Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΟ γέροντας Μεθόδιος...

Ο γέροντας Μεθόδιος της Μονής Εσφιγμένου στο web radio

gerontas-methodios.jpgwebradiofenomeno.jpgΠροσκεκλημένος στην ψηφιακή μπάντα elliniko-fenomeno.com (22/03/2011) και του Δημοσιογράφο Νίκο Βάνη, μας ομιλεί για πολύ σοβαρά θέματα, όπως την ηλεκτρονική κάρτα που πάει να μας επιβάλλει η κυβέρνηση, στον αποκλεισμό της ιεράς μονή Εσφιγμένου, με διαταγή του διοικητή του Αγίου Όρους, και του Πατριάρχη, και κατ΄ επέκταση από το κράτος.

Αναφέρεται στον ρόλο των μοναχών και των Αγίων Πατέρων της Ορθοδοξίας για την απελευθέρωση του έθνους το 1821, αλλά και μετέπειτα στον Α΄ παγκόσμιο Πόλεμο του 1912, και το 1940 όταν εισέβαλαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα.

Νίκος Βάνης: Σήμερα φίλοι ακροατές είναι μαζί μας στο ψηφιακό ραδιόφωνο μια πεφωτισμένη μορφή της ορθοδοξίας τον γέροντα Μεθόδιο της μονής Εσφιγμένου. Αυτήν την στιγμή μας ακούνε πολλοί, όχι μόνο από Ελλάδα, αλλά απ΄ όλον τον κόσμο.

Γέροντα μου, τι κάνεις;; Είσαι καλά;;

Γέροντας Μεθόδιος: Δόξα τω θεώ τέκνο μου, είμαι καλά.

Ν. Βάνης: Γέροντα, εσείς οι μοναχοί της μονής Εσφιγμένου κουβαλάτε βαρύ σταυρό, και ακόμα αντιστέκεστε για τις ηλεκτρονικές κάρτες, που πάνε να μας επιβάλει η κυβέρνηση, και η παγκοσμιοποίηση. Η μονή Εσφιγμένου εδώ και πολλά χρόνια πρωτοστατεί.

moni-esfigmenou.jpgΓ. Μεθόδιος: Κοιτάξτε, το μοναστήρι μας από παλαιά πάντοτε είναι μπροστάρης στους αγώνες της πίστεως και της πατρίδος. Το 1821 η μονή ήταν το στρατηγείο του Εμμανουήλ Παπά, ο οποίος ήταν αγωνιστής του 1821, πρωτεργάτης της εξέγερσης στην Χαλκιδική, από τις αγνότερες και ηρωικότερες μορφές του αγώνα της ανεξαρτησίας.

Είχαν συμφωνήσει όλα τα μοναστήρια του Αγίου Όρους να βοηθήσουν στον αγώνα, αλλά όταν ήλθε ο Τούρκος διοικητής, του οποίου έχουμε έγγραφα, τους απείλησε, και όλοι οι άλλοι γύρισαν. Μας έστειλαν γράμματα 19 μοναστήρια τα οποία μας απειλούσαν μαζί με τον Τούρκο. Αλλά το μοναστήρι όχι μόνο δεν παραδόθηκε, ο ηγούμενος και ο Εμμανουήλ Παπάς οι οποίοι μαζί με 40 μοναχούς πήραν τα πλοία της μονής και έφυγαν.

Το 1912 όταν πουλήσαμε τον Άγιο Παντελεήμονα στους Ρώσους, ήταν το μόνο μοναστήρι που είπε όχι. Έχουμε από το 1972 που λέμε όχι στα έργα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τον σημερινό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, και σε κάθε που παραβαίνει τις εντολές των Αγίων Πατέρων και την παράδοση της Εκκλησίας μας.

Μας έχουν κηρύξει έναν διωγμό άνευ προηγουμένου. Συγκεκριμένα, χθες πήγαμε να κόψουμε ξύλα στο δάσος το δικό μας, και ήλθαν οι άλλοι που τους ανέδειξε ο Πατριάρχης σαν αισυμνήτες, κατά παράβαση του καταστατικού χάρτου, εάν θέλετε μπορώ να σας διαβάσω κα τα άρθρα του καταστατικού χάρτου.

Ν. Βάνης: Θα το θέλαμε πολύ γέροντα μου.

Γ. Μεθόδιος: Το άρθρο 112 λέει ίνα τοις εκλεγεί ηγούμενος θα πρέπει να έχει τα εξής προσόντα.

1) Να διακρίνεται ίσης Χριστόν σταθερά ευσέβεια, διαγωγή, επιλήπτω μόρφωση, εκκλησιαστική εγκυκλίω παιδεία, και διοικητική ικανότητι

2) Να έχει ηλικία 40 τουλάχιστον ετών

3) Να έλαβε εν Αγίω Όρη την κουράν αυτού, προτεινομένων των προ δεκαετίας εγγεγραμμένων εν τη μονή.

Αυτούς τους οποίους ανέδειξε ο Πατριάρχης σαν μονή Εσφισμένου, για να πολεμήσει εμάς, ο ίδιος ούτε καν ξέρει μοναστήρι. Μάλιστα ο γέροντας τους πάτερ Χρυσόστομος δεν έχει γίνει μοναχός στο Άγιον Όρος, οπότε είναι κατά παράβαση του καταστατικού χάρτου.

Άρθρο 112 “Μη υπάρχον ως αδελφού εν τη μονή, καλούνε όποιον θέλουν, αλλά πάλι με απόφαση της αδελφότητος”, δεύτερη παράβαση. Τρίτη παράβαση η οποία λέει ότι “για να αναδείξουν τον ηγούμενο, θα πρέπει να ψηφίσουν οι μοναχοί που έχουν 6 χρόνια στο μοναστήρι του Εσφιγμένου, και έγιναν μοναχοί στη μονή.

Οι πατέρες αυτοί τους οποίους ανέδειξε Πατριάρχης κατά παράβαση όλων των νόμων, εκκλησιαστικών και πολιτικών, ούτε καν είναι στο μοναστήρι. Μας κήρυξαν λοιπόν έναν πόλεμο, που κάθε λίγοι στέλνουν την Αστυνομία για να μην μπορούμε να κόψουμε ξύλα. Δηλαδή δεν θα κόψουμε ξύλα για το μοναστήρι, τους πατέρες, για να πεθάνουν στο κρύο, επειδή το θέλουν πέντε άτομα, και η διοίκηση;;

Όχι εμείς αγωνιζόμαστε αδελφέ Νίκο και όσοι μας ακούν, το κάνουμε για την πατρίδα και την πίστη μας, διότι βλέπουμε την προδοσία που γίνεται καθημερινά στα θέματα της πίστεως, και δεν το ανεχόμεθα αυτό το πράγμα, δεν μπορούμε να το ανεχθούμε με τίποτα. Δεν ήλθαμε εδώ για να πλουτίσουμε, όπως κάνουν οι πατέρες, τσακώνονται μεταξύ τους ποιος θα πάρει περισσότερα χρήματα. Όχι δεν ήλθαμε γι΄ αυτό, ούτε χρήματα μας χρειάζονται, ούτε τίποτα.

Μας τα πήραν όλα, δεν μας άφησαν τίποτα, ότι είχε το μοναστήρι τα πήραν και τα έδωσαν σε πέντε άτομα. Ποιος εισαγγελέας σηκώθηκε να πει “για ελάτε εδώ πήρατε τόσα χρήματα πέντε άτομα, τι τα κάνατε;; Αυτά τα χρήματα ανήκουν στην μονή. Καταλάβατε και εμάς μας έχουν συνέχεια σε πόλεμο. Όταν βγαίνουμε με το καράβι έξω, μετά δεν μας αφήνουν να γυρίσουμε στην μονή. Προχθές είχε πάει ένας δικό μας ιερέας στις Καρυές, για να κοινωνήσει τους άλλους πατέρες που είναι εκεί, τον έπιασαν και τον απέλασαν.

Ν. Βάνης: Το μάθαμε γέροντα και γράψαμε για το συμβάν αυτό.

Γ. Μεθόδιος: Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει φτάσει στο σημείο αυτό το Άγιον Όρος. Μετά μιλάνε για αγάπη. Έτσι είναι η αγάπη;; Όταν εμείς είμαστε περίπου 120 άτομα, από τότε που μας απέκλεισαν από τα πάντα έχουν περάσει πέντε χρόνια. Βγαίνουν στο κόσμο με την υποκρισία που έχουν, και μιλούν περί αγάπης, και δεν ρώτησαν, πατέρες εσείς 120 άτομα πως ζείτε εκεί, που σας τα έκοψαν όλα;; Αυτά είναι Ορθοδόξων καμώματα;; 

Ν. Βάνης: Δεν νομίζω γέροντα να είναι καμώματα των Ορθοδόξων, αλλά του αναθεματισμένου.

