Ελένη Καρουσάκη

27 Απριλίου 2002

στην Ραδιοφωνική εκπομπή “Ελληνικό Φαινόμενο” με τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη. Είμαι χαρούμενος φίλοι μου ακροατές που σήμερα στην εκπομπή μου που ασχολείται με τα καλλιτεχνικά δρώμενα, μια αξιόλογη καλλιτέχνιδα με πολύ καλή φωνή. Ελένη σε καλωσορίζω και σ΄ ευχαριστώ που δέχθηκες να είσαι σήμερα μαζί μας.

Στην καλλιτεχνική σου καριέρα βαδίζεις με σταθερά βήματα. Δεν είσαι από εκείνες που ξαφνικά έκαναν ένα σουξέ και σταμάτησαν απότομα.

Ε. Καρουσάκη: Νίκο σ΄ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, είναι τιμή μου να συνομιλώ μαζί σου.

Ν. Βάνης: Έγινες το αγαπητό παιδί της πόλης μας. Η εμφάνιση σου στο “Αποκάλυψη Live” με τον Σότη Βολάνη μας εξέπληξε όλους.

Ε. Καρουσάκη: Χαίρομαι ιδιαίτερα γι΄ αυτό. Είναι η πρώτη φορά που δουλεύω στην Θεσ/νίκη.

Ν. Βάνης: Να θυμίσουμε στον κόσμο ότι είσαι η κόρη του Κώστα Καρουσάκη, ενός καλλιτέχνη που έχει γράψει ιστορία στο Ελληνικό τραγούδι. Ο πατέρας σου αγαπά την πόλη μας, το ίδιο ισχύει και με σένα, έγινες δικό μας κορίτσι. Απ΄ ότι δε μαθαίνω έχεις πολλές προτάσεις για τον χειμώνα από επιχειρηματίες της πόλης μας, και αυτό σημαίνει ότι έχεις περάσει τις εξετάσεις σου με άριστα.

Ε. Καρουσάκη: Ναι είναι αλήθεια ότι ο πατέρας μου αγαπά πολύ την Θεσ/νίκη. Επίσης είναι τιμή μου στο ότι με αγάπησε η Θεσ/νίκη και όντως έχω προτάσεις από επιχειρηματίες της πόλης για να εμφανίζομαι εδώ τον χειμώνα. Και λέω ότι είναι τιμή γιατί ανέβηκα πολύ διστακτικά εδώ. Είχα ακούσει τα καλύτερα λόγια για το κοινό της. Είναι λοιπόν πραγματικότητα γιατί το διαπιστώνω κάθε μέρα με τις εμφανίσεις μου στο “Αποκάλυψη Live”. Εγώ από μέρους μου προσπαθώ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Όντως είμαι στο στάδιο κάποιων διαπραγματεύσεων με κάποιους επιχειρηματίες. Από την πλευρά μου δεν θα έλεγα όχι στο να εμφανιστώ τον χειμώνα σε κάποιο σχήμα νυχτερινού κέντρου.

Ν. Βάνης: Εδώ και μήνες έχει κυκλοφορήσει η τελευταία σου δουλειά και απ΄ ότι δείχνουν όλα πάνε πάρα πολύ καλά.

Ε. Καρουσάκη: Ναι, είναι μια δουλειά που έχει κυκλοφορήσει πριν από τα Χριστούγεννα. Την επιμέλεια της παραγωγής υπογράφει ο Πάνος Φαλάρας που είναι και ο στιχουργός, την μουσική έχουν γράψει ο Κώστας Μηλιωτάκης, ο Άκης Δέξιμος, ο Βασίλης Κελαϊδής, και ο Νάσος Γαλακτερός. Είναι μια πολύ καλή δουλειά και έχει απήχηση στον κόσμο.

Ν. Βάνης: Για τον Κώστα Ελένη έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια, τον χαρακτηρίζουν έναν από τους καλύτερους μουσικούς της νέας γενιάς.  

Ε. Καρουσάκη: Όντως έτσι είναι. Ο Κώστας είναι ένα νέο παιδί που έχει να δώσει πολλά στην Ελληνική μουσική και νομίζω το αποδεικνύει με τις δουλειές του, που είναι αρκετές.

Ν. Βάνης: Θέλω να μου πεις την γνώμη σου για το κοινό που κάθε βράδυ έρχεται να σε ακούσει.

Ε. Καρουσάκη: Εγώ αισθάνομαι όμορφα απ΄ όλον αυτόν τον κόσμο, που έρχεται κάθε βράδυ και από τις εκδηλώσεις θαυμασμού προς το άτομο μου. Ο κόσμος είναι αυτός που εμψυχώνει τον καλλιτέχνη και τον κάνει να νοιώθει άνετα μαζί μου.

Δίνω συγχαρητήρια στον κόσμο της Θεσ/νίκης, γιατί από την πρώτη στιγμή με αγκάλιασε και με αγάπησε. Το ίδιο βέβαια ισχύει και από την πλευρά μου. Είναι πρωτόγνωρο για έναν καλλιτέχνη που έρχεται για πρώτη φορά στην Θεσ/νίκη, από τις εκδηλώσεις του κόσμου για μένα. Σου το ξαναλέω και πάλι είναι μεγάλη μου τιμή.

Ν. Βάνης: Τον χειμώνα που μας πέρασε που εμφανιζόσουν;;

Ε. Καρουσάκη: Τον χειμώνα ήμουνα με τον Σότη Βολάνη στο νυχτερινό κέντρο “Μορφές” και πιο πριν με τον Γιώργο Αλκαίο και τον Διονύση Σχοινά.

Ν. Βάνης: Αληθεύουν όλα αυτά που λέγονται για τα κασέ των καλλιτεχνών.

Ε. Καρουσάκη: Νομίζω ότι τα περισσότερα είναι υπερβολές. Πρέπει όμως εμείς οι καλλιτέχνες στα χρόνια που ζούμε να καταλάβουμε ότι υπάρχει οικονομική στενότητα και να ρίξουμε νερό στο κρασί μας. Να παρουσιάζουμε καλά προγράμματα στα νυχτερινά κέντρα και με καλές τιμές, κατόπιν συνεννοήσεως με τους επιχειρηματίες.  

Ν. Βάνης: Έχετε Ελένη έναν από τους καλύτερους ανθρώπους στην Alpha Records γνώστες του αντικειμένου, τον κύριο Οικονόμου, του αξίζει ένα μεγάλο μπράβο. Πρέπει να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στις δισκογραφικές εταιρείες.

Ε. Καρουσάκη: Όντως ο κύριος Οικονόμου είναι γνώστης του αντικειμένου όπως λες και πολύ καλά μάλιστα, φυσικά δεν εξαρτάται μόνον από έναν άνθρωπο στο να πάει καλά μια δισκογραφική εταιρεία. Εξαρτάται και από τους παραγωγούς, τους μουσικούς, τους καλλιτέχνες και όλους όσους δουλεύουν σε μια εταιρεία.

Ν. Βάνης: Τι ρόλο παίζει για σένα η οικογένεια, πόσα αδέλφια έχεις;;

Ε. Καρουσάκη: Για μένα η οικογένεια παίζει τον σημαντικότερο ρόλο. Μέσα απ΄ αυτήν παίρνει κανείς τις ηθικές αξίες στο να γίνει σωστός άνθρωπος στην κοινωνία. Είμαστε τέσσερα αδέλφια, έχω μια αδελφή και από τον δεύτερο γάμο του πατέρα μου άλλα δύο αδέλφια, ένα κορίτσι και ένα αγόρι. Όλα τα αδέλφια είμαστε δεμένα και βλεπόμαστε τακτικά.

Ν. Βάνης: Ελένη σ΄ ευχαριστώ πολύ. Σου εύχομαι να φτάσεις πολύ ψηλά στην καλλιτεχνική σου σταδιοδρομία και να παραμείνεις πάντα απλό και καλό κορίτσι.

.