Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΠοιος θα πάρει...

Ποιος θα πάρει αυτήν την πόλη;;

kouiz1.jpgcamping.jpgΙδού το ερώτημα, ιδού και το πήδημα, για το ποιος θα πάρει τον Δήμο Θεσ/νίκης.

Ο Κώστα Γκιουλέκας ως υποψήφιος του Δήμου, είναι πελαγωμένος, όσον αφορά την λίστα των υποψηφίων Δημοτικών συμβούλων, που θα πρέπει να προτείνει για το ψηφοδέλτιο, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010.

Στο πολιτικό του γραφείο επί της Αγίας Σοφίας & Μητροπόλεως γωνία, συχνά μπαίνει και βγαίνει ο τέως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο κύριος Δ. Δημητριάδης, ο οποίος έχει σκοπό να βάλλει τον γιο του Σωκράτη, στην λίστα του συνδυασμού του Κ. Γκιουλέκα.

Κάποιοι ξέχασαν, μεταξύ αυτών και ο Κ. Γκιουλέκας, πως όταν είχε γίνει η μεγάλη μάζωξη της Νέας Δημοκρατίας στο συνεδριακό κέντρο Γ. Βελλίδης με πάνω από 3.000 στελέχη του κόμματος, ο τότε πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Ν.Δ, ο Κ. Καραμανλής, είχε υποσχεθεί στον Δ. Δημητριάδη ότι θα τον βάλλει υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, κάτι που βέβαια δεν έγινε ποτέ.

Απεναντίας, αντί του Δ. Δημητριάδη στην λίστα των υποψηφίων βουλευτών είχε  τον δημοσιογράφο Άγγελο Κολοκοτρώνη (νυν βουλευτή του Λ.Α.Ο.Σ), ο οποίος εντέλει δεν κατάφερε να βγει βουλευτής της Ν.Δ.

Αυτό μόνο να θυμίσουμε στον φίλτατο Κ. Γκιουλέκα, και να αναρωτηθεί, για ποιο λόγο ο τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ δεν συμπεριέβαλε στην λίστα για βουλευτή τον Δ. Δημητριάδη, κάτι θα ήξερε.

Στο γραφείο του Κ. Γκουλέκα πολύ συχνά μπαινοβγαίνει και η κόρη του βουλευτή του νομού Έβρου Αλέξανδρου Δεμερτζόγλου, Μελίνα .

Πάντως, ο Κ. Γκουλέκας σε στενό του κύκλο δηλώνει ότι δεν θέλει να έχει σχέση με τους νυν αντιδημάρχους Θεσσαλονίκης, όσο παραγωγικοί κι αν είναι. Αυτό σημαίνει, ότι δεν σκοπεύει να αξιοποιήσει κανένα ικανό στέλεχος του Δήμου.

Τότε, με ποιους θα πάρει τον Δήμο;; Με τα παιδάκια που δεν έχουν καμιά εμπειρία στην διοίκηση ενός Μητροπολιτικού Δήμου, όπως είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης;;

“..Μήπως, ο κύριος Κ. Γκιουλέκας έχει καβαλήσει το καλάμι, και νομίζει ότι είναι ο ωραίος της πόλης, γι΄ αυτό και θα τον ψηφίσουν όλες οι γυναίκες;;” Αυτά μου είπε επί λέξει στενός φίλος του Κ. Γκουλέκα, ο οποίος ξημεροβραδιάζει στο γραφείο του, και είναι παρών σ΄ όλες τις κλειστές συναντήσεις,

Πάνε οι εποχές που κάποιος υποψήφιος βασιζόταν στην γοητεία του, και έπαιρνε ψήφους  εμπιστοσύνης από το γυναικείο πληθυσμό. Αυτό σήμερα δεν ισχύει. Ο κόσμος έχει ξυπνήσει απότομα, με την πίκρα που έχει και το άθλιο  πολιτικού συστήματος της χώρας. Όσοι πιστοί θα πάνε στην κάλπη, θα σκεφτούν πολύ σοβαρά ποιον θα σταυρώσουν.

Ένα είναι βέβαιο, πως εάν ο κύριος Κ. Γκουλέκας δεν θέλει να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο τους ικανούς νυν Αντιδημάρχους από τον συνδυασμό του Β. Παπαγεωργόπουλου, τον βλέπω να βρεθεί εκτός Δημαρχιακού Μεγάρου.

Η πρώτη ψηφοφορία αναμφίβολα δεν θα αναδείξει νικητή, οπότε, θα έχουμε και δεύτερη αναμέτρηση.

Εκεί όμως το Π.Α.Σ.Ο.Κ όπως δείχνουν τα πράγματα, θα στηρίξει τον Γ. Μπουτάρη, ακόμα και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα η Ν.Δ να χάσει το Δήμο Θεσσαλονίκης, μετά από πολλά χρόνια.

