Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜΜΕThe Guardian: Η...

The Guardian: Η Ελλάδα πουλάει νησιά για να σώσει την οικονομία .

Γ. Πεταλωτής προς Guardian:

Ανακαλέστε άμεσα το δημοσίευμα «Προσβλητικό και παραπλανητικό» το ρεπορτάζ περί πώλησης νησιών

Guardian:«Στο σφυρί» βγάζει η Ελλάδα τα νησιά της προκειμένου να σώσει την οικονομία, όπως υποστηρίζει η ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Guardian. Οι βρετανοί αναφέρουν πως η χώρα μας κάνει μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εξοφλήσει τα χρέη της και εξετάζει την πώληση νησιών καθώς αδυνατεί να βρει πόρους για την ανάπτυξη των υποδομών τους.

Σύμφωνα με την συντάκτρια του άρθρου, η Ελλάδα διευκολύνει τους πλούσιους και διάσημους να εκπληρώσουν τα όνειρά τους και να αποκτήσουν ένα ηλιόλουστο νησί, πουλώντας ή ενοικιάζοντας με μακροχρόνιες μισθώσεις περίπου 6.000 νησιά. Ο Guardian υποστηρίζει, πως σύμφωνα με τις πηγές της, μια μεγάλη έκταση στη Μύκονο, είναι ήδη προς πώληση.

Όπως αναφέρει, η περιοχή κατά το ένα τρίτο ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο ψάχνει για αγοραστή πρόθυμο να εισφέρει κεφάλαια και να αναπτύξει τουριστικό συγκρότημα πολυτελών κατοικιών. Ακόμη, αναφέρει πως στην ιστοσελίδα Private Islands έχει αναρτηθεί προς πώληση το νησί «Ναυσικά» στο Ιόνιο, προς 15 εκατ. ευρώ.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως υπάρχουν μικρά ακατοίκητα νησιά στην Ελλάδα τα οποία μπορεί να πωληθούν προς 2 εκατ. ευρώ έκαστο, δηλαδή φθηνότερα από μια κατοικία στο Τσέλσι. «Μερικά από τα πολυάριθμα νησιά της χώρας, είναι μικροσκοπικά που θα μπορούσαν οριακά να φιλοξενήσουν μία ξαπλώστρα», αναφέρει η ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας.

Η συντάκτρια αναφέρει πως μόνο 227 ελληνικά νησιά είναι πυκνοκατοικημένα και πως η απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε δυνητικές πωλήσεις οφείλεται στην αδυναμία του Κράτους να αναπτύξει βασικές υποδομές ή να φυλάξει τις συγκεκριμένες περιοχές.

«Η ελπίδα είναι ότι η πώληση ή η μακροχρόνια μίσθωση ορισμένων νησιών θα προσελκύσει επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα αυξήσουν τα φορολογικά έσοδα», τονίζεται στο άρθρο.

Πεταλοτής προς Guardian: Ανακαλέστε άμεσα το δημοσίευμα

«Προσβλητικό και παραπλανητικό» το ρεπορτάζ περί πώλησης νησιών

Να ανακαλέσει άμεσα το ρεπορτάζ της περί εκποίησης δημόσιας γης καλεί η ελληνική κυβέρνηση την εφημερίδα «The Guardian», χαρακτηρίζοντας το δημοσίευμα «προσβλητικό», «ανακριβές», «παραπλανητικό» και «εμπρηστικό».

 Ο «Guardian» έγραψε σήμερα στην ιστοσελίδα του ότι η κυβέρνηση βγάζει «στο σφυρί» ελληνικά νησιά για να εξασφαλίσει έσοδα, προκειμένου να σώσει την Ελλάδα από την χρεοκοπία.

Στην επιστολή του προς τη βρετανική εφημερίδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σημειώνει ότι το δημοσίευμα «εγείρει ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρά του» και καλεί την εφημερίδα να το αποσύρει, δημοσιεύοντας παράλληλα την επιστολή του.

