Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΠαναγιώτης Αποστόλου –...

Παναγιώτης Αποστόλου – Οικονομολόγος – συγγραφέας

webradiofenomeno.jpgΟ Οικονομολόγος – συγγραφέας, και πρώην πολιτευτής με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό,Παναγιώτης Αποστόλου προσκεκλημένος  τηλεφωνικά στο ψηφιακό ραδιόφωνο elliniko-fenomeno.com,(01/03/2011), για μια συνέντευξη  με τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη.

Θέμα :Το κατάπτυστο και ανθελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο “Γεννήθηκα το 1821”, που προέβαλλε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ και χρηματοδότησε η Εθνική τράπεζα. 

Επειδή, άλλωστε κατάγεται από τα Ιωάννινα, απέστειλε μια επιστολή στον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο, διαμαρτυρόμενος για την συμμετοχή της Μητροπόλεως, ως μέτοχος της Εθνικής, για το 1.000.000 ευρώ που δόθηκε σαν χορηγία στον τηλεοπτικό σταθμό για την προβολή αυτού του ντοκιμαντέρ.

Θα αναφερθεί ακόμα  στα πολύ σοβαρά εθνικά μας θέματα, που η νέα τάξη των πραγμάτων, προσπαθεί να αλλοιώσει τα ιδανικά, τον πολιτισμό, την θρησκεία, την ιστορία της Ελλάδας, και να κάμψει το ηθικό του Έλληνα με κάθε τρόπο.

Νίκος Βάνης: στην συντροφιά μας φίλοι μου ακροατές έχουμε , έναν διακεκριμένο επιστήμονα, και πατριώτη τον Παναγιώτη Αποστόλου.  Γεια σας κύριε Αποστόλου, τι κάνετε;;

Παναγιώτης Αποστόλου: Είμαι καλά κύριε Βάνη, σας ευχαριστώ.

Ν. Βάνης: Η όμορφη Θεσσαλονίκη σας χαιρετά. Κύριε Αποστόλου, είστε αγωνιστής, γι΄ αυτό να τα γράφετε και να τα λέτε πάντα.

 Ας αρχίσουμε να ξεδιπλώνουμε το ποίος είναι ο Παναγιώτης Αποστόλου, για σας γνωρίσει ο κόσμος που μας ακούει από το ψηφιακό ραδιόφωνο, και την απόλυτη τηλεφημερίδα elliniko-fenomeno.gr, που είναι γνωστή από το 1999, διότι εμείς πάντα απ΄ αυτό το μετερίζι στηρίζουμε την πατρίδα μας, όχι μόνο τώρα που περνά δύσκολες ώρες, αλλά από πάντα.

Εσείς άλλωστε το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, διότι κατάγεστε από την Ήπειρο, που έβγαλε μεγάλες μορφές, όπως ο Μητροπολίτης Κονίστης Σεβαστιανός, που έδωσε μεγάλο αγώνα για τη Βόρεια Ήπειρο.

Θέλω να μας πείτε για την επιστολή που στείλατε στον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο, για το 1.000.000 Ευρώ που δόθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, για την μετάδοση του ανθελληνικού αυτού ντοκιμαντέρ. Διότι. εκτός από την Εθνική τράπεζα, χορηγός είναι και το ίδρυμα G Soros. Οι άνθρωποι αυτοί κύριοι Αποστόλου είναι πλαστογράφοι της ιστορίας μας.

Π. Αποστόλου: Κύριε Βάνη, αυτός ο αγώνας κατά της πατρίδας μας, των ιδανικών που μ΄ αυτά γαλουχήθηκαν γενεές των Ελλήνων, έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Θα σας θυμίσω, και επιτρέψτε μου να πω, έδωσα και εγώ την μάχη μου ως περιφερειάρχης του ΛΑΟΣ, εκείνη την εποχή, κατά του κατάπτυστου βιβλίου της ιστορίας της ΣΤ΄ του Δημοτικού, που είχε συνταχθεί από την ομάδα της κυρίας Ρεπούση, επί Υπουργίας της κυρίας Γιαννάκου Κουτσίκου, της κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή.

Το βιβλίο αναφερόταν στο ότι ο σφαγιασμός των Ελλήνων της Σμύρνης ήταν συνωστισμός, και όλα τα συναφή, και ανθελληνικά, τα οποία διαδραματίζονταν επάνω σ΄ αυτό το βιβλίο.

Ακολούθησαν πάρα πολλά , το θέμα της κυρίας Δραγώνα σ΄ όλο αυτό το έργο το οποίο επιτέλεσε εις βάρος της πατρίδας μας, με την υποστήριξη της Υπουργού Παιδείας της σημερινής κυβέρνησης κυρίας Διαμαντοπούλου. Και φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα, μετά από την διαφήμιση της Vodafone εάν το ξέρετε, που πίσω από το πλευρό ενός κυρίου βρισκόταν δύο σημαίες, μία ήταν η σημαία της ανεξάρτητης Κρήτης, και η άλλη ήταν η σημαία των νήσων Μάρσαλ που ανεξαρτοποιήθηκαν το 1979 με την αμέριστη υποστήριξη των ΗΠΑ.

Τι ήθελαν οι κύριοι αυτοί να υποδηλώσουν, ότι όπως ελευθερώθηκαν τα νησιά Μάρσαλ, έτσι θα ελευθερωθεί και η Κρήτη;; Είναι ο ευσεβής τους πόθος;; Όλα τα πατριωτικά blogs, και το γνωρίζεται και εσείς, πιστεύω έκαναν πολύ μεγάλο αγώνα, αμέσως μόλις έπαιξε αυτή η διαφήμιση, κυρίως από τα Αθηναϊκά κανάλια.

Ν. Βάνης: Και φυσικά αποσύρθηκε.

Π. Αποστόλου: Μέσα σε ένα 24ωρο την πήραν πίσω, και έκαναν την ίδια διαφήμιση χωρίς τις δύο σημαίες. Αυτό παρουσιάζει και δεικνύει την μεγάλη τους ενοχή.

Ερχόμαστε λοιπόν τώρα στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Γεμίσαμε από ανθελληνικές φωνές. Γέμισε η πατρίδα μας από ανθρώπους προοδευτικούς μέσα σε εισαγωγικά, οι οποίοι θέλουν να μας διδάξουν άλλα πράγματα, από αυτά που συνέβησαν στην πραγματικότητα.

Εγώ λοιπόν θα κρίνω τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ότι χρησιμοποιεί πράγματα, για να αλλοτριώσει την μνήμη και την γνώση των Ελλήνων, έως εκεί. Από το γεγονός όμως αυτό, μέχρι να έρχεται η Εθνική Τράπεζα που είναι όλων ημών, και που καταθέτες είμαστε όλος ο Ελληνικός λαός, δηλαδή στηρίζουμε την ύπαρξη της, να έρχεται με 1.000.000 Ευρώ να γίνεται ο μεγάλος χορηγός αυτής της κατάπτυστης εκπομπής, που μεγάλοι επιστήμονες σ΄ όλο αυτό το διάβα από την πρώτη ημέρα που άρχισε, να παίζεται το πρώτο επεισόδιο, έχουν δείξει πόσο κατάπτυστη είναι η εκπομπή.

Παρακολουθούσα προχθές και τον καθηγητή κύριο Γιανναρά που με αδιάψευστά στοιχεία, κατέδειξε το πόσο πρακτορίστικη είναι αυτή πλέον η μετάδοση. Και να σας παραπέμψω κύριε Βάνη και στο Αντίβαρο, ένα πολύ εύρυτο blogs το οποίο με αδιάσειστα στοιχεία χθες, αλλά και προ ημερών καταρρίπτει όλους αυτούς τους ελεεινούς ισχυρισμούς του Αθηναϊκού σταθμού ΣΚΑΪ.

Ερχόμαστε λοιπόν στην Εθνική Τράπεζα, στην οποία είναι μέτοχος η Μητρόπολη Ιωαννίνων με 1,5%, και με 3,2% τα κληροδοτήματα τα οποία ανήκουν στην Μητρόπολη Ιωαννίνων, είναι ένα μεγάλο ποσοστό.

Ν. Βάνης: Να σας ρωτήσω κάτι πάνω στα κληροδοτήματα όλων των μεγάλων ευεργετών. Απ΄ ότι γνωρίζω είχαν σχεδόν όλη την Εθνική Τράπεζα, την οποία στην συνέχει δώρισαν στο Ελληνικό κράτος, έτσι δεν είναι;;

Π. Αποστόλου: Να σας θυμίσω κύριε Βάνη, ότι στο καταστατικό μέσα έλεγε ότι θα παίρνουν μόνο Ηπειρόπουλα, και εάν περισσεύει αριθμός παιδιών που θέλουν να φοιτήσουν, θα προσλαμβάνονται με διαγωνισμό, πράγμα το οποίο καταστρατηγείται. Είμαστε μια χώρα που καταστρατηγεί τους νόμους. Νόμοι υπάρχουν, απλά δεν τηρούνται.

Πάνω σ΄ αυτό λοιπόν που λέτε, και το 4,7% σε σύνολο των μετοχών είναι μεγάλο ποσοστό. Πέρυσι λοιπόν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων βάσει του ποσοστού αξίωσε και συμπεριελήφθει με απόφαση του ΔΣ, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, η οποία έχει 13 μέλη, ένας εξ αυτών είναι και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.

Δεν ακούστηκε λοιπόν καμιά θέση του, εναντίον αυτής της εκπομπής. Έτσι λοιπόν με την ιδιότητα που έχω, αλλά και σαν απλός πολίτης του απέστειλα μια επιστολή το περασμένο Σάββατο, δηλαδή κλείσαμε δέκα μέρες. Και του αναφέρω ότι από δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου, φαίνεται ότι η ιερά Μητρόπολης έχει συναινέσει στην χορήγηση αυτού του ποσού του 1.000.000 Ευρώ στον Αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό  για την παραγωγή της ανθελληνικής σειράς “Γεννήθηκα το 1821”.

Στην συγκεκριμένη σειρά επιχειρείται η αλλοίωση της πρόσφατης ιστορίας μας, και των απελευθερωτικών αγώνων του γένους μας, στους οποίους η εκκλησία μας είχε ως γνωστό καθολική συμμετοχή, και ας θέλουν να λένε κάποιοι άλλα πράγματα.

Εγώ λοιπόν καταθέτω στον Μητροπολίτη, ότι δεν μπορώ, να πιστεύω σε μια περίοδο που ο Ελληνικός λαός, και ιδιαίτερα της Ηπείρου, που ήταν το φτωχότερο διαμέρισμα της Ευρώπης, πριν να μπουν και οι τελευταίες χώρες, από πλευράς ανάπτυξης. Μαστίζεται δε από πρωτοφανή οικονομική κρίση, και είναι δυνατόν η ιερά Μητρόπολη των Ιωαννίνων, να ενέκρινε με την ψήφο της, ένα τέτοιο μεγάλο χρηματικό ποσό, για την οικονομική ενίσχυση, και ενθάρρυνση όλων εκείνων των αναθεωρητών και πλαστογράφων της ιστορίας, και των παραδόσεων του λαού μας.

Και του κάνω αυτό το εύλογο, το αυτονόητο, που θα έκανε ο καθένας κύριε Βάνη, τον ερωτώ, και επιζητώ, να διαψεύσει τέτοια κακοήθη δημοσιεύματα, εάν είναι τέτοια, που δικαιολογημένα προσβάλλουν το λαϊκό συναίσθημα των πιστών της εκκλησίας, και ιδιαιτέρως των καταγομένων από την ιερά γη της Ηπείρου μας.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα, δεν έγινε καμιά μα καμιά παρέμβαση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, για να πει το αυτονόητο. Αυτά που λέω σε εσάς , τα έχω πει και σε δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς στα Γιάννενα. Είναι γνώστης της επιστολής. Το πρώτο που ταχυδρόμησα ήταν για την ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, και ακολούθως την κοινοποίησα δεξιά και αριστερά.

Ν. Βάνης: Δηλαδή απάντηση από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων δεν πήρατε κύριε Αποστόλου. Θέλω να σας πω, ότι και εγώ προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον επιτηρητή της ιεράς Μητροπόλεως, αλλά και με τον ίδιο τον Μητροπολίτη, αλλά δυστυχώς στα τηλέφωνα δεν απαντά κανείς. Τον Θ. Βερέμη κια την ομάδα του, κύριε Αποστόλου, εγώ τον έχω πολεμήσει εδώ και πολλά χρόνια, όταν ακόμα υπήρξε σύμβουλος του κυρίου Σημίτη.

Π. Αποστόλου: Ήταν κύριε Βάνη επιτρέψτε μου, από τους αρεστούς του πρωθυπουργού ο οποίος ευχαρίστησε για τα Ίμια τους Αμερικανούς.

Ν. Βάνης: Σύμβουλος επί χρόνια του κυρίου Σημίτη.

Π. Αποστόλου: Ακριβώς τέτοιους συμβούλους είχε ο κύριος Σημίτης.

Ν. Βάνης: Και μετέπειτα ο κύριος αυτός ήταν παρών στην πολιτική σκηνή, ακόμα και επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή.

Π. Αποστόλου: Ακριβώς όλοι αυτοί έχουν άκρες, βρίσκονται παντού.

Ν. Βάνης: τώρα όσον αφορά τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων δεν πληροφορηθήκατε εάν έλαβε την επιστολή, από το στενό του περιβάλλον, συνήθως διαρρέονται κάτι τέτοια.

Π. Αποστόλου: Κύριε Βάνη. με πληροφόρησαν οφ δε ρέκορντ, ότι λέγονται κάτι τέτοια πράγματα από τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως, και από διαφόρους άλλους που βρίσκονται στην Μητρόπολη των Ιωαννίνων. Σημασία δεν έχει εάν θυμόμαστε κάποιον, εάν νοιώθουμε ότι κάποιος μας προσβάλλει με μια επιστολή, ή ο λόγος κάποιου πολιτικού προσώπου, πρέπει καθαρά και ξάστερα να βγούμε, και με επίσημη δήλωση να αποστομώσουμε τη όποια κακοήθεια που μπορεί, να εκφράσει κάποιος εναντίον κάποιου άλλου. Αυτή νομίζω ότι είναι η τακτική και η πρακτική.

Ν. Βάνης: Άρα με την επιστολή που στείλατε κύριε Αποστόλου προς τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων εκφράζεται την αληθινή πλευρά. Λέτε την αλήθεια, εκείνος που την κρύβει είναι ο Μητροπολίτης.

Π. Αποστόλου: Έχω τη ελπίδα ότι και την τελευταία στιγμή θα θελήσει, να απαντήσει. Διότι είμαι άνθρωπος που πιστεύει στην Θρησκεία, είμαι άνθρωπος που σέβομαι τους αγώνες της εκκλησίας, είμαι άνθρωπος που πολεμά υπέρ των δικαίων της εκκλησίας. Δεν μπορώ λοιπόν να πιστέψω ότι είναι δυνατόν κάποιος ιεράρχης της Ελλαδικής Εκκλησίας να μπορεί, να συγκαλύπτει ένα τέτοιο θέμα.

Γι΄ αυτό λοιπόν μέσα στις προθέσεις μου είναι αφήνοντας ακόμα να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα από την επιστολή που έστειλα, θα θέσω και δεύτερη, και θα ζητώ την απάντηση του.

Το απαιτώ, το ζητώ ως πιστός Ορθόδοξος Χριστιανός, από τον Μητροπολίτη μιας μεγάλης Μητροπόλεως, που θήτευσαν πολλοί μεγάλοι ιεράρχες, και ευρύτερα της Ηπείρου μας, όπως καλά αναφέρατε τον Μακαριστό Σεβαστιανό, ο οποίος ύψωσε το λάβαρο της επανάστασης κα διεκδίκησε την Ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου. Σήμερά υπάρχει ο διάδοχος του Μητροπολίτης Ανδρέας που είναι πολύ μάχιμος, πάρα πολύ υπέρ των δικαίων της Βορείου Ηπείρου.

Δεν μπορώ λοιπόν να πιστέψω πως ο ηγέτης της ιεράς Μητροπόλεως των Ιωαννίνων να μην μπορεί, να βγει καθαρά και ξάστερα προς τα έξω, και να πει ότι “εγώ είτε δεν συμμετείχα, ή ψήφισα κατά, ή ψήφισα υπέρ, γι΄ αυτούς τους σκοπούς, γιατί δεν γνώριζα. Πρέπει λοιπόν να δώσει κάποια απάντηση. Εκεί είναι το θέμα μας, και θα μου επιτρέψετε κύριε Βάνη να πω, ότι ο Μητροπολίτης αρνείται, να απαντήσει, εάν έχει συμμετοχή ή όχι σ΄ αυτήν την χορηγία της Εθνικής Τράπεζας προς τον τηλεοπτικό σταθμό,αλλά αντιθέτως ανακαλούμε τον πρόξενο μας από την Κορυτσά, Θόδωρο Οικονόμου – Καμαρινό, γιατί μίλησε στους Έλληνες στην καταγωγή της Βορείου Ηπείρου, και τους είπε για την Βόρειο Ήπειρο. Και ο κύριος Δ. Δρούτσας Υπουργός τω Εξωτερικών ο οποίος ήταν ο αρχισυντάκτης του σχεδίου Ανάν στην Κύπρο, μας έλεγε τότε εάν δεν το ψηφίσουμε η Κύπρος θα περιθωριοποιηθεί.

Ν. Βάνης: Η Κύπρος σήμερα είναι πολύ καλά κύριε Αποστόλου.

Π. Αποστόλου: Ο Τάσος Παπαδόπουλος αλλά και οι διάδοχοι του φρόντισαν κα θεσμοθέτησαν στην Κύπρο, κάτι που δεν τολμά να κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αυτόν λοιπόν τον πρόξενο που ως άλλη Χαρά Νικοπούλου, την δασκάλα του μειονοτικού χωριού του Έβρου Μέγα Δέρειου, που δεν υπέκυψε στις πιέσεις του Τούρκικου Προξενείο, και απομακρύνθηκε με διαταγή της Υπουργού κυρίας Διαμαντοπούλου. Ανακάλεσαν λοιπόν τον πρόξενο μας λόγω του γεγονότος ότι αναφέρθηκε στην Νότια Αλβανία, και την είπε με το όνομα της, Βόρεια Ήπειρος, και εμείς αφήνουμε τον Τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής να αλωνίζει, καθώς και το προξενείο το ίδιο, προκειμένου να ξεσηκώσει τους Μουσουλμάνους στο θρήσκευμα Έλληνες της Θράκης, το Τουρκικό προξενείο τους αποκαλεί Τούρκους, κατά της πατρίδας μας. Και εμείς δεν κάνουμε απολύτως τίποτα.

Και εδώ θέλω, να καταγγείλω το γεγονός κύριε Βάνη με την δυνατότητα του χρόνου που μου δίδεται να πω, ότι δύο φορές έχει μεταβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα ο πρωθυπουργός της χώρας Γ. Παπανδρέου στην Θράκη, και είχε σύσκεψη με τους κυρίους Υπουργούς του που κατάγονται από την Θράκη. Αυτοί οι κύριοι τα έδωσαν όλα στους Τούρκους.

