουν θέατρο, ο καθένας έχει έναν ρόλο. Τολμά κανείς από τους μεγαλοδικηγόρους να τα βάλλει με το σύστημα;; Μόνο κανένας τρελός σαν και μένα, που δεν έχει να χάσει τίποτα τολμά.

Με πήραν μεγαλοδικηγόροι και μου ζήτησαν να πάρουν την μήνυση μου, για να την παρουσιάσουν ως δική τους, με αμοιβή από πελάτες, και τους είπα “ρε παιδιά με γεια και χαρά σας”. Έτσι είναι όπως τα λέω, σ΄ ορκίζομαι στην μάνα μου, δεν θέλω να αναφέρω τα ονόματα τους. Αλλά και θα μπορούσαν να μου κλέψουν την μήνυση, εν πάσει περιπτώσει δεν έφτασαν ως εκεί. Μου είπαν “μας δίνεις την άδεια, γιατί έχουμε εντολή από κάποιους πελάτες, και τους είπα μ΄ όλη μου την καρδιά. Αυτή η μήνυση αφορά όλους τους δικηγόρους. Σήμερα όλα έχουν μια τιμή, εάν τους ρωτήσεις πουλάνε και τον εαυτό τους.

Ν. Βάνης: Νομίζω Δημήτρη μου ότι είπαμε πολλά, θα τα ξαναπούμε το συντομότερο.

Δ. Αντωνίου: Συγνώμη Νίκο εάν παραφέρθηκα, αλλά έχω λίγο οργή.

Ν. Βάνης: Όχι, πολύ καλά τα είπες, και θέλω να ξέρεις από το ψηφιακό ραδιόφωνο elliniko-fenomeno.com πάντοτε θα σου δίνεται το βήμα για να μπορείς να εκφράζεις ελεύθερα τις απόψεις σου.

Δ. Αντωνίου: Εάν υπάρχει και εκεί κανένας μικρός σταθμός, για να μιλήσω με κάποιον τρόπο. Πιστεύω δε ότι αυτά που είπαμε μεταξύ μας, ήταν σημαντικά.

Ν. Βάνης: Την άλλη εβδομάδα θα τα ξαναπούμε. Δημήτρη θέλω να σ΄ ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, που βρέθηκε έστω και ένας Έλληνας για να καταθέσει μήνυση εναντίον όλων των πολιτικών μας.

Δ. Αντωνίου: Η μήνυση μου ανήκει σ΄ όλους τους πολίτες, όχι μόνο σ΄ εμένα. Αφορά όλους μας. Εγώ έχω μεγαλώσει στην Ελλάδα, ότι είμαι το οφείλω και σε σας, το καταλαβαίνεις αυτό;; Λίγος, μεγάλος, μικρός, δεν ξεχωρίζω από τους άλλους Έλληνες.

Ν. Βάνης: Δημήτρη όταν κατέβεις στην Θεσσαλονίκη, να ξέρεις ότι θα σε περιμένω. Τώρα θα σου στείλω με e-mail όλα τα τηλέφωνα μου.

Δ. Αντωνίου: Εγώ ένα βήμα θέλω για να μιλώ.

Ν. Βάνης: Μην ανησυχείς όλα θα γίνουν.

Δ. Αντωνίου: Θέλω κάποιος να με βγάλει να μιλήσω, για να βγάλουμε το άχτι μας, όλοι μαζί. Σ΄ ευχαριστώ Νίκο πάρα πολύ.

Ν. Βάνης: Και εγώ σ΄ ευχαριστώ Δημήτρη, που τα είπαμε εδώ στο ψηφιακό ραδιόφωνο. Νάσαι καλά, και σε χαιρετώ με το τραγούδι του Νότη Σφακιανάκη “Πατρίδα μου”.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Dr. Δημητρίου ΑΝΤΩΝΙΟΥ PhD, FRCS, PhilLevA(Oxford) Γενικού Χειρουργού-Ογκολόγου (55 ετών)  Τόπος Γέννησης :  Λιβανάτες Λοκρίδος

Εθνικότης και Ιθαγένεια : Eλληνική

Επάγγελμα: Γενικός Χειρουργός-Ογκολόγος

Διεύθυνση: Χαλκίδα, 

 e-mail : epivetta@otenet.gr,

 http://www.zoidosia.blogspot.gr/

 Επιστημονικά Διπλώματα:

 1) Πτυχίο Ιατρικής Σχολής Αθηνών 1972-1978 «Λίαν Καλώς»