Η επιστολή του κ. Πεταλωτή προς την βρετανική εφημερίδα έχει ως εξής:

«Είμαι βαθιά απογοητευμένος από το παραπλανητικό άρθρο της Elena Moya, που δημοσιεύτηκε στο σημερινό φύλλο του Guardian (25/06/2010). »

 Αρχικά, ο ισχυρισμός ότι η Ελληνική Κυβέρνηση εμπλέκεται στην πώληση οποιουδήποτε νησιού είναι πλήρως ανακριβής. Οι αγοραπωλησίες νησιών που ανήκουν σε ιδιώτες, ούτε κάτι καινούριο είναι ούτε και αποτελεί είδηση, στην Ελλάδα ή οπουδήποτε αλλού. Πράγματι, το νησί του Ιονίου ‘Ναυσικά’ είναι μια τέτοια περίπτωση που βρίσκεται στην αγορά εδώ και καιρό. »

 Είναι, δε, εξίσου παραπλανητικός ο ισχυρισμός ότι η Ελληνική Κυβέρνηση διαπραγματεύεται με Ρώσους και Κινέζους επενδυτές, την πώληση γης στη Ρόδο, γεγονός που ανήκει στο πεδίο της ιδιωτικής εμπορικής κτηματομεσιτικής αγοράς που ουδεμία σχέση έχει με το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά βασίζεται σε ανυπόστατες φήμες. »

Η παρατραβηγμένη άποψη ότι η Ελλάδα σκέφτεται την πώληση νησιών, ‘ωθούμενη από την αδυναμία του κράτους να αναπτύξει υποδομές και αστυνόμευση σε πολλά από αυτά’, είναι λανθασμένη και προσβλητική. Τέτοιοι ισχυρισμοί πραγματικά εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρα μιας τέτοιας δημοσίευσης και μάλιστα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Guardian. »

Τέλος, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι η Ελλάδα δεν έλαβε ‘απαλλαγή’ χρεών από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ένα δάνειο, το οποίο και θα αποπληρώσει πλήρως. »

 Θέλω να πιστεύω πως στο μέλλον θα προβείτε σε πιο ενδελεχή έρευνα πριν δημοσιεύσετε τέτοιου είδους ‘εμπρηστικά’ άρθρα. Με δεδομένο δε, ότι το αναληθές άρθρο σας έχει ήδη επανεκδοθεί σε μεγάλο αριθμό διεθνών Μέσων Ενημέρωσης, σας καλώ να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή και να ανακαλέσετε το εν λόγω άρθρο σας αμέσως».πηγή:Τα Νέα 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr egerssi.gr Τις τελευταίες ημέρες η Πατρίδα και ο ελληνικός λαός βιώνει ακόμη μια μεγάλη Προδοσία! Στην οποία πρωταγωνιστεί για ακόμη μια φορά μέλος της Οικογένειας Μητσοτάκη! Μια Προδοσία που τείνει να έχει καταστροφικές συνέπειες...

Η αποχή των δικηγόρων σε όλη την Ελλάδα και η αντίθεση τους για το νέο «δικαστικό χάρτη.

Η ενοποίηση των δικαστηρίων και η ταλαιπωρία των πολιτών. Σκληρή στάση που ουσιαστικά κλείνει τα δικαστήρια της χώρας έως και μετά το Πάσχα, κρατούν πλέον οι δικηγόροι για τον δικαστικό χάρτη. Με απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων τα δικαστήρια...

Η Κυβέρνηση ΜΕ Περίεργα παιχνίδια για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Ετοιμάζονται με την ίδια μέθοδο να πουλήσουν τα μηχανήματα των ΕΑΣ για τις ανάγκες του...

Μετά την προώθηση εκατοντάδων χιλιάδων πυρομαχικών στην Ουκρανία δια της μεθόδου της …εκποίησης τους στην Τσεχία, τώρα ετοιμάζονται με την ίδια μέθοδο να …πουλήσουν τα... μηχανήματα των ΕΑΣ που βρίσκονται στο εργοστάσιο του Υμηττού για τις ανάγκες του Ουκρανικού Μετώπου! Με χτεσινοβραδινή τροπολογία...

Η οικογενειοκρατία καλά κρατά στην ΕΡΤ 3

Στην δεκαετία του 80 αν φώναζες στο κτίριο της λεωφόρος στρατού ένα επώνυμο υπαλλήλου θα γυρνούσαν δύο τρία άτομα ξαδέρφια αδέρφια γνωστή Το αυτοδιοίκητο της ΕΡΤ 3 έδινε την δυνατότητα στους διευθύνοντες να προσλάβουν υπαλλήλους με συβάσεις έργου πολύ εύκολα...