Τι του ζήτησαν;; Ύψωσαν το ανάστημα τους;; Του υπενθύμισαν την δράση του Τουρκικού Προξενείου;;

Αυτά είναι ερωτήματα του Ελληνικού λαού, ο οποίος πλέον άρχισε να ανησυχεί. Δεν είναι ότι δυστυχεί μόνο οικονομικά, άλλα δυστυχεί και εθνικά πλέον. Είναι μεγάλη δυστυχία αυτό κύριε Βάνη.

Ν. Βάνης: Πάντως αυτά τα λέω και εγώ εδώ και πολλά χρόνια, για το Τουρκικό Προξενείο. Έχω κάνει σκληρή κριτική προς την Τουρκία, για όλα τα εθνικά μας θέματα, αλλά και για το Κουρδικό. Να σας θυμίσω την παράδοση Οτσαλάν επί Υπουργίας Θ. Πάγκαλου, και πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη. Απεδείχθει λοιπόν ότι ο Βασιλιάς είναι γυμνός.

Π. Αποστόλου: Ευθύνη κύριε Βάνη θεωρώ πως έχουν όλες οι κυβερνήσεις μετά την μεταπολίτευση του 1974 σ΄ αυτόν τον τόπο. Δεν λέω ότι έχει ευθύνη 60% το ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, παρ΄ ότι που το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε 20 χρόνια, και πολύ λιγότερα η ΝΔ. Όμως η ΝΔ ως ένα κόμμα δεξιό, ή κεντροδεξιό, όπως κι αν θέλει να λέγεται, δε έπρεπε να γίνει ίδιο με το ΠΑΣΟΚ. 

Δυστυχώς κυρίως επί της διακυβέρνησης της χώρας επί 5,5 χρόνια από τον Κ. Καραμανλή εκτινάχθηκε το δημόσιο χρέος, αυξήθηκε το έλλειμμα, και οδήγησε την πατρίδα μας στο προμελετημένο έγκλημα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να ψηφίσει το κατάπτυστο μνημόνιο, συνεπικουρούμενο από το ΔΝΤ, και την Τρόϊκα.

Ν. Βάνης: Μια και υπήρξατε στέλεχος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, αλλά αντίθετος με την ψήφιση του μνημονίου το οποίο υπέγραφε το κόμμα σας, εσείς κάνατε μεγάλη κριτική απ΄ ότι διάβασα και στον πρόεδρο σας τον κύριο Καρατζαφέρη.

Π. Αποστόλου: Αγαπητέ κύριε Βάνη θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω. Αυτήν την ερώτηση να την κάνετε σε κάποιον βουλευτή του ΛΑΟΣ που ψήφισε το μνημόνιο. Εγώ πάντως από την πρώτη στιγμή, πριν ακόμα ψηφιστεί, από την έρευνα που έκαναν, όταν τα όργανα του κόμματος συνεδρίασαν , ήμουν αντίθετος ως προς την ψήφιση, και το είχα καταθέσει στον κύριο Καρατζαφέρη. Αυτοί θεώρησαν ότι αυτό έπρεπε να πράξουν, αλλά το βρίσκουν σήμερα μπροστά τους.

Δεν μπορούμε να πείσουμε, γιατί ήμουν μέλος της κεντρικής επιτροπής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, και διετέλεσα τρία χρόνια από το 2004 έως και το 2007 αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος, και επί οκτώ χρόνια μέλος της εκτελεστικής γραμματείας.

Είμαι από τα ιδρυτικά στελέχη του κόμματος από το 2000, δεν συμφώνησα μ΄ αυτό και το κατέθεσα. Μέχρι και σήμερα κάνω αγώνα. Αύριο θα ομιλήσω σε έναν επαγγελματικό σύλλογο τις “Θερμοπύλες” εδώ στην Αθήνα, που θα έχει ως θέμα όλα τα συνεπακόλουθα της οικονομικής και γεωπολιτικής κρίσης, που βιώνουμε τις μέρες μας, από την ψήφιση του κατάπτυστου μνημονίου.

Εγώ θα συνεχίσω να κάνω τον αγώνα μου, και μέσα στο κόμμα, και στην Ελληνική κοινωνία εναντίον αυτού του μνημονίου. Οι θέσεις του κόμματος μου δείχνουν να διαφοροποιούνται, και αυτό το θεωρώ ότι είναι επιτυχία όλων εκείνων που μετέχουν στο ΛΑΟΣ, και έθεσαν την αντίθετη άποψη.

Ν. Βάνης: Το μνημόνιο νομίζω ότι ήταν μια πολύ καλά στημένη παγίδα του Γ. Παπανδρέου, να μας οδηγήσει στο ΔΝΤ, το ομολόγησε άλλωστε πρόσφατα και ο Στρος Καν. Κύριε Αποστόλου μου έστειλαν ένα δελτίου τύπου από ένα Αμερικάνικο ιστολόγιο το οποίο αναφέρει επί λέξει ότι “ μια Αμερικάνικη εταιρεία θα μας δάνειζε με 1,5 %, αλλά εμείς προτιμήσαμε να πάμε στο ΔΝΤ, και τώρα πληρώνουμε τις επιπτώσεις.

Το άλλο θέμα είναι ότι πολλοί μιλούν, ότι θα γυρίσουμε στο εθνικό μας νόμισμα την δραχμή, αλλά δεν έχουν την τόλμη να το πουν δημοσίως.

Π. Αποστόλου: Πιστεύω ότι αυτήν την στιγμή το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού είναι ενημερωμένο, ότι αυτό ήταν έγκλημα εκ προμελέτης. Διότι το τελευταίο τουλάχιστον χρονικό διάστημα τα μεγάλα κανάλια, τα οποία θεωρώ εν πολλοίς, υποταγμένα στο σύστημα, άρχισαν να λένε κάποιες αλήθειες, υπό το βάρος της μείωσης της ακροαματικότητας.

Υπήρξαν έγκριτες εφημερίδες, blogs, τα ελεύθερα ιστολόγια, όπου εκεί μπορείς να μάθεις την αλήθεια, και αυτό δυστυχώς πικραίνει πάρα πολύ την εξουσία. Έτσι λοιπόν επί τροχάδην να πούμε ότι ο Γ. Παπανδρέου, δεν έχει αυτήν την στιγμή την λαϊκή ετυμηγορία. 

Διότι δεν κάνει αυτά τα οποία υποσχέθηκε προεκλογικά στον Ελληνικό λαό. Είχε υποσχεθεί ότι έχουμε λεφτά, ότι δεν θα πειράξει μισθούς και συντάξει των δημοσιών και ιδιωτικών υπαλλήλων. Δυστυχώς κάνει τα αντίθετα πράγματα, και υποθηκεύει το μέλλον της πατρίδος μας. Ακολούθως φτάσαμε στα περίστροφα τα οποία ήταν στο τραπέζι, αλλά δυστυχώς ήταν στον κρόταφο, θα έλεγα καλύτερα του Ελληνικού λαού.

Φτάσαμε στο να λέμε ότι ήμαστε ένα διεφθαρμένο κράτος δεξιά και αριστερά, στην Ευρώπη, να κατηγορούμε δηλαδή τον λαό μας, και την πατρίδα μας. Φτάσαμε στην συζήτηση του μνημονίου, χωρίς να διαπραγματευθούμε, μ΄ αυτούς τους επαχθείς όρους, που υποθηκεύουν την δημόσια περιουσία μας. Και έρχεται θρασύτατα η κυρία Μέρκελ, από την οποία ακόμα έχουμε την αξίωση των αποζημιώσεων από τον πόλεμο του 1940. Έρχεται λοιπόν η κυρία Μέρκελ και μας λέει να της δώσουμε την Κρήτη, να την εκμεταλλευθεί για 100 χρόνια.

Εκεί μας οδήγησε η τακτική του κυρίου Γ. Παπανδρέου. Και για όσους ισχυρίζονται και πιστεύουν ότι δεν υπήρχε άλλη λύση, εγώ τους λέω ότι υπήρχε λύση της σκληρής διαπραγμάτευσης, όπως έκανε κύριε Βάνη η κυβέρνηση της Ιρλανδίας, την οποία καταψήφισε ο λαός της μετά από 80 χρόνια εξουσίας, παρ΄ ότι οι διαπραγματεύσεις και το μνημόνιο, παρ΄ ότι που οι όροι είναι πιο ευνοϊκοί, απ΄ αυτούς που ψήφισε ο πρωθυπουργός μας Γ. Παπανδρέου.

Ερχόμαστε λοιπόν στο σήμερα και βλέπουμε ότι υπάρχει αδιέξοδο. Και βέβαια κύριε Βάνη υπάρχει αδιέξοδο, και να κλείσω εδώ, γι΄ αυτό υπογράψαμε το μνημόνιο, άσχετα εάν δεν το διαπραγματευθήκαμε, άσχετα εάν δεχθήκαμε όλους αυτούς τους επαχθείς όρους.

Μέσα από το μνημόνιο υπήρχε ανάπτυξη την οποία έχουν πετάξει στις καλένδες οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, και ασχολούνται με άλλα θέματα. Εάν δεν υπάρξει ανάπτυξη σ΄ αυτήν την χώρα, άλλωστε και εγώ το γράφω σε ένα άρθρο μου στο διαδίκτυο, και τονίζω την διαφθορά που συνετελέστει όλα αυτά τα χρόνια μετά την μεταπολίτευση, στο Ελληνικό δημόσιο, θα πρέπει να αλλάξει ο ομφάλιος λώρος, να δημιουργηθεί φραγή, για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά.