2) Δίπλωμα Eιδικότητας «Γενικής Χειρουργικής», Αθήναι 1986

3) Διδακτορική Διατριβή στην Ανοσολογία του Καρκίνου, Πανεπιστήμιο Αθηνών «Άριστα»

 4) Part I FRCS in LONDON 1989

5) Part II FRCS in GLASGOW 1989

6) Part II FRCS in GLASGOW 1993 (FRCS : Fellowship of Royal College of Surgeons of Great Britain)

 7) 4 βαθμοί για Μaster Ανωτάτων Μαθηματικών Βιολογικών συστημάτων του Παν/μίου Auckland of New Zealand

8) 2η Διδακτορική Διατριβή, στην 7μελή επιτροπή του Παν/μίου Ιωαννίνων με θέμα «Κβαντική Φυσιολογία» Επαγγελματική και Ερευνητική εκπαίδευση

 1) Έφεδρος Αξιωματικός Υγιειονομικού στον Στρατό Ξηράς : 1978-80 Υπηρέτησα και ως ειδικευόμενος Χειρουργός στο 401 ΓΣΝΑ επί ένα έτος (1979-80)

2) Ιατρός Υπαίθρου στα Πολιτικά Ευβοίας : 1981-82

3) Eιδικευόμενος Χειρουργός στο Νοσ/μείο Αθηνών «Ελπίς» : 1982-86

 4) Βοηθός στο Ερευνητικό Κέντρο «Γ. Παπανικολάου» του Νοσ/μείου «Άγιος Σάββας» Αθηνών (Δ/ντής Μιχ. Παπαμιχαήλ) : 1986-89, όπου έκανα την Διδακτορική μου Διατριβή στην βασική έρευνα της Ανοσολογίας των Ασθενών με καρκίνο του παχέως εντέρου, καθώς και άλλων ερευνητικών εργασιών μου (βλ. παρακάτω).

5) Το 1989 μου απονεμήθηκε με ομόφωνα άριστα από το Παν/μιο Αθηνών, το δίπλωμα της Διδακτορικής μου Διατριβής με θέμα : «Φαινοτυπική ανάλυση των ανοσολογικών δεικτών των Τ-λεμφοκυττάρων σε ασθενείς με καρκίνο του παχέως εντέρου και η προγνωστική αξία αυτών», ένα αντίγραφο της οποίας σας καταθέτω, η οποία παρουσιάσθηκε στο 3ο Πανελλήνιο Ογκολογική Συνέδριο το 1985 στην Αθήνα.

6) Το 1987 ολοκλήρωσα την ερευνητική μου εργασία στο ερευνητικό κέντρο «Γ. Παπανικολάου» Αθηνών, με τίτλο: «Προγνωστική σημασία της παρουσίας των Τac T-λεμφοκυττάρων (Τ-ΙL-2) (Τ-suppressor) στο αίμα ασθενών με καρκίνο του παχέως εντέρου», η οποία παρουσιάσθηκε στο 4ο Πανελλήνιο Ογκολογική Συνέδριο το 1985 στην Αθήνα.

7) Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητάς του στην Γενική Χειρουργική, επελέγην νόμιμα από το ΣΚΕΙΟΠΝΙ το 1987 για την θέση του Επιμελητού Β` στο νεοιδρυθέν ΕΣΥ στην Θωρακοχειρουργική κλινική του «Αγίου Σάββα», αλλά η πρόσληψή μου απερρίφθη από τον τότε υπουργό υγείας, ουδέποτε να μάθω του λόγους της απόρριψης.

8) Μετά απ αυτό, επέτυχα μια μικρή από οικονομικής άποψης, αλλά υψηλής τιμής υποτροφία από το Royal Marsden Hospital του Λονδίνου (Sutton Branch), όπου συνέχισα την έρευνά μου στην ανοσολογία του καρκίνου του μαστού (Δ/ντής Prof. H. Hall) : 1989-90. Αποτέλεσμα της ερευνητικής μου αυτής εργασίας, είναι η εργασία μου: «Phenotypic and Functional analysis of T-killer, T-suppressor of peripheral blood lymphocytes in Breast Cancer patients» (αδημοσίευτη ακόμα δυστυχώς)

9) Senior House Officer (βοηθός χειρουργού) στην Χειρουργική Κλινική του καρκίνου του μαστού στο Royal Marsden Hospital του Λονδίνου (Fulham Rd. Chealse, Δ/ντής Prof. A Mc Kinna) : 1990-91 10)

Στην συνέχεια αφού πέρασα το Part I του FRCS, μελετούσα και δούλευα σε υποχρεωτική εκπαίδευση σε ένα «κυκλικό» (rotational) κύκλο χειρουργικών ειδικοτήτων για να μπορέσω να δώσω τις τελικές εξετάσεις για την απόκτηση του Fellowship of Royal College of Surgeons, το οποίο το απέκτησα το μετά από 5 χρόνια μελέτης κι εξουθενωτικών επαναλαμβανομένων εξετάσεων (12 φορές) το 1993, κι αποτελεί για μένα την υψίστη επιστημονική μου επίδοση κι επίτευγμα μέχρι τώρα.

Το rotational πρόγραμμα εκπαίδευσής μου στην υγιειονομική περιφέρεια Portsmouth και Southampton, περιελάμβανε, εκπαίδευση στις μεταμοσχεύσεις νεφρού και παγκρέατος (Sr Marys Hospital, Prof. H. Lee), ουρολογίας, γενικής χειρουργικής, αγγειοχειρουργικής, εντατικής μονάδας (Southampton Alexander Hosp.), κλπ. : 1990-94

11) Δούλεψα στο ερευνητικό εργαστήριο μεταμοσχεύσεων του Southampton University, στην ανοσολογία των μεταμοσχεύσεων επί 6 μήνες, χωρίς όμως επιτυχία.

12) Αργότερα μετά από υποσχέσεις του Καθηγητή Μεταμοσχεύσεων του «Λαικού Νοσ/μείου» Κου Κωστάκη για πρόσληψή μου στο «Λαικό»-που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ-επέστρεψα στην Ελλάδα το 1994, κι έκτοτε ανεβαίνω τον Γολγοθά της Ιδιωτικής Ιατρικής, αφού απέτυχα να καταλάβω μια θέση λέκτορα Παν/μιο Αθηνών το 1995 (Καθηγητής Κος Γρ. Σκαλκέας) και το 1997 στο Παν/μιο Κρήτης, βρισκόμενος μπροστά σε διαβλητές διαδικασίες με προεπιλεγμένο υποψήφιο.

 13) Το 2003, με δική μου πρωτοβουλία κι έξοδα, φοίτησα επίσημα για ένα ακαδημαικό χρόνο, σε πρόγραμμα Master Aνωτάτων Μαθηματικών στην Μαθηματική Σχολή του Παν/μιου του Auckland of New Zealand, σε δύο courses –τα οποία «πέρασα» με επιτυχία κατόπιν εξετάσεων- στην Μαθηματική Βιολογία-Φυσιολογία και τα Δυναμικά Bιολογικά Συστήματα, όπως από το υποβαλλόμενο πρόγραμμα σπουδών φαίνεται.

14) Το 2004, μου κοινοποιήθηκε ο ανίσχυρος φυσικά «διορισμός» μου στον Άγιο Σάββα-τον οποίο δεν είχε υπογράψει ο υπουργός το 1987-ήτοι μετά από 17 χρόνια!

15) Από τον Μάρτιο του 2006 έχω υποβάλλει στην 7μελή επιτροπή του Παν/μιου Ιωαννίνων την 2η διατριβή μου με θέμα : «Κβαντική Φυσιολογία», ένα έργο τεράστιο και διεθνώς πρωτοποριακό και πρωτότυπο.

16) Το 2009 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην Φιλοσοφία στο Oxford College of UK, in LevelA status. Συμμετοχή σε επαγγελματικά κι ερευνητικά φροντιστήρια (courses)

 1) Immunology methods : Ερευνητικό Κέντρο «Γ.Παπανικολάου», Αθήναι & Immunology Institute of Royal Μarsden Hospital, London : 1986-92

2) Microvascular Surgery : Warwick University, UK, 1990

3) Radiation Protection, Southampton Univ., 1991

4) Laser Application : Sheffield Univ., 1992

 5) Intensive Care Unit : St Mary`s Hosp., Portsmouth, UK, 1992

 6) Orthopedic Surgery : Derby Gen. Hosp., 1992

7) Applied Anatomy : Royal College of Surgeons, London, 1990

8) General Surgery : Southampton Hosp., 1991

9) Laser Application : Laser Center, Aθήναι, 1996

 Διδακτική Δραστηριότητα:

1) Το 1988 έδωσα σειρά διαλέξεων στο Παν/μιο Αθηνών (έδρα Μικροβιολογίας), υπό τον καθηγητή Kον Τζανετήν, με θέμα «Ανοσολογία Ματαμοσχεύσεων»

 2) Το 1991 έδωσα σειρά διαλέξεων, στο Παν/μιο του Southampton (καθηγητής Η.Lee) με θέμα : «Ιdiotypic, Anti-idiotypic Antibodies in Renal Transplantation (βλ. σχετική βεβαίωση του Prof. H. Lee).