Γ. Μεθόδιος: Τώρα για τα θέματα όπως είναι η κάρτα του πολίτη, το ΑΜΚΑ, το ΑΦΜ, εμείς είμαστε εναντίον όλων αυτών, γιατί το μόνο που πήραμε  με το Άγιον βάπτισμα, ο καθένας το όνομα του, που μας το έδωσε ο θεός. Αυτοί οι άνθρωποι σήμερα προσπαθούν να μας κάνουν νούμερα. Εμείς δεν το ανεχόμεθα, και θα το πολεμήσουμε , όσο μας δίνει δύναμη ο θεός.

Αλλά λυπούμαι πάρα πολύ για το κράτος μας, που μας έφτασε σ΄ αυτήν την κατάντια.

Λυπούμαι για τους εκκλησιαστικούς άρχοντες που έφτασαν σ΄ αυτήν την κατάντια.

Λυπούμαι για το Πατριαρχείο για την αίρεση που ακολουθεί.

Λυπούμαι για τους Αγιορείτες που το μόνο που ξέρουν, είναι να μαζεύουν χρήματα. Σκέπτονται πως θα διώξουν εμάς, αντί να καθίσουν, και να δουν, ότι εδώ έχουμε τόσους εχθρούς γύρω – γύρω, και οι πέντε άνθρωποι που τους στηρίζουν έχουν κάνει άνω – κάτω το Άγιον Όρος.

Δεν βγαίνει κανένας να τους περιορίσει. Δηλαδή θα πρέπει εμείς να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας;; Αυτό είπα χθες στον αστυνόμο, εμείς δεν τους πειράζουμε, μην μας εξοργίζεται συνέχεια, γιατί οι πατέρες δεν συγκρατούνται άλλο, θα γίνει κανένα κακό, εμείς δεν θέλουμε τίποτα, μόνο να ζήσουμε, να κόβουμε τα ξύλα για τους ασθενείς.

Ν. Βάνης: Ξύλα που τα δικαιούστε γέροντα μου.

Γ. Μεθόδιος: Μα δεν υπάρχουν δικαιώματα σ΄ εμάς κύριε Νίκο, υπάρχει μόνο διωγμός. Δεν υπάρχει δικαίωμα σ΄ εμάς, δικαίωμα έχουν οι Τούρκοι, Αλβανοί, Γιαχοβάδες. Ήλθαν οι λαθρομετανάστες από την Κρήτη στην Αθήνα και κάνουν απεργία πείνας, για να πάρουν τα δικαιώματα τους. Εάν θέλουν τα δικαιώματα τους να πάνε στην πατρίδα τους. Τι δουλειά έχουν στην Ελλάδα;; Έχουμε και τους πολιτικούς να τους υποστηρίζουν.

Εκτός αυτού τώρα ετοιμάζουν και την κάρτα του πολίτη, δηλαδή ένα στάδιο πριν από το σφράγισμα. Θα τα μαζέψουν όλα αυτά στην κάρτα, και θα μας λένε, δεν έχεις νούμερο, όπως γίνεται και με το ΑΜΚΑ, το οποίο μας έδωσαν για να έχουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Σ΄ όποια υπηρεσία κι αν πας σου λένε, έχεις ΑΜΚΑ, τους απαντάς όχι, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

 Άρα είναι γενικό, άρα μας κοροϊδεύουν, άρα δεν πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στους πολιτικούς, ακόμα και τους Θρησκευτικούς που δεν παίρνουν μια απόφαση, για να πουν στο λαό, τι είναι αυτή η κάρτα του πολίτη;; Γιατί να την πάρουμε, ποιος ο λόγος;;

Ζητούν με κάθε τρόποι κύριε Νίκο να μας αλλοιώσουν τα ήθη και έθιμα μας, το φρόνιμα των Ελλήνων για τα θέματα της πίστεως. Μας λένε, να κατεβάσουμε την σημαία μας, τις εικόνες, τα σύμβολα, για να μας δώσουν χρήματα. Και εμείς τα ξεπουλάμε όλα  έτσι με τόσες θυσίες που αποκτήσαμε την ελευθερία μας, τώρα μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας.

Ν. Βάνης: Γέροντα στο μοναστήρι σας έχετε τους ήρωες του 1821, του Μακεδονικού Αγώνα, συγκεκριμένα στο αρχοντιλίκι της μονής. Αυτά σπανίζει σήμερα στην Ορθοδοξία μας.

Γ. Μεθόδιος: Μα κύριε Νίκο αυτοί είναι που αγωνίστηκαν.  Δεν κάνουμε τίποτα άλλο για να τους τιμήσουμε τουλάχιστον έχουμε τις εικόνες του, για να θυμόμαστε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχυσαν το αίμα τους υπέρ πίστεως και πατρίδος. Και έρχεται ο Πατριάρχης και μας λέει ότι είχαν μια ωραία συμβίωση με τους Τούρκους ,και τους την χάλασαν οι Έλληνες.