Και αυτό μόνο με έναν τρόπο θα μπορέσει, να γίνει με νέο σύνταγμα, που θα ορίζει την σωστή λειτουργία της Δημοκρατίας, προς όφελος του Ελληνικού λαού, και της πατρίδος μας, και όχι το σύνταγμα που υπάρχει σήμερα, που είναι υπέρ της κομματοκρατίας και οδήγησε την χώρα στην οικονομική εξαθλίωση.

Ν. Βάνης: Γνωρίζετε ότι το μνημόνιο συνέταξε ένα νομικό γραφείο του Λονδίνου με το όνομα “χασάπης”;;;. Αυτό το ανακάλυψε ο ιατρός κύριος Δ. Αντωνίου, ο οποίος δίνει μόνος τον αγώνα του, σαν και εσάς. Σήμερα κύριε Αποστόλου θα πρέπει να μας ενώνει όλους η Ελλάδα, για να αγωνιστούμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι για το καλό της πατρίδος μας. Όταν μια κυβέρνηση άφησε τους τραπεζίτες, να κάνουν κουμάντο, γιατί στην ουσία οι τράπεζες είναι και όχι τα κράτη.

Μήπως ξέρετε τι έκανε ο Μεταξάς, όταν η Ελλάδα το 1932 πήρε ένα δάνειο, από δύο τράπεζες μια Γαλλική και μια Βελγική, και έφτασε να χρεοκοπήσει το 1939, ο Μεταξάς προκειμένου να μην λιμοκτονήσει ο λαός, τους είπε “κύριοι εγώ δεν σας πληρώνω”, και εκείνοι κατάφυγαν στο Δικαστήριο Ειδικών Διαφορών. Η Ελλάδα πήγε με τους νομικούς της και κέρδισε το δικαστήριο.

Την απόφαση αυτή χρησιμοποιείσαι η Αργεντινή και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Κίρχνερ και έδιωξε το ΔΝΤ. Μάλιστα ο κύριος Αντωνίου την βρήκε ψάχνοντας τα αρχεία του Ελληνικού κράτους. Η απόφαση ήταν στα Γαλλικά και την μετέφρασε στα Ελληνικά. Και εμείς κύριε Αποστόλου σαν Έλληνες δεν την χρησιμοποιούμαι. Αυτή είναι η κοινοβουλευτική Δημοκρατία μας;; Να κρύβουμε τα ντοκουμέντα του Ι. Μεταξά, τον οποίον αποκαλούν δικτάτορα.

Σας πληροφορώ ότι ήταν πιο δημοκρατικός απ΄ όλους αυτούς που μας κυβέρνησαν. Αυτός με νόμο καθιέρωσε το οκτάωρο.

Π. Αποστόλου: Κύριε Βάνη η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι υποταγμένη στις απαιτήσεις των δανειστών μας. Η ιστορία θα τους κρίνει πολύ αυστηρά. Καμιά κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται πολιτικά κα ηθικά, να θυσιάζει τον λαό της, για να εξυπηρετήσει ξένα συμφέροντα, και αυτό συμβαίνει σήμερα. Και μια και αναφερθήκατε στον Ι. Μεταξά, το διεθνές δίκαιο αναγνωρίζει στην χώρα που θα βρεθεί σε κατάσταση, όπως είναι το ενδεχόμενο μιας πτώχευσης π.χ το δικαίωμα να αρνηθεί, να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, έναντι των δανειστών, προκειμένου να μην θιγούν τα δικαιώματα, οι ανάγκες των πολιτών της χώρας, και να μην απειληθεί η εσωτερική τάξη και ασφάλεια.

Γι΄ αυτό λοιπόν υπάρχει και το πρόσφατο ιστορικό προηγούμενο που αναφέρεται ότι το 1936 η Ελλάδα του Ι. Μεταξά αρνήθηκε, να συνεχίσει την αποπληρωμή του δανείου που είχε συνάψει με την Βελγική τράπεζα. Το Βέλγιο λοιπόν προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο της Κοινωνίας των Εθνών. Τις αιτιάσεις της Βελγικής κυβέρνησης, ανέτεινε η δικτατορική κυβέρνηση της Ελλάδος, ότι βρίσκεται σε αδυναμία, στο να πληρώσει την Βελγική τράπεζα, διότι θα έθετε σε μεγάλο κίνδυνο την κατάσταση του λαού της χώρας μας. Στο σχετικό δε υπόμνημα αναφέρονταν και τα εξής σημαντικά.

Η Ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού, για την δημόσια διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση τω ν υπηρεσιών υγείας, την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να έχει άλλη επιλογή. Οποιαδήποτε κυβέρνηση και να ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο. Σημειώστε πως αναφερόμεθα στην δικτατορική κυβέρνηση του Ι. Μεταξά. Και εάν μπόρεσε να κάνει αυτό η κυβέρνηση του Ι. Μεταξά, γιατί δεν μπορούν να το κάνουν οι δημοκρατικοί που κυβερνούν σήμερα τον τόπο μας.

Ν. Βάνης: Να έλθουμε κύριε Αποστόλου στην Εθνική τράπεζα, και τους ευεργέτες, αδελφούς Ζωσιμά. Γνωρίζεται εάν λαμβάνουν υποτροφίες τα Ηπειροτόπουλα, σύμφωνα με την διαθήκη και το κληροδότημα;;

Π. Αποστόλου: Θα μπορούσα να το ψάξω και να σας ενημερώσω.

Ν. Βάνης: Η απορία μου είναι αυτή, εάν τα χρήματα των ευεργετών γενικότερα, πάνε σε υποτροφίες, βάσει των διαθηκών και των κληροδοτημάτων. Δεν μπορεί οι πολιτικοί και η Εθνική τράπεζα, καταπατούν τους νόμους, διότι σύμφωνα με την διαθήκη τους τα χρήματα, αυτά θα πρέπει να πηγαίνουν στα Ελληνόπουλα, στη περίπτωση εδώ τα Ηπειροτόπουλα. Δεν μπορεί λοιπόν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων να κωφεύει, να πηγαίνει στην Ελβετία, να πετά τα ράσα του, και να κυκλοφορεί με τα πανταλόνια. Αυτός δεν είναι άξιος κληρικός, όπως ο μακαριστός Σεβαστιανός που έκανε αγώνες.

Π. Αποστόλου: Θα σας έλεγα κύριε Βάνη, και κάτι επιπλέον. Δεν θα ξεχάσεις ποτέ ο Ελληνικός λαός τον μεγάλο ηγέτη της εκκλησίας μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, τον οποίον πολέμησαν πάρα πολλοί, για τις πατριωτικές του θέσεις, τις πολιτικές του παρεμβάσεις, που από την στιγμή που ο Αρχιεπίσκοπος είναι και πολίτης, έχει το δικαίωμα, όπως έχει ο καθένας εξ ημών. Δηλαδή γιατί να μπορούμε να μιλάμε εμείς, και να μην μπορεί να μιλά ο Αρχιεπίσκοπός μιας χώρας.

Έτσι λοιπόν οι τρεις που τον κατηγόρησαν, το γνωρίζεται πολύ καλά, ήταν οι Μητροπολίτες Ιωαννίνων, Ζακύνθου, και ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ο κόσμος δεν ξεχνά, ειδικά δε ο πιστός κόσμος της πατρίδας μας, δεν ξεχνά τον αγώνα που έκαναν εναντίον ενός ανθρώπου, ο οποίος είχε μαζέψει κοντά του την νεολαία μας.

Και ξέρετε ότι η καρδιά του κάθε λαού είναι η νεολαία. Ο μακαριστός Χριστόδουλος είχε μαζέψει την νεολαία μας, την είχε ζεστάνει, και είχε αρχίσει να τις δίνει οράματα, τα οποία δυστυχώς κάποιοι το είδαν πολύ ενοχλητικό, και προσπάθησαν με τον Α ή Β τρόπο, να του φράξουν τον δρόμο.Αυτήν η μεγάλη μορφή λοιπόν ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, για τον οποίον έγραψα και σχετικό άρθρο, φωτίζει ακόμα και στις μέρες μας τους Έλληνες και τα Ελληνόπουλα, το πιστεύω απόλυτα.

Ν. Βάνης: Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος υπήρξε μια μεγάλη μορφή της εκκλησίας, της Ορθοδοξίας, άφησε δε μεγάλη παρακαταθήκη στους Έλληνες, και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει άλλος τέτοιος ιεράρχης, σαν τον μακαριστό Χριστόδουλο, ο οποίος πολέμησε την τριάδα, αλλά και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Π. Αποστόλου: Πολεμήθηκε από τους πάντες, τους Ειρηναίους, τους Πασόκους. Θεωρώ κύριε Βάνη ότι υπάρχουν ακόμα και αυτήν την στιγμή πολλοί μεγάλοι ηγέτες στην εκκλησία μας. Επί τροχάδην να πω τον Κονίστης Ανδρέα, τον Σπάρτης τον οποίον με κάποιους άλλους τρόπους προσπάθησαν να φράξουν τον δρόμο προς την Αρχιεπισκοπή, και μιλάω για την Ευστάθιο, του Καρπενησίου Νικόλαος, Μεσογαίας Νικόλαος. Υπάρχουν πάρα πολλοί φωτισμένοι ιεράρχες στις μέρες μας.

Ν. Βάνης: Κύριε Αποστόλου με θλίβει το γεγονός ότι σήμερα βλέπω Έλληνες να ψάχνουν στα σκουπίδια, για να βρει κάτι να φάει, δεν βλέπω όμως την εκκλησία να ασχολείται μ΄ αυτά τα κοινωνικά θέματα.

Π. Αποστόλου: Η εκκλησία είναι απούσα θα μου επιτρέψετε, να πω, σε τέτοια κοινωνικά θέματα, ενώ αντίθετα ο Χριστόδουλος εάν θυμάστε, είχε κάνει θεάρεστο έργο, και προς την πλευρά των πολυτέκνων της Βορείου Ελλάδος.

Ν. Βάνης: Συμφωνώ απολύτως μαζί σας.

Π. Αποστόλου: Έχει κάνει και πολλά άλλα έργα, που δυστυχώς δεν φαίνεται σήμερα, να τα ακολουθούν οι διάδοχοι του.

Ν. Βάνης: Θέλω να σας παρακαλέσω για μια ακόμα φορά, να ψάξετε στο που καταλήγουν, τα χρήματα των υποτροφιών των δωρητών.

Π. Αποστόλου: Καταλήγουν κύριε Βάνη στις μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι οποίες έχουν συσταθεί για άλλου λόγους. Θα μου επιτρέψετε να σας θυμίσω κάτι. Είχα καταγγείλει, εάν θυμάστε στην κατάληψη της Νομικής Σχολής από τους λαθρομετανάστες. Είχε πάει στην Νομική Σχολή των Αθηνών ο κύριος Αλαβάνος. Ρωτήθηκε λοιπόν με ποια ειδικότητα προσήλθε στην σχολή, και απάντησε ως μέλος της μη κυβερνητική οργάνωσης “Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης”

Πρέπει να υπάρχουν σήμερα ψαγμένοι, ένας εξ αυτών είμαι και εγώ. Βρήκα το καταστατικό αυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, και μέσα σ΄ αυτήν κύριε Βάνη εκτός από τον κύριο Αλαβάνο, είναι και ο Παρασκευάς Αυγερινός ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, και Κωστής Χατζηδάκης της ΝΔ. Αυτό το δημοσιοποίησα, και δεν έγινε καμιά πολιτική δήλωση από τον κύριο Χατζηδάκη, ή από τον κύριο Αυγερινό. Δηλαδή τι δουλειά έχουν σε μια μη κυβερνητική οργάνωση, και ειδικά πως είναι δυνατόν να είναι διοικούσα επιτροπή, μαζί με ένα άνθρωπο σας τον κύριο Αλαβάνο. Πως μπορούν και συμπλέουν οι αποφάσεις τους;; Είναι ένα εύλογο ερώτημα που μπορεί να προβληματίσει τον κάθε ένα από εμάς.

Ν. Βάνης: Μαθαίνω κύριε Αποστόλου ότι σήμερα οι οργανώσεις αυτές, παίρνουν πολλά χρήματα από τον Υπουργείο Εξωτερικών και τον Υπουργό κύριο Δρούτσα. Επίσης δεν γνωρίζουμε για ποιους σκοπούς διατίθενται τα χρήματα αυτά.

Π. Αποστόλου: Εδώ να πούμε ότι θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον δημοσιογράφο Κώστα Χαρδαβέλλα ο οποίος εκτός των άλλων θεμάτων που έχει αναδείξει, και το έχει κάνει ευρύτερα γνωστό στον κόσμο, διότι πολύς κόσμος βλέπει τηλεόραση, δεν την αλλάζει. Έχει αναδείξει και αυτό το θέμα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων σε μεγάλο εύρος. Αυτήν την στιγμή δέχονται μεγάλη πίεση οι μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, και από τις εκπομπές αυτές που παρουσίασε ο Κ. Χαρδαβέλλας.

Ν. Βάνης: Τελικά η Ελλάδα απελευθερώθηκε από τους Τούρκους, αλλά έγινε τσιφλίκι που το νέμονται οι πολιτικοί νομενκλατούρα της Ελλάδος. Με τον Ελληνικό λαό να βρίσκεται στα όρια της φτώχιας, και την ανεργία να βρίσκεται στα ύψη, ειδικά στους νέους με πτυχία, που τους αναγκάζουν, να εγκαταλείψουν την Ελλάδα προς αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό.

Π. Αποστόλου: Εδώ εκτός από το αυτονόητο κύριε Βάνη κάνουμε το παράλογο. Και ποιο είναι αυτό, ανοίξαμε τις πύλες της χώρας με το Δουβλίνο 2, και φέραμε όλους τους λαθρομετανάστες. Θα σας θυμίσω αυτό, διότι θα πρέπει να λέγονται και τα καλά, ότι το κόμμα μου ο ΛΑΟΣ από το 2002 μέσα στο πρόγραμμα του είχε και την μεταναστευτική πολιτική, που την έχει ακόμα και σήμερα.

Και τι λέμε, που θα μπορούσε να το υλοποιήσει κάθε Ελληνική κυβέρνηση. Μιλάμε για ποσόστωση επί του πληθυσμού μας. Στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης έχουν θεσπίσει την ποσόστωση. Εμείς εάν λέγαμε ότι το 4% έπρεπε να έχουμε στην χώρα μας, δηλαδή 400.000 μετανάστες, να τους διοχετεύουμε με βάσει προγραμμάτων, όπου έχει ανάγκη ο τόπος. Δηλαδή σε δουλειές που δεν κάνουν πλέον οι Έλληνες, και μπορούν να τις κάνουν οι μετανάστες, να είναι και νόμιμοι.Γι΄ αυτό υπογράψαμε το Δουβλίνο 2, έχουμε αλόγιστη πολιτική σ΄ αυτό το θέμα, έχουμε φέρει εκατομμύρια λαθρομετανάστες μέσα, το πρόβλημα πλέον είναι τεράστιο. Βλέπετε ότι διαδηλώνουν, κάνουν ραμαζάνια, γιορτές, προ ημερών κατακλύστηκε το Σύνταγμα από τους λαθρομετανάστες, και στο τέλος καταλήγουμε στο να έλθουν, και να γίνουν αυτοί κύριοι του τόπου μας. Και οι Έλληνες σήμερα δυστυχούν, ειδικά μετά την ψήφιση του μνημονίου. Φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν καλύτερη τύχη. Εκεί θέλουμε να οδηγήσουμε την πατρίδα μας;;

Γι΄ αυτό επιμένω, και λέω ότι το λαθρομεταναστευτικό είναι πολύ μεγάλο ζήτημα, πρέπει να τελειώνει εδώ και τώρα. Η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει οπωσδήποτε, να ψηφίσει την αναθεώρηση της συμφωνίας του Δουβλίνου 2, έχει το δικαίωμα, το αναφέρει μέσα η συμφωνία, ότι μπορεί η κυβέρνηση να την καταργήσει , και να διώξει όλους τους λαθρομετανάστες. Δεν αντέχει άλλο η πατρίδα μας. Θα σας πω ένα απλό παράδειγμα κύριε Βάνη. Εσείς είστε ένας άνθρωπος που πιστεύεται στην Θρησκεία και την πατρίδα, αγαπάτε τον συνάνθρωπο σας, έχετε την δυνατότητα εάν έλθω στην Θεσσαλονίκη να με φιλοξενήσετε, και το ίδιο χρονικό διάστημα έρχεται και ένας άλλος φίλος σας, και του λέτε ότι θα σε φιλοξενήσω και εσένα. Πόσους μπορείτε να φιλοξενήσετε;;

Η Ελλάδα μας δεν μπορεί να φιλοξενήσει πλέον άλλους λαθρομετανάστες. Πρώτα κύριε Βάνη να νοιαστούμε το πως θα ταΐσουμε τα δικά μας παιδιά, και ακολούθως εάν έχουμε περίσσευμα, θα νοιαστούμε, να δώσουμε και στους ξένους. Δεν είναι λογικό αυτό;; Να βοηθήσω, να μπορώ όμως, για να βοηθήσω θα πρέπει να χορτάσει πρώτα τα δικά μου παιδί, που είναι η συνέχει της πατρίδος. Το Πάντειο Πανεπιστήμιο εξέδωσε μια έκθεση στην οποία αναφέρεται ότι το 2050 θα είμαστε 6.000.000 Έλληνες και οι ξένοι θα είναι διπλάσιοι, εάν συνεχιστεί το θέμα αυτό με τους ρυθμούς που υπάρχουν σήμερα. Δεν είναι εξωφρενική, δεν τρομάζει κανέναν αυτή η κατάσταση.;;

Ν. Βάνης: Επίσης κύριε Αποστόλου ψήφησαν πρόσφατα και τον νόμο στο να μπορούν να ψηφίζουν οι λαθρομετανάστες, βάσει του νόμου του είχε ψηφίσει η κυρία Βάσω Παπανδρέου. Είναι τελείως απαράδεκτο αυτό, και να μην μπορούν να έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές οι Έλληνες του εξωτερικού.

Π. Αποστόλου: Καλό είναι εδώ να πούμε κύριε Βάνη, ότι επειδή η πατρίδα μας έχει στο πετσί του της μέσα το θέμα της μετανάστευσης στην Αυστραλία, την Αμερική, τον Καναδά, στην Γερμανία, όπου υπήρξε μεταναστευτικό ρεύμα Ελλήνων, οι χώρες αυτές του κοίταζαν ακόμα και τα δόντια, και δεν τους άφηναν ανεξέλεγκτους να γυρίζουν δεξιά και αριστερά. Έχουμε βιώσει το μεταναστευτικό γι΄ αυτό είμαστε και ευαίσθητοι σ΄ αυτό. Αλλά όπως σας είπα, δεν είναι δυνατόν να πεινάνε τα δικά μας παιδιά, και να κοιτούμε να δώσουμε ψωμί στον αλλοδαπό και στον αλλόθρησκο.  

Όσον δε αφορά για το θέμα που είπατε, για την ψήφο στις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Καλλικράτη στους μετανάστες, ήλθε το Συμβούλιο Επικρατείας (ΣτΕ) και ακύρωσε αυτόν τον νόμο.

Ν. Βάνης: το γνωρίζω, άλλωστε το έχω γράψει κιόλας.

Π. Αποστόλου: Περιμένουμε τι θα αποφασίσει η ολομέλεια, και να δούμε ποια θα είναι η θέση της κυβέρνησης. Προσπαθούν να εφαρμόσουν το οτιδήποτε κατά της πατρίδος. Δεν είναι δυνατόν να εφαρμόζονται αυτές πολιτικές, δεν μπορώ, να πιστέψω ότι, υπάρχει τέτοια Ελληνική κυβέρνηση. Σε μια συνέντευξη του ο κύριος Γ. Παπανδρέου είπε ότι είναι πατριώτης. Έτσι είναι ο πατριωτισμός;; Έτσι αναδεικνύεται ο πατριωτισμός;; Αναδεικνύεται με την θυσία του Θ. Κολοκοτρώνη, του Γ. Καραϊσκάκη, του Παλαιολόγου, του Παπαφλέσσα. Έτσι καταδεικνύεται ο πατριωτισμός με την θυσία προς το κράτος, προς τον Έλληνα.

Ν. Βάνης: Κύριε Αποστόλου στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσέφυγε και η εκκλησία μας για το θέμα των βιβλίων της ιστορίας, με άριστους νομικούς, για το ίδιο θέμα που κάνετε και εσείς τον αγώνα σας, στον να μην περάσουν τα κατάπτυστα αυτά βιβλία ιστορίας στα σχολεία μας.

Π. Αποστόλου: Την θέση που καταλαμβάνει κύριε Βάνη το κάθε πολιτικό πρόσωπο στην κυβέρνηση, και σε κάθε Υπουργείο, πρέπει να μας βάζει σε ανησυχία,. Και αν ψάχνουμε το γιατί η κυρία Διαμαντοπούλου έγινε Υπουργός Παιδείας, είναι προς αναζήτηση. Και όποιος ανατρέξει στο παρελθόν, θα θυμηθεί, τι είχε πει ως επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης η κυρία Διαμαντοπούλου περί της Αγγλικής γλώσσας.

Στο πρόσφατο ταξίδι του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στην Θράκη δίνει απλόχερα την Τουρκική γλώσσας ως επίσημη γλώσσα στους Πομάκους, και των Μουσουλμάνων στο Θρήσκευμα Έλληνες. Είναι ντροπή πρέπει, να γίνει κάτι σ΄ αυτήν την χώρα, θα πρέπει, να υπάρξει φραγή. Και χαίρομαι ιδιαίτερα, σας μιλώ ειλικρινά διότι ετούτη την στιγμή φαίνεται να ξεσηκώνεται ο κόσμος. Δυστυχώς έπρεπε ίσως να πληγούμε τόσο πολύ οικονομικά για να ξεσηκωθεί ο κόσμος, να βγει από τον λήθαργο, την καλοπέραση, για να διαπιστώσει ότι κάποιοι προσπαθούν τον διαμελισμό της Ελλάδος. Το πρόβλημα το βιώνεται και εσείς στην Βόρεια Ελλάδα. Η Θράκη είναι μια πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί αυτήν την στιγμή. Παίζονται πολιτικά παιχνίδια, που θα οδηγήσει αυτό το πράγμα;;

Ν. Βάνης: Γι΄ αυτό και ο κύριος Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου έδωσε το εργοστάσιο παραγωγής τσιγάρων ΣΕΚΑΠ στον γνωστό Τούρκο επιχειρηματία Ραμχί Κοτς, που είναι με το Στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας. Δώσαμε την ΣΕΚΑΠ στους Τούρκους με το πρόσχημα ότι όλοι συνεταιρισμού μπήκαν μέσα, τους έκλεισαν όλους, αλλά και έτσι να είναι ποιος ευθύνεται γι΄ αυτό, οι πολιτικοί μας.

Π. Αποστόλου: Ήταν η πολιτεία και οι πολιτικές του κυρίου Ανδρέα Παπανδρέου αυτές κύριε Βάνη, που είναι και ο πρώτος ένοχος της σημερινής κατάστασης που βιώνουμε στον τόπο μας, γιατί ήταν εκείνος που διάβρωσε την κοινωνία μας οικονομικά και πολιτιστικά. Οικονομικά παίρνοντας όλα τα δάνεια προκειμένου να δημιουργήσει φάλαγγες ψηφοφόρων με τους Αυριανιστές και τους Πρασινοφρουρούς. Το δάνειο του 1981 θα έπρεπε να αποπληρωθεί στις 17 Μαΐου, ήταν ίσως ένα από τα πολλά που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ.

Ν. Βάνης: Προχθές κύριε Αποστόλου ήμουν με έναν μεγαλοεπιχειρηματία της Θεσσαλονίκης, και μου είπε τα εξής “κλείνω την επιχείρηση φίλε μου Βάνη, αφήνω 200 άτομα στον δρόμο, και την μεταφέρω στα Σκόπια, που η φορολογία είναι 10%, γιατί εδώ με κυνηγά το κράτος σαν να είμαι κανένας απατεώνας”.

Τι θα γίνει μ΄ αυτήν την κατάσταση κύριε Αποστόλου;; Και δεν βλέπω και το κόμμα σας να ξεσηκώνεται. Τον κύριο Γ. Καρατζαφέρη τον περίμενα πιο δυναμικό. Δηλαδή έχουν κλείσει όλες οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Αυτό το παιχνίδι ξεκίνησε από το 1983, που το ΠΑΣΟΚ έφερε στην Ελλάδα τον G. Soro, και του έδωσε χρήματα μέσω της Εθνικής τράπεζας, τα οποία ενέκρινε οι διοίκηση της, στην οποία μέλος είναι και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, με αποκορύφωμα να μεταφερθούν όλες οι επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος, επί κυβερνήσεως Κ. Σημίτη, στις γειτονικές Βαλκανικές χώρες.

Και γιατί σας το λέω αυτό, διότι στην αρχή τον πίστευα πολύ τον κύριο Γ. Καρατζαφέρη, αλλά οι κινήσεις του ειδικά για θέματα επενδυτικά, δεν είναι σωστές, δεν βλέπω να σηκώνει το ανάστημα του στην βουλή, και να τους πει “για ελάτε εδώ”. Πολλά παράπονα άκουσα και από ψηφοφόρους του εδώ στην Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι από τις αντιδράσεις τους και μόνο , δεν φαίνεται ότι θα τον ψηφίσουν ξανά. Κύριε Αποστόλου γιατί το ΛΑΟΣ ενώ ξεκίνησε δυναμικά στην αρχή, στην συνέχεια πήρε άλλο δρόμο. Γνωρίζεται πολύ καλά πόσο πολύ η Βόρεια Ελλάδα στήριξε τον κύριο Γ. Καρατζαφέρη.

Π. Αποστόλου: Κυρίως τον στήριξε η Βόρεια Ελλάδα, γιατί είναι πολλά τα ταξίδια μου, που είχα κάνει και ως αναπληρωτής γραμματέας στην Θεσσαλονίκη, αλλά και αργότερα με διάφορες άλλες αρμοδιότητες που είχα κύριε Βάνη, και το ξέρω προσωπικά. Εγώ θα σας έλεγα ότι, πράγματι ξεκίνησε πολύ δυναμικά ο ΛΑΟΣ , δεν έχει όμως αυτόν τον δυναμισμό των επτά χρόνων.

Εγώ το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι, είμαι από εκείνους οι οποίοι πιέζουμε σε μια άλλη κατεύθυνση, σε μια άλλη λογική, να είναι πολύ πιο σκληρή η αντιπαράθεση μας μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο, να μπορέσει, να ενημερωθεί ο κόσμος μέχρι και το τελευταίο χωριό. Και στο θέμα που λέτε, η Βόρεια Ελλάδα κύριε Βάνη είχε ένα σωρό εργοστάσια σε Νάουσα, Βέροια, Έδεσσα, εκτός της Θεσσαλονίκης τα οποία άλλα έκλεισαν και άλλα μετακόμισαν στις Βαλκανικές χώρες. Σε όλες αυτές τις περιοχές τώρα κύριε Βάνη ανθεί η ανεργία.

Ν. Βάνης: Όταν θα έλθετε κύριε Αποστόλου στην Θεσσαλονίκη, θα σας πάω στην Σίνδο, την βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης, έχει ερημώσει. Δεν έχουμε καμιά επενδυτική πολιτική τα τελευταία χρόνια, κυνηγούμε και αυτούς τους επενδυτές που έμειναν. Χθες μου έλεγε άλλος επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης ότι, “έχω δέκα μαγαζιά , θα τα κλείσω και θα φύγω στην Βουλγαρία”.

Π. Αποστόλου: Όχι μόνο στην περιφέρεια κύριε Βάνη άλλα και τις μεγαλουπόλεις τα μαγαζιά δεν μπορούν, να αντέξουν πλέον, η οικονομική κατάσταση που βιώνουμε, συν την αθρόα λαθρομετανάστευση η οποία δημιουργεί όπως γνωρίζεται το παρεμπόριο. Εγώ κατοικώ στο Μαρούσι των Αθηνών, το 1/3 των μαγαζιών στο ιστορικό κέντρο του Αμαρουσίου έχουν κλείσει. Ειδικά με τις διαδηλώσεις, με την ανέχεια τον πολιτών που υπάρχει, το ένα μετά το άλλο κλείνουν τα μαγαζιά, έχει πληγεί αφάνταστα η μικρομεσαία τάξη.

Ν. Βάνης: Θα πρέπει να στηρίξουμε αυτές τις επιχειρήσεις και όχι να τις κλείνουμε και να αφήνουμε για τρεις ημέρες χωρίς μεροκάματο τόσες οικογένειες. Εάν κατά τον έλεγχο που κάνει το ΣΔΟΕ βρει κάποια παράβαση σε επιχειρήσεις, να τους επιβάλλει πρόστιμο. Πως λοιπόν περιμένουμε να έλθουν νέοι επενδυτές στην Ελλάδα, το βλέπω χλωμό το τοπίο.

Επίσης εκείνο που θέλω να σας πω κύριε Αποστόλου είναι, επειδή περπατώ καθημερινά στην παραλία της Θεσσαλονίκης,  και συγκεκριμένα εκεί που είναι ο ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου,  βλέπω πολλούς επισκέπτες  Σκοπιανούς, Άγγλους, Αμερικανούς, όχι μόνο να  βγάζουν φωτογραφίες, αλλά και τον αγγίζουν με τα χέρια τους, αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Εκείνο όμως το οποίο με λυπεί αφάνταστα είναι όποιος επισκέπτεται το άγαλμα του μεγάλου μας Στρατηλάτη,  βλέπει τα γράμματα που έχουν γράψει κάποιοι ανεγκέφαλοι στη κάτω μεριά, τώρα άρχισαν να το καθαρίζουν. Δυστυχώς κύριε Αποστόλο αυτόν τον ανδριάντα ενός τόσο σημαντικού Έλληνα Στρατηλάτη, προσπαθούμε να το κρύψουμε. 

Π. Αποστόλου: Εκτός από μεγάλος Στρατηλάτης ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν και Μέγας πολιτικός. Θα σας θυμίσω κάτι πολύ λυπηρό κύριε Βάνη, εδώ στην Αθήνα έφτιαξαν άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Είχε υποσχεθεί ο κύριος Ν. Κακλαμάνης όταν εξελέγη Δήμαρχος Αθηναίων ότι θα το τοποθετήσει, ακόμα το τοποθετεί.

Ν. Βάνης: Τώρα με τον κύριο Γ. Καμίνη ως Δήμαρχο, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα

Π. Αποστόλου: Ένας φίλος μου Βαλκανιολόγος ο Στέφανος Σωρηρίου έστειλε επιστολή προς τον κύριο Καμίνη και του ζητά, να του απαντήσει, εάν έχει σκοπό να τοποθετήσει το άγαλμα. Βέβαια δεν περιμένουμε απάντηση, όπως ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων δεν απάντησε ποτέ, έτσι πιστεύω ότι και αυτό δεν θα απαντήσει. Αυτοί οι προοδευτικοί όπως τους αρέσει, να λέγονται, προσπαθούν, να βάλουν νέα ήθη κα έθιμα σ΄ αυτόν τον τόπο.

Ν. Βάνης: Αυτοί είναι οι λεγόμενοι μηδενιστές. Σας προτρέπω κύριε Αποστόλου να αποστείλετε και εσείς μια επιστολή στον κύριο Γ. Καμίνη, ζητώντας να σας απαντήσει, με το τι μέλει γενέσθαι αυτού του αγάλματος.

Π. Αποστόλου: Σας είπα ότι έγινε από τον κύριο Βαλκανιολόγο κύριο Σωτηρίου, θα κοιτάξω να σας την στείλω.

Ν. Βάνης: Θέλω να μου την στείλετε για να την δημοσιεύσω.

Π. Αποστόλου: Δεν είναι εύκολο να σας την βρω αυτήν την στιγμή, δεσμεύομαι ότι θα την στείλω στο συντομότερο.

Ν. Βάνης: Θα ήθελα κύριε Αποστόλου κα την δική σας γνώμη , πάνω στο θέμα που θα αναφερθώ. Χθες ήμουν με ένα καθηγητή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, είναι αγανακτισμένος με τους πολιτικούς μας. Διετέλεσε χρόνια μέλος του Στέι Ντιπάρτμεντ στο οικονομικό τμήμα, και επίσης βοηθά πολύ τα Ελληνόπουλα. Ακούστε τι μου είπε “Εγώ δεν με αξίωσε ο θεός να κάνω παιδιά, βοηθώ τα Ελληνόπουλα, στο να πάρουν υποτροφίες για την Αμερική”. Είναι ένας απλός καθηγητής, που εξέφρασε την λύπη του για την υπάρχουσα κατάσταση στην Ελλάδα.

Όλοι στο εξωτερικό κύριε Αποστόλου μιλούν την αρχαία Ελληνική και εμείς εδώ μοιρολατρούμε, Έρχονται δε οι Έλληνες ομογενείς να μας ανοίξουν τα μάτια. Γι΄ αυτό θυμώνω και με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων, διότι δεν άκουσα να κάνει κάτι ως μέλος της Εθνικής τράπεζας για τα Ηπειροτόπουλα, στο να πάρουν κάποιες υποτροφίες, αντιθέτως ψήφισε με όλα τα μέλη της και τον Πατριάρχη, να αγοράσει η Εθνική την Τούρκικη τράπεζα.

Π. Αποστόλου: Ο Θ. Κολοκοτρώνης έλεγε “εάν στον Τούρκο δείχνεις τα πισινά σου, εκείνος θα σου δείξει τα μπροστινά του”. Πάντως επιτρέψτε μου να πω κύριε Βάνη, ανατρέχοντας λίγο προς τα πίσω, ξεκινώντας αμέσως μετά την μεταπολίτευση, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος, και θα πρέπει να τεθούν τα ερωτήματα αυτά σ΄ όλο τον Ελληνικό λαό, ο οποίος μετά κλάδων και βαΐων παρέλαβε μια χώρα η οποία ερχόταν από μια δικτατορία που όμως δεν είχε χρέος, έλλειμμα και ανεργία μηδέν.

Θα έπρεπε λοιπόν εκείνη την εποχή να φτιάξει ένα νέο σύνταγμα, αντί αυτού όμως αναθεώρησε το σύνταγμα του 1952. Το έκανε σύμφωνα με το πως γούσταρε, θα μου επιτρέψετε να πω. Πριν πάω στο 1985, θα πω ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε ψηφιστεί από τους μισούς Έλληνες, και οι άλλοι μισοί σιωπηλά τον αποδέχονταν. Είχε σε γενικές γραμμές την αποδοχή όλων των Ελλήνων.

Το ίδιο λοιπόν συνέβη και το 1985 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε την δυνατότητα να φτιάξει ένα νέο σύνταγμα κομμένο και ραμμένο στην προστασία, στην ανάπτυξη. Στην παιδεία, και όλα εκείνα τα οποία θα έβγαζαν από το τέλμα την Ελλάδα. Αλλά και αυτός αναθεώρησε το σύνταγμα του 1975 και είχαμε μια από τα ίδια.

Δηλαδή να υπάρχει ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών κα βουλευτών για τα ανομήματα τους, πέρα απ΄ αυτό που ισχύει για τον κάθε Έλληνα πολίτη, να έχουμε κάνει την διαπλοκή, την διαφθορά κορόνα, και να βιώνουμε σήμερα την απαξίωση του πολιτικού συστήματος από τους πολίτες της χώρας. Εγώ θα έλεγα λοιπόν ότι θα έπρεπε ετούτη την στιγμή, να προχωρούσαν σε άμεσες εκλογές, υπάρχει αυτή η δυνατότητα, και να οριστεί ως συντακτική η νέα βουλή.

Ν. Βάνης: Πιστεύεται κύριε Αποστόλου ότι θα πάει ο Γ. Παπανδρέου σε εκλογές;;

Π. Αποστόλου: Θα σας απαντήσω αμέσως. Θα έπρεπε λοιπόν να οριστεί η συντακτική βουλή η οποία δεν είναι αναθεωρητική, αλλά ετοιμάζει νέο σύνταγμα. Όταν λοιπόν φτιάξουμε ένα νέο σύνταγμα το οποίο θα μπορέσει, να βάλει τις συνθήκες εκεί που πρέπει, στο να μη γίνεται δημόσια διαπλοκή, διαφθορά, να μην μπορεί καμιά επιχείρηση να φοροκλέπτει, ή κάποιος να φοροδιαφεύγει, να μην μπορεί ο συνδικαλιστής να μεταβεί μετά τον συνδικαλιστικό του βίο στην πολιτική σκηνή της χώρας, θα πρέπει άμεσα να καταργηθεί το άσυλο στα Πανεπιστήμια.

Θα πρέπει οπωσδήποτε τα κόμματα να πάψουν, να υπάρχουν μέσα στα Πανεπιστήμια. Το Πανεπιστήμιο είναι τόπος μόρφωσης και αγώνων, δεν είναι μέσο προώθησης πολιτικής των κομμάτων. Ένα νέο σύνταγμα θα μπορέσει, να βάλει εκείνα τα στοιχεία ανάπτυξης σ΄ αυτόν τον τόπο. Αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα έχουμε δύο πράγματα τον τουρισμό, τον οποίον μπορούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα, και τον πολιτισμό μας, που δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα από την κυβέρνηση ούτε προς την μία, αλλά και ούτε προς την άλλη κατεύθυνση.

Όσο δε αφορά στο θέμα που είπατε εάν ο κύριος Γ. Παπανδρέου θα πάει σε εκλογές, δεν το θέλουν αυτό, ούτε αυτός, ούτε το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε και οι δανειστές μας, οι οποίοι είναι κυρίαρχοι αυτού του τόπου. Αυτά που ακούω περί εκλογών είναι ευχολόγια. Και οι άλλοι θέλουν τις εκλογές για πολλούς και διαφόρους λόγους.

Ν. Βάνης: Αυτό κύριε Αποστόλου είναι η κατάντια της Ελληνικής βουλής.

Π. Αποστόλου: Υπάρχουν βέβαια και ελεύθερες φωνές, ακούγονται κατά καιρούς μέσα στο κοινοβούλιο. Θα ήθελα να αναφερθώ στην φωνή του Πάνου Καμένου, ο οποίος μίλησε για τα εθνικά θέματα, Οι μέρες που έρχονται είναι πολύ δύσκολες, θα μπορέσουν, να βγάλουν από το λήθαργο και άλλους βουλευτές, οι οποίοι θα μπορέσουν να βάλουν σε δεύτερη μοίρα την κομματική τους ταυτότητα, και να βγάλουν πάνω απ΄ όλα την ψυχή τους.

Ν. Βάνης: Πάντως κύριε Αποστόλου εάν δεν αντιδράσουν οι βουλευτές μέσα στο κοινοβούλιο, βλέπω να ξεσηκώνεται ο κόσμος, ήδη το καζάνι βράζει, δεν το έχουν καταλάβει.

Π. Αποστόλου: Το ξέρουν πάρα πολύ καλά, αλλά δυστυχώς ακόμα τα κόμματα, κυρίως τα κόμματα εξουσίας δεν έχουν καταλάβει ότι μέσα στα κόμματα τους θα πρέπει, να κάνουν ανατροπές, και να μπουν νέοι άνθρωποι με οράματα, άνθρωποι της εργασίας, σημειώστε το αυτό παρακαλώ κύριε Βάνη, γιατί οι περισσότεροι είναι κατ΄ επάγγελμα βουλευτές. Ο βουλευτής δεν είναι επάγγελμα, αλλά λειτούργημα, και όποιος διαβαίνει το κατώφλι της βουλής, θα έπρεπε να μπαίνει με ανιδιοτέλεια, για να προσφέρει στην πατρίδα και τον λαό της, γι΄ αυτό και ορκίζεται . Αυτοί μπαίνουν για να μπορούν να έχουν τα οφίκια τους, και εκεί θα πρέπει πλέον να ανησυχήσει ακόμα περισσότερο ο Ελληνικός λαός, και να ψάχνει πριν ψηφίσει, όχι μόνο το κόμμα, αλλά και τους βουλευτές. Δυστυχώς μέχρι σήμερα επειδή κάποιος έπαιζε σε μεγάλο σήριαλ και είναι ευρύτερα γνωστός, γίνεται βουλευτής. Το έχω ξαναπεί, και ο λαός φταίει που τους ψηφίζει. Ήλθε η ώρα που θα πρέπει κύριε Βάνη, να είμαστε περισσότερο ψαγμένοι. 

Ν. Βάνης: Εδώ στην Θεσσαλονίκη κύριε Αποστόλου εξελέγη Δήμαρχος ο Γ. Μπουτάρης με της ψήφους των λαθρομεταναστών. Λαθρομετανάστης που τον ήξερα χρόνια μου είπε, ότι την Παρασκευή πριν από τις επαναληπτικές εκλογές ορκίστηκε, πήρε τα έγγραφα , και την Κυριακή ψήφισε το συγκεκριμένο πρόσωπο. Δηλαδή θέλω να πως ότι έγινε νοθεία στα αποτελέσματα, και κανένας δεν ψάχνει το θέμα.

Π. Αποστόλου: Ίσως κύριε Βάνη με το θέμα της αποφάσεως του ΣτΕ να υπάρξουν ανατροπές σ΄ όλη την Ελλάδα, εκεί όπου ψήφισαν μετανάστες, με βάσει το νόμου του ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη πλευρά θα ήθελα, να πω ότι τον κύριο Γ. Μπουτάρη τον έβγαλαν όλοι εκείνοι οι οποίοι θεώρησαν ότι καθήμενοι στο καναπέ του, έκαναν αντίδραση, και δεν πήγαν να ψηφίσουν.

Ο κύριος Γ. Μπουτάρης δεν εκλέχθηκε από την πλειοψηφία, αλλά από την μειοψηφία του γενικότερου εκλογικού τμήματος, και αυτό που θέλω, επίσης να πω, ας με συγχωρήσετε που αναφέρομαι στα άρθρα μου, είχα γράψει “Γ. Μπουτάρης και FYROM” περί τα μέσα Δεκεμβρίου, και είχα καταγγείλει ότι ο κύριος Μπουτάρης σε εφημερίδα των Σκοπίων διατύπωνε την άποψη πως θα πρέπει οι Σκοπιανοί να κάνουν, υποχωρήσεις, να αλλάξουν στάση, έτσι ώστε να βρεθεί λύση στο ζήτημα του ονόματος, και θεωρεί πιστεύω πως η υποχώρηση και η καλύτερη ιδέα στο όνομα είναι η Σλαβομακεδονία, την οποία χαρακτηρίζει από την Βόρεια ή Άνω Μακεδονία.

Δηλαδή ο κύριος Γ. Μπουτάρης είναι ένας εκ των αλαζόνων εχθρών της Ελλάδος που επιχειρούν να μας πείσουν ότι ο όρος Μακεδονία πρέπει να υπάρξει, στην μελλοντική ονομασία του ψευτοκρατιδίου. Η άποψη η δική μου, και του κόμματος μου είναι ότι ποτέ δεν θα πρέπει να υπάρχει παράγωγο του ονόματος Μακεδονία, Να σας θυμίσω τα ονόματα τα οποία είχε το κρατίδιο, και που πηγάζουν από την πληθυσμιακή σύνθεση, έχει Αλβανούς και Σλάβους. Θα μπορούσε να λεγόταν Αλβανοσλαβία.

Δεν μπορεί όμως να λέγεται όπως θέλει ο κύριος Γ. Μπουτάρης. Δηλαδή να κλείσει άρον – άρον το θέμα σαν άλλος Κ. Μητσοτάκης ο οποίος είπε “ότι οι Έλληνες σε δέκα χρόνια θα έχουν ξεχάσει το Μακεδονικό”. Αντί για Βόρεια ή Άνω Μακεδονία να ονομαστεί Σλαβομακεδονία.

Από την άλλη μεριά κύριε Βάνη εάν αυτοί ισχυρίζονται ότι είναι Μακεδόνες, έχει αποδειχθεί πως κανένας ιστορικός δεν μπορεί να καταθέσει διαφορετική άποψη ότι αυτή η ευρύτερη περιοχή είναι Ελλάδα. Προτείνω λοιπόν εφόσον θεωρούν τους εαυτούς τους Μακεδόνες να αφομοιωθούν από την Ελλάδα. Έχουμε εμείς την ικανότητα να τους μάθουμε πολύ γρήγορα Ελληνικά, για να τους κάνουμε Έλληνες. Δεν μπορεί όμως να αξιώνουν ούτε την ιστορία ούτε τα σύμβολα, ούτε την γη των Ελλήνων.

Ν. Βάνης: Χθες κύριε Αποστόλου άκουσα πως ο κύριος Γ. Καρατζαφέρης δεν θα κατέβη αυτόνομα στις εκλογές, αληθεύει αυτό;;

Π. Αποστόλου: Δεν ξέρω και εγώ τι εννοούσε, εκείνο που είπε ότι πιθανότατα δεν θα κατέβει αυτόνομος στις προσεχείς εκλογές. Αυτό όμως διαφοροποιήθηκε αργά το βράδυ. Νομίζω πως διατυπώθηκε για άλλους λόγους.

Ν. Βάνης: Κύριε Αποστόλου εδώ θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, αφού μιλήσαμε για πολύ σοβαρά θέματα, στο ψηφιακό ραδιόφωνο.

Π. Αποστόλου: Και εγώ κύριε Βάνη σας ευχαριστώ για την πρόσκληση.

Ν. Βάνης: Θα τα λέμε τακτικά από εδώ και στο εξής, σας περιμένουμε να έλθετε και στην Θεσσαλονίκη, για να τα πούμε από κοντά.

Π. Αποστόλου: Είναι υπόσχεση, και για τα δυο θέματα που περιμένετε, θα σας ενημερώσω σύντομα. Αλλά και θέλω να έλθω στην Θεσσαλονίκη, την οποία λατρεύω, θα σας το πω και δημοσίως σ΄ αυτήν την πόλη υπηρέτησα. Ευχαριστώ για την απλόχερη φιλοξενία σας.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μητσοτάκης, ΗΠΑ… ‘Ασχημες εξελίξεις

''Ξαφνιάστηκαν'' στην Ελλάδα γιά την μη αποστολή πρόσκλησης από τον πρόεδρο ΗΠΑ, στον πρωθυπουργό, γιά να παραυρεθεί στην ετεροχρονισμένη εκδήλωση γιά 25 Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, στις 4 Απριλίου '24. Την ''σίγουρη'' επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην...

Επισκέψεις -γιά πρώτη φορά-πρόεδρου Δημοκρατίας Ελλάδας (Κατερίνας Σακελλαρόπουλου), σε Ουρουγουάη και Χιλή .

Ιστορικές επισκέψεις -γιά πρώτη φορά- πρόεδρου Δημοκρατίας Ελλάδας (Κατερίνας Σακελλαρόπουλου), σε Ουρουγουάη και Χιλή (22-25 Απρ. '24), αλλά τα κατηγορία 107 (πάτος) ΜΜΕ Αθήνας, ούτε λέξη... Η τελετή υποδοχής της, στο Σαντιάγκο (Χιλή), από τον πρόεδρο Γκαμπριέλ Μπόριτς (η σύζυγός του Ιρίνα Καραμάνος, είναι...