Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚαταγγελίεςΠάνος Κιάμος στην...

Πάνος Κιάμος στην Ραδιοφωνική εκπομπή “Ελληνικό Φαινόμενο”

kiamos02_auΕίναι μαζί μας φίλοι μου για άλλη μια φόρά  και  στην πόλη μας ,όπου εμφανίζεται στο κέντρο “Πύλη Αξιού”. Ν. Βάνης: Πάνο μου , τι λέει το τραγούδι σου;;

Π. Κιάμος: “Βρες λίγο χρόνο και για μένα” Νίκο, καλησπέρα σε όλον τον κόσμο που μας ακούει.Ν. Βάνης: Τι κάνεις;;

Π. Κιάμος: Είμαι πάρα πολύ καλά. Καλή επιτυχία σε όσους παίζουν στοίχημα, γιατί βλέπω πίσω ότι τα μηχανήματα έχουν πάρει φωτιά με τα αποτελέσματα. Θέλω να σου πω μπράβο Νικόλα μου που τα λες, γιατί αυτά που γίνονται τώρα με την κυβέρνηση, είδα προχθές και τον Αργύρη Παπαργυρόπουλο που είχε βγει σε κάποια εκπομπή και έλεγε ότι όλοι ξαφνικά έχουν άδεια και πουλούν μπόμπες , και πως να μην πουλήσουν μπόμπες όταν το τελευταίο καφενείο, έχει γίνει μπαρ. Οι πραγματικές άδειες των κέντρων είναι 50-60 σε Αθήνα και Θεσ/νίκη και ξαφνικά υπάρχουν 10.000 μαγαζιά στην Αθήνα και 5.000 σε Θεσ/νίκη.

Ν. Βάνης: Να πούμε και του στραβού το δίκιο, γεμίσαμε με πολλά Live μαγαζιά.

Π. Κιάμος: Χωρίς να έχουν άδεια το γυρίζουν στο Live όλοι.

Ν. Βάνης: Εδώ στην πόλη Πάνο τα γνωστά μαγαζιά ήδη έχουν πάρει άδεια.

Π. Κιάμος: Και καλά κάνουν. Μα δεν μιλάμε γι΄ αυτά τα μαγαζιά.

 Ν. Βάνης: Ναι, αλλά ο Υπουργός με την δήλωση του αναφέρθηκε σε όλους.

Π. Κιάμος: Μα αυτό ήταν το λάθος του. Να πω και την αλήθεια δεν μιλάμε για τα μεγάλα μαγαζιά που έχουν άδεια. Την ζημιά την κάνουν όλα τα υπόλοιπα, σε όποια γειτονιά κι αν πάμε υπάρχουν ένα – δύο καφενεία που μετά τις 12 το βράδυ χαμηλώνουν τα φώτα, βάζουν δυνατά την μουσική, ή βάζουν τρία παιδάκια και παίζουν ζωντανά και σου λέει βγάζουμε και τα μπουκαλάκια στα τραπέζια και το κάνουμε Live, ή το κάνουμε κλαμπ, δεν είναι έτσι όμως, πρέπει να έχεις άδεια, πρέπει να φορολογείσαι για κάποια συγκεκριμένα πράγματα, πρέπει να δικαιολογεί κάποια πράγματα το μαγαζί για να πάρει άδεια κέντρου διασκέδασης.

…Δεν μπορεί να βάζεις 100 άτομα και να μην έχεις μια έξοδο κινδύνου, είναι βασικά αυτά. Δεν μπορεί να πιάσει μια φωτιά, χτύπα ξύλο, και να λέμε πάλι μετά πως έγινε και είχαμε θύματα;; Βέβαια όταν δεν πληρεί τις προϋποθέσεις το κάθε μαγαζί δεν θα πρέπει να παίρνει και άδεια, και μετά λέμε ότι δεν πάει καλά η νύχτα. Μα πώς να πάει καλά;; Κάποτε τα μαγαζιά δούλευαν επταήμερα και τώρα δουλεύουν τετραήμερα τα περισσότερα και μετά τις γιορτές το γύρισαν στα τριήμερα, γιατί δεν έχουν κόσμο και βάζω και τον εαυτό μου μέσα, γιατί μπορεί αυτήν την στιγμή να πηγαίνω καλά, όμως σε δυό χρόνια να δουλεύω τριήμερα, γιατί ρόδα είναι και γυρίζει. Ο κόσμος βγαίνει λιγότερο, εγώ ακούω από πολλούς που λένε ότι βγαίνουμε μια φορά. Τι θέλει δηλαδή να μας κάνει ο κύριος Αλογοσκούφης, Γερμανία;;

Ν. Βάνης: Ο κύριος Αλογοσκούφης με αυτά που δηλώνει μάλλον θέλει να γίνουμε πιο Αμερικανοί και Άγγλοι.

Π. Κιάμος: Μακάρι να γίνουμε Αμερικανοί και Άγγλοι στους μισθούς. Γιατί να μας θέλουν Αμερικανούς και Άγγλους στα υπόλοιπα;;

Ν. Βάνης: Από την πρώτη στιγμή που ήλθες στην Θεσ/νίκη έλεγαν πολλοί ότι η “Πύλη Αξιού” είναι ένα δύσκολο μαγαζί.

 Π. Κιάμος: Κατ΄ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο, γιατί όντως η “Πύλη Αξιού” είναι ένα μαγαζί που ο κόσμος το φοβάται, η νεολαία δεν έρχεται εύκολα, γιατί τα είχαν συνηθίσει να είναι εάν θέλεις απρόσωπο μαγαζί. Ο κόσμος θέλει να πηγαίνει σε ένα μαγαζί που μπορεί να το νοιώθει στέκι, που μπορεί να το νοιώθει δικό του. Για να γίνει αυτό πρέπει ένα μαγαζί να δουλεύει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η “Πύλη Αξιού” δεν είναι τέτοιο μαγαζί, κάνει σαράντα ημέρες με κάποιους καλλιτέχνες, που σημαίνει είκοσι εργάσιμες, γιατί κάνουν τετραήμερα.

..Έρχονται εδώ για πέντε εβδομάδες, κάνουν είκοσι εμφανίσεις και φεύγουν. Άρα η “Πύλη Αξιού” ποτέ δεν ήταν ένα μαγαζί που ο κόσμος το ένοιωθε δικό του, απλά πήγαινε να δει ένα καλλιτέχνη που ερχόταν για σαράντα ημέρες και έφευγε. Εγώ λοιπόν προσπάθησαν να το αλλάξω, το φοβόμουν πάρα πολύ, γιατί μου έλεγαν ότι η νεολαία δεν πηγαίνει στην “Πύλη Αξιού”. Πώς να πάει άλλωστε όταν οι τιμές ήταν 150-160 Ευρώ;; Όταν τα υπόλοιπα μαγαζιά ήταν στα 100 Ευρώ, που σημαίνει ότι στα δύο μπουκάλια κερδίζει ένα δώρο.

 Ν. Βάνης: Αυτό που λένε ότι η νύχτα έχει πολλά λεφτά δεν ευσταθή, γιατί γνωρίζω ότι πολλοί μπαίνουν μέσα.

 Π. Κιάμος: Δεν λένε πόσες οικογένειες τρώνε ψωμί το βράδυ από επιχειρηματίες που δεν βγάζουν μια δραχμή και προτιμούν το μαγαζί να είναι γεμάτο και ας είναι κερασμένο, αρκεί ο κόσμος να περνά καλά. Αυτό είναι προς τιμήν των επιχειρηματιών, γιατί σου λέει εκεί που είναι να βγάζω πέντε, ας μην βγάλω τίποτα, να κεράσω και δέκα μπουκάλια, να μπω και μέσα, γιατί στην ουσία τα πληρώνω εγώ τα μπουκάλια, να μπω και μέσα από πρόγραμμα, γιατί βάζω τζάμπα κόσμο, αλλά να είναι γεμάτο το μαγαζί. Αυτό δεν το βλέπουν;; Το μόνο που βλέπουν είναι ότι κάνουν οι επιχειρηματίες και οι καλλιτέχνες ψεύτικες δηλώσεις, λες και είναι οι μόνοι που το κάνουν.

..Μιλώ για τους πολιτικούς που αντί να κοιτούν πως να βοηθήσουν τον κόσμο, κοιτούν πώς να τα αρπάξουν από τον κοσμάκη, έτσι ώστε να μην μπορεί να βγει έξω, να μην διασκεδάσει, να μην έχει δουλειά, αλλά να περνά καλά, αυτό δεν γίνεται. Είμαστε χώρα διασκέδασης. Η Ελλάδα φημίζεται γι΄ αυτό, ο τουρισμός μας στηρίζεται στην διασκέδαση. Όλη η Ευρώπη έρχεται στην Ελλάδα για να διασκεδάσει και να περάσει καλά, ενώ αυτή δεν έχει διασκέδαση. Εγώ έχω φίλους που έρχονται από την Γερμανία και μου λένε Πανούλη μια Παρασκευή και Σάββατο βγαίνουμε για να περάσουμε 15 ημέρες καλά, να ξεδώσουμε. Πάνε λοιπόν να το κόψουν και αυτό.