Ν. Βάνης: Γέροντα το έχω δημοσιεύσει αυτό.

Γ. Μεθόδιος: Και δεν ντρέπεται. Όταν έγινε Πατριάρχης είπε ότι είχαμε εμείς οι Έλληνες μια ωραία συμβίωση με τους Τούρκους 400 χρόνια, και ήλθαν κάτι ξεβράκωτοι και χάλασαν την σχέση μας με τους Τούρκους. Μα πιάνεται φίλος ο Τούρκος;;

Ν. Βάνης: Δεν μπορεί να υπάρχει φιλία με τον Τούρκο γέροντα μου

Γ. Μεθόδιος: Μετά υπάρχει το σχέδιο αυτό, θα το πω, του διαμελισμού της Ελλάδος. Με τον Καλλικράτη που έκαναν ένωσαν όλες τις περιοχές. Είναι σχέδιο των σκοτεινών δυνάμεων, όπως βγήκε στην Θεσσαλονίκη Δήμαρχος ο Μπουτάρης, και ο άλλος στην Αθήνα, οι οποίοι υποστηρίζουν, να δώσουμε στους Τούρκους να φτιάξουν τζαμιά. Μα υπάρχουν στην Ελλάδα 600 τζαμιά!!!

Στην Κωνσταντινούπολη αντίστοιχα υπάρχουν τόσες εκκλησίες;; Ένα τζαμί να φτιάχνουν στην Ελλάδα, ένας ναός να γίνεται στην Μ. Ασία η οποία είναι Ελληνική, και πλησιάζει ο καιρός που θα την πάρουμε. Ας μην αναπαύονται λοιπόν, ότι θα μπορέσουν, να νικήσουν τους Έλληνες μ΄ αυτόν τον τρόπο. Αυτήν την στιγμή κοιτούν να διαμελίσουν την Ελλάδα, οι σκοτεινές δυνάμεις την θέλουν να είναι κάτω από την Λάρισα, όπως είχαν σκοπό τότε και οι Βαυαροί.

Ν. Βάνης: Λέτε γέροντα μου ότι θέλουν την Ελλάδα κάτω από την Λάρισα.

Γ. Μεθόδιος: Αλλά δεν θα τους γίνει, όπως δεν έγινε και τότε. Θα γίνε αυτό που θέλει ο θεός. Αλλά για εκείνο που λυπούμαι είναι η συμπεριφορά των Αγιορειτών, και το καταγγέλλω ενώπιον ολοκλήρου του Ελληνικού λαού, και ενώπιον της κυβερνήσεως της Ελλάδος. Έχουν συμπεριφορά Νέρωνος, Διοκλητιανού, και πολλών άλλων Ρωμαίων αυτοκρατόρων.

Δεν υπάρχει δηλαδή ένας καλόγερος που να σκέπτεται, εννοώ απ΄ αυτούς που έχουν τα ηνία, σωστά. Αυτήν την στιγμή βγάζουν τα μάτια μόνοι τους, για να υπερασπίσουν πέντε ανθρώπους οι οποίοι είναι παράνομοι, και αυτήν την στιγμή σφετερίζονται, θα το καταγγείλω ακόμα και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, την περιουσία της μονής, και ενεργούν εις βάρος της μονής.

Έρχεται πολλές φορές να μην έχω ούτε πέντε Ευρώ, και αυτοί υποστηρίζουν τους πέντε ανθρώπους οι οποίοι είναι παράνομοι, εκκλησιαστικώς και πολιτικώς, σύμφωνα με το καταστατικό χάρτη του Αγίου Όρους.

Ο εκκλησιαστικός νόμος λέει όποιος καταφεύγει στα δικαστήρια είναι υπό καθαίρεση. Κάθε εβδομάδα έχουμε ένα ή δύο δικαστήρια. Οι κατσουλιέρηδες μας πήραν και το τρακτέρ, που αγοράσαμε με τον ιδρώτα μας. Ας τα πάρουν μαζί τους. Να ηρεμήσουν, ή να βγει κάποιος να τους μαζέψει, γιατί θα γίνουν γεγονότα, τα οποία θα εκθέτουν το Άγιον Όρος.

Ν. Βάνης: Γέροντα το έχω γράψει και εγώ στην εφημερίδα ότι ο Πατριάρχης είναι σχισματικός της Ορθοδοξίας.

Γ. Μεθόδιος: Υποστηρίζει την αίρεση του Οικουμενισμού, τα έχει ισοπεδώσει όλα. Έρχεται εδώ και μας παρουσιάζεται σαν άγγελος. Διαβάστε λίγο να δείτε, τι γίνεται στα εκκλησιαστικά δρώμενα, με ποιους συμπορεύεται, με όλους τους αλλοφύλους, και οι μόνοι που τον πειράζουμε είμαστε εμείς, που έχουμε την ψυχική δύναμη να του πούμε όχι, δεν βαδίζεις καλά!!!!!

Ν. Βάνης: Γέροντα να ξέρεις ότι πάντα θα υπάρχει μια φωνή από το ψηφιακό ραδιόφωνο, για ότι συμβαίνει στην μονή, διότι μας ακούν χιλιάδες, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά απ΄ όλον τον κόσμο.

Γ. Μεθόδιος: Όποτε θέλετε, θα είμαι στην διάθεση σας. Από το ραδιόφωνο σας καταγγέλλω την Ελληνική κυβέρνηση, και τον διοικητή του Αγίου Όρους κύριο Κασμίρογλου ο οποίος τα υπέγραψε όλα, εναντίον της μονής μας. Κάποτε αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να καθήσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τα εγκλήματα που διέπραξα εναντίον της μονής μας. Θα πρέπει να βρεθεί ένας αμερόληπτος δικαστής, για να τους καθίσει στο σκαμνί. Κάναμε μηνυτήρια αναφορά εδώ και πολλά χρόνια, την οποία συνέταξε ο κύριος Καπερνάρος στην Αθήνα, και ούτε καν την εμφανίζουν. Μέσα έχει στοιχεία που θα τιναχθεί το Άγιον Όρος στον αέρα.

Ν. Βάνης: Σ΄ αυτήν την περίπτωση Γέροντα θα πρέπει να πάνε για παράβαση καθηκόντων και οι δικαστές, όπως και οι άνθρωποι που έχουν κάνει την μονή τσιφλίκι τους.

Γ. Μεθόδιος: Έχουν λεηλατήσει κύριο Νίκο το μοναστήρι, καταλαβαίνετε τι πάει, να πει αυτό;; Ότι κι αν είχε τα πήραν όλα, δεν άφησαν τίποτα.

Ν. Βάνης: Γέροντα έχουν πάει από το μοναστήρι εικόνες και ιερά κειμήλια;;  

Γ. Μεθόδιος: Κοιτάξτε, είχαμε κάποια ενοίκια τα πήραν, κάτι χρήματα που έδινε το κράτος και αυτά τα πήραν. Το πακέτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν δεχθήκαμε εμείς, το πήραν και αυτό. Τι θα τα κάνουν τόσα χρήματα, είναι πέντε άτομα;;

Ν. Βάνης: Γέροντα θα πρέπει να γίνει καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι πήραν τα χρήματα, θα πρέπει να γίνει και προσφυγή στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Γ. Μεθόδιος: Όταν δούμε ότι δεν γίνεται τίποτα, θα καταφύγουμε και εκεί, γιατί δυστυχώς δεν βάζουν μυαλό. Νομίζουν ότι επειδή δεν μιλάμε, θα ανεχθούμε και άλλη προδοσία, που κάνουν αυτήν την στιγμή οι Αγιορείτες. Είμαστε Έλληνες μέχρι το κόκαλο και θα πεθάνουμε Έλληνες.

Ν. Βάνης: Γέροντα εγώ προτείνω να γράψετε μια επιστολή, να την δώσετε σε μένα, για να την στείλω στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδίως για τα κονδύλια που αυτά τα πέντε άτομα εισέπραξαν παράνομα.

Γ. Μεθόδιος: Αυτά τα χρήματα θα τα παίρναμε για την μονή. Να φτιάξουμε την σκεπή. Εμείς αλλάξαμε όλη την σκεπή της εκκλησίας, αλλά και του μοναστηριού μόνοι μας, και έρχονται τώρα, και μας λένε, όχι θα έπρεπε,να μας ρωτήσετε. Γιατί να σας ρωτήσουμε;; Εσείς τι δουλειά έχετε στο δικό μας μοναστήρι;; Αλλά δυστυχώς έτσι τα έκανε ο Πατριάρχης, ο οποίος θέλει το διαίρει και βασίλευε.

Ο άνθρωπος αυτός είναι διαίρει και βασίλευε, αυτό δεν είναι συμπεριφορά Πατριάρχου. Εάν νομίζει ότι έχουμε άδικο, μπορεί δημοσίως, όχι μόνο μ΄ αυτούς αλλά και με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους κατσουλιέρηδες, τον Πατριάρχη, και με όποιον άλλον θέλει δημοσίως να τα εκθέσουμε, και εάν είναι νόμιμα σύμφωνα μ΄ αυτά που λέει η θρησκεία μας, και ο καταστατικός χάρτης, τότε θα δούμε τι θα κάνουμε.

Όχι δηλαδή αποφασίζουμε και διατάσσουμε. Μας έχουν καταδικάσει εις θάνατον. Δεν μπορούμε να φέρουμε γιατρό, δεν μπορούμε να φέρουμε έναν άνθρωπο δικό μας μέσα. Δεν μπορούμε να βγούμε από το μοναστήρι, συνεχώς μας διώκουν, και έρχεται και ο κύριος Παπανδρέου και ο κάθε Παπανδρέου, και μας μιλά για δημοκρατία.

Ν. Βάνης: Γέροντα πάντως έχουν γίνει πολλά εναντίον των μοναχών της μονής Εσφιγμένου, και ειδικά σ΄ αυτούς που είναι υπερήλικες.

Γ. Μεθόδιος: Υπάρχει επιβουλή εναντίον του Αγίου Όρους, όχι μόνο για εμάς, αλλά φαινόμαστε μόνο εμείς επειδή είμαστε οι μόνοι που αντιστεκόμαστε. Υπάρχει επιβουλή εναντίον του Αγίου Όρους κύριε Νίκο, θέλουν να καταργήσουν το Άβατο, να το κάνουν τουριστικό, για να βγάλουν χρήματα, να κλέψουν και από εκεί. Δεν τους φτάνει όσα έκλεψαν από τους Έλληνες, και συνεχώς τους κλέβουν, θέλουν να αρπάξουν και από το Άγιον Όρος.

Ν. Βάνης: Πραγματικά έτσι είναι Γέροντα μου, γιατί η μονή Εσφιγμένου παράγει έργο, πολιτικό, κρατά ψηλά την Ορθοδοξία μας, την οποία πολεμούν για να την εξαλείψουν τελείως. Οι σημερινοί Μητροπολίτες με τι πράξεις τους, φαίνονται, να μην είναι εντεταλμένοι του Ιησού Χριστού. Δεν εφαρμόζουν αυτά που είπε ο κύριος για το ποίμνιο του.

Γ. Μεθόδιος: Εγώ πάντως Νίκο μου σαν υπεύθυνος των μοναχών, σας λέω ότι έχουν πεθάνει πάνω από 25 άτομα, χωρίς να γίνε διάγνωση, για την αιτία θανάτου, και αυτό γίνεται πότε το έτη 2010, 2011. Δεν μπορούμε να φέρουμε τον δικό μας γιατρό, πρέπει να πάρουμε των Καρυών, που είναι ένας αγροτικός ιατρός, και δεν έχει τις γνώσεις και την εμπειρία. Το μοναστήρι απέχει από τις Καρυές 5 ώρες, εδώ συνεχώς έχει φουρτούνες, δεν μπορούμε εύκολα να κινηθούμε, αλλά δεν νοιάζεται κανένας. Που είναι η δικαιοσύνη, το κράτος;; Μόνο ξέρουν να λένε συνεχώς για την Δημοκρατία. Που είναι η Δημοκρατία;; Αυτή είναι χειρότερη από Δικτατορία.

Ν. Βάνης: Έτσι είναι όπως τα λέτε Γέροντα μου. Εμείς πάντα θα είμαστε στο πλευρό σας για ότι μας χρειαστείτε, ότι μπορούμε θα κάνουμε.

Γ. Μεθόδιος: Να είστε καλά κύριε Νίκο. Εύχομαι σε όλους όσοι μας καούν καλή Σαρακοστή, και καλό Πάσχα. Αλλά να ξέρουν ότι το Άγιον Όρος και ειδικά η μονή μας αντιστέκεται. Έρχονται μέρες δύσκολες, πρέπει να ξεσηκωθούν όλοι, να πάρουν τα ηνία στα χέρια τους, και να τους πούμε, τι κάνετε κύριοι;; Πρέπει να μιλήσει και ο κόσμος. Έχουμε εγκλωβιστεί από τις σκοτεινές δυνάμεις που οδηγούν στον όλεθρο την Ελλάδα. Οδηγούν στον όλεθρο το Άγιον Όρος, την Ορθοδοξία, τώρα δεν το καταλαβαίνουν, όταν όμως το καταλάβουν θα είναι πολύ αργά. Κύριε Νίκο οι κυβερνώντες ξέχασαν τι προσέφερε το μοναστήρι μας στον Αγώνα του 1821, και αυτήν την στιγμή μας έχουν καταδικάσει εις θάνατον, το λέω πολλές φορές αυτό. Και μιλάμε περί Δημοκρατίας.

Και καλά οι κοσμικοί, δεν τους νοιάζει, αλλά οι Αγιορείτες;; Εάν νομίζουν ότι έχουν δίκιο, ας βγουν δημοσίως να το παραθέσουν, ακόμα και την Αθήνα στο πεδίον του Άρεως. Να δουν πόσο άδικο έχουν, αλλά δεν τολμούν, γιατί ξέρουν ότι έχουν καταπατήσει τα πάντα. Σήμερα βασιλεύουν οι νόμοι του δυνατού. Δυνατός είναι μόνο ο θεός. Ξέχασαν πως από τους θρόνους αυτούς πέρασαν οι Άγιοι, ξέχασαν ότι οι πατέρες σφαγιάστηκαν για το θέμα της πίστεως. Ξέχασαν ότι έχουμε Αγίους, τα ξέχασαν όλα.

Οι Αγιορείτες πατέρες θα το πληρώσουν, διότι μας λένε εμάς ότι κάναμε κατάληψη στα μοναστήρια, την κατάληψη έκαναν αυτοί, ήλθαν κατά ομάδες και στην μονή του Φιλοθέου, του Σίμωνος Πέτρα, σ΄ όλα τα άλλα. Εμείς ήλθαμε ο καθένας μας μόνο του, δεν κάναμε κατάληψη, όπως μας κατηγορούν.

Ν. Βάνης: Γέροντα σύμφωνα με πληροφορίες έχουν χαθεί από διάφορες μονές κάποιοι γέροντες, και το Ελληνικό κράτος δεν κάνει τίποτα.

Γ. Μεθόδιος: Εμείς κύριε Νϊκο υπομονή κάνουμε, με την βοήθεια του θεού, θα αγωνιστούμε. Μας ρωτούν τι θα κάνουμε. Τους λέω λοιπόν ότι έχουμε γράψει στον Πύργο που λέει, Ορθοδοξία ή θάνατος. Ή θα ζήσουμε Ορθόδοξοι μέσα στην πατρίδα μας, η θα πεθάνουμε. Το Άγιον Όρος δεν ανήκει ούτε στον Πατριάρχη, ούτε στους μοναχούς, ανήκει σ΄ όλους όσοι θέλουν να μετανοήσουν. Είναι πνευματική πατρίδα όλων των ορθοδόξων, δεν μπορεί κανείς να μας διώξει. Μας έβγαλαν ότι δεν είμαστε Έλληνες. Εμάς κύριε Νίκο δεν μας χορηγούν βιβλιάρια υγείας, γιατί είμαστε παράνομοι, Ερωτώ, τους Αλβανούς που πάνε και πληρώνουν, πως τους χορηγούν βιβλιάρια υγείας;; Έτσι λοιπόν δεν είμαστε ούτε Έλληνες, αλλά ούτε και μοναχοί. Δεν μας χρειάζονται όμως εμάς αυτά, έχουμε την Παναγία Θεοτόκο, η οποία είναι γιατρός για τα πάντα. Με τον τρόπο τους κύριε Νίκο διώχνουν την Παναγία από το Άγιον Όρος.

Ν. Βάνης: Δεν νομίζω να τους αφήσει η Παναγία έτσι Γέροντα μου.

Γ. Μεθόδιος: Δεν θα τους αφήσει. Έρχονται γεγονότα κύριε Νίκο, αλλά σας λέω ότι σε φέρνουν σε αγανάκτηση. Δηλαδή πας να κόψεις ξύλα για τους αρρώστους, έχουμε τόσα γεροντάκια στην μονή, αλλά Σέρβους και άλλους ξένους μοναχούς,. Στέλνουν την αστυνομία από την άλλη άκρη, την μονή του Ζωγράφου, κάνουν δύο ώρες, για να έλθουν, και να μας εμποδίσουν, να κόψουμε ξύλα.

Ν. Βάνης: Είναι ντροπή τους.

Γ. Μεθόδιος: Και εάν το κάνουν οι κατσουλιέρηδες μόνοι τους, λυπάμαι πολύ για την ιερά κοινότητα. Όταν μας επιτέθηκαν με τις βαριές και τους λοστούς, αντί να τους καθίσουν στο σκαμνί, τους χαϊδεύουν. Αυτός είναι μοναχισμός;; Τι θέλουν να μα δείξουν;; Έτσι έκαναν οι Άγιοι πατέρες;; Έρχονται και μας επιτίθενται για να μην κόψουμε ξύλα, για να ζεσταθούμε.

Ν. Βάνης: Γέροντα το δίκιο είναι με το μέρος σας. Εγώ πιστεύω στην θεία δίκη. Δεν θα τους αφήσουν η Παναγιά μας και ο Ιησούς Χριστός να ξεριζώσουν την Ορθοδοξία μας, εσάς τους Άγιους πατέρες και τον αγώνα που κάνετε.

Γ. Μεθόδιος: Θέλω να προσθέσω και κάτι άλλο, εμείς δεν είμαστε εναντίον του Πατριαρχείου κύριε Νίκο, αναγνωρίζουμε τον θεσμό. Εάν κινδυνεύσει το Πατριαρχείο εμείς θα πάμε να βοηθήσουμε, όπως κάνουμε κάθε φορά. Γιατί είναι το Πατριαρχείο μας και θα το πάρουμε κάποια στιγμή, οι Τούρκοι θα εξαφανιστούν, και θα πάμε από εκεί που ήλθαν.

Αυτήν την στιγμή όμως έχουμε ένσταση “κοίταξε Πατριάρχη δεν βαδίζεις σύμφωνα μ΄ αυτά που άφησαν οι Άγιοι πατέρες μας, προδίδεις την πίστη μας. Είναι υποχρεωμένος να μας ακούσει εάν είναι Πατριάρχης, εάν όμως είναι με τις σκοτεινές δυνάμεις, να πάρει ένα σχοινί , και να πάει να πνιγεί, για να ξεκαθαρίσει ο τόπος. Να μπει ένας Έλληνας Πατριάρχης και να μην είναι Τούρκος υπήκοος.

Εμείς μένουμε σ΄ αυτά που μάθαμε. Ο Έλληνας έμαθε να πολεμά για την πίστη και την πατρίδα του. Εμείς δεν υποχωρούμε σε τίποτα , έστω κι αν χρειαστεί να πεθάνουμε για την πίστη μας, θα το κάνουμε με όλη την θέληση μας. Ας το ακούσουν αυτοί οι οποίοι επιβουλεύονται την πατρίδα μας, την θρησκεία μας, και το Άγιον Όρος. Θα μας βρουν αντιμέτωπους, έστω κι αν μας διώξουν, για να κάνουν τα άνομα σχέδια τους. Όπου κι αν πάμε θα τους πολεμήσουμε, όσο έχουμε αναπνοή μέσα μας. Θα πρέπει να μετανοήσουν. Ο κύριος Κασμίρογλου ο διοικητής του Αγίου Όρους που έγλειφε από εδώ και από εκεί για να γίνει διοικητής, ο Πατριάρχης και οι Αγιορείτες να ζητήσουν συγχώρηση για την αδικία που έκαναν στην μονή μας, διότι η αδικία είναι ασυγχώρητη.

Ν. Βάνης: Γέροντα σ΄ ευχαριστώ που ήσουν σήμερα στο ψηφιακό ραδιόφωνο, νομίζω είπαμε πάρα πολλά, θα τα ξαναπούμε σύντομα.

Γ. Μεθόδιος: Να είστε καλά, ο θεός μαζί σας.

Ν. Βάνης: Εμείς Γέροντα μου να ξέρετε ότι θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μητσοτάκης, ΗΠΑ… ‘Ασχημες εξελίξεις

''Ξαφνιάστηκαν'' στην Ελλάδα γιά την μη αποστολή πρόσκλησης από τον πρόεδρο ΗΠΑ, στον πρωθυπουργό, γιά να παραυρεθεί στην ετεροχρονισμένη εκδήλωση γιά 25 Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, στις 4 Απριλίου '24. Την ''σίγουρη'' επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην...

Επισκέψεις -γιά πρώτη φορά-πρόεδρου Δημοκρατίας Ελλάδας (Κατερίνας Σακελλαρόπουλου), σε Ουρουγουάη και Χιλή .

Ιστορικές επισκέψεις -γιά πρώτη φορά- πρόεδρου Δημοκρατίας Ελλάδας (Κατερίνας Σακελλαρόπουλου), σε Ουρουγουάη και Χιλή (22-25 Απρ. '24), αλλά τα κατηγορία 107 (πάτος) ΜΜΕ Αθήνας, ούτε λέξη... Η τελετή υποδοχής της, στο Σαντιάγκο (Χιλή), από τον πρόεδρο Γκαμπριέλ Μπόριτς (η σύζυγός του Ιρίνα Καραμάνος, είναι...