Έχω συγγράψει τα εξής συγγράμματα :

 1) «Κβαντική Φυσιολογία». Ένα εκπληκτικό έργο, διεθνούς πρωτοτυπίας, με το οποίο περιγράφω την ανθρώπινη φυσιολογία με αυστηρά μαθηματικά της Κβαντικής Φυσικής και το οποίο προορίζεται ως η 2η διατριβή μου στο Παν/μιο Ιωαννίνων.

 2) «Mathematical Models of Τumor-Growth and Tumor-Immune Interactions»

3) Βιολογικά Στατιστικά Μοντέλα στο Παν/μιο του Auckland (στην Αγγλική)

4) Mη-Γραμμικά, μη ολοκληρώσιμα (χαοτικά) δυναμικά συστήματα και η χρήση των στην ιατρική διάγνωση

5) «Ο Ζωοδότης Καρκίνος», μια πλήρη περιγραφή του καρκίνου από το μοριακό, το εμβρυολογικό, μέχρι το κλινικό επίπεδο

6) H Διδακτορική μου Διατριβή με θέμα : «Φαινοτυπική ανάλυση των ανοσολογικών δεικτών των Τ-λεμφοκυττάρων σε ασθενείς με καρκίνο του παχέως εντέρου και η προγνωστική αξία αυτών», ένα αντίγραφο της οποίας σας καταθέτω (αδημοσίευτη) .

 7) Η ερευνητική μου εργασία στο ερευνητικό κέντρο «Γ. Παπανικολάου» Αθηνών, με τίτλο: «Προγνωστική σημασία της παρουσίας των Τac T-λεμφοκυττάρων (Τ-ΙL-2) (Τ-suppressor) στο αίμα ασθενών με καρκίνο του παχέως εντέρου» (αδημοσίευτη)

8) Η ερευνητική μου εργασία στο Royal Marsden Institute με θέμα : «Phenotypic and Functional analysis of T-killer, T-suppressor of peripheral blood lymphocytes in Breast Cancer patients» (αδημοσίευτη)

9) Eνα τεράστιο έργο-το οποίο είναι υπό έκδοση από το «Μορφωτικό ίδρυμα Λαμπράκη», υπό την Αιγίδα του Προέδρου του Ιδρύματος Καθηγητού Αδαμαντίου Πεπελάση- με τίτλο: «Παράλληλη εξέλιξη της ιστορίας της τέχνης, των αισθητικών θεωριών και των επιστημονικών θεωριών και της αλληλεπίδρασης αυτών»

10) «Aesthetic and Philosophical Studies”

Μετά Τιμής

 Δημ. Αντωνίου

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...

Μητσοτάκης, ΗΠΑ… ‘Ασχημες εξελίξεις

''Ξαφνιάστηκαν'' στην Ελλάδα γιά την μη αποστολή πρόσκλησης από τον πρόεδρο ΗΠΑ, στον πρωθυπουργό, γιά να παραυρεθεί στην ετεροχρονισμένη εκδήλωση γιά 25 Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, στις 4 Απριλίου '24. Την ''σίγουρη'' επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην...

Επισκέψεις -γιά πρώτη φορά-πρόεδρου Δημοκρατίας Ελλάδας (Κατερίνας Σακελλαρόπουλου), σε Ουρουγουάη και Χιλή .

Ιστορικές επισκέψεις -γιά πρώτη φορά- πρόεδρου Δημοκρατίας Ελλάδας (Κατερίνας Σακελλαρόπουλου), σε Ουρουγουάη και Χιλή (22-25 Απρ. '24), αλλά τα κατηγορία 107 (πάτος) ΜΜΕ Αθήνας, ούτε λέξη... Η τελετή υποδοχής της, στο Σαντιάγκο (Χιλή), από τον πρόεδρο Γκαμπριέλ Μπόριτς (η σύζυγός του Ιρίνα Καραμάνος, είναι...