Γι΄ αυτό κύριε Γκιουλέκα, όπως πολύ καλά τονίζεται σε κάθε συνέντευξη σας, “κανείς δεν περισσεύει”! Όπως είναι τα αξιόλογα στελέχη του νυν Δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο Σ, Καπετανόπουλος, ο ισχυρός Αντιδήμαρχος Θ. Αθανάσαρος, ο οποίος μάλιστα μπορεί να ξεπεράσει και τους 50.000 σταυρούς.

Αλλά και ο Κ. Καζαντζίδης, ο Πέτρος Εγγλέζος, ο Ν. Μαρκαντωνάκης, όλοι αυτοί έχουν δείξει αξιόλογο έργο, με πολύ προσωπική εργασία, και πολλές φορές αμισθί.

Ο δε αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κύριος Δημητρίου, δεν θα κατέβει ως υποψήφιος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Δημητρίου θα στηρίξει τον υποψήφιο της Ντόρας Μπακογιάννη  ,τον πολιτικό μηχανικό.

Όσον αφορά τον υποψήφιο Δήμαρχο Κ. Γκιουλέκα και το νυν Δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος τους σε μια πρόσφατη συνάντηση στην Ρηγίλλης, όπου Ο Β. Παπαγεωργόπουλος ρώτησε τον Κ. Γκιουλέκα:

 “Κώστα μου, τι εννοείς με τις δηλώσεις σου λέγοντας πως δεν θέλεις να κληρονομήσεις τίποτα από τον Β. Παπαγεωργόπουλο, και την διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης;;”

 Όμως ,απάντηση δεν πήρε, καθώς ο Κ. Γκιουλέκας κατέβασε το κεφάλι, και έφυγε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς μάλλον δεν γνωρίζει αυτές τις λεπτομέρειες, που ωστόσο, εκπέμπουν πολλά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.

Να, γιατί υπάρχει περίπτωση να χαθεί από την ΝΔ ο Δήμος Θεσ/νίκης. Με τέτοια πρόχειρη οργάνωση από τον υποψήφιο  τους , απέναντι στην Ντόρα και τον Καρατζαφέρη ο αγώνας θα είναι ανελέητος.

Όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα κινήσεις του Κ. Γκιουλέκα, μάλλον δεν έχει καταλάβει τι γίνεται γύρω του. Προφανώς, έχει λάθος συμβούλους, που του μεταφέρουν λάθος εικόνα από τα δρώμενα της Θεσ/νίκης και εφησυχάζει.

Κύριοι, της Νέας Δημοκρατίας, ξυπνήστε από τον βαθύ ύπνο. Οι καιροί δεν είναι για  λάθη.

 Η πόλη της Θεσ/νίκης έχει πολύ σοβαρά προβλήματα.

Η ανεργία πλέον είναι ανεξέλεγκτη, τα καταστήματα, επιχειρήσεις, κλείνουν ένα πίσω από το άλλο.

Ο Δήμος χρειάζεται ικανά και αξιόλογα στελέχη που θα βοηθήσουν και προς αυτήν την κατεύθυνση.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Της Δρ. Μάγδας Τσολάκη* Με την ιδιότητα της πολύτεκνης μητέρας θα ήθελα να αναφέρω βιωματικά ψήγματα από την παγκόσμια λογοτεχνία που αφορούν τη Μητέρα. Για όλους η Μητέρα, νεαρή ή ηλικιωμένη, πλούσια ή φτωχή, μορφωμένη ή ολιγογράμματη, είναι πρόσωπο ιερό,...

Aπόδημων Eλλήνων emails, ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ… Το ερώτημα είναι ποιούς (και πόσα) πλήρωσε η Ασημακόπουλου γιά να τα αποκτήσει.

Ψευτιές... Τα emails που χρησιμοποίησε η ευρωβουλευτής Ασημακόπουλου, ήταν ''φρέσκα'', δηλ. τελευταίων μηνών και όχι παλαιότερα, όπως ψευδέστατα ισχυρίζονται, η κυβέρνηση και η υπουργός Εσωτερικών.. Δύο περιπτώσεις με Ομογενείς στις ΗΠΑ -που εγγράφηκαν γιά επιστολική ψήφο τελευταία- το πιστοποιούν. Οι εκτός συνόρων,...

Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 θα διεξαχθούν δημοτικές εκλογές στην Τουρκία. Η νοθεία των εκλογών είναι δεδομένη πριν ακόμα διεξαχθούν, από την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Τουρκίας (έλεγχος ΜΜΕ κατά 95%, διώξεις πολιτικών αντιπάλων με στημένες...