Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚαταγγελίεςΑγνοούμενοι-πειραματόζωα

Αγνοούμενοι-πειραματόζωα

cypros2.bmpΣυγκλονιστικοί ισχυρισμοί σε αμερικανική έκθεση Αγνοούμενοι-πειραματόζωα στην Τουρκία Έκθεση αμερικανικής εταιρείας στρατηγικών αναλύσεων και μελετών υποστηρίζει ότι η Άγκυρα χρησιμοποίησε ως πειραματόζωα Έλληνες και Ελληνοκύπριους αγνοούμενους της εισβολής στα βιοχημικά εργοστάσια που βρίσκονται στα περίχωρα της Άγκυρας.

 Οι εν λόγω ισχυρισμοί δημοσιεύτηκαν την περασμένη Πέμπτη στο Defense & Foreign Affairs Strategic Policy, ένα φημισμένο think tank στις ΗΠΑ, με τίτλο “Προετοιμασίες για Σύγκρουση”, στο οποίο καταγράφονται εντυπωσιακές λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας εναντίον των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ την τελευταία 20ετία.

Ο συντάκτης της έκθεσης επικαλείται άρθρα του περιοδικού “The Voice of Kurdistan”, μαρτυρίες Κούρδων και Τούρκων, καθώς και στρατιωτικές πηγές που δεν κατονομάζονται. Σύμφωνα με την έκθεση – που βασίζεται σε μαρτυρίες προσώπων που απέδρασαν από τα εργαστήρια – “ότι μεταξύ 1984-1988, Έλληνες και Ελληνοκύπριοι αγνοούμενοι της εισβολής του 1974 κατέληξαν σε μυστικά βιοχημικά εργαστήρια του τουρκικού στρατού και χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα (guinea pigs). Τα βιοχημικά εργοστάσια ελέγχονται από την ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και υπάγονται στη Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία (GMMA).

 Οι σχετικές πληροφορίες για τις δολοφονίες των Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων αναφέρεται ότι δόθηκαν στον Θεόφιλο Γεωργιάδη από Κούρδους αντάρτες, οι οποίοι κατάφεραν να αποδράσουν από την GMMA. “Αυτοί οι Κούρδοι”, τονίζεται, “ήταν αυτόπτες μάρτυρες των όσων συνέβαιναν στα βιοχημικά εργαστήρια στους Έλληνες και Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους”.

Στο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά για την ταυτότητα και τη δράση του Θεόφιλου Γεωργιάδη και επισημαίνεται ότι “εκτελέστηκε από την ΜΙΤ (τουρκική μυστική υπηρεσία) έξω από την κατοικία του στη Λευκωσία, αφού προηγουμένως, στις 12 -13 Μαρτίου 1994 είχε ενημερώσει για τις δραστηριότητες των Τούρκων τους συμμετέχοντες σε διεθνή διάσκεψη, στις Βρυξέλλες”. Στο Defense and Foreign Affairs Strategic Policy, καταγράφονται επίσης αναρίθμητες περιπτώσεις (με ημερομηνίες, τοποθεσίες, αρχηγούς επιχειρήσεων, απολογισμούς θυμάτων κ.ά.) κατά τις οποίες ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον των ανταρτών του PKK.

 Υποστηρίζεται ότι από τις 25 Φεβρουαρίου 1986, ο στρατηγός Νεκντέτ Οζτουρούν, είχε υπογράψει εντολή εκ μέρους του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου, σύμφωνα με την οποία, “δίνονται εντολές και οδηγίες για τη χρησιμοποίηση χημικών όπλων στη διάρκεια των συγκρούσεων με το PKK”. Ο συντάκτης της έκθεσης επισημαίνει μάλιστα ότι “στις 28 Μαρτίου 2006, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε κρυφά με τον στρατηγό Μπουγιούκανιτ και αποφάσισαν τη στρατηγική του ολοκληρωτικού πολέμου εναντίον του PKK.

 Την ίδια μέρα, ο κ. Ερντογάν, φορώντας στρατιωτική στολή – με σκοπό να ενθαρρύνει τους Τούρκους στρατιώτες – συμμετείχε σε στρατιωτική άσκηση στην πόλη Καρς της βορειοανατολικής Τουρκίας όπου την ίδια μέρα οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις σκότωσαν 14 αντάρτες του PKK, χρησιμοποιώντας χημικά όπλα, στην περιοχή Σονγκαΐλα της επαρχίας Μους”.

 Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος που ρωτήθηκε χθες στη Λευκωσία χαρακτήρισε συγκλονιστικές τις πληροφορίες, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν έχει ενημέρωση για την εν λόγω έκθεση. “Πρώτη φορά το άκουσα, δεν γνωρίζω ποιος ετοίμασε την έκθεση”, είπε ο Πρόεδρος. Νέα Υόρκη,

Θανάση Τσίτσα Κωδικός άρθρου: 668997 ΠΟΛΙΤΗΣ – 23/10/2006, Σελίδα: 3

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...

Μητσοτάκης, ΗΠΑ… ‘Ασχημες εξελίξεις

''Ξαφνιάστηκαν'' στην Ελλάδα γιά την μη αποστολή πρόσκλησης από τον πρόεδρο ΗΠΑ, στον πρωθυπουργό, γιά να παραυρεθεί στην ετεροχρονισμένη εκδήλωση γιά 25 Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, στις 4 Απριλίου '24. Την ''σίγουρη'' επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην...