Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚουτσομπολιάΌπου λαλούν πολλοί...

Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει

fenomeno.jpgΟ τίτλος ταιριάζει γάντι σε ένα νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης, με πολλούς μετόχους, ο ένας δε εξ αυτών τους δουλεύει όλους ψιλό γαζί. Με πολλή εξυπνάδα έχει κτίσει ένα μηχανισμό, σε συνεργασία με τον μετρ του μαγαζιού, έτσι, ώστε, να κερδίζει εις βάρος των πελατών, αλλά και των συνεταίρων, οικονομώντας  ένα έξτρα εισόδημα.

Η κομπίνα λειτουργεί απλά και αθόρυβα ως εξής: Τις παρέες που δεν έχουν ρεζερβέ, ο μετρ συνεργάτης , τiς ανεβάζει στο πατάρι, ενώ στο τραπέζι τοποθετεί ένα χαρτάκι, αντί να κόψει την ανάλογη ταμειακή απόδειξη.

Λίγο αργότερα ίδια την παρέα θα την κατεβάσει στο σαλόνι, δήθεν για να δείξει πόσο τους περιποιείται η επιχείρηση.

Πίσω απ΄ όλα αυτά όμως κρύβεται ένα έξυπνο κόλπο, με την τιμή της φιάλης. Καθότι στο πατάρι η φιάλη χρεώνεται 130 Ευρώ ( ο πελάτης δεν γνωρίζει αυτήν την λεπτομέρεια ), ενώ στο σαλόνι η τιμή της φιάλης θα χτυπηθεί από τα 170 Ευρώ  ώς  200 Ευρώ, ανάλογα το σχήμα. Κατόπιν τούτου η διαφορά από την τιμή της φιάλης, που προκύπτει μεταξύ 130 Ευρώ και π.χ 180 Ευρώ, είναι 50 Ευρώ. Τα 40 Ευρώ θα τσεπώσει ο πανούργος συνέταιρος και τα 10 Ευρώ ο μετρ.

Στο δε ταμείο του μαγαζιού από την παρέα αυτή που αρχικά κάθισε στο πατάρι, και αργότερα μετακόμισε στο σαλόνι θα μπουν τα 130 Ευρώ ως τραπέζι παταριού. Εάν κάθε βράδυ έχει δέκα τέτοιες περιπτώσεις ο αμαρτωλός συνέταιρος,  τσεπώνει 400 ευρώ αφορολόγητα, συν ότι θα πάρει και από τα έσοδα του ταμείου στο τέλος της βραδιάς, που μοιράζονται ισότιμα όλοι οι συνέταιροι το νυχτερινού κέντρου.

Καθόλου άσχημα, γι΄ αυτό και η κομπίνα αυτή λειτουργεί αθόρυβα χρόνια τώρα, χωρίς να τους πάρει κανείς χαμπάρι.

Αλλά και κάποιο πρόβλημα να προκύψει ο συγκεκριμένος λαμογιότατος συνέταιρος με το φημισμένο μπλα – μπλα του, βγαίνει λάδι σε όλες τις καταστάσεις. Έτσι λοιπόν, οι υπόλοιποι συνέταιροι του μαγαζιού, όχι μόνο κοιμούνται ήσυχα, αλλά και είναι πολύ ευχαριστημένοι από την συνεργασία μεταξύ τους.

Παλαιότερα είχε συμβεί μια παρόμοια περίπτωση σε άλλο νυχτερινό κέντρο, όπου ο ένας εκ των συνεταίρων, έπιασε επί τόπου συνάδελφο του να κλέβει, προφανώς μετά από υποψίες, του την είχε στημένη, και έγινε της κακομοίρας. Τουλάχιστον αυτός ήταν ξύπνιος.

Όνειρα γλυκά και περαστικά !!!!!!!

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

The Parallel Visions of Alexander the Great and Kapodistrias for Greece.

The efforts of Alexander the Great and the first President of modern GREECE Ioannis Kapodistrias to employ Hellenic civilization for the good of humanity reflect the greatness of ancient GREECE/ Hellas. By Evaggelos Vallianatos Alexander accomplished so much so soon and so young...

Έφυγε από τη ζωή,Ο ΦΙΛΟΣ Γιώργος Κασάμπαλης.

Ο πολυμήχανος στην διασκέδαση ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Γιώργος Κασάμπαλης ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ Του Νότη Σφακιανάκη Έφυγε από τη ζωή. Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Γιώργος Κασάμπαλης πάντα με χαιρετούσε με το χαμόγελο και να με βάλει να καθίσω μπροστά στον...

Η Μακεδονία γυρίζει την πλάτη στην Ν.Δ.

Καστόρια Κοζάνη Γρεβενά Φλώρινα γυρίζει την πλάτη στην Ν.Δ. Στη Βόρεια Ελλάδα και τα μεγάλα τραύματα που έχει δημιουργήσει για το κυβερνών κόμμα η Συμφωνία των Πρεσπών ΠΟΥ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ...