Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΟ σεβάσμιος γέροντας...

Ο σεβάσμιος γέροντας Μεθόδιος, της Ι.Μονής Εσφιγμένου

moni-esfigmenou.jpgwebradiofenomeno.jpgΟ σεβάσμιος γέροντας Μεθόδιος,σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ψηφιακό ραδιόφωνο elliniko-fenomeno.com και στον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη, αναφέρθηκε στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου που πρωτοστάτησε στην επανάσταση του 1821 για την απελευθέρωση της Ελλάδος από τον Τουρκικό ζυγό, με πρωτεργάτη τον Εμμανουήλ Παπά και 60 καλόγερους, που με τους αγώνες τους συνετέλεσαν στην απελευθέρωση της Ελλάδος, και της ορθοδοξίας η οποία επί Τουρκοκρατίας υπέστη τα πάνδεινα, ανέδειξε δε φωτεινές μορφές του γένους μας.

Ο γέροντας Μεθόδιος δήλωσε επίσης πως,”..σήμερα ζούν 120 γέροντες , στην μονή Εσφιγμένου που διώκεται από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος μαζί με πέντε Κατσουλιέρηδες λεηλάτησαν το μοναστήρι, δεν άφησαν τίποτα, ακόμα και το τρακτέρ της μόνης πήραν. Πάρθηκαν κειμήλια της μονής μεγάλης αξίας….”

Το Πατριαρχείο με η Ελληνική πολιτεία επέβαλαν εμπάργκο στην μονή, διώκοντας την, εδώ και τέσσερα χρόνια, με αποτέλεσμα οι σεβάσμιοι γέροντες που κάποιοι είναι γύρω στα 100 έτη, να μην έχουν ούτε περίθαλψη,να μην μπορούν, να βγουν από την μονή για να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο και εφόσον θεραπευτούν να επιστρέψουν πίσω στην μονή.

Το λιμενικό σώμα με διαταγή της πολιτείας κάνει περιπολίες, για να μην μπορεί να περάσει τίποτα στο μοναστήρι, έτσι ώστε οι γέροντες να λιμοκτονούν.

kart.jpgΟ γέροντας Μεθόδιος μέσω του ψηφιακού ραδιοφώνου απευθύνθηκε προς τον Πατριάρχη, λέγοντας του:

“Αυτό δίδαξε ο Χριστός μας;; Να διώκουμε τους γέροντες πατέρες της μονής;;

Αυτά τα κάνουν μόνο οι αιρετικοί, οι σχισματικοί…’

Κατήγγειλε ακόμα , ότι  οι πέντε Κατσουλιέρηδες πήραν τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προορίζονταν για την ανακατασκευή της μονής, η οποία όμως δεν τα δέχθηκε, και τα έφαγαν μαζί με τον Πατριάρχη.

“Θα τους καταγγείλουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι μέγα σκάνδαλο”, είπε χαρακτιριστικά ο γέροντας και συνέχιζε λέγοντας:

“Πρόσφατα απαγόρευσαν στην μονή να κόβει ξύλα από το δάσος της, για να ζεσταθούν οι άρρωστοι γέροντες. Πήγγε η αστυνομία και απαγόρευση την ξύλευση με εντολή του διοικητή του Αγίου Όρους κ. Κασμίρογλου, που είναι μαριονέτα του Ελληνικού κράτους. Αυτά δεν τα θέλει η Παναγία , η οποία έζησε και πέθανε στο Άγιο Όρος…”

Ο σεβάσμιος γέροντας Μεθόδιος, αναφέρθηκε  σε πολλά άλα γεγονότα στην συνέντευξη που θα έχετε την δυνατότητα να ακούτε ανά τακτά διαστήματα από το ψηφιακό ραδιόφωνο elliniko-fenomeno.com, και θα μπορέσετε να την διαβάσετε από την απόλυτη τηλεφημερίδα elliniko-fenomeno.gr, και την εφημερίδα Fenomeno News (που διανέμεται δωρεάν σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κρήτη, Πάτρα, Καλαμάτα).

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η 19η Απριλίου είναι η επέτειος του θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα, του υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ενός από τους πρώτους που ύψωσαν τη φωνή τους κατά της κλοπής των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Έλγιν....

The Parallel Visions of Alexander the Great and Kapodistrias for Greece.

The efforts of Alexander the Great and the first President of modern GREECE Ioannis Kapodistrias to employ Hellenic civilization for the good of humanity reflect the greatness of ancient GREECE/ Hellas. By Evaggelos Vallianatos Alexander accomplished so much so soon and so young...

Έφυγε από τη ζωή,Ο ΦΙΛΟΣ Γιώργος Κασάμπαλης.

Ο πολυμήχανος στην διασκέδαση ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Γιώργος Κασάμπαλης ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ Του Νότη Σφακιανάκη Έφυγε από τη ζωή. Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Γιώργος Κασάμπαλης πάντα με χαιρετούσε με το χαμόγελο και να με βάλει να καθίσω μπροστά στον...