 Ν. Βάνης: Το δημοσίευμα του Ευαγγελάτου ότι στα νυχτερινά κέντρα γίνεται χαμός, βγάζουν πολλά λεφτά ήταν μεθοδευμένο, για να πλήξουν την Ελληνική διασκέδαση. Ο Έλληνας θα πρέπει να κάθεται σπίτι του για να τον βομβαρδίζουν με την τηλεόραση, όμως αυτό δεν γίνεται, γιατί ο Έλληνας δεν μπαίνει σε καλούπια Είμαστε εξ ολοκλήρου μουσικός λαός, που αγαπά το μπουζούκι και το λαϊκό τραγούδι.

 Π. Κιάμος: Εγώ δεν νομίζω ότι θα πετύχουν τίποτα, τώρα δεν ξέρω που αποσκοπούν, το μόνο που εύχομαι είναι ότι ο κόσμος να μην τους ακούει πάντα, γιατί καλό είναι να ακούμε τους πολιτικούς, καλό είναι να είμαστε πάντα σύμφωνα με τον νόμο, αλλά από την στιγμή που πλέον αρχίζουν και γίνονται καταπιεστικοί, δηλαδή δεν μας αφήνουν να ζούμε, τότε νομίζω ότι από την μια να μπαίνουν και από την άλλη να βγαίνουν.

 Ν. Βάνης: Έχεις κάνει ένα πολύ καλό δίσκο με τίτλο “Βρες”.

 Π. Κιάμος: Το “Βρες” το αγαπά ο κόσμος, είναι ένα λαϊκό τραγούδι. Ο δίσκος αυτός έγινε με πού άγχος Νίκο, γιατί πίσω μας είχαμε το Live το οποίο είχε μια τεράστια επιτυχία, το επόμενο βήμα σίγουρα θα συγκριθεί με το προηγούμενο και όταν αυτό το αγαπάς πολύ, δύσκολα το επόμενο βήμα θα φανεί καλό. Σαν παράδειγμα σου λέω όταν ο φίλος Σότης Βολάνης έβγαλε το “Πόσο μου λείπεις”, που έγινε τεράστια επιτυχία σε όλη την Ελλάδα, ότι κι αν έβγαζε μετά θα φαινόταν μικρό. Όταν ο Θ. Αδαμαντίδης έβγαλε το “Μα που να πάω” που γνώρισε τεράστια επιτυχία, το επόμενο βήμα και καλό να ήταν θα έδειχνε λίγο. Όταν η Πέγκυ Ζήνα έβγαλε το “Είμαι καλά” το επόμενο CD της έδειξε λίγο.

…Οι τεράστιες επιτυχίες έχουν μεγάλο άγχος, ευθύνη, βαρύτητα, τις αγαπά ο κόσμος και μετά στο επόμενο βήμα σου λέει καλό αυτό, αλλά το προηγούμενο ήταν καλύτερο, γιατί το είχε αγαπήσει ο κόσμος. Πιστεύω λοιπόν ότι με το “Είσαι παντού” και με το πέρασμα του χρόνου καταφέραμε να χτυπήσουμε κάτι πάρα πολύ δύσκολο σαν το Live.

 Ν. Βάνης: Θα σου πω και κάτι άλλο, ότι όταν έφυγες για Αθήνα, πολλοί έλεγαν ότι θα φας τα μούτρα σου, αντιθέτως όμως διαψεύστηκαν γιατί στα “Αστέρια” που εμφανιζόσουν γνώρισες τεράστια επιτυχία.

Π. Κιάμος: Η αλήθεια είναι ότι και εγώ το φοβούμουν, γιατί είναι δύσκολο μαγαζί τα “Αστέρια”, όπως εδώ είναι η “Πύλη Αξιού”. Άκουγα από παντού ότι είναι η πρώτη φορά που ο Κιάμος από την Θεσ/νίκη θα φύγει νύχτα.

Ν. Βάνης: Το έχουν πει και αυτό.

 Π. Κιάμος: Εγώ σου λέω ότι το άκουσα.

Ν. Βάνης: Θέλω να επιστρέψουμε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη και τα όσα είπε.

Π. Κιάμος: Μερικά απ΄ αυτά έχουν μια δόση αλήθειας. Στις ειδήσεις που έβλεπα σήμερα, έλεγε ότι το 90% των τραγουδιστών κάνουν δήλωση 5.000 ευρώ. Ε΄ όχι Νίκο μην το ξευτελίζουμε, δηλαδή εδώ έχει δίκιο ο Υπουργός. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι το 90% κάνουν δήλωση 5.000 Ευρώ, δηλαδή 1.700.000 δραχμές όλο τον χρόνο;; Τι παίρνουν 100.000 δραχμές τον μήνα;; Αυτό θέλουν να μας πουν οι τραγουδιστές. Είναι καλό και εμείς οι καλλιτέχνες να κάνουνε νορμάλ δήλωση. Φυσικά και κρύβουμε ορισμένα χρήματα και μην μου πει κανείς ότι δεν το κάνει αυτό.

…Δεν μπορώ να δεχθώ ότι κάποιος με δισκογραφία και επιτυχίες βγάζει 10.000 Ευρώ το χρόνο, είναι ντροπή. Εμένα σήμερα που μιλάμε η ΣΔΟΕ μου ελέγχει τα βιβλία μου είναι η δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες.

 Ν. Βάνης: Ήμουν αυτόπτης μάρτυς σ΄ αυτό που λες.

Π. Κιάμος: Εγώ ήμουν στην πίστα και πήραν τα βιβλία από τον πατέρα μου.

Ν. Βάνης: Καλά κάνουν και κάνουν ελέγχους, αλλά να λένε και αλήθειες.

Π. Κιάμος: Σίγουρα καλά κάνουν, αυτήν είναι η δουλειά τους.

Ν. Βάνης: Στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεσαι η προσέλευση του κόσμου είναι μεγάλη. Χθες συγκεκριμένα που ήλθα δεν μπορούσα να μπω μέσα σε μια “Πύλη Αξιού” που έχει χωρητικότητα 5.000 ατόμων.

 Π. Κιάμος: Πραγματικά ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο, είναι μεγάλη τιμή για μένα που με στηρίζει. Κατ΄ αρχάς το αναγνωρίζουν οι επιχειρηματίες ο Β. Γκόγκος και ο Γ. Μποζίδης που μου λένε ότι Πάνο έχουμε χρόνια να δούμε την “Πύλη Αξιού” να δουλεύει πενθήμερα και για τόσο διάστημα. Γιατί συνήθως οι καλλιτέχνες έρχονται αρχές Δεκεμβρίου και φεύγουν του Άη Γιαννιού, που οι μισές μέρες είναι γιορτινές. Μετά τις 19 Ιανουαρίου είναι δύσκολη περίοδος, γιατί ο κόσμος στις γιορτές έχει κάνει έξοδα, είναι και εξεταστική περίοδος για τους φοιτητές.

…Γι΄ αυτό για άλλη μια φορά θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας στηρίζει τόσο πολύ. Εσύ τουλάχιστον είσαι από τους δημοσιογράφους που δεν ακούς μόνο, βλέπεις, είσαι παντού, είσαι κάθε βράδυ σε όλα τα μαγαζιά και έχεις άποψη.

 Ν. Βάνης: Εκτός απ΄ αυτόν τον μήνα που δεν βγαίνω κάθε μέρα, τον υπόλοιπο καιρό είμαι κάθε βράδυ στα νυχτερινά κέντρα.

Π. Κιάμος: θέλω να σου πω ότι έχεις πλήρη άποψη, γιατί τα βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια.

Ν. Βάνης: Έχω κατέβει και στην Αθήνα πολλές φορές.

Π. Κιάμος: Συνέχεια κατεβαίνεις. Σε μένα έχεις έλθει δέκα φορές το καλοκαίρι, και πηγαίνεις παντού.

Ν. Βάνης: Σε σένα είχα έλθει καθημερινή ημέρα Τετάρτη και το μαγαζί ήταν γεμάτο.

Π. Κιάμος: Γι΄ αυτό και το 99% των σχημάτων στην Αθήνα δουλεύει Πέμπτη με Κυριακή και τώρα μετά τις γιορτές δουλεύει Πέμπτη- Σάββατο, Παρασκευή – Σάββατο. Μεταξύ μας ας μην κρυβόμαστε, έχουμε προβλήματα, ο κόσμος δεν βγαίνει, δεν έχει λεφτά για να βγει.

 Ν. Βάνης: θέλω να μου πεις για να το ακούσει και ο κόσμος Πάνο για την τιμή της φιάλης. Πως έγινε και δέχθηκαν οι επιχειρηματίες. Αυτό το έχεις κάνει εσύ στην “Πύλη Αξιού” και ο Πλούταρχος, κανείς άλλος.

Π. Κιάμος: Εγώ Νίκο θα μπορούσα να παίρνω παραπάνω χρήματα, λέω όμως επειδή ο κόσμος με άνδρωσε σαν καλλιτέχνη, η Βόρεια Ελλάδα με ανέδειξε, δεν θέλω σε καμιά περίπτωση να πουν ότι πέρυσι ο Κιάμος ήταν σε ένα άλλο μαγαζί και πληρώναμε το μπουκάλι 100 Ευρώ και φέτος μέσα σε πέντε μήνες, επειδή έκανε καλή σεζόν στην Αθήνα ήλθε εδώ και θέλει να πληρώνουμε 150 Ευρώ. Δεν μου άρεσε εμένα, γιατί ο κόσμος μπορεί να σκεφτεί ότι αυτός έγινε μεγάλος και θέλει περισσότερα λεφτά.

Ν. Βάνης: Αυτό όντως ειπώθηκε. Για μένα είπα εάν θα το κάνει αυτό ο Πάνος, θα είναι μεγάλο λάθος.

Π. Κιάμος: Και εγώ θα το έλεγα. Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο μίλησα με τον Β. Γκόγκο και τον Γ. Μποζίδη και προς τιμήν τους, δεν μου έφεραν αντίρρηση. Τους είπα λοιπόν πόσο την έχουν την φιάλη τα άλλα μαγαζιά;; Και μου απάντησαν 110 Ευρώ. Επειδή λοιπόν το μαγαζί σαν “Πύλη Αξιού” έχει μεγαλύτερη βαρύτητα, και είναι μια σκάλα πιο πάνω από τα υπόλοιπα, εμείς το μπουκάλι θα το έχουμε 120 Ευρώ. Οι επιχειρηματίες λοιπόν αμέσως συμφώνησαν και η τιμή της φιάλης είναι 120 Ευρώ κομπλέ.

 Ν. Βάνης: Το σέρβις του μαγαζιού είναι πολύ καλά οργανωμένο, δεν ακούω παράπονα όπως παλιά.

 Π. Κιάμος: Το ξέρω και γι΄ αυτό έγινε ειδικό θέμα. Είχαν ακουστεί πολλά όταν ήταν η Χαρούλα Αλεξίου με την Ελευθερία Αρβανιτάκη. Θέλω εδώ να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Β. Γκόγκο και τον Γ. Μποζίδη, που όλο το σέρβις δουλεύει άψογα και χαίρομαι πάρα πολύ, γιατί ο κόσμος έρχεται και περνά καλά.

Ν. Βάνης: Έχω παρατηρήσει Πάνο ότι το κοινό σε ακολουθεί από τα πρώτα σου βήματα στην Θεσ/νίκη, από τις “Γοργόνες”, το “FIX”, και τώρα στην “Πύλη Αξιού”.

Π. Κιάμος: Είναι πολύ σημαντικό γα μένα αυτό. Γι΄ αυτό και εγώ προσπαθώ να μην το προδώσω, επειδή με ακολουθεί όπως είπες από τα πρώτα μου βήματα. Ο κόσμος είναι αυτός που μου έδωσε την δυνατότητα να πάω στην “Πύλη Αξιού”, δεν πήγα μόνος μου, εάν δεν ήταν δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια και επίσης εάν δεν με πίστευαν οι επιχειρηματίες. Είναι κρίμα λοιπόν να τον προδώσω ξαφνικά. Εγώ δεν είμαι από τους καλλιτέχνες που ήλθα εδώ έκανα επιτυχία, άρπαξα όσα μπορούσα και τελείωσε.

… Εγώ θέλω να έχω διάρκεια. Γι΄ αυτό θα πρέπει να εκτιμάς ότι ο κόσμος δίνει από το υστέρημα του για να έλθει να σε ακούσει και να μην τον προδώσεις, θα προσπαθήσω να μην το κάνω ποτέ αυτό.

Ν. Βάνης: ο κόσμος από το πρώτο πρόγραμμα σου ανεβαίνει στην πίστα και χορεύει, αυτό εσύ δεν το άλλαξες.

Π. Κιάμος: Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξω ποτέ. Χορεύουν από το πρώτο πρόγραμμα κανονικά. Να αλλάξει η “Πύλη Αξιού” και να έλθει στα μέτρα τα δικά μου, αλλιώς εγώ δεν μπορώ να πουλήσω μούρη (σε εισαγωγικά), δεν μου βγαίνει. Μ΄ αρέσει να σέβομαι τον κόσμο, θέλω να έρχεται και από το πρώτο πρόγραμμα να περνά καλά, να διασκεδάζει, να πίνει, όχι να είναι στημένος και να βλέπει. Εάν είναι έτσι θα πάει στο θέατρο και δεν θα έλθει σε μας.

Ν. Βάνης: Πως βλέπεις την νυχτερινή ζωή της Θεσ/νίκης, μετά από την απουσία σου στην Αθήνα.

Π. Κιάμος: Η Θεσ/νίκη είναι φτωχομάνα, όπως λέει και το τραγούδι, αντέχει γιατί οι εποχές είναι δύσκολες. Στην Αθήνα αυτήν την περίοδο τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα, απ΄ ότι στην Θεσ/νίκη. Στην Αθήνα αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα. Εδώ αντέχει η πόλη, ο παλμός υπάρχει και από εκεί και πέρα η Θεσ/νίκη αρχίζει να έχει μεγάλα ξεκαθαρίσματα σε πολλά πράγματα και σε ότι αφορά τα καλλιτεχνικά δρώμενα. Μόνο όποιος θα κάνει προσεγμένες δουλειές, θα δουλεύει, γιατί από εδώ και πέρα ο κόσμος έχει γίνει πολύ επιλεκτικός. Κακά τα ψέματα όμως Νίκο μου εδώ είναι τα γούστα, αλλά στην Αθήνα είναι η καριέρα.  

Ν. Βάνης: θέλω λίγο να μου σχολιάσεις τις δηλώσεις του Σ. Γονίδη για το τραγούδι του “Μη ρωτάς το γιατί” που το συμπεριέλαβες στο Live και το έκανες μεγάλη επιτυχία, ότι  έγινε επιτυχία με την Ν. Θεοδωρίδου.

Π. Κιάμος: Εγώ δεν έχω να πω κάτι, αντιθέτως να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που μου έδωσε την άδεια και είπα αυτό το τραγούδι. Χαίρομαι που ο κόσμος δεν το ήξερε και το έμαθε. Τώρα από εκεί και πέρα εάν λέει ότι η Ν. Θεοδωρίδου το έκανε γνωστό, καλά κάνει. Ο Σ. Γονίδης θεωρεί ότι η Ν. Θεοδωρίδου το έκανε γνωστό, εγώ θεωρώ πέρυσι η Ν. Θεοδωρίδου δεν έλεγε το τραγούδι, ούτε όταν το έλεγα στις “Γοργόνες”, άλλωστε δεν το έλεγε και ο ίδιος όταν ερχόταν στην Θεσ/νίκη. Εγώ το έλεγα το 2002 – 2003, που δεν το έλεγε κανείς. Με χαροποιεί το γεγονός ότι πολλά τραγούδια που έβαλα στο Live δεν τα ήξερε ο κόσμος, γιατί το “Μη ρωτάς το γιατί” είναι τραγούδι του 1987, συμπληρώνει 20 χρόνια.

Ν. Βάνης: Όπως και το “Πωλείται

Π. Κιάμος: Το “Πωλείται” τότε είχε γίνει σουξέ, οι μεγάλοι το ξέρουν, όμως το “Μη ρωτάς το γιατί” είχε περάσει σχεδόν απαρατήρητο, δηλαδή μόνο αυτοί που ήταν πιστοί φαν του Σ. Γονίδη το ήξεραν και χαίρομαι πάρα πολύ που αυτήν την στιγμή  όλη η Αθήνα, όλη η Ελλάδα, όλη η Θεσ/νίκη, το τραγουδά , γιατί είναι καλό τραγούδι και γίνεται χαμός.

Ν. Βάνης: Πήρε και μεροκάματο απ΄ αυτό το τραγούδι ο Σ. Γονίδης.

Π. Κιάμος: Αξίζει να παίρνει μεροκάματο γιατί είναι μεγάλος τραγουδιστής.

Ν. Βάνης: Τώρα που θα έλθει εδώ ο Γ. Πλούταρχος, εσύ δεν έχεις να χωρίσεις τίποτα μαζί του, γιατί παλαιότερα είχατε συνεργαστεί, επίσης τι έχεις να του ευχηθείς;;

Π. Κιάμος: Να του ευχηθώ καλή επιτυχία.

Ν. Βάνης: Μέχρι πότε θα εμφανίζεσαι στην “Πύλη Αξιού”;;;

Π. Κιάμος: Η συμφωνία είναι μέχρι 25 Μαρτίου, 70 ημέρες, από 19 Ιανουαρίου, αλλά επειδή το μαγαζί πάει καλά, πιστεύω ότι θα πάρουμε παράταση δύο εβδομάδες παραπάνω.

Ν. Βάνης: Μετά θα εμφανίζεσαι Στα “Αστέρια” των Αθηνών.

Π. Κιάμος: Ξεκινάμε το μεγάλο Σάββατο 22 Απριλίου.

Ν. Βάνης: Αυτό το χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν και τα υπόλοιπα μαγαζιά.

Π. Κιάμος: Ναι, υπολογίζω ότι θα ξεκινήσουν την Ανάσταση.

Ν. Βάνης: Το καλοκαίρι θα έλθουν εδώ όλοι οι μεγάλοι Σταρ, πιστεύεις ότι θα υπάρξει μεγάλος ανταγωνισμός;;

Π. Κιάμος: Έχω ακούσει ότι θα έλθει η Ν. Θεοδωρίδου με τον μ. Χατζηγιάννη, ο Ν. Σφακιανάκης, ο Α. Ρέμος, πολλά ονόματα θα ανεβούν. Εγώ από τη πλευρά μου να τους ευχηθώ όλοι να πάνε καλά.

Ν. Βάνης: Πότε θα κυκλοφορήσει η νέα σου δισκογραφική δουλειά;;

Π. Κιάμος: Συνέχεια ψάχνω τραγούδια. Από εκεί και πέρα επειδή αυτό το CD πάει καλά, θα κάνει πλατίνα και ο κόσμος το αγκάλιασε, δεν ξέρω ακόμα πότε θα κυκλοφορήσει η νέα δουλειά. Εδώ δεν βλέπω ημερομηνίες ότι ακριβώς στο χρόνο θα πρέπει να βγάλω νέο CD. Όταν νοιώσω ότι ο κόσμος θα ζητήσει καινούργια πράγματα, πρέπει να είμαι έτοιμος. Γι΄ αυτό το λόγο κάθε Δευτέρα- Τρίτη ακούω τραγούδια, ψάχνω τραγούδια, για να είμαι έτοιμος όταν χρειαστεί να βγάλουμε καινούργιο υλικό.

Ν. Βάνης: Από τον δίσκο σου ποιά τραγούδια έχεις ξεχωρίσει;;;  

Π. Κιάμος: Αυτός ο δίσκος ευτυχώς έδειξε ότι έχει πολλές πλευρές. Καλύπτει το λαϊκό με το “Βρες”, το “ Φύγε και εσύ” που είναι ζεϊμπέκικο, καλύπτει τις πιο νεαρές ηλικίες με το “Σαν ταινία παλιά” και το “Είσαι παντού”, αλλά πιστεύω ότι υπάρχει και ένα τραγούδι που δεν έχει βγει ακόμα προς τα έξω, και είναι το “Αναμνήσεις”, ένα κοινωνικό, αγαπησιάρικο τραγούδι με Rock ύφος, που πιστεύω ότι θα αγαπήσει ο κόσμος.

Γενικά είναι ένας δίσκος που δείχνει ότι έχει πορεία, έχει πράγματα μέσα και γι΄ αυτό ακριβώς τον λόγο τον αφήνουμε. Ο δίσκος θέλει το χρόνο για να τον ανακαλύψει ο κόσμος. Ένα τραγούδι είναι καλό να το ακούσεις αρκετές φορές για να το νοιώσεις. Η μουσική είναι μαγευτική. Ο δίσκος αυτός έχει 17 τραγούδια και γι΄ αυτόν τον λόγο δεν βιάζομαι να βγάλω νέο δίσκο, για να μπορέσει ο κόσμος να τα ακούσει όλα.

Ν. Βάνης: Επιτρέπεται ο καλλιτέχνης να είναι στο μαγαζί από τις 10 μ.μ και οι άλλοι να έρχονται πολύ αργότερα;;

Π. Κιάμος: Εγώ είμαι αυτής της άποψης, γιατί θεωρώ ότι θέλω να μπαίνω στο κλίμα του μαγαζιού. Θέλω να είμαι νωρίς. Το ίδιο ισχύει και με σένα. Μπορεί να έχεις εκπομπή στις 10 μ.μ, αλλά βρίσκεσαι εδώ από τις 8 μ.μ. Δεν είναι σωστό να έρχομαι με άγχος της κίνησης στο δρόμο και να μπαίνω αμέσως στην διαδικασία του μαγαζιού. Εμένα μ΄ αρέσει στο μαγαζί να μπαίνω στο κλίμα. Να μπαίνω στο καμαρίνι μου, να μιλώ με τους ανθρώπους της δουλειάς, να εγκλιματίζομαι και να βγαίνω έτοιμος. Δεν είμαι άνθρωπος της τελευταίας στιγμής. Ποτέ δεν λέω ότι επειδή βγαίνω στις 1,15 την νύχτα, να πάω στο μαγαζί στις 12,45, δεν είμαι αυτής της άποψης.

Ν. Βάνης: Η συνεργασία σου με την Άννα Στεφανίδου είναι άψογη.

Π. Κιάμος: Βεβαίως. Η Άννα είναι ένα πολύ καλό παιδί. Τώρα έκανε και ένα δισκογραφικό βήμα, το οποίο είναι πολύ νωρίς για να το κρίνουμε, αλλά θεωρώ ότι έχει βγάλει ένα Single που από τα πέντε τραγούδια, τα δύο είναι πολύ καλά. Γιατί εάν σκεφτούμε ότι βγαίνουν ολόκληροι δίσκοι με 15 τραγούδια και δεν βρίσκεις ούτε ένα καλό. Στα πέντε λοιπόν εάν τα δύο είναι πολύ καλά, αυτό είναι πολύ ουσιαστικό σαν πρώτο βήμα.

Ν. Βάνης: Πάνο με ποιόν συνάδελφο σου θα ήθελες να συνεργαστείς;;;

Π. Κιάμος: Με πάρα πολλούς Νίκο μου, έχουμε τόσους τραγουδιστές. Μακάρι κάποια στιγμή να καταφέρω να δουλέψω με τον Γ. Πάριο, με την Χ. Αλεξίου, μ΄ όλους αυτούς τους μεγάλους που κάποια στιγμή μπορεί να πουν σταματάω. Θα είναι μεγάλη εμπειρία για μένα, θα κερδίσω πάρα πολλά.

Ν. Βάνης: Εγώ ξέρεις τι θα ήθελα να δω κάποια στιγμή στην πίστα τον Σ. Γονίδη μαζί με τον Π. Κιάμο.

Π. Κιάμος: Μακάρι θα το ήθελα πάρα πολύ. Απ΄ ότι ξέρω ο Σ. Γονίδης έκλεισε για τον χειμώνα με την Π. Ζήνα, και θα έλθουν και εδώ το καλοκαίρι στην “Πολιτεία”, θα είναι ένα πολύ καλό σχήμα.

Οι συνεργασίες είναι καλές να γίνονται, απλά εμένα αυτήν την περίοδο ο κόσμος το ζητά να είμαι εγώ, θα του κακοφανεί εάν κλείσω με άλλον καλλιτέχνη, γιατί θα βγαίνω να τραγουδώ 40 λεπτά και θα φεύγω, για να βγει ο επόμενος. Εγώ ακόμα θέλω να τα δίνω όλα. Κάποια στιγμή όμως θα κάνω και συνεργασίες, γιατί νομίζω ότι θα αρέσουν στον πολύ κόσμο.

Ν. Βάνης: Πόσο δύσκολο είναι δύο μεγάλοι καλλιτέχνες να συνυπάρχουν στην ίδια πίστα;;

Π. Κιάμος: Για μένα δεν είναι δύσκολο, είναι πολύ εύκολο όταν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Είναι δύσκολο για τον Π. Τερζή που τόσα χρόνια έκανε συνεργασίες με μεγάλα ονόματα;;; Κανένας δεν είπε ότι ο Π. Τερζής δεν περνά καλά. Έχει συνεργαστεί με τον Δ. Μητροπάνο, Γ. Πάριο, Κ. Γαρμπή, Μ. Χατζηγιάννη και όλες οι συνεργασίες του ήταν άψογες.

Νομίζω ότι όταν έχεις σιγουριά στον εαυτό σου και πέντε λεπτά να τραγουδήσεις Νίκο ο κόσμος περνά καλά. Όταν βγαίνεις και το ζεις το τραγούδι και ο άλλος περνά καλά.

Ν. Βάνης: Πάνο θέλω να σ΄ ευχαριστήσω που ήσουν σήμερα στην εκπομπή “Ελληνικό Φαινόμενο” και να σου ευχηθώ τα καλύτερα.

Π. Κιάμος: Εγώ σ΄ ευχαριστώ Νίκο, φιλιά πολλά σε όλους και να έχεις καλή συνέχεια.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Της Δρ. Μάγδας Τσολάκη* Με την ιδιότητα της πολύτεκνης μητέρας θα ήθελα να αναφέρω βιωματικά ψήγματα από την παγκόσμια λογοτεχνία που αφορούν τη Μητέρα. Για όλους η Μητέρα, νεαρή ή ηλικιωμένη, πλούσια ή φτωχή, μορφωμένη ή ολιγογράμματη, είναι πρόσωπο ιερό,...

Aπόδημων Eλλήνων emails, ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ… Το ερώτημα είναι ποιούς (και πόσα) πλήρωσε η Ασημακόπουλου γιά να τα αποκτήσει.

Ψευτιές... Τα emails που χρησιμοποίησε η ευρωβουλευτής Ασημακόπουλου, ήταν ''φρέσκα'', δηλ. τελευταίων μηνών και όχι παλαιότερα, όπως ψευδέστατα ισχυρίζονται, η κυβέρνηση και η υπουργός Εσωτερικών.. Δύο περιπτώσεις με Ομογενείς στις ΗΠΑ -που εγγράφηκαν γιά επιστολική ψήφο τελευταία- το πιστοποιούν. Οι εκτός συνόρων,...

Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 θα διεξαχθούν δημοτικές εκλογές στην Τουρκία. Η νοθεία των εκλογών είναι δεδομένη πριν ακόμα διεξαχθούν, από την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Τουρκίας (έλεγχος ΜΜΕ κατά 95%, διώξεις πολιτικών αντιπάλων με στημένες...